Yemek yapmayı çok severdim ama çok soğudum. Amin inşallahCalışmayan bayan oldugum halde yemek derdi benide geriyo
Ayrıca eşim herşeye bi bahane buldugu için yemek yapmayı hiiiiççç sevmiyorum
Tavsiyem yok
Allah yardımcınız olsun,emeginizin karşılıgını alırsınız inş
Mümkün değil benimle paylaşmaz .Bundan böyle pazar günleri yemekler senden dedim sen ne yapacaksın diyor?o yaşta bir çocuğun derslerine kendi kendine çalışacak sorumluluk bilincinin olması lazım. ne lise ne de üniversiteye giriş sürecinde annem babam başımda durdu. neye çalıştığımı bile bilmediler, kendi testimi kendim çözdüm, kimse de kontrol etmedi. çocuğa bu bilinci aşılamanız lazım diye düşünüyorum, hayat boyu yanında olup sorumluluklarını yerine getirmesi için başında duramazsınız ki...
evlilik iki kişilik değil mi, ikiniz de çalışıyorsanız tabi ki o da yemek yapacak, o da evi temizleyecek. yemek yapıyor diye surat asmak ne demek... suratını assa da yapsın. geri adım atmayın. yemekleri kendi aranızda bölüşün. kendinizi yıpratmayın, yıprattırmayın yahu... siz bu hayata birisini beslemeye mi geldiniz? fazladan yükler yüklemeyin kendinize. hayat kısa.
Bu yönlendirmede ve kullandığınız yöntemde bana göre sorun var.Deslerini kendi yapıyor ama sınav hazırlığında hocaları hız kazanması için beni o şekilde yönlendirdi. Soru kontrolü yapıp düzeltmesini sağlıyorum.
Ben şu cümleyi anlamadım.
Her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Niye çoğul yüklem?
Soruları çözmesi gereken oğlunuz değil mi?
8. Sınıf öğrencisinin,ebeveyni yanında olmadan ders çalışma alışkanlığını çoktan kazanmış olması gerekiyor bana göre.
Yapmıyor.. çocuğun yanında da tartışmak istemedim.Suratı asık asık da olsa yapmaya devam etseydi siz niye yaptınız ki,biz kadınlar kendimizce tavır yapıp sorumlulukları üzerimize alıyoruz ama gördüğünüz gibi bu adamların isine geliyor, onlar keyiflerine bakıyorlar.
Okul dersleriyle ilgilenmiyorum .ama bu sınav çok farklı ilgi istiyor.Yanında olmazsam soru çözerken çok zaman harcıyor. Bende hep takipteyim o yüzden.Söylense de bırak ben yapayım demeyeceksiniz, çözüm bu. Bırakın yapsın, söyleniyorsa başka odaya geçin. Şuan yaptığınız şey adama yanlış mesaj veriyor. Azıcık surat asınca tüm işleri üstünüze yıkabileceğinizi biliyor. Ya da sırf o surat asmasın söylenmesin diye böyle kendinizi paralamaya devam... Bence yanlış ama siz bilirsiniz. Bir de LGS'ye girecek çocuk artık kocaman çocuk. Kendi kendine ilgilenemiyor mu dersleriyle? Sürekli birinin başında beklemesine gerek var mı anlamadım. Son olarak da, hayır bütün erkekler böyle değil. Hiç mutfağa uğramadığım, direkt masaya oturduğum zamanlar da oluyor.
Eşim canı isterse bulaşıkları makineye dizer,dolaplara yerleştirir. Ama her gün yapmaz canı istemesi lazım. .O koca evliliği boyunca ev işinde hiç sorumluluk almamış, hata en baştan yapılmış. Bu saatten sonra düzenini değiştiriyorsunuz, o da direniyor tabi ki, normal.
Çocukta da ileride aynısını yaşayacaksınız, benden söylemesi. Her işi olduğunda sizin eşlik etmenizi isteyecek.
Bağımlı ve muhtaç bir eş ve çocuk var elinizde. Birilerinin size muhtaç olması egonusu okşamıyorsa budurumdan rahatsız olup birşeyleri değiştirmeniz lazım. Erkeklerin huylarına söylenmek çözüm değil.
Okul dersleriyle ilgilenmiyorum .ama bu sınav çok farklı ilgi istiyor.Yanında olmazsam soru çözerken çok zaman harcıyor. Bende hep takipteyim o yüzden.
adamı öyle alıştırmışsınız, öyle gidiyor...Mümkün değil benimle paylaşmaz .Bundan böyle pazar günleri yemekler senden dedim sen ne yapacaksın diyor?
Her şeyi görmesine rağmen .
Eşim canı isterse bulaşıkları makineye dizer,dolaplara yerleştirir. Ama her gün yapmaz canı istemesi lazım. .
Oğlum da bana öyle bağimlı bir çocuk değil. Okulla ilgili her şeyi kendisi başarmıştır. Okulunda başarılı bir çocuk. .ama bu sınav iyi bir lise için önem gerektiriyor.O soruları çözüyor sonra birlikte kontrol ediyoruz.
Bu biraz da hocalarının isteğidi yoksa günde 250-300 soru çözemeyiz.
Bıraksam tabi ki yapar kontrol eder ..ama sınav zor arkadaşlar sabah okul akşam 6 evde ve ona göre zamanı iyi değerlendirmeliyiz. O yüzden ben takip etmek durumundayım.Ben mi değişiğim millet mi çözemedim.bence çocuğa sorumluluk duygusunu verdikten sonra başını beklemek birlikte soru çözmek gerekmez.demekki sizin çocuk içsel sorumluluğu gelişmemiş hep böyle yaptıysanız gelişmemesi de normal zaten.övünmek için söylemiyorum asla.ama kızım 10 yaşında soruları çözer kontrol eder kaç yanlışı olduğunu belirler sonra o konuya tekrar bakar.soruyu anlamazsa internete girer araştırır yani ben hiç bir zaman yanında olmam birlikte soru çözmeyiz yani.bence siz üzerinize vazife olmayan işleri bırakırsanız rahat edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?