Şu an mutfaktan yazıyorum.

Yemek yapmayı çok severdim ama çok soğudum. Amin inşallah

Ben mi değişiğim millet mi çözemedim.bence çocuğa sorumluluk duygusunu verdikten sonra başını beklemek birlikte soru çözmek gerekmez.demekki sizin çocuk içsel sorumluluğu gelişmemiş hep böyle yaptıysanız gelişmemesi de normal zaten.övünmek için söylemiyorum asla.ama kızım 10 yaşında soruları çözer kontrol eder kaç yanlışı olduğunu belirler sonra o konuya tekrar bakar.soruyu anlamazsa internete girer araştırır yani ben hiç bir zaman yanında olmam birlikte soru çözmeyiz yani.bence siz üzerinize vazife olmayan işleri bırakırsanız rahat edersiniz.

Su cocuklarin ustunden ellerinizi cekin artik!iyilik yapmiyorsunuz kendinize gelin.sorumluluk bilinci gelismemis bireyler yetistiriyorsunuz ite kaka basarili olmalarini saglayarak.baba sorumluluk sahibi bir figur olacak anne sinirlarini bilen bir figur olacak ki o cocuk da basinda biri durmadan gorevini bilip kendini ayarlayacak.siz kendinizi duzeltin cocuk duzelir.basinda beklenenize gerek yok

Mümkün değil benimle paylaşmaz .Bundan böyle pazar günleri yemekler senden dedim sen ne yapacaksın diyor?
Her şeyi görmesine rağmen .

Deslerini kendi yapıyor ama sınav hazırlığında hocaları hız kazanması için beni o şekilde yönlendirdi. Soru kontrolü yapıp düzeltmesini sağlıyorum.
Bu yönlendirmede ve kullandığınız yöntemde bana göre sorun var.
Hocalarınız kendilerini tam ve doğru ifade edememiş olabilir mi?
'Soru çözmemiz lazım' cümlesi bile sizin bu sorumluluğu üstlendiğinizi ve durumu kabullendiğinizi gösteriyor.
Soru kontrolü yapılacaksa ve bunu siz yapacaksanız oğlunuz odasında tüm testleri bitirdikten sonra,sakin bir ortamda yapılmalı bu takip.
Bu şekilde kısa vadede sonuç alsanız bile oğlunuz doğru bir akademik alışkanlık kazanmıyor.
Bir eğitimci olarak, iyi niyetle yapılmış bir hatırlatma olarak kabul edin lütfen.

Son düzenleme:
ben liseye hazırlanırken benim de test çözdüğüm bir hocam vardı. ödevlerimi kendim yapıyordum ben ama sbs de özellikle 8. sınıfta girdiğim son sınava hazırlanırken her akşam beraber test çözüyorduk dikkat dağınıklığım vardı ve testleri kontrol de etmiyordum. soruyu kendim okuyup çözüyordum çözemediğimde direkt o devreye giriyordu her akşam 3 saate yakın yapıyorduk bunu.

bu tarz bir şey yapıyorsanız bana garip gelmedi çocuğun başında durmanız. ama siz yokken çalışmıyor diye duruyorsanız çocuğunuzun kendisini biraz zorlaması lazım anneyi başında bekletmekle olmaz.

Çok net söylüyorum birinci sınıf çocuğumun her an başında durmuyorum sadece odasına girip masasında oturmasını sağlıyorum. Nasıl yapacağını bilemediğinde metni üç kere oku,soruları cevapla,bitir en son kontrol ederim çünkü senin ödevin benim değil diyorum. Bitirdikten sonra da beş hata yapmışsa üçünü düzelttiriyorum,hatalı bi şekilde okula gönderiyorum öğretmeni de düzgün bi şekilde kontrol etsin bi kısmını da ondan öğrensin diye. Hayat boyu ders çalıştıramam ben ona ve ben Uzman psikologum konusahibi,zaten yanlış yapıyorsunuz ne münasebet birebir ders çalışmak.

Ben yazacaktım da sen benden önce yazmışsın

Orta son öğrencisinin başında durulur mu soru çözsün diye

Oğlum ilkokul bire giderken başında duruyordum şimdi üçe gidiyor hiç başında durmadım

Oğlunuzun ders çalışma sorumluluğunu kendisi alması lazım

Eşinizin tavırları da hoş değil de 15 yıldır yemek yapmamış Adama birden yemek yap dediyseniz tepkisi onadır

Yapmıyor.. çocuğun yanında da tartışmak istemedim.

Okul dersleriyle ilgilenmiyorum .ama bu sınav çok farklı ilgi istiyor.Yanında olmazsam soru çözerken çok zaman harcıyor. Bende hep takipteyim o yüzden.

Birebir iki saat çocukla ders çalışsam öfkeden kudururum yahu o evde öyle bi terör estiririm ki üzerimdeki sorumluluk ağır geldiğinden,ev hayatımız huzursuz olur halbuki ben yıllardır huzurlu bi evimiz olsun diye uğraşıyorum. Anneye bu sorumluluk çok ağır.

