]Diyetisyen Ekmeği Kesmen Lazım Dedi, 3 Aydır Keserek Yiyorum. Bi Tuhaflık Var Ama Dur Bakalım, Bi Bildiği Vardır Heralde :)
soyacım tv de dr biri günde 2 meyve yiyin sadece ara ögün dio ve 10 15 bardak su için ne diosun bu duruma bide benim liste hazır mı canım hemen başlayım
iki hamileliğimdede karpuzdan tiksinmiştim. adını bile duymak istemiyordum.geçen senede yiyememiştim hala aklıma gelince midem bulanıyordu. ama 2 gündür aklımdan çıkmıyor ara öğünlerde yemenin bi sakıncası olmaz heralde ince bir dilim
yaprakları sardık,
az evvel kardeşim kalori cetvelinden bir porsiyon yaprak sarmasının kalorisine baktı,
açıklıyorum kızlar , 720 Kalori !!!
3-4 adet yaprak sarması ise 340 Kalori !!!
Abowwwwwwwwwww şimdiye kadar neler yiyormuşum ben
Canlı bomba gibi geziyormuşum yawwwwww )))))))))))
ara öğün zamanı bir bardak yeşil çay ve yeşil elma
artık elma görmek istemiyorumbiraz ara vermem lazım buna, acaba küçük bi dilim parça karpuz yiyebilirmiyim
Karpuz içinde su barındırdığı kadar şekerde barındıran bir meyvedir ve öyle sanıldığı kadar masum değildir...
Haftada 2 gün sadece 1 dilim (dilimler kalın olmasın) yiyebilirsiniz ))
Peynir karpuz diyetlerine de kanmayınız, karpuz sorunusu bekliyordum ne zaman gelecek diye merakla ))
hadi yaaa okadar mıbüyük samışlardır belki parmak şeklindekiler değildir bence yaa çok üzüldüm şimdii hem yediklerim hemde artık yiyemeyeceğim için
Karpuz içinde su barındırdığı kadar şekerde barındıran bir meyvedir ve öyle sanıldığı kadar masum değildir...
Haftada 2 gün sadece 1 dilim (dilimler kalın olmasın) yiyebilirsiniz ))
Peynir karpuz diyetlerine de kanmayınız, karpuz sorunusu bekliyordum ne zaman gelecek diye merakla ))
canım,
tv deki doktorların herbiri başka birşey söyler çok takma onlara ))
bugün bir tanesi insülin direnci için günde 3 meyve yenmeli dedi ki çok yanlış, meyve şeker içeren birşey ve insülini coşturur..
Her meyveyi yiyemezsin, insülin direncini dengeleyecek şekilde yemen lazım anlayacağın ))
Onlar şov-men birazcık
10-15 bardak su içilmesine olayına ise şöyle bir yanıt verebilirim, günlük 2-2,5 litre su yani 8-10 bardak...
Yaz aylarında artırılabilir, çünkü fazla terleme yaşandığı için vücut daha fazla suya ihtiyaç duyar...
Suyu çok fazla içmek böbrekleri yorar, mineral kaybetmemize yol açar ve fazla su zehirler...
Diyet listesini sana ilaç kullanmaya başlamadan veremem, önce doktora gideceksin, ilaç kullanmaya başlayacaksın..
Belki tansiyonun normale dönmüştür, gerek kalmayabilir...
Doktora görün sonra ))
benim tansiyonum hep yüksek 18 leri falan görüo üzülünce 14 e 8 normal hali sık ölçüm yapıom da
ilk önce yorumların ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim soyacım bazen iki dilim peynir yerine 1 dilim peynir ve 1 haşlnmış yumurta yiyorum ama yinede tavsiyeni göz önünde bulunduracağım birde ben biraz zor doyduğum için açıkçası öyle yiyorum akşamda pilav ve makarnaya hiç dayanamadığımdan 2-3 kaşık yiyorum onun yerine ekmekyemiyorum ama tabi biliyorum bu bi bahane değil daha dikkat edicem özellikle akşam pilav ve ya makarna yememeye.eşim akşam 9 da geldiği için osaatte yemek yiyoruz yaklaşık 21:30 cıvarı yemekten kalkıyoruz 22:30 da son meyvemi yiyorum ve yarım saat eşimle egzersiz yapıyoruz zaten saat gece 12 olmuş oluyo ve yavaşça yatıyoruz zaten yaptığım bitki çayına kuru kayısı ve üzümü mecbur atıyorum yoksa içemiyorum tarçını sevmediğim için atmıyorum aslında itiraf etmek istiyorum ben tatlıyı aşırı çok seven birisiyim ama 2 haftadır çayımda bile şekeri kestim bu benim için büyük bi aşama ama kilo verdiğimi gördüğüm zaman istemiyorum eşimden hiç bir şekilde tatlı tarzı bişey...Merhaba prenses,
Menünü bizimle paylaşmışsın teşekkürler,
bende tavsiyelerde bulunmak istedim...
