- 5 Ekim 2011
- 5.035
- 4.403
- 248
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Çok yakın anaokulu öğretmeni olan bir akrabam bigün aile sohbetinde kadınlar sordu buna
"Biz biriyle başa çıkamıyoruz hiç sinirlerin bozulmuyormu yahu"? Diye
Şöyle bir cevap vermişti.
"Çok sinirlendiğimde seviyor gibi yapıp çimdikleyerek hırsımı alıyorum" ben ŞOK
tüm sülalede çok mütevazi, çok naif biri olarak tanınır genelde.
O yüzden söylememiştir diyemeyeceğim.
Umarim şaka yapmıştır
Malesef şaka yapmadı...
Devamında yoksa nasıl çıkartayım hıncımı, kocamdan mı? Diyede ekledi. Herkes buz kesti tabi...
Zaten o okuldan alıcam arkadaşlar. Kararım kesin. Çünkü çocuk 3 gündür okula giderken dudağı büzük bi şekilde biniyor arabaya. Böh desen ağlıcak bi şekilde. Hani bunu duymamış olsam böle bişey olmamış olsa, geçer sonra alışır falan diye düşünecem ama aklına geliyordur belki her seferinde. Ki öyle. Kötü etkilendiğini düşünüyorum.
Aynı sizin bu cevabınızı annem de söledi bana. Ona da anlattım. Annem dedi ki yalan sölicek olsa bile bu küfürü kullanmaz. Yani yalanına böle bi şeyi katmaz dedi.Şikayet edin .
Ben çocuğunuzun yalan söylediğini düşünmüyorum .
Kaldı ki söylese bile o yaşta bir çocuk böyle bir küfürü yalandan edemez .
Böyle bir küfür eden kişi kimbilir daha neler yapıyordur ? Tek vukuatı bu değildir.
Aynen öyle. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Zaten sorduğunda kötü bişey olduğunun farkındaydı. Sadece kelime anlamı olarak merak ettiğini düşünüyorum. Hele bi de öğretmenin söyleyiş tarzını sorduğumda ki ifadesi. O ifade ile söylenen bi merhaba, bi hoşgeldin kelimeleri bile bi anda kötü kelimelere dönüşebilir. O söyleyiş tarzından...Pazartesi müdürle özel olarak bunu konuşuyosunuz ve o kendini yardımcı öğretmen zanneden şahısla da müdür konuşuyor. Çocuğunu böyle bi yalan söylemez. Anlamını bilmediğini ve size sorduğunu yazmışsınz. Ayrıca çocuğa kzgın bi şekilde güle güle demek bile psikolojik şiddettir. Çocuklar kelimelerden çok o anki ifademize tonumuza dikkat ederler ve sandığımzdan daha çok etkilenirler
siz bu işim peşini kesinlikle bırakmayınAynen öyle. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Zaten sorduğunda kötü bişey olduğunun farkındaydı. Sadece kelime anlamı olarak merak ettiğini düşünüyorum. Hele bi de öğretmenin söyleyiş tarzını sorduğumda ki ifadesi. O ifade ile söylenen bi merhaba, bi hoşgeldin kelimeleri bile bi anda kötü kelimelere dönüşebilir. O söyleyiş tarzından...
çocuğunuzun yalan söylediğini düşünmüyorm kesinlikle. Tekrar etmek istedimBilmiyorum arkadaşlar. Kafam o kadar karışık ki. İnanın Kendi çocuğum diye demiyorum. Çok uyumlu, uslu, akıllı, saygılı, duygusal, öle küfür yalan bilmeyen, etrafta parmakla gösterilen bi çocuk. O yuzden böyle bi şeyi kullanıp yalan söyleme seçeneği çok uzak geliyor bana..
Aynen öyle. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Zaten sorduğunda kötü bişey olduğunun farkındaydı. Sadece kelime anlamı olarak merak ettiğini düşünüyorum. Hele bi de öğretmenin söyleyiş tarzını sorduğumda ki ifadesi. O ifade ile söylenen bi merhaba, bi hoşgeldin kelimeleri bile bi anda kötü kelimelere dönüşebilir. O söyleyiş tarzından...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?