Şu an mutfaktan yazıyorum.

kuzen ben miyim diye düşündüm

şimdi yorumları okuyunca fark ettim ailemin yanlış yaptığını ben de. ama ben testi çözer atardım yani yaptım mı yaptım olurdu adı. babam da baktı ben ne kontrol ediyorum ne bilemediklerimi soruyorum başıma hocayı dikti ben sormadan o anlattı. ama üniversitede net olarak zorlanıyorum. en iyi ihtimalle 7 yılda bitecek okul. sorumluluk bilinci sıfır. konu sahibine belki örnek olur.

Anladım. Siz yalnızca içinizi dökmek istemişsiniz. Yoksa bu düzeni değiştirmek için tavsiye almak değil amacınız.
Ne diyeyim, sabır diliyorum size. Oğlunuza da başarılar.

Kuzen sen değilsin zira yaşımız senin iki katın ve kuzen erkek

Bitirdiği bölüm müthiş

Boğaziçi elektrik elektronik ama son yıllarda annesi izin, rapor alıp sınav dönemleri kuzene taşınıp dürttü de öyle bitirdi

Evet haklısın ama ben o öyle yapınca çok huzursuz oluyorum
Aynen çok haklısınız.ben de rahatsız olurdum ki ben yemek işine hiç bulaştırmadım ama bişey istediğimde oflayarak yaparsa başımdan gönderiyorum ben yaparım daha iyi diyorum.siz çalışıyorsunuz sizin için daha zordur ama bence çocuğunuz yemek yaparken mutfak masasında ders çalışsın bence sürekli takip edersiniz daha rahat olur.

cocuk kocaman olmus sinavada sizinle mi girecek.derhal bu tutumu birakin bunu bi ogretmen olarak soyluyorum.sizin yaninizdayken bu durumdan oda hic memnun degildir

Deslerini kendi yapıyor ama sınav hazırlığında hocaları hız kazanması için beni o şekilde yönlendirdi. Soru kontrolü yapıp düzeltmesini sağlıyorum.
k.bakmayin ama onlar hangi hocalarmis gercekten merak ettim.cocuk butun sorulari cozsun sonra yanlis olan yerleri beraber duzeltirsiniz.bu sekilde hic verim alamazsiniz size soyleyeyim

Bıraksam tabi ki yapar kontrol eder ..ama sınav zor arkadaşlar sabah okul akşam 6 evde ve ona göre zamanı iyi değerlendirmeliyiz. O yüzden ben takip etmek durumundayım.

Biz mi anlayamadık

Yani soru okunuyor çözülüyor bu arada siz ne yapıyorsunuz da hızlı oluyor

Başında oturunca sağa sola mı bakmıyor

Benim gözümde canlanmadı da

Zamanında salonda tv karşısında da soru çözdüm kütüphanede de otobüstede

Şartlara uyum sağlamayı da bu aşamada öğrenmeli evet gerekirse mutfakta da çözebilmeli üst komşuda tadilat varken de

Ama Cidden siz mutfakta yemek yaparken yanınızda olsa her soru bittiğinde hadi diğerine geç mi diyeceksiniz

Bence takılmalı.
14 yaşında bir çocuğun kendi sorumluluğu olan test çözmek gibi basit bir eylemi kendi başına yapamaması ne demek biliyor musunuz?
Bu çocuk anneye bağımlı. Muhtemelen yetersiz ve özgüvensiz yetişiyor. İleride en ufak şeyleri bile yapamayacak güçsüzlükte olacak. Bir anne çocuğuna daha büyük bir kötülük yapabilir mi? Bırak ilk iki sınavdan kötü not alsın ama kendi başına iş yapabilmeyi öğrensin. Annesi her zaman başında olamayabilir.

Ben henüz 2. sınıfa giderken anneme bir matematik sorusu sormuştum. O arada bir küçük kardeşim daha vardı. Artık annem nasıl meşgulse "kızım senin sorularını ben çözemiyorum, çok zor, hocana sor" demişti. Hiç kızmadım anneme, onu yetersiz de görmedim. Ama o gün bana milad olmuş ki bir daha hiç sormadım anneme. Tüm ödevlerimi kendim yaptım, her soruyu kendim çözdüm. Belki başkasına sorarak çok kolayca çözeceğim soruları kedi başıma çözebilmek için saatlerce uğraştım. Sadece ödevlerim değil, her işimi kendim görmeyi öğrendim. Sonunda okulda da hayatta da başarılı bir insan oldum. Bugün yol iz bilmeden bir başıma bavulumu alıp dünyanın bir ucuna geldiysem okumaya, başımın çaresine bakabiliyorsam, o gün o soruyu kendim çözmeyi başardığım için. Böyle ufak şeyler kelebek etkisi yaratır insan hayatında. Önemsizleştirmemeliyiz.

