Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

allah şifasın verir inş.bir an dedem aklıma geldi

evet dediğine katılıyorum canım ya çabuk ileşsin yada allah çektirmesin
çünkü gözünüzün önünde eridikçe ve siz hiç birşey yapamadıkça insan kahrolur
bende dedemi kayıpbedeli 15 ay gibi oldu o allahın sevgili kuluydu fazla çekmedi

düzenli beslenemeye tam gaz devam ama bu hafta kilo bildirmek yok 2 ci hedefimi haftaya çarşamba koyacağım

kendine iyi bak tatlım

Bir arkadaş benim bu kadar bilgiyi nerden bildiğimi sormuştu sanırım (geçmişi okuduğumda görmüştüm ama kimdi bilmiyorum)

Şöyle söyleyeyim,
Hepimiz bir şeyler alırız, imzalar atarız ama sadece o şeyle ilgili problemler yaşadığımızda reçetesine bakarız...
Reçetesine bakarız diyorum, okuruz demiyorum... Yani yine okumuyoruz...

Bense okurum arkadaşlar...
Burda gördüğüm kadarıyla biri birşey yazıyor, mesela elma zayıflatıyor diye...
Herkes sabahtan akşama kadar sadece elma yiyor...
Diğeri yazıyor, lahana zayıflatıyor..
Herkes sabahtan akşama kadar lahana çorbası içiyor...
Bir başkası pirinç zayıflatıyor yazıyor...
Herkes pirinç lapası yiyor sadece...

Araştırmıyor kimse...
Sadece kolay yoldan kilo vermeye çalışıyor...
Çoğu diyetlerde dayanamadığımız için kaçamaklar yapıyoruz... (bizim grubumuz asla yapmaz))
Metabolizmamızı tanımıyoruz
Metabolizma hızlandırır diye ilaçlar, bitkiler, meyveler yiyoruz
Ama bunların bize verebileceği zararları bilmiyoruz yada nasıl tüketmemiz gerektiği konusunda bilgimiz yok
Suyu bile içerken nasıl içmemiz gerektiğinden habersiz bir şekilde su içiyoruz...

Ben sadece araştırıyorum, tam bilgi sahibi olmadan uygulamıyorum
Kendim uygulamadığım ve sonuç almadığım bir şeyi tavsiye etmiyorum...

En son örnek, biberiye..
Hep duyuyorum biberiyeyi...
Hiç kullanmamıştım...
Araştırdım, internetten araştırdım... Aktarlara gittim tek tek sordum... Kullananlara sordum... Spor hocalarına sordum... Doktorlara sordum...
Ve kendim denedim... Ve buna göre önerdim... İçebilirsiniz... Gerçi daha net açıklama yapmam gerekiyor ama kayınbabamın rahatsızlığı sebebiyle yeterli açıklamayı yapamadım ama yapacağım... kısa bilgi vereyim, tansiyonu yüksek olan kişiler kullanmasın... Tansiyon yükseltiyor, terletiyor.. ama yağ yakımına faydası var... Özellikle dün tarifini verdiğim şekilde için...

Yani kısaca araştırıyorum ve okuyorum...
Duysuğum herşeye inanmıyorum, duyduğum herşeyi uygulamıyorum
Doğruluğuna emin olduğum, kesinliğine inandığım ve sonuç alabileceğine inandığım şeyleri uyguluyorum
aksi durumda bu kadar güzel kilo veremezdim diye düşünüyorum...
aksi durumda burdaki arkadaşlarımda bu kadar güzel kilo veremezdi diye düşünüyorum...

Umarım yeterli derece de açıklayıcı olmuştur yazdıklarım...

Sevgilerimle

Benim gittiğim doktorlar biraz faklı canım,
Nöroloji ve romatoloji...
İnsülin ilacı zayıflama ilacı değil zaten, sadece insülin direncini kırmaya yarıyor...
Ama sen kilo vermezsen o ilaç tek başına bir işe asla yaramıyor..

