Sürekli gorusmekten çok bunaldım ama ne yapacağımı bilmiyorum

Ya her şeye rağmen katlanmaya çalışıyorum hiç yüzümü asmiyorum ama bu kadar iç içe olmak istemiyorum çocuğum olunca ne yapacagim çok merak ediyorum çünkü şimdi çalışıyor olmam bir bahane ancak o zaman hep evde olacağım ve ben yeni anne olduğum için bilmiyormusum gibi olacak
Bu sorunu ancak ama ancak eşin çözebilir. Ne yapıp edip onu ikna etmelisin.

Onlarda hiç kalmadik kızlar ama sürekli görüşüyoruz sıkıldık mı yorulduk mu hiç dusunmuyorlar oturmaya hergun gitsek ki gidiyoruz üst üste kaç kere saatlerce oturalım hiç kalkmayalim istiyorlar biz kalkalım artık deyince de şoka giriyorlar ısrar ediyorlar oturun oturun oturun diye bıktım artık
Sanırım hobiniz vs yok hiç. Bu tarz şeyler insanların aşırı boş olmasından ya da TV izlemek dışında bir hobisi olmamasindan da oluyor.

İs çıkışı akşam spora gidiyor olsanız haftada iki, yüksek lisans yapıyor olsanız, hafta da bir en az arkadaşlar ile plan yapsanız, ekstra bir hobiye yönelik bir kursa gitseniz ya da haftasonlari gezmeye gidiyor falan olsanız türlü türlü neden ve bahaneleriniz olur ve herkes de yavaş yavaş sizin planınıza göre hareket etmeye başlar.

Bence aksi çift olarak da çok sıkıcı olmaya, hayatı ıskalamaya giriyor. Hayatı tek düze yaşamak da insanların birbirine sarmasına neden oluyor.

Hamile yogasına vs gidin mesela, hem size değişiklik olur hem sakinleştirir hem de bir aktivite olur.

Eşimin yeğenlerine bakıyorum yani annelerinden çok onu seviyorlar kendine çok bagliyor annelik yapıyor belki anneanne olduğu için öyledir diyorum ama benim yavruma babanne olunca da öyle olacak annelik yapmaya çalışacak ben kimseyle beraber büyütmek istemiyorum ki sabahtan akşama kadar gidelim hiç zorsunmaz kahvaltisini hazırlar yemeğini hazırlar yani Allah razı olsun hiç bir şey esirgemez ama bu şekilde de mutlu değilim ki ben

Sanırım hobiniz vs yok hiç. Bu tarz şeyler insanların aşırı boş olmasından ya da TV izlemek dışında bir hobisi olmamasindan da oluyor.

İs çıkışı akşam spora gidiyor olsanız haftada iki, yüksek lisans yapıyor olsanız, hafta da bir en az arkadaşlar ile plan yapsanız, ekstra bir hobiye yönelik bir kursa gitseniz ya da haftasonlari gezmeye gidiyor falan olsanız türlü türlü neden ve bahaneleriniz olur ve herkes de yavaş yavaş sizin planınıza göre hareket etmeye başlar.

Bence aksi çift olarak da çok sıkıcı olmaya, hayatı ıskalamaya giriyor. Hayatı tek düze yaşamak da insanların birbirine sarmasına neden oluyor.

Hamile yogasına vs gidin mesela, hem size değişiklik olur hem sakinleştirir hem de bir aktivite olur.
Canım zaten hafta içi çalışıyorum kitap toplantısı yaptigimiz arkadaş grubumuz var düzenli olarak iş arkadaslari edindim onlarla görüşürüz sevdigim sitemde arkadaslarim var onlarla gorusuruz lisans tamamlıyorum açıköğretim yani inanki hayatimdan çok memnunum zaten ama sürekli planlarim bozuluyor çünkü yok desende anlamiyorlar benim boş gunumken aradılar bir kez seni alalım kahvaltıya gidelim dediler yok dedim hayır dedim ne dediysem dedim yarım saat sonra aradilar aşağıda seni bekliyoruz diye

