Kimse hayal etmiyor çoğu kişi bunu yaşıyor zaten siz bezmişsiniz fazlasıyla yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor ve buraya niye yazdınız anlamadım fikir almaya açık değilsiniz herkesin eşiniz için tüh kaka demesini bekliyorsunuz üstelikArkadaşlar kendi çocukları üzerinden örnekler veriyorlar ama her çocuk farklıdır. Her anlamda..
Cevabınız için ayrıca teşekkürler.
Eşimle konuşup görev paylaşımı yapacağım böylesi beni çok yoruyor.
Bu sene oğlum için önemli bir yıl..Eğitim sistemi çok karıştı son iki yıldır bu sınavı zorlastirdilar sorular Ales sorularına benziyor.
Nitelikli bir lise için oğluma elimden geldiğince destek oluyorum.
Burdan arkadaşlar bunu eleştiriyor ama durumumuz hayal ettikleri gibi değil..
Oğlum son derece öz güvenli, hedefleri olan bir çocuk geçenlerde arkadaşlarıyla girmek istedikleri liseleri gezdiler. .anlata anlata bitiremedi ve o okulları istediği için sorumluluklarının daha da farkında.
çocuklara bunca sene analitik düşünmeyi öğretmemiş bir sistem için zorluk derecesi düştü demek çok iddialı olmuş:)
formül ezberleyen bir nesilden ışık hızıyla matematiği bile mantık kurarak çözmeye başlamasını beklemek.
bir tam sayfa fen sorusu gördüm.
konu sahibesi kitap okutun bu tatilde bol bol.
süreyi benim oğlumda verimli kullanamıyor bunun için bu tatili daha çok kitap okuma olarak değerlendireceğiz.
tabi benim ki 7. sınıf.
Sistem öğretememiş, siz ne yaptınız peki bu süreçte? 7 sene boyunca sadece sistemin dayattığı şekilde okul başarısına odaklandıysanız çocukların bocalaması normal. Sistem muhteşem demiyorum, rezalet durumda ama bu rezaletin hepimiz farkındayız öyle değil mi? Ne zaman ne olacağı belli değilken çocuklarınızı sistemin insafına bırakmayın.
Sınav kolay, sıfıra yakın bilgiyle azıcık düşünmeyi bilen, mantık ilişkileri kurabilen çocuklar başarılı olurlar. Sözel bölümde soruların cevapları %90 ihtimalle sorunun içinde, sayısal bölümde belli formüller ve dört işlem bilgisi soruların çözülmesi için yeterli. Geçen yılki sınavda başarısız olan çocuklar uzun sorulardan korkup okumayan çocuklardı genelde, okusalar çözebilirlerdi. O yüzden evet tavsiyenize katılıyorum, kitap okutun çocuklarınıza. Okusunlar ki okumaktan korkmasınlar.
O zaman sıkıntı yokCevabınız için teşekkür ederim fakat soruları birlikte çözmüyoruz ben aynı oda da onu takip ediyorum.Kontrollerini yapıp diğer derse geçmesine destek oluyorum.
Kusura bakmayın,mesajınızı anlayamadım.Bende gruptan ödevimiz ne diye sorduk karında sinir oluyorum benim ödevim olamaz ki..
çok hoşsunuz:))
hemende veliyi suçlamaya hazır öğretmen modeli en sevdiğim
okula gönderdim ve mevzuatta ne varsa öğretmenleri onu öğretti
sihirli küreme bakıp mevzuatın değişeceğini öngöremediğim için bir şey yapmadı diyebilirsiniz evet.
Aynen yardım etmiyorum sadece rehberlik ediyorum.Çocuğun başında duruyosun yardım değil de gözetmen gibi galiba dış etmenler dikkatini çekip dağıtmasın diye internet telefon gibi galiba ama içinde varsa yapar ve sakin kendi ortamında daha iyi çalışır mutfakda yemek kokusu bulaşık tıkırtısı da dikkat dağıtıcı bence onu cesatetlendirin kendisi de başarabilir
Ben 1. Sınıf başında durmak zorundayım ama bazen kızım başarabilirsin deyip yalnız bırakıyorum o sorumluluğu öğrenmeli
Evet.. yarın konuşacağım onunla görev dağılımı yapacağım.Bence de cocugunuz sorumluluk almali biraz. Esiniz de öyle. Sizi iyice bunaltmis sorumluluklar. Yemek beceremez belki esiniz ama evi o temizlesin mesela.
Aynen katılıyorum. Türkçe sorularında bile paragraf soruları dışında yarım sayfadan fazla sorular var.çocuklara bunca sene analitik düşünmeyi öğretmemiş bir sistem için zorluk derecesi düştü demek çok iddialı olmuş:)
formül ezberleyen bir nesilden ışık hızıyla matematiği bile mantık kurarak çözmeye başlamasını beklemek.
bir tam sayfa fen sorusu gördüm.
konu sahibesi kitap okutun bu tatilde bol bol.
süreyi benim oğlumda verimli kullanamıyor bunun için bu tatili daha çok kitap okuma olarak değerlendireceğiz.
tabi benim ki 7. sınıf.
Bunu bıraz acıklarmısınız?8. Sınıf öğrencisi 12-13 yaşında oluyor ortalama.
Tek başına ders çalışmak ve kendi sorumluluklarını almak için oldukça ilerlemiş bir yaş.
Çocukları sürekli 'daha küçük' diye koruyup kollamanın onlara bir faydası olmadığı gibi,yaşam becerilerini kazanma,hayatla baş etme gibi konularda gerilettiğini düşünüyorum çocuklarla çalışan bir eğitimci olarak.
Sınava hazırlanmak öğrencinin sorumluluğundaki bir konudur.
Ebeveyn takip eder ve gerektiğinde destek olur.
Başında oturup, birlikte ders çalışmak,
ilkokul 1.sınıfta okuma-yazmaya geçmenin sonunda terk edilmesi gereken bir alışkanlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?