Şu an mutfaktan yazıyorum.

Kimse hayal etmiyor çoğu kişi bunu yaşıyor zaten siz bezmişsiniz fazlasıyla yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor ve buraya niye yazdınız anlamadım fikir almaya açık değilsiniz herkesin eşiniz için tüh kaka demesini bekliyorsunuz üstelik

Sistem öğretememiş, siz ne yaptınız peki bu süreçte? 7 sene boyunca sadece sistemin dayattığı şekilde okul başarısına odaklandıysanız çocukların bocalaması normal. Sistem muhteşem demiyorum, rezalet durumda ama bu rezaletin hepimiz farkındayız öyle değil mi? Ne zaman ne olacağı belli değilken çocuklarınızı sistemin insafına bırakmayın.

Sınav kolay, sıfıra yakın bilgiyle azıcık düşünmeyi bilen, mantık ilişkileri kurabilen çocuklar başarılı olurlar. Sözel bölümde soruların cevapları %90 ihtimalle sorunun içinde, sayısal bölümde belli formüller ve dört işlem bilgisi soruların çözülmesi için yeterli. Geçen yılki sınavda başarısız olan çocuklar uzun sorulardan korkup okumayan çocuklardı genelde, okusalar çözebilirlerdi. O yüzden evet tavsiyenize katılıyorum, kitap okutun çocuklarınıza. Okusunlar ki okumaktan korkmasınlar.

çok hoşsunuz:))
hemende veliyi suçlamaya hazır öğretmen modeli en sevdiğim
okula gönderdim ve mevzuatta ne varsa öğretmenleri onu öğretti
sihirli küreme bakıp mevzuatın değişeceğini öngöremediğim için bir şey yapmadı diyebilirsiniz evet.

Bir öğretmen olarak diyorum ki çocuğunuzun basında durmanız en doğrusu. Hiç bir çocuk ders çalışmayı sevmez. Siz içerde tv izleyip keyif yaparken çocuklar içerde des çalışmak istemezler. Yanında durmanız gayet doğru bir davranış. Arada bir yalniz bırakabilirsiniz o günkü çalışma esnasında tabii. Eskiden bizle şimdiki çocuklar, şimdiki nesil aynı değil ve kıyaslamak da doğru değil. Umarım yüzdelik dilimde güzel bi yere sahip olur. Nasil bir düzeniniz var bilmiyorum ama sunu da soylemem gerekir ki sürekli ders de olmasın. Mutlaka farklı etkinlikler, çocuğun kendine ayıracağı zamanları da olsun.
Eşinize gelecek olursak her erkek aynı değil.( Benim esim mesela, ben uyu yapiyorsam o yemek yapiyor. ben mi alistirdim , hayir. Soylememe gerek yok kendi kalkip yapiyor. )Baştan alıştırmamaniz gerekirdi sanırım. Ne kadar kolay olurdu bilemem tabii ama. Söylenerek de yapsa bırakın yapsın. Siz de çalışıyorsunuz o da. Tüm yük sizin omuzlarınızda olmamalı, olamaz.

Cevabınız için teşekkür ederim fakat soruları birlikte çözmüyoruz ben aynı oda da onu takip ediyorum.Kontrollerini yapıp diğer derse geçmesine destek oluyorum.
O zaman sıkıntı yok çocuğunuz yapamadığı sorulardan biraz babasına da sorsun azcık keyfi bölünsün babanında

Ay onlar 1 saatte yapar onuda beceremezler ya da becermek istemezler..bu tarz erkekleri hic sevmiyorum. Aynisi bulasik icinde gecerli ev toplama icinde.

Sizi suçlamadım, sadece okulun ve formel eğitimin insafına bırakmayın çocuklarınızı dedim. 32 yaşındayım ilkokula gittiğim dönemden beri milyon kere sistem değişti. Ben iki kez anadolu lisesi sınavına girdim mesela bir 5. Sınıfta bir de 8. Sınıfta. Öss'ye girmeden önce iki sınavlı sistemdi, girdiğim sene tek oldu sonra yine çift. Yani biraz öngörmeniz gerekmiyor mu sistem değişikliğini?