Çocuğun sınavı için bütün aile seferber olamaz. Tabii ki o çocuğun da evi, onun çalışma saatlerine göre düzenleme yapılır, misafir kabul edilmez yeri gelir ama bu ona rahat bir ortam sağlamak için olmalı. Onunla bir çalışmak için değil.
Baba isyan etmekte çok haklı.
Sevgili konu sahibi ulasimiz ,
Bırakın Ulaş kendi sorumluluğunu alsın, odasında kendi kendine 1 saatte çözmesi gereken soruyu çözsün. siz gidip 1 saatin sonunda kontrol edin. Onu çok sevdiğinizi, onun iyiliği için yaptığınızı biliyorum ama iyi düşünürken ona kötülük yapıyorsunuz. Siz olmadan soru çözebilecek bir çocuk o. Neden onun elinden kendi kendine başarabilme mutluluğunu alıyorsunuz? Bırakın düşe kalka ayakta durmayı öğrensin.

Bıraksam tabi ki yapar kontrol eder ..ama sınav zor arkadaşlar sabah okul akşam 6 evde ve ona göre zamanı iyi değerlendirmeliyiz. O yüzden ben takip etmek durumundayı
Çok haklısınız. Şu an odasında çözüyor .Ben yemeği yapana kadar yanımda durdu.

Çocuğunuz kendi odasında çalışsa sizde gidip arada bir kontrol edersiniz. Siz başında olunca anlayabiliyor mu. Annem başımda dursa dikkatim dağılır benim

Benim annem soru cözmeye üni‘ne bile gelirdi :) üsenirdim ders calismaya ama annem basimda olunca calisiodum vallah bunu demeye geldim :)))) ay pizza ismarliyin bir gün bir günde sadece corba yapin nolcak tost kolay seyleri yapsin esiniz :)

Hayır tabi ki o kadar değil. .Bazen dikkati dağılıyor toparlamak durumunda kalıyorum.

Yani:) bazen kahvaltıyla da geçiştiriyoruz ama evde gelişim çağında bir çocuk varsa sağlıklı yemekler şart. .

Eşiniz ayıp ediyor o ayrı mesele tabi ama çocuğunuzla alakalı da yanlış bir yol güdüyorsunuz. 6 sene 8.sınıf öğrencilerini sınava hazırlamış bir ana bıranş öğretmeni olarak yazıyorum. Çocuğunuza günlük çözeceğiz testleri vereceksiniz, çözdükten sonra isterseniz kontrolleri birlikte yapabilir-yapamadığı soruları beraber çözebilirsiniz. Ama genel anlamda soru çözümünü tek başına yapması lazım. Anlamadığı bir konu olursa onu noktada da yardımcı olabilirsiniz tabi.

Hayır tabi ki o kadar değil. .Bazen dikkati dağılıyor toparlamak durumunda kalıyorum.

İşte ne yapıyorsunuz

Yani dikkatinin dağıldığını nasıl anlayıp Nasıl müdahale ediyorsunuz

Başında otururken sizin de dikkatiniz dağılmıyor mu boş boş oturunca uflayıp puflamıyor musunuz

Ben mi sabırsızım bilmiyorum da insan 2-3 saat Nasıl oturur ki orada

Evet haklısın ama ben o öyle yapınca çok huzursuz oluyorum

Öyle öyle de tepeye çıkıveriyorlar ama. Bir huzursuz olursun iki huzursuz olursun boşversene. Adamdaki keyfe bak ya, bu dünyaya pipili olarak gelmek varmış. Ders konusunda da diğer arkadaşlara katılıyorum. Ne demek istediğinizi, ne amaçla yaptığınızı da anladım ama bence de yanlış yapıyorsunuz. Belirli bir düzeni olmalı, yalnız başına test cözmeli diye düşünüyorum. 200-300 soru çözeceğine daha az çözsün ama tek çözsün, sorumluluğunu kendisi alsın daha iyi bence. Sınavda yanında olmayacaksınız çünkü.

Yani:) bazen kahvaltıyla da geçiştiriyoruz ama evde gelişim çağında bir çocuk varsa sağlıklı yemekler şart. .
Hep degil sadcee cok bunaldiginda yada bugünki gibi hersey fazla geldiginde :)
Ha birde cocugu icin fedakarlik yapmak budur zaten bence eger annesinin desteginize ihtiyaci varsa bunu ondan esirgemeyin ... basarilar diliyorum :)

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. .Fakat ben onunla soru çözümuyorum o zaten kendi başarıyor. Şimdi odasından çıksam mutlu bile olur fakat bu sınav gerçekten zor bir sınav hız kazanması için yanındayım. Sürekli de yanında durmuyorum .

Hep degil sadcee cok bunaldiginda yada bugünki gibi hersey fazla geldiginde :)
Ha birde cocugu icin fedakarlik yapmak budur zaten bence eger annesinin desteginize ihtiyaci varsa bunu ondan esirgemeyin ... basarilar diliyorum :)
Beni anladığınız için teşekkür ederim.

İşlerim tamamsa salonda tv izlemektense oğlumun yanında oturuyorum. Ayrıca o soru çözerken ya örgü örerim ya kitap okurum çoğunlukla da kk ya takılırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…