tadilat...

çok merak ettim kendi ailenizde kaç kardeşsiniz yani eğer 2 kardeş olsaydınız ve sadece abinize ev verilseydi siz dışlansaydınız hoş olurmuydu nasıl bir duygudur bu !!!ampati kurarak yanıtlayın.bende benzer bir durumda yeni evliyken eşimin babaannesinin dökük bir evi vardı resmen harabe dedim ki biz burayı kullanışlı hale getirelim ve gittik orayı elimizden geldiğince boyasından parkesine varana kadar eşimle borca girerek yaptırdık o şekilde 3 yıl oturdum ve miras malıydı 8 kardeşe kalacaktı .şimdi ben neyapsaydım aaa bunlar babanın kardeşlerine kalacak diye yaptırmasamıydım.neticede kira ödemedim yıllarca temiz evde oturmuş oldum .mirasta onlara kaldı şimdi evi o şekilde 1 kiraya veriyolarsa şuan ben çıktıktan sonra 3 e vermeye başladılar ne alaka bu davranışlarınız...kız kardeşleri kocanız ile aynı hakka sahip onun üstün bir yanı yok her ikisinide bir ana doğurduğuna göre böyle kardeş ayrımcılığına girerek eşinizide haklarını istiyorlar diye doldurmayın!!! zaten onların en doğal hakkı .çakal kelimesi çok ağır olmuş....

Konudaki külçe altınları, takım bilezikleri okuyunca kendimi fakir ötesi hissettim. Hayatımda hiç külçe altınlarım olmadı, takım bilezik neye deniyor onu da bilmiyorum. Düşündüm ve kendi kendime sen ne fakir ne ezik bir kadınsın dedim. Şimdi oturdum fakirliğime ağlıyorum.

çok haklısın

Sizin gözünüzü baskasinin paralari, altinlari, mallari bürümüs. Yazik ya alt tarafi bir dünya mali. Tabi kendiniz calismak icin fazla rahatina düskün biri oldugunuz icin baskalarinin parasinin hirsinda olacaksiniz.

güvenme güzelliğine bir sivilce yeter
güvenme malına bir kıvılcım yeter
bunlara kafa yoracak kadar boş yaşamayıp hayatta bi şeyler becerseydin tek başına ayakta durup kimsenin malına tamah etmezdin
ama heyhat hep boşluktan bunlar

imkanın varsa kendine yeni ev al derim

Bir de madem bu kadar altının, babanın külçe külçe altınları var alıversin sana bir daire ne olacak ki? Hem o cadı kaynanadan çakal görümcelerden de kurtulmuş olursun.

Valla açıkcası kimin ne zaman öleceğini bilemediğimiz için yani hiç umulmadık anda hiç beklenmeyen biri de gidebilir.(Allah geçinden versin)Aileye ait herşeyde kız ve erkek evlatların hepsinin eşit hakları vardır.Eskiler boşuna dememiş ölüm hak miras helal diye..Sizden şu durumda kira bile istemediklerine göre kendi yararınıza olan tadilatları yaptırısanız kendi konforunuz için iyi olur.

Bir de Görümceler 7 yılda seni tanımıştır sırf gıcıklığına bile seni çıkaracağız derler

Burda yazdığın tavrı insanlara da gösteriyorsan icra ile sattığın hem kendileri zarar eder hem seni zarar ettirirler

Çakal kız kardeşler derken? Ben babamın mirasını isteyeceğim elin kızı gelecek bana çakal diyecek. Siz karı koca çok akıllısınız ya. Erkeklere ev var kızlara yok. Bizim sülalede de var böyle kızları kayıran cinsler. Kızlara başka mal derken en fazla tarla vardır. Tarlayla evin fiyatı aynı olmaz. Madem onlar yola gelmiyor siz diğer malları alın onlara evi verin? Buna yanaşacağınızı sanmıyorum.

burda insanlar konuları okudukça evlenmekten korkar, ben annemle babamın yaşlılığından korkuyorum.
yıllarca çalış çabala emeklılığındekı azıcık eglence gelinine damadına batsın. ölmeden miras kavgasına tutuşsunlar.
kendımı tutup buyuk konuşmicam ama sen benim babamın gelini olsan değil evlerde bedava yaşatmak süründürürüm. maddı manevı bir lira alamazsın.
kışın yıyecegını gönderıyolar evlerınde oturtuyolar bi de bayramda gıdıp ellerını öpmek zul geliyor ya neyse...

gerçi kızlarını adam yerıne koymayıp oğullarına evıne kadar veren aileler de senin gibi hak ediyor orası da ayrı.

Ya tatlısı sen hangi memlekette yaşıyorsun kimliğini ifşa ette senden senin çevrende hatta senin isminden uzak duralım. Midem bulandı yorumlarınızı okurken. Bi dışarı çıkın hava alın belki beyninize oksijen gider diye ümit ediyorum. Anne baba çocuğuna bakmak zorunda demişsiniz kızlarına verdiği 5-10 bine göz koymuşsunuz. Sana ne bundan? Senden izin mi alacaktı kızına para verirken? Evlenirken kimse çocuğuna ev almak zorunda değil. Sen ve seni haklı gören hangi çağda kaldınız bilmiyorum ama rica ediyorum hangi çağdaysa o devre geri dönün ve o devrin kapısını üstünüze kapatın. Madem babandan kalacak para var milletin babasının parasına göz dikme. Senin sonun hayır değil. İnşallah sana yar olmaz o para, olsa da kimsenin sana helal edeceğini sanmıyorum.

Hiç emeğiniz olmayan mala hak iddia ediyorsun ve millet kotuoluyor yazık böyle düşündüğünü bişeler cikartirlardi seni o evden yazık
Kendi erkek kardeşin ve yenge böyle yapsa sende babamın annemin kazancı diye hak istesen
O zaman da çakal gelin babamın malına konuyor demezmiydin

Çekirdekte yetişiyor sunuz yani mal mülk cetelesi tutmaya benim babam beni verirken tek bir kuruş bile sormadı
Neden ?
Beni sevmediğin den mi Hayır
Kimsenin yarına garantisi yok babam çok zengindir ama battı eniştesini çok fakirdi ama şimdi çok zengin
Bizde huzur on plandadır babama sorsan kaç bilezik takılar onu bile bilmez

Benim yaşadığım yerde 15 yıllık ev 200 binden aşağı satılımiyor

Eşimin ailesi enson miras paylaşımı yaptılar.Ben sormadım bile doğru düzgn.Hatta eşim haksızlık olduğu için ailesiyle tartıştı falan..Ne eşime bişey dedim, ne ailesine..Çünkü dıdının dıdısından kalan miras ve tamamen eşimle alakalı.Hiç kendimde hak görmedim.

Eşimin ailesiyle problemlerimiz var ama onların malı mülkü hiç beni ilgilendirmez. Kardeşler aralarında halleder.

Kaldı ki, eşimin ailesinin evinde oturup bide sahiplenip, ince hesaplar yapmak falan..Üstelik kvnin kızına verdiği paranın hesabını sormuyorum ama biliyorum gibi kafaya sahip olmak..Düşünemiyorum bile..Kendi kızı, ister verir ister vermez.Karışma hakkını nasıl buluyosun kendinde,gerçekten merak ediyorum..

Konu sahibinin ailesinin çok zengin olduğuna inanmıyorum benim tanıdığım zenginlerin hepsinin gözleri tok çünki kendilerinin olmayan mallara göz dikmezler

size ne oluyor ki. ev babalarının kardeşler kendi aralarında halletsinler bu miras işlerini.
siz gelin olarak yerinizi bilin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…