hayır ağlama anneler zaman zaman böyle olabiliyorlar işinin olmaması çok normal işsiz olan o kadar çok kişi var ki işten çıkarılmak ta senin suçun değil benim anlamadığım eşinden mi ayrıldın
herkes ana olmasın
üni okuyp çalışmayınca çevre hemen baskı oluşturuyor. bende üni okudum ama isşizm
annenin psikolojisi bozulmuş galiba yani bu kadar üstüne gelmesi normal değil
Kız evlatlar sanırım bir yaştan sonra eve para getirmeli , yardım etmeli diye düşünülüyor
Elbette her evlat ailesine yardımcı olmak ister
Ama şartlar el verdiği sürece...
Mobbing sebebi ile işten ayrılman senin suçun değil
Mutsuz olduğun bir ortamda çalışmaktansa evde oturman daha hayırlı olur
Bende işsizim ailemden tek kelime duymuyorum ama sanırım onlar da o kadar okuttuk neye yaradı diyorlardır
Allahım hepimizin yardımcısı olsun
Öyle büyük firmalar olmasa da mutlu olabileceğin bir iş bulabilirsin
Evde annenle iç içe olduğun sürece daha da dibe batabilirsin...
Evet bir gün anne olursam, evladımı seni o kdr üni. okuttum, masraf yaptım, çocuklarım arasında en çok sana güvendim, seni tuttum çok masraf yaptım da sen çalışmıyorsun, beğenmiyorsun, hayallerimizi yıktın demem . Çünkü bir çocuk yapmak maddiyata endeksli değildir, çocuğu yap ilerde maddi olarak bize yardım eder mantığı var sanki, aynen de bunu söyledi. Özür dilerim ama gelir getiren ürün müyüm ben, evlada bu gözle bakmak ne kdr doğru, annem çok kırılmışmış, ya ben geceden beri ağlıyorum, ben kırılmadım mı şimdi.
bu bana hep tuhaf gelmiştir, bilmiyorum anne olunca otomatik olarak bendemi böyle düşünücem :44:
genelde insanlar çocuklarına ilerde onlara bakacak bir nevi sigorta gözüyle bakıyolar. yani elbetteki anadır babadır bakacaz, sokağa atacak halimiz yok. onları mutlu etmek ve gururlandırmak için birşeyler yapacaz elbet ama bazı ana babalar olur olmadık her fırsatta bunu dile getiriyorlar. bi kavga sırasında, şuna bak buda evlat olacak bende evlat sanıyorum bunu ilerde bana bakacak evlat bumuşeklinde sitemler..
hadi onuda geçtim bazıları kendilerinide aşıyorlar, sanki zamanında kendi yapamadıklarını çocuklarının üzerine yıkıyolar. şu bölümü okusun, çalışsın, şöyle olsun vs.
yani ne demek hayallerimizi yıktın, sana masraf yaptım vs.
bi anne çocuğunu karşılıksız sevmezmi? doğrusu bu değilmidir? nasıl canını yakmak için laf eder anlayamıyorum
Evet canım anne saplantılı, ve elalem ne der, çevre ne der durumuna çok takılı, ayrıca menapozda, çok sinirli.
Ben ise hem işte hem evlilikte başarısız olduğum için suçluymuşum imajı yaratıyor, çok üzülüyorum. O kdr ağladım,
değer mi bunlara, ben evlat değil miyim, bir annenin evladını kırması ne kdr doğru. İşin kötüsü şunları şunları dedin diyorum
yok demedim diyor, inkar ediyor. Bİr de bu var. Bazen çok uzaklaşmak istiyorum.
1 ay önce ameliyat oldu, gece bile uyumadım, ağır bir ameliyattı. Tuvaletini bile yaptırdım , yemeğini yedirdim. Bayramdı seyrandı o kdr misafirini
ağırladım, temizliğini yaptım. AMa kıymetim yok. Dün abla yemek yaptı, o bir numara. Ya kızlar bu nankörlük değil mi, ben daha ne yapabilirim. Evladın da sana yapsın
bedduasını hakettim mi şimdi ben. Ama sabah anne benim odamda yatıyordu ameliyattan beri, o kdr ağladım ki, kızdım ki, yatağını salona taşıdım. Odam da hiçbişeyini bırakmadım. Artık burada yatacaksın, bi süre görmeyelim görüşmeyelim birbirimizi dedim
Annen çevrenin ona söylediklerinden dolayı dolmuş ve aslında kendi düşünmediği halde bu cümleleri sana sarfetmiş. Aileler böyle sözlerin çocuklarını motive ettiğini de düşünüyorlar zaman zaman. Bir arkadaşım da aynı durumu yaşıyor annesi "seni satıvırcam"(satacağım- evlendireceğim manasında kullanıyor) diyor hep.
