Şu an mutfaktan yazıyorum.

Benim oğlum lise sonda, üniversite sınavına hazırlanıyor, bizim evde bile yok günlük 250-300 soruluk bir ders çalışma yoğunluğu.
Açıkcası eşim de,ben de öğretmen olmamıza rağmen,oğlumuzun ne kaç saat çalıştığını,
ne de kaç soru çözdüğünü takip ediyoruz.
Eşim üniversite hazırlık Matematik öğretmeni üstelik.
Bu arada yavrum evladımın,çok çalışkan ve akademik olarak çok başarılı bir genç olduğu zannedilmesin.
Yeteri kadar çalışmaz ve başarısız olursa seneye tekrar hazırlanır.
Sorumluluk onda,ben ortamı hazırlar,manevi destek olurum,gerisini kendi bilir.
Biz,ailece, bu sınav işlerine hayat-memat meselesi olarak bakmıyoruz pek.
Bunda eşimin mühendis olmasına rağmen öğretmenlik yapıyor olması,benim ilk okuduğum lisans bölümünü bırakıp başka bir alanda tekrar lisans tamamlayıp hiç aklımda olmayan bir mesleği yapıyor olmam da etkili olmuş olabilir.
Yani insan her zaman kazandığı bölümü okumuyor veya eğitimini aldığı mesleğini yapmıyor.
Oğlum kendine güvenen,iletişim ve empati becerisi yüksek, insanlara, hayvanlara, doğaya,farklı fikirlere ve yaşam tarzlarına saygılı, her ne meslek seçerse onu severek ve isteyerek yapan, mutlu bir yetişkin olsun bana yeter.

Cevabınız için teşekkür ederim fakat soruları birlikte çözmüyoruz ben aynı oda da onu takip ediyorum.Kontrollerini yapıp diğer derse geçmesine destek oluyorum.

Üniversite sınavının tekrarı var ama Lgs nin tekrarı yok o yüzden biraz yükleniyorum.

İşlerim tamamsa salonda tv izlemektense oğlumun yanında oturuyorum. Ayrıca o soru çözerken ya örgü örerim ya kitap okurum çoğunlukla da kk ya takılırım.

Bunu sormuştum

Esasen siz de başka şeyle ilgileniyorsunuz

Bu da onun dikkatini dağıtır ki

Ben soru çözeyim sevmediğim zor işi yapayım annem başımda nette gezsin hiç adil değil

Siz yemek yaparken odasında olursa hızı vs düşmez bence aksine herkesin sorumluluğu var annem yemek yapıyor ben ders çalışıyorum der

Arada dikkati de dağılır motivasyonu da düşer ama önemli olan düştükçe kalkıp yol almaya devam etmektir

Destek isterse olunur ama başında gardiyan gibi oturmanız onu soğutur

Belki liseyi kazanır ama ders çalışmayı yanlış kodlar beyninde

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Annem de bizim başarılı olmamız için elinden geleni yaptı. Sınav dönemleri bizde de hep kaotik geçti. Ben ve 2 kardeşim daha girdi bu sınava ve daha nicesine. Annem sizin oğlunuza yaptığınızı erkek kardeşime yaptı, en küçüğümüze. Hala içimizde en yardıma ihtiyacı olan odur. Hep bizden destek bekler. Sorumluluk duygusu daha zayıftır. Üniversitede uyuyakalıp final kaçıracak kadar sorumsuz. İte kaka onu da mühendis etmeye çalışıyor bizimkiler. Çok yıprandılar bu süreçte. Ailece yıprandık. Gerek yoktu.
Siz de ne kendinizi ne eşinizi yıpratmayın. Oraları geçmiş biri olarak söylüyorum.

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim.

Bie öğretmen olarak söylüyorum
Allah rızası için çocuğunuzu rahat bırakın siz soğan doğrarken değil odasında ve tek başına soru çözsün
Yardımcı olmanız gereken elzem birşey olursa halledersiniz
Ben de çalışıyorum hem eşim hem kizim hem evim hem de 100 metre ilerimizde oturan yaşlı kayinvsldemlerle ilgileniyorum
Yemek de yapıyorum
Bence siz fazla buyutmussunuz

Siz yanında olunca yada o çocuk mutfakta ders çalışıncamı özel ilgilenmiş oluyorsunuz bide çocuğun gözü önünde soğan muhabbeti çok garip bence siz gerilmişsinizde eşinize patlamışsınız

Ben sizin yerinizde olsam çocuğumun ders çalışmasına destek olmak için onun yanında durmam.. Çocuk kendi odasında ders çalışsın... Onun dünyası olmalı o oda.. Dilediği gibi formüller, genel bilgiler yazıp yazıp assın odasının duvarlarına.. Gözünün önünde oldukça aklına daha çok girer.. Çocuğunuzun yanında durup örgü örmek yerine,eşinizin yanına gidin . Onun yanında örgü örün.. Çay için birlikte dinlenin .. Oğlunuza da güzel bir meyve tabağı, ya da fındık fıstık vs. hazırlayın verin odasında hem ders çalışsın hem faydalı beslensin.. Sizin başında durmanızın faydası olmaz ki.. Mutfakta niye ders çalışsın çocuk.? Çok iyi bir annesiniz o kesin.. Ama bir de böyle deneyin olur mu:) Evaldınızın emekleri zayi olmasın.. Başarılar dilerim:)

