canım senle aynı durumdayım deyincce konunua bir göz attım. hemen hemen yakın şeyler.
benim kayınvalidem çok şükür iyi ve ilgili bana karşı.
ama kayınpeder kendini üstün görüyor hep. en iyi benim, en mükemmel benim havalarında ve herkese kusur buluyor.
sürekli laf üretiyor. oğlunu da pençesine almış. kukla gibi davranıyor ona. hakaretler ediyor, aşağılıyor sürekli.
bunlar beni çok sıkıyor. bi nişan yapalım dedik biz de. oğlum askerde o gelsin bi bakalım diye salladı bizi. sonrada bi daha aramadı.
anne baba ayrı benim sözlümün. sağolsun hep annesi idare etti ortamı. anneside olmasa çoktan ayrılmıştık. ama çok sıkıyorr artık beni.
bi süre görmezden geldim. irtibatımı kestim. ama sürekli bi olay çıkarıyor.
açıkçası ben de düşünceliyim. bu adam tüm ailesini mahfediyor. ve ben de bu kişilerin arasına katılmış oldum sözlenerek.
merhaba kızlar. ayrılıp ayrılmamak tabiki benim kararım ama yine de insanın desteğe ve yorumlara ihtiyacı oluyor. benim derdim sözlüm ve ailesiyle. ailesi çok ilgisiz. çevreme baktığımda insanlar gelini olacak kişileri el üstünde tutuyor. benimkiler ne arar ne sorar ne hediye alır ne de düğünle ilgili konuşurlar. daha nişan tarihi bile yok ortada sözleneli 1 sene oldu. ayrıca ben üniversite, sözlüm ilkokul mezunu. ben herşeye rağmen kabul etmişken onlar bana gereken ilgiyi göstermiyorlar. Bazen düşünüyorum hani derler ya isteyen daha değerli olur diye. Ben hiçbir şey istemediğim için mi bu durumdayım? Kendimi değersiz hissettiriyorlar bana. Halbuki ben sözlümden kat kat üstünüm eğer olaya bu çerçeveden bakarsak. Ben hiçbir şekilde eksiklik hissettirmiyorum ona. Burda mı hata yapıyorum? Aklımda türlü türlü fikirler dolaşmaya başladı. Biraz daha bekleyip gerekenleri yapmazlarsa ilgi göstermezlerse hala uzatırlarsa nişan ve düğün tarihi alınmazsa ayrılmayı düşünüyorum. Hiç bişey istememiştim bugüne kadar ama baktım çevreme isteyenler daha değerli oluyor hep. Bende düğünde istemeye karar verdim. Daha bir çok olay oldu anlatsam sen salaksın bile dersiniz yani. Kısaca bahsettim sizlere.
konuyla alakalı değil belki ama burada aaa olur mu öyle şey okuduğu şey çok önemli değil önemli olan kendini yetiştirmiş mi diyenlerin ki bunu söyleyenlerin bir tanesi de benim,tutupta hiç birinin ilkokul mezunu bir adamla evleneceklerine inanmıyorum açıkçası...ben evlenmezdim...
hayatta statüler vardır ve insanlar maalesef ki ona göre birbirlerine saygı gösteriyorlar artık.eskiden bu böyle olmayabilirmiş ama şimdi insanlıktan çok eğitim durumun paran araban etiketin önemli...
bunu tasvip ettiğim için söylemıyorum ama artık bu çağdayız...bu da bir gerçek ne yazık ki...
Canım ben seni çok iyi anlıyorum.
Tıpa tıp aynılarını bende yaşadım.Bende 2 üni. mezunuyum ve eşim ilkokul mezunu
Aynı şekilde eşimin aileside çok ilgisiz..Bu sözlüykende böyleydi nişanlıykende şu andada.
Ne maddi ne manevi hiç bi destek görmedik aksine köstek oldular.
Sen zaten eğitim farkının bu derece önemli olduğunu düşünseydin zaten o insanı seçmezdin.
Asıl sorun burda eğitim farkınız değil ailesinin sana hakettiğin değeri vermemesi.
Ailesi için çok fazla seçeneğin yok ya kabulleneceksin yada yapamıyorum deyip vazgeçeceksin.
Bende eğitim farkını hiç önemsemeyerek eşimle binbir zorlukla evlendim.
Sözlün ilkokul mezunu olmasına ramen kendini geliştirmiş mi yetiştirmiş mi önemli olan bu.
Aynı dili konuşabiliyormusun.Herhangi bir konuda fikir paylaşabiliyormusunuz.
Karşılıklı oturup muhabbet edebiliyormusunuz
Kendimden yola çıkarak söylemem gerekirse ben sana bu söylediklerimi yapmadım.
Başımızda kavak yelleri estiği için.Evlenip aradan zaman geçince anladım.Ama artık yapacak bişey yok.
Ben eşimle oturup hiç bir konuda hiç bişey paylaşamıyorum.Aramız kötü değil iyi çok şükür.
