- 15 Aralık 2009
- 9.137
- 22.233
- 873
Oh ohh ne kötü niyetler bunlar böyleKullanmış eşya getirmelerinin sebebinin şu olduğunu düşünüyorum oğluma masraf çıkarmasın, şimdi gelin gider pahalı bir şey alır düşüncesi bence. Süte gelince de bilmiyorum tabii sütte de farklı fiyatlandırma var. Biz ucuz süt alıyoruz geline verelim belki sonra kardeşimden parasını isterim gelin kendi marketten pahalısını alır diye de düşünüyor olabilirler... ama evet rahatsız edici bir durum açıkçası
evet.. ne gereksiz bir cümleAnnenin başının altından çıkıyor cümlesini ben kurmazdım kendime yakıştırmazdım.
Aynen.Birde yaşli insanlar bunlar kendilerince teşekkür edisleri farklı oluyor biraz da idare etmek gerekiyorAynen canım.Eş tarafını sevmezsin anlaşamazsın bunlar olabilir.Ama bu kadar da değil yani.Süt için de bu kadar sorun çıkarılmaz.Altında kötülük aranmaz.Benim hoşuma gider.Yiyici bir insan değilim asla.Gönlünden kopmuş yapmış derim.
Kesinlikle canımAynen.Birde yaşli insanlar bunlar kendilerince teşekkür edisleri farklı oluyor biraz da idare etmek gerekiyor
Benim babamda onlardan gıderken bır poset hazırlar bize..Peynirler,çikolatalar ne bılım abur cubur evınde ne varsa verır...Bizim alamayacagımızdan dolayı mı verıyor...Sevgilerinden bu sekılde davranıyorlar...Dolabında ne varsa koyar...Evlendiğimiz günden beri eşimin ailesi evimize hep eşya getiriyor yani şöyle ki ben ütü almak istiyorum süpürge almak istiyorum biri çıkıp diyor ki bende fazladan var sana vereyim kullan vs normal küçük eşyalar olsun eve geldiklerinde getirirler ne kadar gerek yok desem de yapıyorlar.. Bu durumu eşime söyledim diyor ki bizim aile böyle vs gerçekten ne düşüneceğimi bilmiyorum.. En basitinden kardeşinin evine gittik çay içmek için çıkışta elimize 3 paket süt verdi ki evde zaten vardı bir şey diyemedim eve gelince eşime yine söyledim dedim hani güzel dille söyleyebilirler size süt vs lazım mı bizde var götürün ama yok direk elimize tutuşturdular birde diyor ki çıkarken bize kek poğaça yaparsın vs.. Ben sonrasında dedim eşime annenin başının altından çıkıyor bence bunlar böyle söyleyince sinirlendi yeter dedi sürekli annem hakkında bu şekilde konuşma dedi annem senin her zaman iyiliğini istiyor dedi falan neyse yani o akşam evlendiğimiz zamandan beri ilk kez ayrı yattı benimle şimdi burada suçlu aramıyorum ama gerçekten haksız ben miyim :////
Sonuc olarak evine herkes yeni ve diledigini almak ister. Siz kv nizin kullanilmis esyalari ile mutlu mesut yasamak istiyebilirsiniz ve bunun altinda sadece iyi niyet olduguna inanabilirsiniz, eyvOh ohh ne kötü niyetler bunlar böyle
Yoo? Ihtiyacim olan sey temiz ve duzgun kullanilmissa sirf yeni olsun diye niye bir ton para vereyim?Sonuc olarak evine herkes yeni ve diledigini almak ister. Siz kv nizin kullanilmis esyalari ile mutlu mesut yasamak istiyebilirsiniz ve bunun altinda sadece iyi niyet olduguna inanabilirsiniz, eyv
Herkes yeni ve dilediği eşyayı kendi alacak o halde başkasından dilenmeyecekSonuc olarak evine herkes yeni ve diledigini almak ister. Siz kv nizin kullanilmis esyalari ile mutlu mesut yasamak istiyebilirsiniz ve bunun altinda sadece iyi niyet olduguna inanabilirsiniz, eyv
Duzeltiyorum: Çoğu yeni evli kadın yeni ister. Kendisi almaya firsat bulamadan ve karşı tarafın ince dusunmeden istiyormusun bizim evdekini demeden getirip durmasi en iyi niyetli haliyle bile degerlendirsek sınırı aşan bir durum, ayrıca emri vakidir. Buda bi cok insani rahatsız eder.Yoo? Ihtiyacim olan sey temiz ve duzgun kullanilmissa sirf yeni olsun diye niye bir ton para vereyim?
