Suçlu muyum şimdi ben ???

duygular

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.523
727
333
Gergin ve mutsuzum, zırıl zırıl ağladım geceden beri Sebebi ise akşam annemin bana sarfettiği sözler. Aslında o kadar ağır ki ama annem bunları normal görüyor ve psikolojimi kötü etkiliyor.
Bir önceki konumda da yazmıştım kızlar malum çalışmıyorum. Akşam annem açtı ağzını yumdu gözünü;

- Ben üni.bitince hemen işe başlamıştım Konya'da , işi de kendim buldum ne çevremden ne de ailemden bu konuda yardım eden olmamıştır fakat ordan 2 yıla yakın
çalışma sonrası ayrıldım ( sebebi maaş ev kiramla aynıydı ve yetişemiyordum, baba destek veriyordu, bir de patron eleman çıkartıyordu, ilk elenenlerden oldum, anneme göre
ben bir oğlanın ardından gitmişim de onun yüzünden ayrılmışım. Flörtüm olmuştu ama ben işten ayrılmadan önce ayrılmıştık. Bu çok zoruma gidiyor, çok ağır bir cümle. Saplantılı kafasında bunu kurmuş ve değiştiremiyorum inandıramıyorum.)
- Özel banka kazandım ve ordan da bi süre sonra ayrıldım mobbing yüzünden , yaşadığım sıkıntılara birebir şahit olmuştur ama herkes iş bulamıyormuş, ben beğenmiyormuşum, adapte olamıyormuşum, zora gelmiyormuşum.
- 3 kız kardeşiz, ve en çok kardeşlerim arasında bana masraf yapmış ( ablam 14 yıllık evli, 14 yıldır nerdeyse tüm masrafı bizdedir hala da öle, kız kardeşim ise üni.biter bitmez üni.de tanıştığı biriyle evlendi,devlet memuru oldu, ailemize maddi anlamda hiç yardımı olmadı. Ben ise tüm kazandığım parayı aileme harcadım, düğün ve çeyiz param bile kendi paramdı, şimdi boşanıyorum, boşanma paramıda borç buldum ama nafaka bağlandı , biriktirip onu da ödüyorum, ama en çok masrafı bana yapmış, neden bankadan ayrılmışım, elalem niye çalışmıyor diyormuş.

Bankada çalışırken babam çok gururlanıyormuş, işten ayrılınca herkesin hayallerini suya düşürmüşüm, üni.okuttuğuna pişmanmış, madem o kdr okudum niye çalışmıyormuşum, niye boşuna masraf yapmışım, baba da bu yüzden sinesine küsüyormuş, ben onları üzdüğüm için bende evladımda bulaymışım

Nİye iş bulup çalışmıyormuşum, koltuklarımız eskiymiş değiştirmek istiyormuş, eve badana boya yaptırmak istiyormuş, paramız yokmuş yetişemiyormuşuz, neden odam da tv izliyormuşum, elektrik harcıyormuşum, neden gece 10 da uyumuyormuşum, ve bunlar uzayıp gidiyor.

Akşam abla ve oğlu bizde yattı, yemek ve temizliğe yardım etti, anne ve baba eline sağlık kızımlar ,pofpoflar, ben hergün bunları yapıyorum tek bişey yok.

Şimdi işten özellikle sağlığımdan ve mobbingden dolayı ayrıldığım için tüm suçlu benmiyim.

Yine ağlıyorum

hayır ağlama anneler zaman zaman böyle olabiliyorlar işinin olmaması çok normal işsiz olan o kadar çok kişi var ki işten çıkarılmak ta senin suçun değil benim anlamadığım eşinden mi ayrıldın

ağlamak neye çözüm.. ağlamak fayda getirmez ki..
sen elinden geleni yapmışsın güzelce üni okuyuyp çalışmıssında
annen çoğu şeyi kendi kafasına göre kurgulamış belki kendine göre haklı
ama o da senin iyiliğini düşünüyordur.. tabi bunu inciterek söylememesi gerek
anneni ve babanı al karşına sakince konuş düşüncelerini duygularını paylaş
güzel bir iş bulduunda bu sorunlar ortadan kalkacaktır. iş bulana kadar biraz kulaklarını tıka
işine gelmeyeni duymamaya çalış
yoksa hep böyle ağlarsın eline de bişey geçmez

evet canım ,2 aylık bir evliliğim oldu, bu konuyla ilgili konumda var burada. Şu an zaten mahkemenin son aşamasındayız bitmez üzere, kurtuluyorum inş. bu durumdan da.
Ama anne şimdi odama geldi ben zırlıyorum tabi, ağla ağla açılırsın diyor şunları söyledin diyorum, yok öyle demedim diyor, bunu demedim diyor ben salak mıyım , duyduklarım neydi. Odama çekildim. Bilmiyorum ne zaman çıkarım. Ama bu durum ayda, 2 ayda arası çok sürmeden tekrarlanıyor, hep bana patlıyor, yeter artık, ve ben çalışmak istemediğimi defalarca söyledim.

herkes ana olmasın

Evet bir gün anne olursam, evladımı seni o kdr üni. okuttum, masraf yaptım, çocuklarım arasında en çok sana güvendim, seni tuttum çok masraf yaptım da sen çalışmıyorsun, beğenmiyorsun, hayallerimizi yıktın demem . Çünkü bir çocuk yapmak maddiyata endeksli değildir, çocuğu yap ilerde maddi olarak bize yardım eder mantığı var sanki, aynen de bunu söyledi. Özür dilerim ama gelir getiren ürün müyüm ben, evlada bu gözle bakmak ne kdr doğru, annem çok kırılmışmış, ya ben geceden beri ağlıyorum, ben kırılmadım mı şimdi.