Ama insan muhabbet etmek paylaşmak fikir alışverişi yapmk istiyor malesef mümkün olmuyor.
Üni. mezunu olmak elbetteki bi kıstas değil ama eşim bana menapoz ne demek diye soruncada şaşırmıyor değilim.:)
Erkek bile olsa bana menapoz un ne demek olduğunu bilmeyen biri tuhaf geliyor sadece bu değil bunun gibi bi sürü şey soruyor.
Sen ölç tart.İlişkinizde canım cicimden öteye gidebiliyorsanız sorun yok.Seviyorsan ailesiylede başedebilirsin bir şekilde.
Bu yazdıklarımı lütfen ciddiye al ve ilişkinize objektif olarak bak.
canım benimkiler de herşeyleri sözde. sözde seviyorlarmış. ama ne aramak var ne sormak ne de ilgi göstermek. nişan olayında yaptıkları hatayı bile düzeltmeye çalışmıyorlar. sözleneli 1 sene oldu nasıl yaparız nasıl ederiz kimse konuşmuyor. olan bana oluyor. ben arada kalıyorum hep. uğraştım çabaladım ama artık sallamıyorum bende açıkçası. herkes kendine çeki düzen vermezse (başta sözlüm) bitecek bu iş.
saol canım anladığın için. bazı konularda mantıklı konuşuyor tabi. kendisine ilk çeken bu olmuştu tabiki de. ilkokul mezunu ama helal olsun kendini geliştirmiş demiştim.ama zamanla muhabbet ettiğimiz de tabiki en ufak şeyi bilmemesi sorun yaratabiliyor. ve en önemlisi kendisini geliştirmek için hiç bir şey yapmıyor. konu tek eğitim değil tabi ki. millet kafayı buna takmış. hataları ilgisizlikleri bana ve aileme değer vermemeleri arayıp sormamaları. bunlar zamanla insana kendini değersiz hissettiriyor ve üzüyor.
şahnaz çakıralp murat öncele neler neler demişti.yok prof değil yok şunu bilmiyor gibi bir sürü bahaneler.insan geçinmek istemezse her şey sorundur
bende seninle aynı düşüncedeyim canım.
bir de 3 hafta sonra nişanım var.
gülüp oynamam lazım ama tadım yok hiç.
ben nişandan sonrada gözlemliycem. eğer değişen bişey olmassa, bir ömür mutsuz olmaktansa bitiririm.
yaşım 29 ama sonradan çocuklarımla ortada kalmaktansa böylesi daha iyi. umarım düzelirr canımm daa bunları yaşamak zorunda kalmayız. çok üzücü olaylar çünkü.
canım yaşını hiç sorun etme bence. yaşında bir şey yok çünkü.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. babasını takma. sanırım kaynanan iyi ve ilgiliymiş o yönden şanslısın canım. babasıyla pek muhattap olmamaya çalış.
bende babasıyla mesafe koydum canım. ama oğlunu yönlendirmeye çalıştığı için direk banada yansıyor.
bir de babayla aynı işi yaptığı için bişey diyemiyor. babası çok ezmiş çocuklarını. kız istanbula kaçıp kurtuldu orda iş buldu.
ama benimki çok sessiz. bakalım neler olcaz görücez canım.
birazda olsa rahatlattın sağol canım. çekenin derdinden çeken anlar.
şahnaz çakıralp beni ilgilendirmiyor ne dediği ne yaptığı. örnek verip kıyasladığınız şeye bakın! geçinmek isteyip istememi nerden biliyorsunuz acaba yakınım mısınız?
babasıyla aynı işi yapan sessiz biri mi?bence biraz düşünmelisiniz yeri gelir kazandığını da vermez belli mi olur
dünden beri yorumlarını takip ediyorum ve saçma yorumlarda bulunuyorsun da!
bende babasıyla mesafe koydum canım. ama oğlunu yönlendirmeye çalıştığı için direk banada yansıyor.
bir de babayla aynı işi yaptığı için bişey diyemiyor. babası çok ezmiş çocuklarını. kız istanbula kaçıp kurtuldu orda iş buldu.
ama benimki çok sessiz. bakalım neler olcaz görücez canım.
birazda olsa rahatlattın sağol canım. çekenin derdinden çeken anlar.
düşünüyorum bende. ona kaç kere söyledim ayır babanla işini bi iş bul. huzurlu olalım dedim. bende destek olurum dedim.
ama hiç sese çıkarmıyor. şimdi telefonlaştık. diyor ki bu benim kaderim.
dedim ses çıkarmassan kaderim bu benim diye kabul edersen olmazz. nişanımda 3 hafta sonra.
babasıyla aynı işi yapması kötü olmuş canım. direk yansır tabi ki sana da. senin sözlünde iş bitiyor bu durumda. umarım bir an önce düzelir ve yıpranmazsınız cnm. bende teşekkür ederim beni anladığın için :)
bişey değil canımm.
yıpranıyorum zatenn. amann sallıyım boşveriyim diyemiyorum.
oğlunun mutluluğunu da istemiyor. Allah görsünn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?