8.sınıfta bu sene sınava girecek yeğenim var, bir taraftan da veli sayılırım. Güzel sanatlar istiyor bizim sıpa ama sınava da çalışmak zorunda ikinci bir seçenek olarak. Neredeyse bebekliğinden beri eğlenceli zeka oyunları oynarız biz onunla, o yüzden mantık ilişkisi kurmakta hiç zorlanmıyor mesela. En kolay çözdüğü sorular mantık muhakeme soruları. Velinin de yapabileceği ve yapması gereken şeyler var tabi ki, günde bikaç saat gördüğümüz çocuklara verebileceklerimiz kısıtlı öğretmen olarak.

Büyük kızım 1. Sınıf ve ödev çok hatta çoooook küçük kuzım 4.5 yaşında haraketli ve ilgi bekliyo birde 3. Bebiş yolda ben ev hanımıyım ama bezdim yemek derdinden eşim yardım etmiyo ama cüzdanı ediyo yapsakda masraf alsakda diyo dışardan alıyo ha yapar da ama herşeyi ben doğrarım o pişirir tuzu baharatı bile ben atarım menemen ve tavuk sote yapar bide kıyma yapar domatesli buna da şükür

Çocuğun başında duruyosun yardım değil de gözetmen gibi galiba dış etmenler dikkatini çekip dağıtmasın diye internet telefon gibi galiba ama içinde varsa yapar ve sakin kendi ortamında daha iyi çalışır mutfakda yemek kokusu bulaşık tıkırtısı da dikkat dağıtıcı bence onu cesatetlendirin kendisi de başarabilir
Ben 1. Sınıf başında durmak zorundayım ama bazen kızım başarabilirsin deyip yalnız bırakıyorum o sorumluluğu öğrenmeli

Bence de cocugunuz sorumluluk almali biraz. Esiniz de öyle. Sizi iyice bunaltmis sorumluluklar. Yemek beceremez belki esiniz ama evi o temizlesin mesela.

Aynen yardım etmiyorum sadece rehberlik ediyorum.
Size de kolaylıklar diliyorum 2 çocuk 1 bebek..Eşiniz destekmiş maşallah. .
Az önce eşim de üzülmüş olmalı ki bana 1 fincan çay getirdi. .Şaşırttı beni

4.sınıf buyuk oglan
Kucugu 1 yasında. Sınav donem lerı bebegı ya anneme ya kayınvalıdeme gonderdım.. Muhtemelen buyugu 8.sınıfken kucugu 1e gıdecek.
Nasıl yapıyorsunuz, hemen cozdugu soruyu mu kontrol edıyorsunuz merak ettım veya soruyu o okuyor o anlatıyor sonrada o cpzuyor sız bu sekılde anlayıp anlamadıgını mı kontrol edıyorsunuz? Malum okudugunu anlamamak sorun, bu bızdede sorun karmasık bısey varsa bende bana anlatmasını ıstıyorum once.
Mutfak konusuna gelince evdekı tek alanım valla, yıldım bıktım ascı gıbı sureklı yemek yapıyorum bugun varsa az vakıt varsa yarınıda yapayım dıyorum. 2 gundur esım ve oglum tatilde. Ben ufaklıkla evdeyım hersey bıttı buzluga yemek yaptım bu defa ıcıme ıcıme ıslemıs kurtulamıyorum

Herkes aynı şeye takılmış haklı olarak. Çocuğumuzyn sınavı kazanması çok önemli ama ondan daha önenli olan sorumluluk bilincini alması. Kendi kendini yönetmeyi öğrenmesi .Bunu bu yaşlarda öğrenmiş olması lazım. Yoksa ileride en ufak bir boşlukta hemwn bütün sorumluluklarından kurtulmayı seçwcektir. Tabiki bu saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde de olmaz ama sizin yaptıgınız da doğru değil.

