Takılan takılar az mi

Zavallı anam altın fiyatları yüzünden şimdiden altın alıyor gelini belki böyle biri çıkar diye
Aman söyleyin boşuna yapmasın
Benim kv bana hem nişanda hem düğünde dünyaları serdi önüme, ciddi ciddi söylüyorum bunu şakasına değil
Ama gözümde bir hiiiiç, 2 senedir telefonda bile görüşmüyorum. Yaptıkları kıymete binmedi benim gözümde, annenizinde binmeyecek.

Benim ablam evleniyor, mihr diye bir şey varmış ne kadar istiyorsun diye sordular.
350 gram altin istedi, nişanda 6 bilezik taktilar.
Düğün daha olmadı ama bence showa dönecek bu gidişle.
Bir de her misafirliğe geldiklerinde, bir tam altın taktılar.
Bayramda hediye kıyafetlerle geldiler.
Aile o kadar çok seviyor ki kızı sürekli hediye bir şeyler yapıyorlar.
Ve damat hiç elini cebine atmadı.
Aile var aile var işte.
Durumları da normal ama böyle şeylere önem veriyorlarmış.

Yine bir 18 yaşından sonra kendi başının çaresine bakmış, yetmemiş bütün aileyi yedirip içirmiş erkek kişisi ile karşı karşıyayız. Ailesinin üzerinde hiç hakkı deyip geçin en iyisi.
Birde güya nişanlıniz için üzülüyorsunuz. Kendi bilmiyordu sanki ailesinin ne takip takmayacağını. Onlar evde konuşup kararlastirmislardir zaten.
Siz kurulun durun aileye, ele bahane geçmesin.

Ay çok güldüm
Allahda seni güldürsün.
Hepsi var şükür, hep oldu.
Babadan görmeyim hamdolsun kocadan değil
Sağolsun kocamda aşağı kalmadı
Ama kredi kartıyla hiç kuyumcudan bişey almadı bak şimdi çok bozuldum gidimde adama çatayım az

O kız haklıydı bence.

Takısını az bulan inmesin gelin arabasından valla. Sonra ömür boyu aynı şeyleri konuşup duruyorsunuz.
Haklı mıydı :) Ayrıldılar diye biliyorum.

Valla evlendim evlenirken şunum olsun bunum olsun demedim. Ailemden beklemediğim hiç bir şeyi karşıdan beklemedim. Ve kendime ait olan herşeyi kendi birikimim ile hallettim. Gittim ortalama firmaların ortalama ürünlerini aldım ki benim eşimin ailesinin maddi durumu ortalamanın üstündedir. Düğüne kadar kaç bilezik takılır diye konuşmadık bile. O yüzden genellemeniz size kalsın :) Ben bu gruba dahil değilim.

Anneme diyim yapsın yoksa böyle konu açar kk’da gelinin şaka bi yana sanırım yapılması gereken kadar yapacak. Bu devirde beklemek saçma zaten kimse kimseye yapmıyor kolay kolay

Benim annemde öyle yapıyor çünkü normalde kardeşime yapmasa bana yapardı daha fazlasını insan evladının en mutlu en ihtiyaç duyduğu zmaanda yapmasa ne zaman yapcak ki
Hiç bir anne baba asla yapmasın taraftarıyım.
Tek kızım var kendisine de dedim.
Eğitim alanında diplomana kadar arkandayim.
Sonrası senin bilecegin iş

Benim annemde öyle yapıyor çünkü normalde kardeşime yapmasa bana yapardı daha fazlasını insan evladının en mutlu en ihtiyaç duyduğu zmaanda yapmasa ne zaman yapcak ki
Herkes yapmak zorunda değil. Benim eşim de bana yaptı sağolsun ama 3 bilezikken neden 4 değil diye kafa yormadım. Evlendik kat kat fazlasını aldık kazandıkça. Boşver şimdiden düşünme bunları. Allah ağız tadı versin gerisi hallolur

Sen de keşke başkasının parasıyla caka satmasan. :)

siz aynı annenin evladı değil misiniz? niye eşit yapmıyor da sizi ayırıyor? ona ne yaptıysa size de onu yapsın.

Anneme diyim yapsın yoksa böyle konu açar kk’da gelinin şaka bi yana sanırım yapılması gereken kadar yapacak. Bu devirde beklemek saçma zaten kimse kimseye yapmıyor kolay kolay
Benim beklentim yoktu ama yapıldı a-z ye
Kv dem takıyı çok sever, kendisi derki toz alırken yemek yaparken bir kadının kolunda altınlar şakır şakır ses yapacak. Okadar düşkündür yani
Banada ciddi anlamda çok taktılar zamanında,
ama bu onu sevmem için yeterli değil. Sonuçta oğlu benimle değil başkasıyla evlenseydi yine yapacaktı bana özel birşey değil

Takan zaten ya gelenek yerini bulsun ya da görün ben ne kadar bonkörüm diyerek takıyor. Ben mehiri bile 10 gr istemiş insanım o yüzden çok takılmadım bana neden az taktılar diye. Evliliğin temelini altın değil sevgi oluşturuyor sonuçta. Zehir etmek istemezdim. Zaten evlendik adama aldırmadığım kalmadı

Bide rol yapması yokmu
Takcaklar sandım ama takmadılar diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…