- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.818
- 548
- 51
Cevabınız için teşekkür ederim fakat soruları birlikte çözmüyoruz ben aynı oda da onu takip ediyorum.Kontrollerini yapıp diğer derse geçmesine destek oluyorum.Eşiniz ayıp ediyor o ayrı mesele tabi ama çocuğunuzla alakalı da yanlış bir yol güdüyorsunuz. 6 sene 8.sınıf öğrencilerini sınava hazırlamış bir ana bıranş öğretmeni olarak yazıyorum. Çocuğunuza günlük çözeceğiz testleri vereceksiniz, çözdükten sonra isterseniz kontrolleri birlikte yapabilir-yapamadığı soruları beraber çözebilirsiniz. Ama genel anlamda soru çözümünü tek başına yapması lazım. Anlamadığı bir konu olursa onu noktada da yardımcı olabilirsiniz tabi.
Üniversite sınavının tekrarı var ama Lgs nin tekrarı yok o yüzden biraz yükleniyorum.Benim oğlum lise sonda, üniversite sınavına hazırlanıyor, bizim evde bile yok günlük 250-300 soruluk bir ders çalışma yoğunluğu.
Açıkcası eşim de,ben de öğretmen olmamıza rağmen,oğlumuzun ne kaç saat çalıştığını,
ne de kaç soru çözdüğünü takip ediyoruz.
Eşim üniversite hazırlık Matematik öğretmeni üstelik.
Bu arada yavrum evladımın,çok çalışkan ve akademik olarak çok başarılı bir genç olduğu zannedilmesin.
Yeteri kadar çalışmaz ve başarısız olursa seneye tekrar hazırlanır.
Sorumluluk onda,ben ortamı hazırlar,manevi destek olurum,gerisini kendi bilir.
Biz,ailece, bu sınav işlerine hayat-memat meselesi olarak bakmıyoruz pek.
Bunda eşimin mühendis olmasına rağmen öğretmenlik yapıyor olması,benim ilk okuduğum lisans bölümünü bırakıp başka bir alanda tekrar lisans tamamlayıp hiç aklımda olmayan bir mesleği yapıyor olmam da etkili olmuş olabilir.
Yani insan her zaman kazandığı bölümü okumuyor veya eğitimini aldığı mesleğini yapmıyor.
Oğlum kendine güvenen,iletişim ve empati becerisi yüksek, insanlara, hayvanlara, doğaya,farklı fikirlere ve yaşam tarzlarına saygılı, her ne meslek seçerse onu severek ve isteyerek yapan, mutlu bir yetişkin olsun bana yeter.
İşlerim tamamsa salonda tv izlemektense oğlumun yanında oturuyorum. Ayrıca o soru çözerken ya örgü örerim ya kitap okurum çoğunlukla da kk ya takılırım.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. .Fakat ben onunla soru çözümuyorum o zaten kendi başarıyor. Şimdi odasından çıksam mutlu bile olur fakat bu sınav gerçekten zor bir sınav hız kazanması için yanındayım. Sürekli de yanında durmuyorum .
Beni anladığınız için çok teşekkür ederim.Çocuğunuza başarılar diliyorum.
Çocuğunuzun ders çalışma yöntemi ile ilgili yapılan eleştirilere ise çok takilmayin.
Kimi çocuk gaz ile ders çalışır.
Kımı gözetim altında sadece çalışır.
Kimi kendi kendine çalışır.
Eminim sizde çalışma konusunda tek başına sorumluluk almasını isterdiniz ama böyle çalışıyor demek.
Eşinizin sakin bir zamanında karşınıza alın konuşun. Bu sene önemli bir sene olduğunu sınava 4-5 ay kaldığını. Yemek yaparken hiç olmazsa 1 saat ilgilenmesini rica edin.
Hepimizin fikri ve öncelikleri farklı,Üniversite sınavının tekrarı var ama Lgs nin tekrarı yok o yüzden biraz yükleniyorum.
Siz yanında olunca yada o çocuk mutfakta ders çalışıncamı özel ilgilenmiş oluyorsunuz bide çocuğun gözü önünde soğan muhabbeti çok garip bence siz gerilmişsinizde eşinize patlamışsınızEvet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.
Çocuğu mu takip edeyim, yemek mi yapayım evi mi temiz tutayım. .
Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.
Ya bu adamlar hep böyle anlayışsız mi olur:'(
Kendisi şu an netten maç izliyor..
İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Dip not :Arkadaşlar oğlum kendi sorumluluğunu yerine getiren bir çocuk derslerinde ve okulunda başarılı..Bu sınav için özel bir ilgi lazım.Malum tam ergenlik başı çocukluk sonu. .Sınav son iki senedir zor o yüzden hocaları dahil böyle bir yol izliyoruz.
Ben eşimin kafa yapısından dolayı üzüldüm ve sizinle paylaştım.
Aynen biraz dikkat dağınıklığı var soruları çok hızlı okuyup çözüyor. Diyelim ki 15 sorudan 3 yanlışı çıktı tekrar kontrol ettiğin de onları da doğru yapıyor. Sorduğumda anne şurayı görmemişim buraya dikkat etmemişim diyor.ben liseye hazırlanırken benim de test çözdüğüm bir hocam vardı. ödevlerimi kendim yapıyordum ben ama sbs de özellikle 8. sınıfta girdiğim son sınava hazırlanırken her akşam beraber test çözüyorduk dikkat dağınıklığım vardı ve testleri kontrol de etmiyordum. soruyu kendim okuyup çözüyordum çözemediğimde direkt o devreye giriyordu her akşam 3 saate yakın yapıyorduk bunu.
bu tarz bir şey yapıyorsanız bana garip gelmedi çocuğun başında durmanız. ama siz yokken çalışmıyor diye duruyorsanız çocuğunuzun kendisini biraz zorlaması lazım anneyi başında bekletmekle olmaz.
Evet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.
Çocuğu mu takip edeyim, yemek mi yapayım evi mi temiz tutayım. .
Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.
Ya bu adamlar hep böyle anlayışsız mi olur:'(
Kendisi şu an netten maç izliyor..
İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Dip not :Arkadaşlar oğlum kendi sorumluluğunu yerine getiren bir çocuk derslerinde ve okulunda başarılı..Bu sınav için özel bir ilgi lazım.Malum tam ergenlik başı çocukluk sonu. .Sınav son iki senedir zor o yüzden hocaları dahil böyle bir yol izliyoruz.
Ben eşimin kafa yapısından dolayı üzüldüm ve sizinle paylaştım.
Cevabınız için ,temmeniniz için teşekkür ederim.Ben sizin yerinizde olsam çocuğumun ders çalışmasına destek olmak için onun yanında durmam.. Çocuk kendi odasında ders çalışsın... Onun dünyası olmalı o oda.. Dilediği gibi formüller, genel bilgiler yazıp yazıp assın odasının duvarlarına.. Gözünün önünde oldukça aklına daha çok girer.. Çocuğunuzun yanında durup örgü örmek yerine,eşinizin yanına gidin . Onun yanında örgü örün.. Çay için birlikte dinlenin .. Oğlunuza da güzel bir meyve tabağı, ya da fındık fıstık vs. hazırlayın verin odasında hem ders çalışsın hem faydalı beslensin.. Sizin başında durmanızın faydası olmaz ki.. Mutfakta niye ders çalışsın çocuk.? Çok iyi bir annesiniz o kesin.. Ama bir de böyle deneyin olur mu:) Evaldınızın emekleri zayi olmasın.. Başarılar dilerim:)
Bende gruptan ödevimiz ne diye sorduk karında sinir oluyorum benim ödevim olamaz ki..Ben şu cümleyi anlamadım.
Her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Niye çoğul yüklem?
Soruları çözmesi gereken oğlunuz değil mi?
8. Sınıf öğrencisinin,ebeveyni yanında olmadan ders çalışma alışkanlığını çoktan kazanmış olması gerekiyor bana göre.
Arkadaşlar kendi çocukları üzerinden örnekler veriyorlar ama her çocuk farklıdır. Her anlamda..Çocuğunuza başarılar diliyorum.
Çocuğunuzun ders çalışma yöntemi ile ilgili yapılan eleştirilere ise çok takilmayin.
Kimi çocuk gaz ile ders çalışır.
Kımı gözetim altında sadece çalışır.
Kimi kendi kendine çalışır.
Eminim sizde çalışma konusunda tek başına sorumluluk almasını isterdiniz ama böyle çalışıyor demek.
Eşinizin sakin bir zamanında karşınıza alın konuşun. Bu sene önemli bir sene olduğunu sınava 4-5 ay kaldığını. Yemek yaparken hiç olmazsa 1 saat ilgilenmesini rica edin.
Sistem değiştikten sonra zorluk derecesi oldukça düştü sınavın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?