Yine de kariyer.netten cv mi devamlı güncelleyip iş başvurusu yapıyorum, çalışmak istemediğim halde.
Ama hiç dönüş yok, gerçekten piyasa da kötü, ama anne anlamıyor bunu veya anlamak istemiyor bilemiyorum.

üni okuyp çalışmayınca çevre hemen baskı oluşturuyor. bende üni okudum ama isşizm
annenin psikolojisi bozulmuş galiba yani bu kadar üstüne gelmesi normal değil

Kız evlatlar sanırım bir yaştan sonra eve para getirmeli , yardım etmeli diye düşünülüyor
Elbette her evlat ailesine yardımcı olmak ister
Ama şartlar el verdiği sürece...

Mobbing sebebi ile işten ayrılman senin suçun değil
Mutsuz olduğun bir ortamda çalışmaktansa evde oturman daha hayırlı olur

Bende işsizim ailemden tek kelime duymuyorum ama sanırım onlar da o kadar okuttuk neye yaradı diyorlardır
Allahım hepimizin yardımcısı olsun
Öyle büyük firmalar olmasa da mutlu olabileceğin bir iş bulabilirsin
Evde annenle iç içe olduğun sürece daha da dibe batabilirsin...

Son düzenleme:
üni okuyp çalışmayınca çevre hemen baskı oluşturuyor. bende üni okudum ama isşizm
annenin psikolojisi bozulmuş galiba yani bu kadar üstüne gelmesi normal değil

Evet canım anne saplantılı, ve elalem ne der, çevre ne der durumuna çok takılı, ayrıca menapozda, çok sinirli.

Ben ise hem işte hem evlilikte başarısız olduğum için suçluymuşum imajı yaratıyor, çok üzülüyorum. O kdr ağladım,
değer mi bunlara, ben evlat değil miyim, bir annenin evladını kırması ne kdr doğru. İşin kötüsü şunları şunları dedin diyorum
yok demedim diyor, inkar ediyor. Bİr de bu var. Bazen çok uzaklaşmak istiyorum.

1 ay önce ameliyat oldu, gece bile uyumadım, ağır bir ameliyattı. Tuvaletini bile yaptırdım , yemeğini yedirdim. Bayramdı seyrandı o kdr misafirini
ağırladım, temizliğini yaptım. AMa kıymetim yok. Dün abla yemek yaptı, o bir numara. Ya kızlar bu nankörlük değil mi, ben daha ne yapabilirim. Evladın da sana yapsın
bedduasını hakettim mi şimdi ben. Ama sabah anne benim odamda yatıyordu ameliyattan beri, o kdr ağladım ki, kızdım ki, yatağını salona taşıdım. Odam da hiçbişeyini bırakmadım. Artık burada yatacaksın, bi süre görmeyelim görüşmeyelim birbirimizi dedim

Bundan daha kötüsünü yaşamam herhalde, ya da elime bikaç eşyamı verip defol git mi der, kovar mı evden::::)

bu bana hep tuhaf gelmiştir, bilmiyorum anne olunca otomatik olarak bendemi böyle düşünücem :44:
genelde insanlar çocuklarına ilerde onlara bakacak bir nevi sigorta gözüyle bakıyolar. yani elbetteki anadır babadır bakacaz, sokağa atacak halimiz yok. onları mutlu etmek ve gururlandırmak için birşeyler yapacaz elbet ama bazı ana babalar olur olmadık her fırsatta bunu dile getiriyorlar. bi kavga sırasında, şuna bak buda evlat olacak bende evlat sanıyorum bunu ilerde bana bakacak evlat bumu şeklinde sitemler..
hadi onuda geçtim bazıları kendilerinide aşıyorlar, sanki zamanında kendi yapamadıklarını çocuklarının üzerine yıkıyolar. şu bölümü okusun, çalışsın, şöyle olsun vs.
yani ne demek hayallerimizi yıktın, sana masraf yaptım vs.
bi anne çocuğunu karşılıksız sevmezmi? doğrusu bu değilmidir? nasıl canını yakmak için laf eder anlayamıyorum

Evt, canımı çok yaktı, hala da yakıyor. İş hayatında olmak, ve bir işinin olması her zaman mutluluk getirmiyor ki, para kazanmak çoğu zaman mutluluk getirmiyor.
Çalışırken evi değiştirdi, perdeler tüller, halılar değişti, kanepeler değişti vs.vs. Şimdi biraz borçluyuz, zaten boşanmayla uğraşıyorum. İş hayatından soğudum,
ben evimde azla yetinip , kuran okuyup namaz kılıp kendime vakit ayırmak istiyorum. Gelen giden misafirle ilgilenmek istiyorum. Çok şey mi istiyorum.

