Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

]Diyetisyen Ekmeği Kesmen Lazım Dedi, 3 Aydır Keserek Yiyorum. Bi Tuhaflık Var Ama Dur Bakalım, Bi Bildiği Vardır Heralde :)

soyacım tv de dr biri günde 2 meyve yiyin sadece ara ögün dio ve 10 15 bardak su için ne diosun bu duruma bide benim liste hazır mı canım hemen başlayım

soyacım tv de dr biri günde 2 meyve yiyin sadece ara ögün dio ve 10 15 bardak su için ne diosun bu duruma bide benim liste hazır mı canım hemen başlayım

canım,
tv deki doktorların herbiri başka birşey söyler çok takma onlara ))
bugün bir tanesi insülin direnci için günde 3 meyve yenmeli dedi ki çok yanlış, meyve şeker içeren birşey ve insülini coşturur..
Her meyveyi yiyemezsin, insülin direncini dengeleyecek şekilde yemen lazım anlayacağın ))
Onlar şov-men birazcık
10-15 bardak su içilmesine olayına ise şöyle bir yanıt verebilirim, günlük 2-2,5 litre su yani 8-10 bardak...
Yaz aylarında artırılabilir, çünkü fazla terleme yaşandığı için vücut daha fazla suya ihtiyaç duyar...
Suyu çok fazla içmek böbrekleri yorar, mineral kaybetmemize yol açar ve fazla su zehirler...

Diyet listesini sana ilaç kullanmaya başlamadan veremem, önce doktora gideceksin, ilaç kullanmaya başlayacaksın..
Belki tansiyonun normale dönmüştür, gerek kalmayabilir...
Doktora görün sonra ))

ara öğün zamanı bir bardak yeşil çay ve yeşil elma

artık elma görmek istemiyorum biraz ara vermem lazım buna, acaba küçük bi dilim parça karpuz yiyebilirmiyim

iki hamileliğimdede karpuzdan tiksinmiştim. adını bile duymak istemiyordum.geçen senede yiyememiştim hala aklıma gelince midem bulanıyordu. ama 2 gündür aklımdan çıkmıyor ara öğünlerde yemenin bi sakıncası olmaz heralde ince bir dilim

yaprakları sardık,
az evvel kardeşim kalori cetvelinden bir porsiyon yaprak sarmasının kalorisine baktı,
açıklıyorum kızlar , 720 Kalori !!!

3-4 adet yaprak sarması ise 340 Kalori !!!

Abowwwwwwwwwww şimdiye kadar neler yiyormuşum ben
Canlı bomba gibi geziyormuşum yawwwwww )))))))))))

Karpuz içinde su barındırdığı kadar şekerde barındıran bir meyvedir ve öyle sanıldığı kadar masum değildir...
Haftada 2 gün sadece 1 dilim (dilimler kalın olmasın) yiyebilirsiniz ))
Peynir karpuz diyetlerine de kanmayınız, karpuz sorunusu bekliyordum ne zaman gelecek diye merakla ))

hadi yaaa okadar mı büyük samışlardır belki parmak şeklindekiler değildir bence yaa çok üzüldüm şimdii hem yediklerim hemde artık yiyemeyeceğim için

ara öğün zamanı bir bardak yeşil çay ve yeşil elma

artık elma görmek istemiyorum biraz ara vermem lazım buna, acaba küçük bi dilim parça karpuz yiyebilirmiyim

her gün elma yeme canım ))
bir gün kivi ye,
bir gün portakal,
bir gün muz,
bir gün çilek
bir gün elma
bir gün karpuz
bir gün de armut

illa hergün aynı şeyi yemeyin zaten...
vücut aynı şeylere alışmasın, sürekli şaşırtın
Yeme saatleriniz bile aynı olmasın...
Mesela akşam saat 18:00 de yemek yiyorsanız ertesi akşam 18:30 da yiyin, bir sonraki akşam 18:15 te yiyin gibi...

ayy sevindim bunaa ben öle çok yemem zaten en azından aklımdan çıksın hamileliğimde böyle aşermedim valla haftada 2 gün yeter bana

hadi yaaa okadar mı büyük samışlardır belki parmak şeklindekiler değildir bence yaa çok üzüldüm şimdii hem yediklerim hemde artık yiyemeyeceğim için

artık yiyemeyeceğim diye düşünme sakın !
kendini bir şeye şartlarsan beyninde vücuduna emir gönderir, kıtlık psikolojisine girer depolama sistemine geçersin yine...
İstediğin kiloya ulaştıktan sonra 3-4 adet yanında bol salata ve yoğurtla yiyebilirsin...
Ama istediğin kiloyu verene kadar şimdilik yasaklı listemizde o kadar ))

Amaç bunları hayatımızdan tamamen çıkartmak değil,
Kendimize nasıl yememiz gerektiğini öğretmek,
Eskiden ben bir oturuşta tencerenin dibini görürdüm
Hatta bir anımı anlatayım,
3 kişi, 2 paket bol yağlı salçalı makarna, 5 kilo kızarmış patatesi ekmekle yer bitirirdik...
Şimdi önüme koy hayatta yemem, istemediğim için mi?
Evet, çünkü bir karar verdim, zayıfladıktan sonra da tekrar kilo almayı düşünmüyorum
Yemek istersem böyle (afedersin) hayvan gibi değilde daha insanca yemeği öğretiyorum kendime
Şu anda 1 tabak yemekle doyuyorsam önceden neden doymuyordum diye sorguluyorum kendimi...
Anlatabildim mi?