Soyacim öncelikle kayınpederin adına çok gecmis olsun diyorum allhim Biran önce şifasını verir insalalh
KayinPederin için böle güzel düşüncelerde olmanda beni çok duygulandirdi.. Ne guZel baba Kiz gibi ... Malesef her ailede durum böle olmuyo... Çok sanslisin umarım kalbi gibi bu zor günlerde sansida iyi olur.. Tekrar çok gecmis olsun tatlim...
Sabah: musli 4 kasık sutle bu saate kadarda 1 litre su tükettim.. birazdanda öğle yemeğim pirasa yemeği yoğurt yiycem... 5 tede spora kiZlar... Bı Pazartesi 79.9 hedefim hadi insalaah

tekrardan merhabalar arkadaşlar
öğlenden önce arada
1 fincan yeşil çay çubuk tarçın ve biberiye karışımı çayla
1 elma 2 form bisküvi yedim
öğlende
1 kase şehriye çorbası
1 dilim ekmek 1 tatlı kaşığı lor peyniri

ayrıca bu akşam bir arkadaşın doğum gününe davetliyim inşallah pasta börek yemem için ısrarlı davranmazlar gerçi hazırlıklı gideceğim yanıma elma ve diyet bisküvi alıp gideceğim

soyacım ayrıca 1 hafta kadar oldu ben biberiye yi yeşil çay ve tarçınla günde iki kez içiyorum
bende ki etkileri şişkinliğimi aldı adet öncesi ödemim kalmadı gaz sorunum çok tu artık yok

soyacım ayrıca 1 hafta kadar oldu ben biberiye yi yeşil çay ve tarçınla günde iki kez içiyorum
bende ki etkileri şişkinliğimi aldı adet öncesi ödemim kalmadı gaz sorunum çok tu artık yok

Ne güzel keşke bende içebilsem ama emzirirken yasak yeşil çay.biberiyeden emin değilim tarçın tüketiyorum.kaç gündür acaip şişim bende.reglim de yaklaştı ama bir arkadaş yoğurt yaparmı diye sormuştu ona takıldım.bende buraya başladığımdan beri light yoğurt yiyorum .ama sanmam ya yoğurt neden gaz yapsın ki dimi:)))

Yoğurt bazen gaz yapabilir,
Özellikte laktozu enzimleyemeyen bünyelerde süt ve türevleri gaza sebep olabilir
laktozsuz süt alıp evde yoğurt yapmayı dene
En güzeli evde yapacağın yoğurttur, light yoğurtlara çok güvenme...
İçindeki besin değerlerine çok güvenmiyorum, gerçi ben hazır hiç bir gıdaya güvenmiyorum ya neyse ))

geçen gün yaptığım patates yemeğinden 1 çorba kaşığı yedim sadece.bide sebze çorbalarına azıcık rendeliyorum kıvam veriyor içindeki nişastadan dolayı tabii.benim bildiğim kadarıyla pirinç pilavı yasaksa pataes de yasaktır.

KiZlar nerelerdesiniz kimsenin sesi çıkmamış aksam menüm az marul salatası yanında 3 yemek kasığı patlıcan yemeği 3 yemek kasığı yeşil fasulye 1 kâsede yoğurt ekmek yemedim.. Bu arasa suyumu iciyorum

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kızlar zayıf günler dilerim

Allah ım nasıl bi acı anatamam 20 lik dişim çıkıo perişanım
bişi yiyemedim
1 bardak süt konuşamıom bile acıdan
Ayyy canim cok kotu olur dis agrisi gecmis olsun...

Maasallh ne guzel bir kayinpeder!! Allah sifasini versin soyacim....sagol paylastigin bilgiler icin!!!