Aynen biraz dikkat dağınıklığı var soruları çok hızlı okuyup çözüyor. Diyelim ki 15 sorudan 3 yanlışı çıktı tekrar kontrol ettiğin de onları da doğru yapıyor. Sorduğumda anne şurayı görmemişim buraya dikkat etmemişim diyor.

benim eşimde çok söylenir , ilk başlarda bu nedenle çok tartıştık . ama artık aşıltım. iki küçük çocuğumuz var hamileyim elhamdülillah çok şükür.
iş hususunda sürekli söylenir. nefret ediyorum diyor ve riskli dönemler geçirdik
ya yapcak yada birini bulacak düzenli gelecek. velhasıl o söylemekten bıkmadı ben alıştım. duymuyor dıymamazlıktan geliyor..bende yapacaksın mecbur diyorum. yapıyor söylenerek. .alıştım artık sonuç önemli benim için yapıyor nokta.
sizde çocukla soru çözmesini sağlayın
o çözsün siz işe bakın dönüşümlü şekilde.

Cevabınız için ,temmeniniz için teşekkür ederim.

Hiç kızımla ders çalıştığımı hatırlamıyorum, ama ilkokulda çalışmaya bir ara vermiştim çocuğuma okul konusunda takip edeyim ve disiplin vereyim diye sonra bu disiplin oturunca tekrar çalışmaya başladım
Bu ta üniye kadar gitti
Ufak yaşta verilen disiplin kalıcı

Bence o yaşta çoktan kendi kendine test çözmesi ve sonuçlarını analiz edebilmesi gerekiyordu.Kontrol edecekseniz de yanlış yaptığı sorular da yardımcı olabilirsiniz.

Çocuk ve ders çalışma biçiminiz hakkında öneri istememişsiniz ama asıl sorununuz o olduğu için ben de tekrar söyleme gereği duydum. Çok yanlış bir yöntem bu yaptığınız, öğretmenlerin de böyle bir şey tavsiye ettiğini sanmıyorum.

Zor bir sınav deyip durmuşsunuz ama geçen sene ve bu sene oldukça kolay aslında. Sistem değiştikten sonra zorluk derecesi oldukça düştü sınavın. Yaklaşık 6 senedir çocukları liseye hazırlayan bir öğretmen olarak tüm konulara, aile yapılarına ve ders çalışma stillerine hakimim. En başarısız çocuklarım üzerine en çok düşülenler olur her sene. Aileyle çalışmaya alışan, dikkati en ufak olumsuzlukta dağılan, üzerinde büyük baskı hisseden çocukların sınav stresini yönetip başarılı olmalarını beklemiyoruz zaten.

Ben özel ders verdiğim çocuklara bile test çözerken müdahale etmiyorum, soruda takılıp suratıma yalvarırcasına baktıklarında, bir soruyu işaretleyip onay beklediklerinde dahi tepki vermiyorum ki, doğru ya da yanlış seçim yapmayı öğrensinler. Yönteminiz ironik derecede yanlış ve oğlunuz ders çalışmayı sorumluluk olarak değil zorunluluk olarak göreceği için bundan sonraki hayatında ya başarısız olacak ya da ite kaka başarı yakalayacak.

Bende gruptan ödevimiz ne diye sorduk karında sinir oluyorum benim ödevim olamaz ki..

Arkadaşlar kendi çocukları üzerinden örnekler veriyorlar ama her çocuk farklıdır. Her anlamda..
Cevabınız için ayrıca teşekkürler.
Eşimle konuşup görev paylaşımı yapacağım böylesi beni çok yoruyor.
Bu sene oğlum için önemli bir yıl..Eğitim sistemi çok karıştı son iki yıldır bu sınavı zorlastirdilar sorular Ales sorularına benziyor.
Nitelikli bir lise için oğluma elimden geldiğince destek oluyorum.

Burdan arkadaşlar bunu eleştiriyor ama durumumuz hayal ettikleri gibi değil..

Oğlum son derece öz güvenli, hedefleri olan bir çocuk geçenlerde arkadaşlarıyla girmek istedikleri liseleri gezdiler. .anlata anlata bitiremedi ve o okulları istediği için sorumluluklarının daha da farkında.

Sistem değiştikten sonra zorluk derecesi oldukça düştü sınavın.

çocuklara bunca sene analitik düşünmeyi öğretmemiş bir sistem için zorluk derecesi düştü demek çok iddialı olmuş:)
formül ezberleyen bir nesilden ışık hızıyla matematiği bile mantık kurarak çözmeye başlamasını beklemek.
bir tam sayfa fen sorusu gördüm.
konu sahibesi kitap okutun bu tatilde bol bol.
süreyi benim oğlumda verimli kullanamıyor bunun için bu tatili daha çok kitap okuma olarak değerlendireceğiz.
tabi benim ki 7. sınıf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…