Ben hep söylerim evlat sahibi olmak anne-babanın seçimidir. Sizin değil. O yüzden eğer kendilerine güvenmiyorlarsa çocuk yapmamalılar. Böyle maddiyata çok önem veren ailelerin çocukları -küçüklüklerinden beri bıktıklarından herhalde- para lafı duymak bile istemiyorlar. Umarım gönlüne göre bir iş bulursun.
Hem annenin bedduası çocuğa geçmez derler üzülmeyin, toplayın kendinizi ve önünüze bakın.
beklentiyi yüksek tutmuş annen valla o yüzden bu kadar takıldı heralde....
Gergin ve mutsuzum, zırıl zırıl ağladım geceden beriSebebi ise akşam annemin bana sarfettiği sözler. Aslında o kadar ağır ki ama annem bunları normal görüyor ve psikolojimi kötü etkiliyor.
Bir önceki konumda da yazmıştım kızlar malum çalışmıyorum. Akşam annem açtı ağzını yumdu gözünü;
- Ben üni.bitince hemen işe başlamıştım Konya'da , işi de kendim buldum ne çevremden ne de ailemden bu konuda yardım eden olmamıştır fakat ordan 2 yıla yakın
çalışma sonrası ayrıldım ( sebebi maaş ev kiramla aynıydı ve yetişemiyordum, baba destek veriyordu, bir de patron eleman çıkartıyordu, ilk elenenlerden oldum, anneme göre
ben bir oğlanın ardından gitmişim de onun yüzünden ayrılmışım. Flörtüm olmuştu ama ben işten ayrılmadan önce ayrılmıştık. Bu çok zoruma gidiyor, çok ağır bir cümle. Saplantılı kafasında bunu kurmuş ve değiştiremiyorum inandıramıyorum.)
- Özel banka kazandım ve ordan da bi süre sonra ayrıldım mobbing yüzünden , yaşadığım sıkıntılara birebir şahit olmuştur ama herkes iş bulamıyormuş, ben beğenmiyormuşum, adapte olamıyormuşum, zora gelmiyormuşum.
- 3 kız kardeşiz, ve en çok kardeşlerim arasında bana masraf yapmış ( ablam 14 yıllık evli, 14 yıldır nerdeyse tüm masrafı bizdedir hala da öle, kız kardeşim ise üni.biter bitmez üni.de tanıştığı biriyle evlendi,devlet memuru oldu, ailemize maddi anlamda hiç yardımı olmadı. Ben ise tüm kazandığım parayı aileme harcadım, düğün ve çeyiz param bile kendi paramdı, şimdi boşanıyorum, boşanma paramıda borç buldum ama nafaka bağlandı , biriktirip onu da ödüyorum, ama en çok masrafı bana yapmış, neden bankadan ayrılmışım, elalem niye çalışmıyor diyormuş.
Bankada çalışırken babam çok gururlanıyormuş, işten ayrılınca herkesin hayallerini suya düşürmüşüm, üni.okuttuğuna pişmanmış, madem o kdr okudum niye çalışmıyormuşum, niye boşuna masraf yapmışım, baba da bu yüzden sinesine küsüyormuş, ben onları üzdüğüm için bende evladımda bulaymışım
Nİye iş bulup çalışmıyormuşum, koltuklarımız eskiymiş değiştirmek istiyormuş, eve badana boya yaptırmak istiyormuş, paramız yokmuş yetişemiyormuşuz, neden odam da tv izliyormuşum, elektrik harcıyormuşum, neden gece 10 da uyumuyormuşum, ve bunlar uzayıp gidiyor.
Akşam abla ve oğlu bizde yattı, yemek ve temizliğe yardım etti, anne ve baba eline sağlık kızımlar ,pofpoflar, ben hergün bunları yapıyorum tek bişey yok.
Şimdi işten özellikle sağlığımdan ve mobbingden dolayı ayrıldığım için tüm suçlu benmiyim.
Yine ağlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?