Canim ben de de var o zaman...cunku belirtiler ayni gibi..yemekten sonra hemen uykum geliyor, cok halsizlik cokuyo ve yemekten hemn sonra canim acayip tatli cekiyo...ulkeme doneyim ben de yaptiriym test...:26:

kızlar ya patatesi tüketiyormusunuz
ben bol yeşillikli salatasını çok seviyorum ama korkumdan yiyemiyorum ki

Canim patates nisasta iceriyor nisasta da cok bos bir besin...hemn kana karisir ve sekerini yukseltir o da daha cok yeme istegine ve acikmana sebep olur...patates yasak demeyelim de simdilik su kilo verme surecinde yemiyoruz diyelim..ilerde hedefe ulasinca ekmek, corba yerine 2-3 kasik yenebilir...dengeli tuketmeli..

Arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum yediklerimle ilgili...sizin yorumlariniz benim icin onemli...
Sabah: yarim simit, 1kk peynir, yesillik

Ara:yok

Oglen: 8 yk.yesil fasulye yemegi, 3 y.k.yogurt,ekmek yemedim sabah simit yedigim icin

Ara: Yesilcay, 1 yesil elma, 4 grisini

Aksam: 4 firinda kofte,yagsiz salata,1 dilim tb li ekmek,7 yk ispanak yemegi,yarim kase yogurt

Aksam 20.45: 1 brd sut,1 kuru kayisi, yarim kuru incir(bagirsaklarim calismiyor 2 gundur)
Kizlar yorumlarinizi bekliyorum,.......

Sevgili arkadaşlar,

Bugün gördüğüm kadarıyla çok boş bırakmışsınız burayı hayırdır?
Beni bir arkadaşım aradı, acilen iş görüşmesi için hazırlanıp işyerine gelmemi söyledi (uzun süredir beni patronu ile görüştürmek istiyordu)
Gittim görüştüm, bakalım ne sonuç çıkacak...
Akşamda evde misafir vardı yeni gittiler ancak şimdi yazabiliyorum size...
Önümüzdeki bir kaç gün hastanede olacağım hem kayınbabamın yanına gideceğim hemde kendi doktorlarımdan birine görünmem gerekiyor...
Fırsat buldukça yazacağım size ama bu sayfayı hiç boş görmek istemiyorum...
Neler yediğinizi, ruh halinizi, her şeyinizi buraya yazın lütfen...
Sizlere yardımcı olabilmek için herşeye ihtiyacım var
Sadece şunu yiyin bunu yiyin diyerek size yardımcı olamam
Ruh halinize göre de beslenme şeklinizi belirleyebilirim...
Örneğin mutsuzsanız muz yiyin,
Halsizseniz sodanın içine çilekle kivi doğrayın ve kaşıkla ezin sonrada için vb şeyler
Ama bunun için sizin ruh halinizi, bunların ne aralıklarla değiştiğini yani herşeyi bilmem lazım...
Aksi durumda şu para verip gittiğiniz, 15 günde bir sizi görüp "aferin güzel zayıflamışsın aynı diyet listesiyle devam" diyen ama sahte gülümsemelerle sizi karşılayan diyetisyenlerden hiç bir farkım kalmaz benim...
Ki ben diyetisyen değilim, sadece sizin yol arkadaşınızım...
Kilo verme yolunda sizinle birlikte tempolu bir şekilde yürüyorum ))

Gelelim sorulara;

Patates şu an için yasaklılarımız arasında, şirinzeze gayet güzel açıklamış durumu... Tekrar açıklamayacağım.. Onun yazdıklarını okuyun... Bakın aslında neyin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz, bilmiyorsanız ve kararsız kaldıysanız yemeyin... Ben herzaman böyle yapıyorum... Mesela geçen gün hastanedeydim bütün gün... Hastanenin kantininde oturduk bekledik saatlerce... Acıktık tabi ki ve benim aralarda atıştırmam öğlen yemeğimi yemem lazım... Menüye baktım, tost- hamburger vb şeyler var... Tostu sabah yemiştim evden çıkmadan (çavdar ekmeğine, lor peyniri ve pul biberle- yağsız) öğlen tekrar tost yiyemezdim, ekmek limitimide doldurmuştum... Ya çıkıp dışarda yiyecektim yada kendi alternatifimi oluşturacaktım... Sonra oranın hastane olması sebebiyle çorbaları olabileceği fikri aklıma geldi ve sordum... Var dediler, çorba söyleyip baharat katıp yedim... Yani kararsız kaldığınızda alternatif araştırın... Eğer çorba olmasaydı çıkıp dışarda bir yerde gene çorba içecektim...

