Ben de muz yiyebiliyor muyuz diye soracaktım :))
yağ metabolizması sırasında yoğun şekilde su tüketimi olmaktadır. Günde ortalama 2 litre su tüketimi tüm zayıflama programlarında gerekli olmaktadır. Nerdeyse vücudumuzun yaklaşık olarak 3 te ikisi (% 65 – 70) sudan oluşmaktadır. Doğru beslenme ve sağlıklı egzersizler ile aralıklı ve bol su içimini birleştirdiğinizde kilo vermemeniz için bir neden kalmayacaktır. Vücudumuzun fazla yağları ve kiloları eritememesinin önemli nedenlerinden bir tanesi de yetersiz su tüketmemizden kaynaklanmaktadır. Şayet böbreklerde yeteri kadar su bulunmazsa bu durumda vücuttaki atık maddelerin biriktirilerek etkisiz hale getirilmesi süreci sekteye uğrar. Bu zararlı maddeler arasında yağlar da bulunduğu için vücut yağları gerektiği gibi parçalayamaz ve bizlere fazla kilo olarak yansır. Bu nedenle zayıflamak için bol su içmek, karaciğer ve böbreklerin yağ yakma metabolizmasını sürdürmesini sağlamayı garanti altına alır."
sağlıklı bile olunsa fazla su içmenin zararlı etkileri görülebilir. Aşırı su içildiğinde kan sulanarak hacimsel olarak artar bu ise dolaşım sistemine, damarlara ve özellikle de kalbe fazladan yük bindirir. Fazla suyu atarak dolaşım sistemini rahatlatmaya çalışan böbrekler de aşırı çalışmak zorunda kaldıklarından yorulurlar. Hücrelerin içindeki ve dışındaki minerallerin de konsantrasyonu değişir. Hücre içi ve dışı sodyum dengesinin sağlanabilmesi için kandan hücrelere sıvı geçişi başlar bu ise hücrelerin şişerek ödem yapmasına sebep olur. Eğer bu şişme beyinde olursa basınç artışından dolayı baş ağrısı, hipertansiyon, beyin kanaması ve ölüme kadar giden bir dizi rahatsızlık oluşur.
Okulda tenefüs aralarında fazla bir alternatif üretemiyorum :)))
öğretmenmisin canım?
evet hayatım, sınıf öğretmeniyim. 5. Sınıflar. 53 tane bıcır bıcır çocuğum var:) öğlenciyim:))
soyacım ben gün içinde sadece akşam yemegimde tuz oluo baska yok bugun attım salatama tuz daha önce söledim ya ben yüksek tansiyon hastasıyım tuz akşamdan akşama ya attıgm bugun ki tuz ıslak çay kaşıgının ucunu sekere bandırdımız kadar küçüktü bi daha atmam tamam patronnnnnnnnnnnnnnnnn
okulda tenefüs aralarında fazla bir alternatif üretemiyorum :)))
neeeeeeeeeeeeeeeee
bi de yüksek tansiyon hastası mısın sennnn ?????
Tuz lafını asla duymayacağım o haldeeeeeeeeeeeee
yasak ki ne yasakkkkkkkkkkk
1 numaralı düşmanın ilan ettim tuzu şu an itibari ileeee
sağlığın herşeyden önemli benim için !
Yüksek tansiyon hastalarının kesinlikle tuz tüketmemeleri lazımmmmm
ayyyhhhh sana bişey olmasın gerisi boşşşş
Evet hayatım, sınıf öğretmeniyim. 5. sınıflar. 53 tane bıcır bıcır çocuğum var:) öğlenciyim:))
abu allah yardımıcın olsun tatlım
biz birtane ile uğraşamıyoz sen 53 tane ile
:)) tüm enerjimi alıyorlar gerçekten zor bir durum, bir de öğretmenlerle uğraşmasalar :) evde de 2 tane var hayatım. Akşam 6 da çıkıp 7 de evde oluyorum. Inan eve girdiğimde benden uzak diyorum:)))
neeeeeeeeeeeeeeeee
bi de yüksek tansiyon hastası mısın sennnn ?????
tuz lafını asla duymayacağım o haldeeeeeeeeeeeee
Yasak ki ne yasakkkkkkkkkkk
1 numaralı düşmanın ilan ettim tuzu şu an itibari ileeee
Sağlığın herşeyden önemli benim için !
Yüksek tansiyon hastalarının kesinlikle tuz tüketmemeleri lazımmmmm
ayyyhhhh sana bişey olmasın gerisi boşşşş
seneye daha zor günler sizi bekliyor sistem alak bulak olacak devlet okulları tam bir kargaşa allah yardımcın olsun
bizim özel okullarda fazla değişiklik yok gibi bakalım
bende sürekli öğretmenlerle iç içeyim
bende bir oğlan var 10 çocuğa bedel daha düne kadar herşeyi ile ilgileniyordum son 10 gündür bıraktım çünkü benim dürtmemle hiç bir şey olmuyor bildiklerinden şaşmıyor.şunu anladım ben ne yaparsam yapayım onu kendi istediğim gibi yönetemiyorum ama zaman geldikçe onlarda yanlışlarını anlıyor yaşayatak görecek
bana nediyor biliyormusun
takma anne kafana okurum ben diyor başka bişey demiyor
o yüzden diyorum tuz günde bir kere tüketiyorum oda akşam yemeğinde sarımsak evet hayatımın vazgecilmezi diyebilirm herseye koyuyorum yutamadıgım için
çok mutlu oluyorum heycanla bakıom ne yazmıs kızlar die
inş buraya şu kadar kilo verdim işte ben buyum bakın die resim koymak çok istiyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?