Merhaba kızlar. Eşimle çok severek ve uzun zaman bekleyerek evlendik onun memleketinde oturuyoruz. 1 yıldır evliyiz bebegimiz olacak. Ben de çalışıyorum memurum
Eşimin ailesiyle sürekli görüşüyoruz. Her haftasonu nerdeyse her iki güne üç güne bir ilk aylarda da yadirgiyordum ancak eşim yoremizde böyle herkes böyle diyordu gozlemledim evet herkes böyle ve eşim hiç rahatsızlik duymuyordu o yüzden bende sesimi çıkartmadan görüştüm guleryuzumu hiç eksik etmedim ancak artık çok bunaliyorum eşime bu konuyu artık açıyorum ve sürekli tartışıyoruz ancak hiçbir şeye çözüm olmuyor. İşin kötü tarafı da eşimin ailesi çok iyi insanlar ve böyle düşündükçe vicdan azabı çekiyorum. Ben kendi ailemin yanına bile bir kere bir hafta kalmaya gittim eşim rahatsız olmasın diye annem beni çalışırken evdeyken hayatta aramaz aramadan önce mesaj atar musait miyim diye. Ama eşimin ailesi isimiz var mı yok mu hiç umurlarinda değil ve evlerimiz yakın olmasına rağmen sürekli burada da kalın burda da kalın diye baski yapıyorlar neden kabul ediyorsun derseniz kabul ediyordum bu zamana kadar arada cekingenligimiz vardı ancak artık o kadar rahatsız oluyorum ki hayır diyorum isimiz var diyorum disari çıkacağız diyorum kırmadan ancak bu sefer de on kere ısrar ediyorlar çok diretiyorlar yine onların istedigi oluyor ve şimdi asıl korkum bebegimiz olacak ve ben izine ayrılmayı düşünüyorum hergun çalışırken bile hafta da 4 kere görüşüyoruz ben evdeyken sürekli bebegimizi görmeye gelecekler veya sürekli ama sürekli biz gideceğiz ben gideceğim çünkü hayırdan anlamıyorlar çok bunaliyorum eşimle çok severek evlenmistik ama hiç özgür değiliz
Zaten evinizin yakın olması bile çok yanlış bana göre. Bu sorun hep hiç şaşırtmadan yaşanıyor. Bakın mesela siz normalde iyi insanlar diyorsunuz işte bu durum iyiliğe, melek olmalarına bakmıyor. Bende yıllardır çevremde ki evlenecek olan akraba arkadaşlarıma hep bunu anlatmaya çalıştım :D Kuzenimde evlenmeden önce '' iyi insanlar '' dedi. Bende '' bu durumun iyilikle alakası yok '' dedim. En son kötü bir kavga ile sonuçlandı. Ya hep eşinizin dediği gibi bu birbirine bağlı aileyi sorun etmeyeceksiniz öyle olduklarını kabulleneceksiniz ya da asla evin yakın olmasını en başta kabul etmeyeceksiniz hatta mümkünse bu durum konuşulmalı bile. Ama sizin iş işten geçmiş artık o yüzden eşinize sen git ben her zaman gelemem de. Eşinizin yine gitsin kalsın. Ama sizi yanında çanta gibi sürüklemesine gerek yok.

Zaten evinizin yakın olması bile çok yanlış bana göre. Bu sorun hep hiç şaşırtmadan yaşanıyor. Bakın mesela siz normalde iyi insanlar diyorsunuz işte bu durum iyiliğe, melek olmalarına bakmıyor. Bende yıllardır çevremde ki evlenecek olan akraba arkadaşlarıma hep bunu anlatmaya çalıştım :KK70: Kuzenimde evlenmeden önce '' iyi insanlar '' dedi. Bende '' bu durumun iyilikle alakası yok '' dedim. En son kötü bir kavga ile sonuçlandı. Ya hep eşinizin dediği gibi bu birbirine bağlı aileyi sorun etmeyeceksiniz öyle olduklarını kabulleneceksiniz ya da asla evin yakın olmasını en başta kabul etmeyeceksiniz hatta mümkünse bu durum konuşulmalı bile. Ama sizin iş işten geçmiş artık o yüzden eşinize sen git ben her zaman gelemem de. Eşinizin yine gitsin kalsın. Ama sizi yanında çanta gibi sürüklemesine gerek yok.
Canım ben de kötü olmak istemiyorum kimseyle biraz karşı tarafın anlamasini bekliyorum ancak anlamiyorlar evimizi bilinçli olarak onlara yakın tutmadik canım yürüme mesafesinde değil zaten ancak araba ile çok yakın tesadüf etti evimizin yakınlığı

Canım bilmiyorumki o kadar tartışıyoruz huzursuz oluyoruz eşimde üzülüyor tartısinca ancak nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmiyor
Ya bu meseleyi çözmek bu kadar zor olmamalı ya. Her aradıklarında koştura koştura gitmeyecek işte. Bahane üretecek bitti gitti. İlla kalp kırıp,bağırıp çağırmaya gerek yok. Yorgunuz diyecek ne bileyim başka planımız var diyecek,hayır bu akşam evde kalmak istiyoruz diyecek. Yani illaki bir yolu bulunur ya. Yeter ki istesin.