ayy sevindim bunaa ben öle çok yemem zaten en azından aklımdan çıksın hamileliğimde böyle aşermedim valla haftada 2 gün yeter bana

benim tansiyonum hep yüksek 18 leri falan görüo üzülünce 14 e 8 normal hali sık ölçüm yapıom da

benim tansiyonum hep yüksek 18 leri falan görüo üzülünce 14 e 8 normal hali sık ölçüm yapıom da

Normali 14-8 ise, 18'e çıkması çok fazla değil...
Yüksek ama tehlikeli değil sadece takip gerektirir ama ilaçta kullanman ve tuz tüketimine dikkat etmen hatta tüketmemen gerekir...
Benim kayınbabamın tansiyonu 21 lerde dolaşıyordu...
bir doktora git, kan, idrar tahlilleri vs yapılsın duruma göre bakalım ne yapacağımıza
şimdilik aynen devam edelim

ilk önce yorumların ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim soyacım bazen iki dilim peynir yerine 1 dilim peynir ve 1 haşlnmış yumurta yiyorum ama yinede tavsiyeni göz önünde bulunduracağım birde ben biraz zor doyduğum için açıkçası öyle yiyorum akşamda pilav ve makarnaya hiç dayanamadığımdan 2-3 kaşık yiyorum onun yerine ekmekyemiyorum ama tabi biliyorum bu bi bahane değil daha dikkat edicem özellikle akşam pilav ve ya makarna yememeye.eşim akşam 9 da geldiği için osaatte yemek yiyoruz yaklaşık 21:30 cıvarı yemekten kalkıyoruz 22:30 da son meyvemi yiyorum ve yarım saat eşimle egzersiz yapıyoruz zaten saat gece 12 olmuş oluyo ve yavaşça yatıyoruz zaten yaptığım bitki çayına kuru kayısı ve üzümü mecbur atıyorum yoksa içemiyorum tarçını sevmediğim için atmıyorum aslında itiraf etmek istiyorum ben tatlıyı aşırı çok seven birisiyim ama 2 haftadır çayımda bile şekeri kestim bu benim için büyük bi aşama ama kilo verdiğimi gördüğüm zaman istemiyorum eşimden hiç bir şekilde tatlı tarzı bişey...
bugün sabah kahvaltıda nesfit yedim sütle beraber
ara da kraker yedim sadece
öğlen köfte sandviç yanında ayran içtim sandevicin arasına ketçap sıktım acaba onda kalori yüksekmidir ?

akşamada kabak yemeği ve yoğurt yemeyi düşünüyorum ... hepinize selam sevgiler :)

Canım,

Menüne şöyle bir göz atalım...
peynirini lor peyniri ile değiştir (100 gramı 85 kalori) 2 yk yiyebilirsin
yanına dereotu, maydanoz (yağ yakar) salatalık, domates, kıvırcık, 1 dilim çavdar yada tam buğday ekmeği ekle...
Yumurta yediğin günler kesinlikle ekmek yeme...

Akşamları zor doyduğun için bir iki kaşık pilav makarna yediğini söylemişsin ya, işte o yediğin pilav makarna kısa süre sonra yeniden acıktırıyor seni... O yüzden pilav makarna yerine 1 dilim ekmek ye daha iyi... En azından tok tutar... pilav - makarna bunu sağlamıyor sadece şeker ve yağ yüklüyor vücuduna...
Akşam meyveni mutlaka yemekten 2 saat sonra yemelisin, ama yatış saatinle 2 saat arası olmalı... Buna göre ayarla... Eğer ayarlayamıyorsan akşam meyve yeme yarım yağlı süt iç o da tok tutacaktır seni... Üstelik yarım yağlı süt yağ yakıcıdır...
kuru üzüm ve kuru kayısı için ok, aslında izin vermiyorum ama zamanla azaltarak bırakmanı bekliyorum... Tarçını azar azar eklemelisin, eğer tatlı düşkünlüğün var ise emin ol tarçından daha iyi bir yardımcı bulamazsın bunun için.. Sana şu kadarını söyleyeyim, ben tam bir çikolata delisiyimdir, günde 4-5 paket çok rahat yerdim, şimdi düzenli olarak tarçın kullanıyorum, meyveme serpiyorum, sütümün içine atıyorum ve canım asla tatlı istemiyor... Hatta yaklaşık 10 gündür odamda çikolata paketi gözümün önünde duruyor (eşim almış) bir kere bile elime almadım, canım bile istemiyor )) Tarçın sen ne büyüksün diyorum ))
Öğlen köfte sandviç yemişsin, kötü olmuş bu... Köfteyi salata ile yemeni tercih ederdim, sandviçe gerek yoktu... Gereksiz kalori... Ayrıca hiç bir şekilde sos kullanmıyoruz... Ketçap, nar ekşisi, limon sosu, mayonez, soya sosu vs, gereksiz ve kilo yapıcı şeyler bunlar... Tercih etmeyelim lütfen...

Bu akşamki menün güzel, yanında bir dilim ekmek yiyebilirsin, acı seviyorsan içine pulbiber katabilirsin yağ yakımını hızlandırır ))

Sevgilerimle

iyi akşamlAR KIZLAR

evet bu saat itibariyle akşam yemeğimi yemiş bulunuyorum
yarım saatlık yuruşümüde yaptım

2 kepçe mercimek çorbası
1 yk ıspanak (pirinçli ama pirinçini yemedim sadece ıspanağını yedim )

soya cım şimdi zumba yapacam bakalım nasıl olacak

deneyimlerini paylaş, merak ediyorum ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…