En yakin arkadasim elektrik supurgesini degistirirken bana verdi. Onun camasir makinasi bozulduğunda depoda duran camasir makinami ona verdim. Koltuklarimi degistirirken birini versene mutfaga koyarim dedi aldi.
Herkes diye genelleme yaptiginiz icin herkese dahil ettiginiz biri olarak yazmak istedim sadece.
Dilenmişmi? İstemişmi?Herkes yeni ve dilediği eşyayı kendi alacak o halde başkasından dilenmeyecek
Konu sahibi için soruyorsanız açın eski konularına bakın. Erkek tarafından neler neler istediler de geri çevrildiler. Çoğu yeni evli kadın yeni ister tamam da çeyizinde süpürgesi ütüsü bulunur. Kınadaki çerezin parasını bile karşı tarafa kitlersen onlar da kullanılmış veya fazlalık duranı layık görür.Dilenmişmi? İstemişmi?
Yani konu sahibesinin eski konularina bakmam, okudugum konu üzerinden yorum yaparim. Mantıklı olanda budur. Insanlarin eski konularinida okuyacak kadar vaktim yok! Olsada buna vakit harcamak kadar saçma davranmam. Konu hakkinda yorum yapilir genelde, insanlarin cevabida anca cevap yazdigim konu uzerinden degerlendirilir. Neyse!Konu sahibi için soruyorsanız açın eski konularına bakın. Erkek tarafından neler neler istediler de geri çevrildiler. Çoğu yeni evli kadın yeni ister tamam da çeyizinde süpürgesi ütüsü bulunur. Kınadaki çerezin parasını bile karşı tarafa kitlersen onlar da kullanılmış veya fazlalık duranı layık görür.
Konu sahibi ve annesi yiyici. Erkek tarafını nasıl soyup soğana çeviririz diye düşünen tiplerden.Yani konu sahibesinin eski konularina bakmam, okudugum konu üzerinden yorum yaparim. Mantıklı olanda budur. Insanlarin eski konularinida okuyacak kadar vaktim yok! Olsada buna vakit harcamak kadar saçma davranmam. Konu hakkinda yorum yapilir genelde, insanlarin cevabida anca cevap yazdigim konu uzerinden degerlendirilir. Neyse!
Elbette çeyizinde bulunur ama belki maddi açıdan fırsat bulamadı ve şuanda kendi taksitle almak istemiştir gibi ihtimalde olabilir diye dusundum okuduğum konu uzerinden.
Mantıklı olan sebep sonuç ilişkisi kurmaktır. Niye bu yapıldı niye şu söylendi diye sorgulamadan hüküm vermek mantıklı olmaz. Vakit harcamaksa konuyu okumaya, cevap yazmaya vakit ayırmak da saçma. Başlık parası isteriz, süt hakkı verilecek, ev alınsın tapusu kızımın üstüne yapılsın... Vermiyorsanız bizden kuruş çıkmaz diyip kınayı bile karşı tarafa yıkmak, ütü süpürge bile almamak bir bakıma dilenmek istemektir. Birileri kullanılmış eski eşya veriyorsa önce bunun sebebine bakmak lazım.Yani konu sahibesinin eski konularina bakmam, okudugum konu üzerinden yorum yaparim. Mantıklı olanda budur. Insanlarin eski konularinida okuyacak kadar vaktim yok! Olsada buna vakit harcamak kadar saçma davranmam. Konu hakkinda yorum yapilir genelde, insanlarin cevabida anca cevap yazdigim konu uzerinden degerlendirilir. Neyse!
Elbette çeyizinde bulunur ama belki maddi açıdan fırsat bulamadı ve şuanda kendi taksitle almak istemiştir gibi ihtimalde olabilir diye dusundum okuduğum konu uzerinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?