Annen çevrenin ona söylediklerinden dolayı dolmuş ve aslında kendi düşünmediği halde bu cümleleri sana sarfetmiş. Aileler böyle sözlerin çocuklarını motive ettiğini de düşünüyorlar zaman zaman. Bir arkadaşım da aynı durumu yaşıyor annesi "seni satıvırcam"(satacağım- evlendireceğim manasında kullanıyor) diyor hep.

Ben hep söylerim evlat sahibi olmak anne-babanın seçimidir. Sizin değil. O yüzden eğer kendilerine güvenmiyorlarsa çocuk yapmamalılar. Böyle maddiyata çok önem veren ailelerin çocukları -küçüklüklerinden beri bıktıklarından herhalde- para lafı duymak bile istemiyorlar. Umarım gönlüne göre bir iş bulursun.

Hem annenin bedduası çocuğa geçmez derler üzülmeyin, toplayın kendinizi ve önünüze bakın.

Son düzenleme:
beklentiyi yüksek tutmuş annen valla o yüzden bu kadar takıldı heralde....

İş bulamazsam bu döngü yine tekrarlanacak, ilk kez yapmıyor ki bunu. Tamam iş hayatında mutlu olsaydım emekliliğe kdr tabi çalışmak isterdim.
Hayat zormuş, güvencem olsunmuş, iyi ama benim ortalama 5 yıllık ssk- emekli sandığı girişim var. Yani ilerde Allah vermesin kötü bişe olsa malım mülküm olmasa
yine emekli olabiliryosun, günümüzde bu şartlar gelişti, ilerde neler olur kimbilir. ( yaşın dolunca bankadan kredi çekip primlerini ödeyip emekli olmak gibi.) Bakalım
o zamana kdr bu stresle beni yaşatacak mı bu kadın:) Ama üzülüyorum. Önüme bakmam için iyi motive olmam gerek, maşallah bizimkilerin motivesi harika, eşi benzeri yok((

senin annende herkese ana bir sana kaynana olmuş maşallah yaa
sanki iş varda sen evde oturmaya meraklsın kim üniversiteyi evde oturayım die okumuş ki
koly mı senelerce sürünüp okulu bitirip kahrolası sınavları kazanmak
sevmediğin yapamadığın bir işte çalışmak
insan biraz destek olur yaa
evin boya badanası koltuğu senden daha mı önemliymiş hayret yanii
belki seni gaza getirmeye çalışıyordur canım ne bileyim kötü düşünmeyelim
vallaha ben olsam annemi karşıma alır tümiçimdekileri ağlaya alaya haykırıdım bende bazı konularda çok doluyumda
annemde zamanında bana böyle yaptı ama tüm hayallerim geleceğim alt üst oldu destek vermedi hiçbirşeyde sen bilrisin dedi çekildi
şimdi ise çok destek benden çok o herşeye çabalıyor gaz veriyor neden? çünkü oda yanlışını biliyor

beklentiyi yüksek tutmuş annen valla o yüzden bu kadar takıldı heralde....

evet , şöyleki üni.de birinciliğim vardı, eğitim hayatım hep başarılı oldu , gel gör ki iş hayatım ve evlilik hayatım biraz da şansa bağlı olarak başarısız oldu.
Önceden nasıl yırtınırdım, ama olmayınca olmuyor, şimdi oluruna bıraktım.

emin ol birçok kişi bu tip lafları duymamak için boşanmıyor.çoğu boşanmış kadının başındadır bu durum diye düşünüyorum..güçlü olacaksın ve takmayacaksın.çok zor bunu başarmak ,aileler niye böyle yapar anlamam.biraz sosyalleş bence kursa falan yazıl,ücretsiz bir sürü kurs var,kafan dağlır biraz.nafakan da varmış harçlığın da çıkıyor.çalışmak istemiyorsan bir süre çalışma kendini hiç bir şeye zorlama ama bir yandan da kulağın delik olsun,sevebileceğin bir iş de karşına çıkabilir.

Meyve Veren Ağaç Taşlanır.... Demekki Senden maddiyat beklentileri var sende karşılayamıyorsun Annenin İsteklerini planlarını bozuyorsun Buda onu Sinirlendiriyor... Bi Anne ve Baba Dünyaya Çocuk Getiriyorsa Ömrünün Sonuna kadar bakmakla Mükelleftir ama Sen Artık onlara Ağır geliyorsun Seni Üstlerine bi yük bi sıkıntı Görüyorlar. Sende bunalmışsın Onlarda senden bunalmışlar Sorun yaratan Sorunlu evlad olarak görüyolar Ben Senin Yerinde olsam kendimi toparlar bi ruh sağlığı doktoruna giderim Kendimi toparlar toparlamaz İş bulur çalışırım Neyin Lafını yapıyorsalar Masraflarını Öderim onlarında içini rahatlatırım Rahatladıklarından Sonra Güzel bi ev bulur taşınırım Misafir olarak gider gelirim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…