- 26 Nisan 2023
- 1.034
- -301
- 38
- 28
- Konu Sahibi sternoklavikular
-
İnşallah beYa tüh
Ama olsundu nişanlını iyi seçmişsin, aferin
Level atlamak gibi bişey olmuş
Bundan sonra rahat edersin inşallah
Hayır kendi ailem bana ne yaptı da ben başkasından ne hakla birşey istiyorum demek yerine birsürü bahaneler, kardeşinin nişanlısı çalışmiyormuş falanlar filanlar.Çok iyi olduğundan bilezikler için borcu bana kalacak diye düşünüyor.
Kendi ailesi erkek diye kardeşine ayrıcalık tanırken sesini çıkmamış, nişanlısının ailesine bilenen birine ne anlatsak boş. Eşime haksızlık yaptılar diye dolanır durur yıllarca, kendisine yapılanı asla gözü görmez.
o da yapmasaymışSevgilim 18 yaşından beri dışarda çalışıyor ailene kcujkten büyüğe hep yardımcı olmuş borc ödemiş yedirmis içirmis ama 60 70 yaşına gelmiş insanların da hiç bir şey yapmaması sizcede sinir bozucu değil mi kendine istemiyorum sonuçta evlat bu
Dimi sonuçta ailesi aynı mantıkla yaklaşmış olurlar ama yok erkek ailesi oldukları için her türlü yapmalılar. Ailesinde görmediğini eşinin ailesinden görmesi lazım.Hayır kendi ailem bana ne yaptı da ben başkasından ne hakla birşey istiyorum demek yerine birsürü bahaneler, kardeşinin nişanlısı çalışmiyormuş falanlar filanlar.
Kendi ailesine saramayan, karşı tarafa kinleniyor.
Belkide kendisi çalıştığı için kayınailesi birşeyi takmamayı uygun gördü, çalışmasa takacaklardı belkide
Kesinlikle katılıyorum öyle düşünmesi yüzde bir milyon olabilir eski kafa düşüncesi isteHayır kendi ailem bana ne yaptı da ben başkasından ne hakla birşey istiyorum demek yerine birsürü bahaneler, kardeşinin nişanlısı çalışmiyormuş falanlar filanlar.
Kendi ailesine saramayan, karşı tarafa kinleniyor.
Belkide kendisi çalıştığı için kayınailesi birşeyi takmamayı uygun gördü, çalışmasa takacaklardı belkide
Sizin kültürünüze göre nişanlınızın ailesinden yana beklentiye girmeniz normaldir belki, altın takmamalarına kırılmış olabilirsiniz ama kendinizi beleşe giden gelin olarak tanımlamayın, kadın alınıp satılan bir şey değildir çünkü.Yani biz hiç bir şey istemedik bile ama kadın hem beleşe gelin alıp hemde millete hava atma peşinde
Nişanlısının abisi yeni evlenmiş, takısıdır düğünüdür bu zamanda kolay işler değil maddi olarak sarsar, 2 oğul peşpeşe biri evlenmiş diğeri nişanlanmış, belki aile şimdi bilezik takarsak düğünde takacak gücümüz olmaz demiştir sonuçta 2 ay sonra evleniyorlarmış.Birde nişanlınizın ailesi de böyke düşünüyordur belki olamaz mı? Ama yok sizin ailenin mantıklı bir açıklaması var onların olamaz. Sizinki de kız, erkek evlat ayrımı bal gibi.