Ya her şeye rağmen katlanmaya çalışıyorum hiç yüzümü asmiyorum ama bu kadar iç içe olmak istemiyorum çocuğum olunca ne yapacagim çok merak ediyorum çünkü şimdi çalışıyor olmam bir bahane ancak o zaman hep evde olacağım ve ben yeni anne olduğum için bilmiyormusum gibi olacak
Doğuma annenizin yanına gidin. Bu kadar basit. Lohusaligimi annemin evinde geçirmek istiyorum diyeceksiniz.

Canim
Ya bu meseleyi çözmek bu kadar zor olmamalı ya. Her aradıklarında koştura koştura gitmeyecek işte. Bahane üretecek bitti gitti. İlla kalp kırıp,bağırıp çağırmaya gerek yok. Yorgunuz diyecek ne bileyim başka planımız var diyecek,hayır bu akşam evde kalmak istiyoruz diyecek. Yani illaki bir yolu bulunur ya. Yeter ki istesin.
Canım kendileri de Cok geliyorlar tabiki gelsinler kimseye gelme demem rahat ettirmeye çalışırım ama ben bebegim olduktan sonrasından Cok korkuyorum canım çünkü hiçbir bahanem olmayacak evde olacagim tüm gün ve ise basladigimda da bebegimi onlara emanet edeceğim ve bebek bizim sürekli gorusmemize neden olacak çünkü bakıcıya vermek konusu açılamaz bile

Doğuma annenizin yanına gidin. Bu kadar basit. Lahusaligimi annemin evinde geçirmek istiyorum diyeceksiniz.
Canım onu da düşünmüyor değilim ailem şehir dışında ve doğum sonrası acaba oraya mı gitsem diyorum ancak benim istediğim bu da değil ki ben en iyi kendi evimde rahat ederim ancak insanlar beni rahat birakmiyorlar

Canim

Canım kendileri de Cok geliyorlar tabiki gelsinler kimseye gelme demem rahat ettirmeye çalışırım ama ben bebegim olduktan sonrasından Cok korkuyorum canım çünkü hiçbir bahanem olmayacak evde olacagim tüm gün ve ise basladigimda da bebegimi onlara emanet edeceğim ve bebek bizim sürekli gorusmemize neden olacak çünkü bakıcıya vermek konusu açılamaz bile
Bakıcı neden olamazmış?

Canım zaten hafta içi çalışıyorum kitap toplantısı yaptigimiz arkadaş grubumuz var düzenli olarak iş arkadaslari edindim onlarla görüşürüz sevdigim sitemde arkadaslarim var onlarla gorusuruz lisans tamamlıyorum açıköğretim yani inanki hayatimdan çok memnunum zaten ama sürekli planlarim bozuluyor çünkü yok desende anlamiyorlar benim boş gunumken aradılar bir kez seni alalım kahvaltıya gidelim dediler yok dedim hayır dedim ne dediysem dedim yarım saat sonra aradilar aşağıda seni bekliyoruz diye
Sınırınızı net bir şekilde belirteceksiniz o zaman.

Ders çalışmam lazım da iyi bir bahçe? Madem bitmedi acikogretiminiz gelemem maalesef çalışmam lazım diyin. Geldiklerinde de size söylemiştim kusura bakmayın ama gelemem müsait olsaydım söylerdim diyin.

Aksi takdirde şu anda kötü olmadığını düşünseniz de çok muhabbet tez ayrılık getirir. Yıllar sonra ailen ile tamamen gorusmeyelime gelir konu dolmaktan.

Ben de bu kafayı anlamıyorum. Bu özellikleri dışında kötü bir yönleri yoksa seviyeyi koruyacaksiniz, sınırlarınızı çözmeyi öğreneceksiniz.

Tülay Kök'ün youtubedaki Sınırlar serisini izlemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde devam edemezsiniz.

