Taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tacizden eminseniz şikayet etmeliydiniz
Evden çıkmaya çıkmaya iyice paranoyak olmuş da olabilirsiniz

İnsanlar kalabalıkta çarpışır acaba yanlışmı anladınız

Yazdığınız üzerinden yorum yazıyoruz. Ben hiç tek başıma dışarı çıkmıyorum böyle şeylerden korkan biriyim yazmak farklı çocuklarım küçük olduğu için sık sık dışarı çıkamıyorum yazmak farklı anlama gelir. Böyle taciz konularından herkes korkuyor size özgü bir durum değil. Kendinizi ifade ettiğiniz cümlelere göre yorum alıyorsunuz.

Ya helal olsun Valla ben o açıklarla kıyaslayanlara söyleyecek söz bulamıyorum Herkes kalbinin ekmeğini yedin diyelim
Burada her konuda mutlaka olur böyle sürtüşmeler
Ama üyelerin hepsi iyi insanlardır, yanlış anlamışlardır takılmayın. Linç falan gibi şeylere ben de çok karşıyım ama yanlış anlama olmuş sadece. Sonuçta kimse kimseyi tanımıyor nasıl biri zihniyeti ne bilmiyor.

Şimdi sana ne sana ne oluyor

Konu sahibi bildiğiniz ben kapalıyım, tahrik etmedim demeye getirmiş. Yani açık bir kadının tacize uğraması ona göre çok normal. Siz çok iyi niyetlisiniz.
Öyle demedim demiş bence günahını almayalım, böyle düşündüğünü varsaysak bile herhalde fikri değişmiştir kendi yaşayınca. O zihniyetteki insanlarla çok karşılaştığım için belki de benim toleransım arttı bağışıklık kazandım.

Hiç denk gelmedim , ilginçmiş.
Ohooo daha bir sürü değişik versiyonu var bunların. Şey var mesela, bi adam kalkar oturmak için hamle yaparsın ben size değil şu bacıma yer verdim der adam oturtturmaz seni türbanlı (hepsi değil diye belirteyim de) bacıları koruma timi bunlar da

Kendisi "açıklar" la kıyaslanmaktan rahatsız epey. Sanki başını örtmeyenler pek meraklı ellenmeye.

Sen ne halin varsa gör diyo yani töbe töbe .

Yine mağdur suçlanıyor ne kadar güzel tacize uğradım böyle durumlarda ne yapmayalım diyen bir kadına cevap olarak kocan kesin şöyle, yok neden dışarı çıkmıyorsun, vay biz açığız biz hakediyor muyuz diye cevap yazan güzel ülkemin okuma ve empati yoksunu kadınları kadın yanlış anladınız ne haddime dediği halde yanlış anlaşılabilir bir cümle kurdu ya geçmiş olsun artık.
Konu sahibi geçmiş olsun öncelikle. Hissettiysen doğrudur. Senin sorunda genel bir cevap olsun benimki. Soruşturmanın başlaması için kadın beyanı ( kovuşturma aşamasında değil)
Böyle durumlarda yapılacak şey güvenlik güçlerine haber vermek.
Prosedür şöyle işliyor asayiş ekipleri gelir. İfade alınır. Daha sonra olay savcı nezaretinde ahlak büroya havale edilir. Ahlak büro ekipleri kamera kayıtları vs. Delilleri toplar şahıs tespit edilir sonrası savcıda. Suçun mahiyetine göre dava açabilir veya diğer hukuki çözüm yollarına gidilir veyahut kyok da verilebilir. Şahıs belli değilse daimi aramaya alınır ve malesef faili meçhul kalır ekseriyetle Benim kadınlara önerim böyle durumlarda asla susmamaları. Asla ve asla. Eşinden, babasından çekinen arkadaşlar şayet o an olayın büyüyeceğinden korkuyorsanız eve gittikten sonra başınıza geleni anlatıp o şekilde güvenlik güçlerine haber verin. Anlık kavga ve saldırıların önüne geçmiş olursunuz böylece.

Kendisi "açıklar" la kıyaslanmaktan rahatsız epey. Sanki başını örtmeyenler pek meraklı ellenmeye.
Tabii ki de kimse ellenmeye meraklı değil. Ben kısa eteği asla kullanışlı bulmuyorum, eğilip kalkamadığım rahat rahat yayılamadığım şeyi giymek rahat hissettirmiyor ama kırk yılda bir heves edip giydiğim oluyor. Onda da arkamdan erkek gelirken korkuyorum. Normalde de tabii ki korkuyorum ama mini giyince korkum artıyor. Bana da eminim diyen vardır böyle giyinmiş ki kendisine laf attırtsın. Hatta böyle düşünenlerden biri bizzat kuzenimdi. Umrumda değil yani o zihniyetle yaşamak daha zor çünkü. Ayrımcı ve nefret dolu bir bakış açısı.

Beyefendi tabi totosuyla tapuladığı için koltuğu ondan sonra kimin oturacağına o karar veriyor.

Konu sahibi anlamıştır umarım tacizin kıyafetle alakası olmadığına

Ama yok cıkk çok var hangi birine anlatacaksınki bebek tecavüze uğradı be bu dünyada

Yüzde yüz eminseniz şikayet etmeliydiniz pisliği. Ben ergenlik dönemimin baslarindayken başıma geldi böyle birşey. Yüzmeye gitmiştik kızlarla havuzdan çıkıp duşun altına girdik benden yaşça büyük biri arkadan taciz etti beni. İgrenc hissettim kendimi. Kendimden utandim. Halbuki utanmasi gereken kişi ben değildim o pislikti. Zaten havuzdayken ikidebir yanima yaklaşmaya çalışıyordu arkadaşlarını yanına çagirip birşeyler söylüyordu. Havuzda görevli olan bir adam vardı onun yanına gittim ağlaya ağlaya. Beni taciz ettiğni söyleyemedim utancımdan şiddet uyguladığını söyledim ama adam anladı çok sinirlendi yaka paca kovdu havuzdan. Hiç sesimi cikarmasaydim içimde dert olarak kalacakti ama keşke yaptığı pisliği yüzüne vursaydim orda. Bu olaydan sonra olan yine bana oldu yanimdaki kızlardan biri görmüş beni taciz ettiğini gidip anneme anlattı annemde o olaydan sonra yüzmeyi yasakladı bana. Halbuki yuzme en sevdiğim spor daliydi okullar arası yüzme yarışlarına katılıyordum hafta sonlarida kizlarla topanip giderdik yüzmeye ama o olaydan sonra bu hobimi artık rafa kaldırmak zorunda kaldım. Kadın olmak çok zor

Yok insan olan biri bunu söyler mi hiç açık kapali ayırımı yapmıyorum sadece böyle şeylere çok çok dikkat ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…