Altın ne ya?o da yapmasaymış
parasını altın yapsaymış
sen daha çok konu açarsın kv onu dedi bunu dedi düğüne yardım etmedi eşya almadı diye
O da üzülüyor ama söyleyemiyor
Kesinlikle katılıyorum öyle düşünmesi yüzde bir milyon olabilir eski kafa düşüncesi iste
Tabisi erkekKardesiniz erkek mi? Eger erkek diye aileniz ona daha fazla altin yapip sizi ikinci plana atiyorsa, kayinaile ile benzer sosyokulturel yapida aileniz, hic sikayetlenmeyin
Hayır canım adam nişanda takı takacaklar sanmış, ama takılmayınca büyük şok yaşamış.içini mi okudunuz? O da onun problemi, yine sizi ilgilendiren bir şey yok
MorAnka öyle gezmekten hoşlananlar da var, yaşadığınız yerin kültürüyle alakalı bir şey bu, baba tarafım Bursalı, 2 şey onlar için olmazsa olmaz 1-kıyamet gibi mal mülk olsa da daha fazlasına sahip olma isteği, 2-Altın.Bence ondandır yoksa insan kuyumcu gibi dolanmaktan niye hoşlansın
Bu kadar iddialı konuşmayın. Nişanlınız aksi davranırsa -ki davranacak gibi duruyor- hayal kırıklığı yaşarsınız. Şimdiye kadar hep çalışmış ailesine vermiş, bir günde yeter bitti artık size zırnık yok mu diyecek? Madem nişanlınızın parası pulu var maddi durumu çok iyi niye kredi kartı dönmezseyi düşünüyorsunuz? Bankaya kredi kartı faizi ödeyeceğine çeker nakitini diğer yatırım hesaplarından öder.Evlendikten sonra para falan isterlerse o zaman görüşürüz
Ya öyle miallah daha çok versin biz fakiriz canım normalde dilenciilik yapıyoz işte koca evinde ne görürsem onla kalcam
Hayır canım adam nişanda takı takacaklar sanmış, ama takılmayınca büyük şok yaşamış.
Beklememiş öyle bir hareketi o yüzden çok üzgün ama belli edemiyor
Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnl
Adı üstünde söz iyi bilezik kolye takmışlar normal de sadece yüzük takılır benim bildiğim şu pahalılıkta almasalar yeri yani altın uçmuş sen sen ol beklentiye girme evleneceğin kişi doğru biri ise gerisini boşver napcan onu bunuDün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
Bende düğün yapacağım annemle babam birer yirmi gram burna takacak bana bende az bulduğum için kendim iki tane daha aldım yirmişer gram onlarda kendileri takacak gibi vereceğim. Çünkü durumları o kadara yetiyor. Bu takıyı kafanızda büyütmeyin sizin ananız babanız ne taktı mesela?Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
Konuşmamış güya.Aynı evde yaşadığı ailesinin ne takıp ne takıp ne takmayacağını insan nasıl bilmez. Hiç mi konuşulmamış, sorulmamış?
Yok bn normalde hiç takılmazdm ama işin içine girince insan kendini kıyaslıyor yeni abisi evlendi onlara takmışlar bana bişey yapmadilar
Siz onlardan altın beklerseniz onlarda sizden bohça ister. Size gelince gelenekleri uyguluyorsunuz onlara gelince " eski tür " şeyler oluyor.Aslında yapmazdım ama Kayınvalide adayının hem hiç bir şey almayıp hemde bnden çok şey beklemesi sürekli çeyizimi sormasi bnden eski tür adetler beklemesi bohça falan gibi bunları düşündürmeye sevk etti
Benim kv de sizin akraba olma ihtimali yüksek. Bursalı değil ama var bi bağlantı gibiMorAnka öyle gezmekten hoşlananlar da var, yaşadığınız yerin kültürüyle alakalı bir şey bu, baba tarafım Bursalı, 2 şey onlar için olmazsa olmaz 1-kıyamet gibi mal mülk olsa da daha fazlasına sahip olma isteği, 2-Altın.
Bizimkilerin nişanlı kızları ayaklı kuyumcu gibidir, herkes arabadan inmeyen gelini yazmış seyretmedim ama Bursa’da yaşanmışsa bizim akrabalardan olma ihtimali %1500
Kız 30 bilezik istesin erkek tarafı 29 tane taksın o iş olmaz 30 dediyse 30 olacak, bileziklerin şekline gramına kadar kızın istediği gibi olmalı, aşiret düğünleri 1, bizim düğünler 2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?