Çocuğunuza başarılar diliyorum.
Çocuğunuzun ders çalışma yöntemi ile ilgili yapılan eleştirilere ise çok takilmayin.

Kimi çocuk gaz ile ders çalışır.
Kımı gözetim altında sadece çalışır.
Kimi kendi kendine çalışır.

Eminim sizde çalışma konusunda tek başına sorumluluk almasını isterdiniz ama böyle çalışıyor demek.

Eşinizin sakin bir zamanında karşınıza alın konuşun. Bu sene önemli bir sene olduğunu sınava 4-5 ay kaldığını. Yemek yaparken hiç olmazsa 1 saat ilgilenmesini rica edin.

Mutfakta olmanız, yemek yapmanız, is bölümünüz gibi şeyler tartışmaya açık.

Tartışmaya açık olmayan tek şey lise sınavına hazırlanan çocuğun soru çözerken başında beklemeniz. Neden ki?
cozsun sorularını kontrol edersiniz...

Eşim canı isterse bulaşıkları makineye dizer,dolaplara yerleştirir. Ama her gün yapmaz canı istemesi lazım. .

Oğlum da bana öyle bağimlı bir çocuk değil. Okulla ilgili her şeyi kendisi başarmıştır. Okulunda başarılı bir çocuk. .ama bu sınav iyi bir lise için önem gerektiriyor.O soruları çözüyor sonra birlikte kontrol ediyoruz.
Bu biraz da hocalarının isteğidi yoksa günde 250-300 soru çözemeyiz.

Okul dersleriyle ilgilenmiyorum .ama bu sınav çok farklı ilgi istiyor.Yanında olmazsam soru çözerken çok zaman harcıyor. Bende hep takipteyim o yüzden.

Sınavda yanında siz olmayacaksınız ki

Biz mi anormaldik bilmiyorum da annem babam öğretmen bir gün başımda oturup test çözdürmedi bana

Üçe giden oğlum deneme sınavında başarılı olunca sınavı bitirince hemen vermedim tekrar kontrol ettim yanlışlarımı bulup düzelttim bu sınavdan kontrol etmemin önemini öğrendim dedi

Sizin oğlunuz da yapabilir sorumluluğunu alabilir

Kuzenim annesinin iteklemesi ile başında durması özel öğretmen tutması ile üniversite kazandı çok zeki ama uğraşmayı sevmeyen hazırı seven bir çocuktu zira her an her şeyini annesi yapardı nerede ise lokmasını da çiğneyecekti

Sonuç üniversiteyi 9 yılda bitirdi üstüne de bizim okuduğumuz bölümleri küçümsedi

Mümkün değil benimle paylaşmaz .Bundan böyle pazar günleri yemekler senden dedim sen ne yapacaksın diyor?
Her şeyi görmesine rağmen .
adamı öyle alıştırmışsınız, öyle gidiyor...
seneler sonra yemek yapması istenince şaşırıp kalmıştır, e hoşuna da gitmez tabi. niye gitsin?
ama var mı böyle dünya?
eşit olmanız gerekirken haftanın sadece 1 gününü almak bile adama zul geliyor.
hatanın neresinden dönülse kar.

ben olsam önce oturup bi güzelce, sakince konuşmayı denerim. benim senden farkım ne, ikimiz de çalıştığımız halde neden temizlik yemek bende, biz eşit değil miyiz, ben senin eşin değil miyim... gibi gibi.
bölüşeceğiz bu yemekleri derim.
kendine verilen günde yapmıyor mu, kendime dışardan yemek söylerim, maddi durumum el veriyorsa.
ya da sadece kendime & evladıma pişiririm.
benim yemeğim nerede derse de hizmetçisi olmadığımı belirtirim tekrar.

huzur bozulmasın, aman o surat asmasın, aralar iyi olsun diye düşünüp paşa muamelesi yaptıkça tepeye çıkar insanlar.
bu zamana kadar bey yorulmasın diye evin her işi üste alınmış.
ya da surat asacak, burundan getirecek diye sineye çekmiş.
ama olur mu böyle? olmaz ki. nereye kadar? ben dayanamam.

evlilikte böyle 'hayır efendim sana pişirmedim' diye savaş başlatmak da hoş değil, biliyorum.
ama ne demişler... nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

İyi de bir saat yemek yaparken o çözse soruları sonra kontrol etseniz

Yani o da annesi de olmadan hızlı çözebileceğini görür

Asıl sorun için düzenli yardımcı diyorum.
Ev işi payaşımını çözmek bazen imkansız oluyor.
Madem eşiniz hazretleri sıkıntıya girmesin, siz de biraz rahat edin.
Yaptığı çok çirkin o ayrı da, ordan huzursuz olmayın bari.

Çocuğunuz ebeveynliyle soru çözme yaşını çoktan geçmiş. Buhranınız bundan kaynaklanıyor bence. Normal şartlar altında çocuğun başında beklememeniz lazım

Bıraksam tabi ki yapar kontrol eder ..ama sınav zor arkadaşlar sabah okul akşam 6 evde ve ona göre zamanı iyi değerlendirmeliyiz. O yüzden ben takip etmek durumundayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…