sabah kahvaltısında 2 dilim beyaz peynir fazla yağ ve tuz almana ve su tutmana sebep olur...
ara öğünün güzel...
öğlen gayet iyi..
öğlen ara, galeta miktarın çok fazla, genellikle 2 galeta önerilir... (küçük olsa dahi)
akşam, tavuk köftesi ve salata yeterli bence, pilav fazla yorucu olur mide için... metabolizma akşam yavaşlar, o sebepten akşamları daha hafif yemek gerekir...
akşam ara, genellikle yemekten 2 saat sonra, yatmadan 2 saat önce şeklinde hesaplanız... 1 saat sonra erken bir süre... Önceki yediklerin henüz sindirilmemiş oluyor ve meyve şekerli olduğundan şeker yüklemesi yapıyor ve bu da yağa dönüştürüyor... 10 çilek gayet ölçülü... ada çayı güzel, kuru kayısı, kuru üzüm koymanda güzel olmuş en azından şeker ihtiyacını dengeler, içine koyduğun karışık form çayının içeriğini bilmiyorum bu sebepten yorum yapamam... sinameki içeriyorsa içtiğin su miktarını artırman lazım... sinameki bağırsaklarda laktasif ektiye yol açar ve su kaybına neden olur...zamanla bağırsak tembelleştirir, tavsiye etmiyorum... kuru kayısı ve kuru üzümü sabahları içtiğin çaya atman daha uygun olur, akşamları olabildiğince hafif gıdalarla geçmelisin... İstersen bu karışımın içine çubuk tarçın atabilirsin, yada toz tarçın, kan şekerini düzenler, tatlı ihtiyacını baskılar...
Sevgilerimle
ilk önce yorumların ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim soyacım bazen iki dilim peynir yerine 1 dilim peynir ve 1 haşlnmış yumurta yiyorum ama yinede tavsiyeni göz önünde bulunduracağım birde ben biraz zor doyduğum için açıkçası öyle yiyorum akşamda pilav ve makarnaya hiç dayanamadığımdan 2-3 kaşık yiyorum onun yerine ekmekyemiyorum ama tabi biliyorum bu bi bahane değil daha dikkat edicem özellikle akşam pilav ve ya makarna yememeye.eşim akşam 9 da geldiği için osaatte yemek yiyoruz yaklaşık 21:30 cıvarı yemekten kalkıyoruz 22:30 da son meyvemi yiyorum ve yarım saat eşimle egzersiz yapıyoruz zaten saat gece 12 olmuş oluyo ve yavaşça yatıyoruz zaten yaptığım bitki çayına kuru kayısı ve üzümü mecbur atıyorum yoksa içemiyorum tarçını sevmediğim için atmıyorum aslında itiraf etmek istiyorum ben tatlıyı aşırı çok seven birisiyim ama 2 haftadır çayımda bile şekeri kestim bu benim için büyük bi aşama ama kilo verdiğimi gördüğüm zaman istemiyorum eşimden hiç bir şekilde tatlı tarzı bişey...
bugün sabah kahvaltıda nesfit yedim sütle beraber
ara da kraker yedim sadece
öğlen köfte sandviç yanında ayran içtim sandevicin arasına ketçap sıktım acaba onda kalori yüksekmidir ?
akşamada kabak yemeği ve yoğurt yemeyi düşünüyorum ... hepinize selam sevgiler :)
iyi akşamlAR KIZLAR
evet bu saat itibariyle akşam yemeğimi yemiş bulunuyorum
yarım saatlık yuruşümüde yaptım
2 kepçe mercimek çorbası
1 yk ıspanak (pirinçli ama pirinçini yemedim sadece ıspanağını yedim )
soya cım şimdi zumba yapacam bakalım nasıl olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?