Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

ay kaçgündür bunu sorayım diyordum unutuyorum
bende merak ediyordum verdiğin bilgi için teş.

Çok güzel bir söz okudum,

Yazacağım,
Size ne çağrıştırıyor bakalım ))

" Göz, olanı; Akıl, olacağı görür"

Bana direkt şunu çağrıştırdı,

Gözümüz görür, doymaz yeriz, kendimize engel olmayız kilo alırız,
Aklımız bize söyler "böyle devam edersen obez olacaksın" dinlemeyiz, dinlemeyiiiizzzzz )))))

annem denziliden gerçek nar ekşisi getirmişti ev yapımı
ben arada onu kullanıyorum salatalarda

ara öğün 1 muz 6 çilek

1 ay dolunca muz yemicem artık

eğer muzu hergün yiyorsan kestiğin anda kabızlık başlar bilgin olsun,
Muz yemeği bırakmadan bir kaç gün önce sabahları 1-2 tane kayısı yemeğe başla
Muzun böyle bir etkisi var maalesef... Düzenli tüketirsen bir problem yok ama bıraktığın anda kabız yapar ))

annem denziliden gerçek nar ekşisi getirmişti ev yapımı
ben arada onu kullanıyorum salatalarda

Doğal olduğu sürece problem yok ama haftada 2'den fazla kullanmayalım yinede...
Herşeyi ölçülü tüketmek en iyisi...
Vücut aynı şeylere alışmamalı,
o sebepten herşeyi haftada 2 şeklinde öneriyorum ))

Sevgilerimle

Sabah yediğimi yazmayı unutmuusm kiZlar
1 litre su sekersiz nescafe 1 galeta.canım başka bisey istemedi birde temizlik var.. Bı taraftan yemek yaptım öğleden Sonrada oglusumu pepe ye goturcem 23 Nisan şenlikleri Konya'da ya kiZlar..

öğle yemeğim
1 domates
4 yaprak marul,
3 sap maydonoz
ve yaş kayısı büyüklüğünde tavuk,
yarım dilim ekmek
bunlardan salata yaptım tuz attım ama çok küçük çay kaşığı ucu kadar gene çok yedim ya

canım sende çok yedim hastalığı mı başladı ?
bu menü çok değil ki...
gayet güzel, yanında ayranda içebilirsin hatta..
tuz atma, çay kaşığının ucuyla bile olsa...
tuz vücutta su tutar, gereksiz birşey
yediğin herşeyde tuz, yağ ve şeker var zaten merak etme
doğal olarak alıyorsun onları
yemek yaparkende tuz atıyorsun (onu da az atalım)
yani günlük tuz miktarını her türlü alıyorsun bu yüzden tuzluğu hayatından çıkar
hatta çay kaşığını da çıkar, tuzluk kullanmıyorsun çay kaşığı kullanıyorsun anladığım kadarıyla )))))))))

ben öğlenleri eşimle kayınvalideme yemeğe gidiyorum (iş yerimiz ona yakın eve uzak olduğu için)
sağolsun hergün bize allah ne verdiyse pişiriyor

yemesem olmaz

bende dengelemeye çalışıyorum

kayınvalide yapmış kıymayı kavurup pirinci kavurup taze nane katıp pişiriliyorr

ok, tavsiyem içinde pirinç olan bir yemek yiyeceksen max. 3-4 kaşık, içine limon sıkarak ye... (pirincin şekerini baskılar ve geç acıkmanı sağlar)
yanında da salata ye, yada salatalık, domates veya seninde tercih ettiğin gibi acı biber...

birde maden suyunu hergün tüketmeyelim... asitli içecekler hazmı kolaylaştırır ama mideyi genişletir... haftada 2 kere içine limon sıkarak içebiliriz...
Eğer hazımsızlık problemin varsa hergün içebilirsin ama limon katarak içersen kolay acıkmazsın

yağ metabolizması sırasında yoğun şekilde su tüketimi olmaktadır. Günde ortalama 2 litre su tüketimi tüm zayıflama programlarında gerekli olmaktadır. Nerdeyse vücudumuzun yaklaşık olarak 3 te ikisi (% 65 – 70) sudan oluşmaktadır. Doğru beslenme ve sağlıklı egzersizler ile aralıklı ve bol su içimini birleştirdiğinizde kilo vermemeniz için bir neden kalmayacaktır. Vücudumuzun fazla yağları ve kiloları eritememesinin önemli nedenlerinden bir tanesi de yetersiz su tüketmemizden kaynaklanmaktadır. Şayet böbreklerde yeteri kadar su bulunmazsa bu durumda vücuttaki atık maddelerin biriktirilerek etkisiz hale getirilmesi süreci sekteye uğrar. Bu zararlı maddeler arasında yağlar da bulunduğu için vücut yağları gerektiği gibi parçalayamaz ve bizlere fazla kilo olarak yansır. Bu nedenle zayıflamak için bol su içmek, karaciğer ve böbreklerin yağ yakma metabolizmasını sürdürmesini sağlamayı garanti altına alır."

sağlıklı bile olunsa fazla su içmenin zararlı etkileri görülebilir. Aşırı su içildiğinde kan sulanarak hacimsel olarak artar bu ise dolaşım sistemine, damarlara ve özellikle de kalbe fazladan yük bindirir. Fazla suyu atarak dolaşım sistemini rahatlatmaya çalışan böbrekler de aşırı çalışmak zorunda kaldıklarından yorulurlar. Hücrelerin içindeki ve dışındaki minerallerin de konsantrasyonu değişir. Hücre içi ve dışı sodyum dengesinin sağlanabilmesi için kandan hücrelere sıvı geçişi başlar bu ise hücrelerin şişerek ödem yapmasına sebep olur. Eğer bu şişme beyinde olursa basınç artışından dolayı baş ağrısı, hipertansiyon, beyin kanaması ve ölüme kadar giden bir dizi rahatsızlık oluşur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…