Şirinzeze, menün güzel, tavsiyem akşam menülerini azalt, öğlen ve sabah menülerine yay... Akşamları daha hafif şeylerle geçir... Ispanak yemeği yemişsen, köfte yemene gerek yok bence... Şu an için doymadığını hissediyorsan yavaş yavaş azalt menünü... Yani önce 3 köfte, sonra 2, sonra 1 gibi... Ama akşam yemeklerimizi daha hafif yemeliyiz...

Ve bitkinlik, yorgunluk hisseden arkadaşlar, bunun tek çaresi var, Spor ! Eğer spor yapmazsanız enerjiniz düşer... Ne kadar spor yaparsanız vücudunuz o kadar enerji dolacaktır bunu unutmayın... Vücudun enerji üretebilmesi ve bunu tüm hücrelerinizde hissedebilmeniz için ateşleyiciye ihtiyacı var... Yakıtı zaten yediklerinizle alıyorsunuz ama eğer o yakıtı ateşlemiyorsanız yani hareket etmiyorsanız enerjiniz düşer ve bitkinlik, halsizlik hissedersiniz... Bir süre sonra baş dönmeleri başlar... Hareket edin... Yere minder koyun üstüne inip çıkın, Kollarınızı açıp kapatın, dizlerinizi karnınıza çekeren koşuyormuş gibi yapın... Bir süre sonra daha fazlasını yapmak isteyeceksiniz, enerjik hissedeceksiniz... Deneyin pişman olmazsınız... En kötü ihtimalle 50-100 kalori yakarsınız ))

Sevgilerimle ))

Sevgili soya sosu,diyetle ilgili bu kadar şeyi nerden bildiğini merak eden bendim.cevap yazdığın için teşekkür ederim.bir ara seni diyetisyen sandım.hani adamın birini doktora götürmüşler,adam doktora sen geri dur bana bu derdi çekeni getirsinler demiş ya,o hesap işte dediğin gibi kilo derdin olunca birde araştırmacı bir ruh bir diyetisyene dönüştürmüş seni:)
kayınbaban için üzüldüm acil şifalar diliyorum öyle bir kayınbaba hiç duymadım çok şanslısın.
Bu arada şu kavitasyonla ilgili yorumunu bekliyorum.ben sezeryanla dogum yaptım,sanki ben zayıfladıkça göbeğimdeki yağlar daha çok ortaya çıktı.küçük oğlumla sporu da beceremiyorum.

Merhaba,

Kavitasyona haftaya salı akşamı gideceğim (ilk seans o gün) bakalım ilk seansta söyledikleri gibi incelmeyi gözle görebilecekmiyim ))
Bana söyledikleri ilk seansta 2-10 cm arası bir incelme olacağı şeklinde... Ve bu incelme seanslar devam ettikçe azalacak...
Yani ilk seansta 5 cm inceldiysem, ikinci seansta 3 cm, diğer seansta 2 cm şeklinde olacaktır diye açıkladılar...
Daha önce görümcem gitmişti, gerçekten incelmişti ama diyet yapmadığı için zayıflamadı...
Ben karnım için değil, üst karın ve sırt bölgemdeki yağlanmalar için gideceğim... Zayıflama esnasında çok güzel bir şekilde küçüldüler, sarkma yok şu anda ama daha sıkı ve daha ince görünmek iyi olur diye düşünüyorum ))
Haftaya salı akşamı yada çarşamba günü ilk gözlemlerimi paylaşacağım ))

Sevgilerimle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…