Aynen katılıyorum. Türkçe sorularında bile paragraf soruları dışında yarım sayfadan fazla sorular var.
Ezberci bir eğitimden sonra geçen sene çoğu öğrenci açıkta kaldı.

Bunu bıraz acıklarmısınız?
Bende soyle yapıyorum. Oncelıkle devlet okulu ve pılot okul sunıf cok kalabalık ogretmende heycansız bırı. Ortaokula guzel bır alt yapı ılr gıtsın dıye turkce ve mat ıcın synı okuldan baska bır sube ogrt gelıyor eve. Anlamadıgı bır konu olup o sekılde gecmesını ıstemıyprum temelı ıyı olsun. Ayrıca bebek var calısıyorum ılgılenemem diyede dusundum. Velhasıl odevlerı kendı yapıyor, yapamadıgı bısey olursa aksam gosterıyor. Ben anlatıyorum. Ama sınav zamanı mutlaka baska derslerden ozellıkle anlamadıgı ve yardıma ıhtıyac duydugu oluyor mesela sosyal bıl. Mıllı mucadele konusu onunla beraber hem konu dınledım hem anlattım, daha sonra eline test verdım veya ben soru sordum o cevapladı ezber yapması ıcın bırebır takip ettim dın dersı ıcınde gecerlı ve fen. Testı veya sınavı yaptı ben kontrol ettim Dogrusu nasıl olmalı tesekkut ederım cevap verırsen sevınırım

benım annem benım hıc basımda durmazdı odevlerımı kendım yapar sınavlara kendım hazırlanırdım
ozel anadolu lısesı okudum yanı kazandım ama sınırdaydım

kuzenımle teyzem bırebır ılgılenırdı ozel hoca gıbı bırebır calıstırırdı sınav zamanı evde maraton olurdu resmen telefonların fısı bıle cekılırdı kapı zılı sokulurdu o derece dıkkat dagılmasın dıye
kuzenım okudugum aynı ozel anadolu lısesını yuzde yuz burslu kazandı okulu 1. olarak bıtırdı . burslu sekılde yedıtepe unv kazandı ve basarı belgesıyle bıtırdı .

sanırım teyzem dogru olanı yapmıs

malesef sıstem yarıs atı yetıstırme sıstemı ... hıc saglıklı ve dogru sıstem yok kım ne derse desın ezbercı mantıksız dumduz bır egıtım anlayısı hakım ulkede
bu sıstemede boyle basında senı durten bekleyen bırı lazım cunku oldukca sıkıcı bır egıtım anlayısı var

evet kesınlıkle arkadaslar haklı normalde 13 yasında cocuk kendı kendıne calısıp hazırlanıp gırmelı ama malesef artık oyle zor . benım zamanımda hem ılk okul hem ortaokulda 2 kere anadolu lısesı ıcın sınava gırdıgımı hatırlıyorum ben
ozamandan bu zamana acayıp bır degısım var her sene hersey degısıyor oyuzden nazi kampı gıbı olması gerektıgını dusunuyorum okuyan cocuk olan evın. benım aılem rahattı bende kasmadıgım ıcın ulkeye cok faydalı bırseyler katabılecegım bır alanda okumadım ıktısat okudum

ama sıkı calısan ısı cok cıddıye alan akrabalarım ogretmen muhendıs doktor oldu cıktılar

ınsallah emeklerınız bosa cıkmaz ogretmenlerınde ogrencılerınde okuyan herkes bı yere gelmek ıcın ıyı gayeler ıcın maddı manevı emek harcıyorlar okumak bıraz da sans ısı oldu sansı bahtı acık olsun demeye geldım

esınız konusunda da haklısınız bunu oturup konusup halletmenız gerekıyor cıdden

yıne cok konustum

haftada bir gun toplu yemek yap ben oyle yapiyordum calisirken. sonra yanina pilav corba veya baska bir cesit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…