Canım onu da düşünmüyor değilim ailem şehir dışında ve doğum sonrası acaba oraya mı gitsem diyorum ancak benim istediğim bu da değil ki ben en iyi kendi evimde rahat ederim ancak insanlar beni rahat birakmiyorlar
İnsanlar değil eşiniz rahat bırakmıyor. Sorun eşinizde. Bu kadar sık görüşmek istemiyorum, çalışıyorum yoruluyorum evimde keyif yapmak istiyorum dediginizde eşiniz haklisin demeyip kavga ediyorsa sorun eşinizdedir.

Sınırınızı net bir şekilde belirteceksiniz o zaman.

Ders çalışmam lazım da iyi bir bahçe? Madem bitmedi acikogretiminiz gelemem maalesef çalışmam lazım diyin. Geldiklerinde de size söylemiştim kusura bakmayın ama gelemem müsait olsaydım söylerdim diyin.

Aksi takdirde şu anda kötü olmadığını düşünseniz de çok muhabbet tez ayrılık getirir. Yıllar sonra ailen ile tamamen gorusmeyelime gelir konu dolmaktan.

Ben de bu kafayı anlamıyorum. Bu özellikleri dışında kötü bir yönleri yoksa seviyeyi koruyacaksiniz, sınırlarınızı çözmeyi öğreneceksiniz.

Tülay Kök'ün youtubedaki Sınırlar serisini izlemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde devam edemezsiniz.
Canım Tülay kök hanımefendiyi severim önerini de dikkate alacağım gerçekten çok alttan alan birisiyim ama bu gelme gitme mevzusu yüzünden kökünden ilişkiyi kesmekten korkuyorum çünkü içim de inanılmaz bir soğukluk var

İnsanlar değil eşiniz rahat bırakmıyor. Sorun eşinizde. Bu kadar sık görüşmek istemiyorum, çalışıyorum yoruluyorum evimde keyif yapmak istiyorum dediginizde eşiniz haklisin demeyip kavga ediyorsa sorun eşinizdedir.
Eşim gitmekten gelmekten rahatsız olmuyor ve ne diyeceğini de bilmiyor diyelimki kendisi de gitmek istemiyor ne deyim diye bana soruyor yani insan kendi ailesine ya biz bugün gelmeyeceğiz demekten neden bu kadar korkar

Canım dışardan söylemesi konuşması kolay ancak ben cocugumu size birakmayacagim demek ne kadar zor biliyor musun bunun ardı arkası kesilmez
Yo ben kolay demedim ki zaten bakıcı neden olmazmış diye nedenini sordum. Ona bakarsan bu gelip gitmelerin önünü kesmekte kolay değil ama bir yerde gözünü karartıp yok kötü bilirlermiş,iyi bilirlermiş demeden bir şeyler yapmanız lazım. Yoksa bu devran böyle sürer gider.

Yo ben kolay demedim ki zaten bakıcı neden olmazmış diye nedenini sordum. Ona bakarsan bu gelip gitmelerin önünü kesmekte kolay değil ama bir yerde gözünü karartıp yok kötü bilirlermiş,iyi bilirlermiş demeden bir şeyler yapmanız lazım. Yoksa bu devran böyle sürer gider.
Canım çok bunaldım bir hafta öncesinden haftasonunun planini ayarliyorlar haftaicinin planini ayarliyorlar daha biz eşimle konuşmadan pazartesi eşimi arayip cumanin planını yapiyorlar yani bize olan yapmaya fırsat bile kalmiyor

Siz sınırlarınızı eşinize ve ailesine çizmemişsiniz, en baştan kabul etmeseydiniz bunu yaşamazdınız. Alıştırmışsınız ve böyle kabul etmişsiniz. Aman sorun çıkmasın diye susmayı seçmişsiniz. Eşiniz sonuç olarak böyle biri ve kolay kolay değişmez. Ancak sizin ağzınızın içine bakması sizi dinlemesi lazım, öyle bir durum da yok gibi geldi. Siz şimdi eşinize birşey deseniz siz kötü olursunuz. Maalesef eşiniz ailesine bağımlı, hayır diyemiyor, büyümemiş halen o evin küçük çocuğu gibi. Otorite halen anne ve babası. İşiniz zor. Durumu çözecek olan eşiniz. Tatlı tatlı anlatmak konuyu.

Back
X