Takılan takılar az mi

Hayır kendi ailem bana ne yaptı da ben başkasından ne hakla birşey istiyorum demek yerine birsürü bahaneler, kardeşinin nişanlısı çalışmiyormuş falanlar filanlar.
Kendi ailesine saramayan, karşı tarafa kinleniyor.

Belkide kendisi çalıştığı için kayınailesi birşeyi takmamayı uygun gördü, çalışmasa takacaklardı belkide

o da yapmasaymış
parasını altın yapsaymış
sen daha çok konu açarsın kv onu dedi bunu dedi düğüne yardım etmedi eşya almadı diye

Dimi sonuçta ailesi aynı mantıkla yaklaşmış olurlar ama yok erkek ailesi oldukları için her türlü yapmalılar. Ailesinde görmediğini eşinin ailesinden görmesi lazım.

Kesinlikle katılıyorum öyle düşünmesi yüzde bir milyon olabilir eski kafa düşüncesi iste

Yani biz hiç bir şey istemedik bile ama kadın hem beleşe gelin alıp hemde millete hava atma peşinde
Sizin kültürünüze göre nişanlınızın ailesinden yana beklentiye girmeniz normaldir belki, altın takmamalarına kırılmış olabilirsiniz ama kendinizi beleşe giden gelin olarak tanımlamayın, kadın alınıp satılan bir şey değildir çünkü.
Öte yandan kayınvalideniz size çeyiz soruyormuş bohça soruyormuş bunlara eski adetler diyorsunuz haklısınız da ama sizden eski adetleri bekleyen kayınvalideden adet yerine getirmesini altın takmasını bekliyorsunuz, kız tarafı da erkek tarafı da evlilik adetlerini ya kabul edip a’dan z’ye yapacak veya topyekün yok sayacak, bohça yapmam çeyiz sermem ama düğün isterim eşya isterim takı isterim olmaz.

Birde nişanlınizın ailesi de böyke düşünüyordur belki olamaz mı? Ama yok sizin ailenin mantıklı bir açıklaması var onların olamaz. Sizinki de kız, erkek evlat ayrımı bal gibi.
Nişanlısının abisi yeni evlenmiş, takısıdır düğünüdür bu zamanda kolay işler değil maddi olarak sarsar, 2 oğul peşpeşe biri evlenmiş diğeri nişanlanmış, belki aile şimdi bilezik takarsak düğünde takacak gücümüz olmaz demiştir sonuçta 2 ay sonra evleniyorlarmış.

Son düzenleme:
o da yapmasaymış
parasını altın yapsaymış
sen daha çok konu açarsın kv onu dedi bunu dedi düğüne yardım etmedi eşya almadı diye
Altın ne ya?
Nekadar küçük düşünüyorsunuz
Biraz büyük düşünün lütfen
Parasını fonlara, hisselere, borsaya yatırmış adam
O yüzdende 3 bileziği kredi kartıyla almış çünkü faiz oranı çok düşük

Kesinlikle katılıyorum öyle düşünmesi yüzde bir milyon olabilir eski kafa düşüncesi iste

Kardesiniz erkek mi? Eger erkek diye aileniz ona daha fazla altin yapip sizi ikinci plana atiyorsa, kayinaile ile benzer sosyokulturel yapida aileniz, hic sikayetlenmeyin

Bence ondandır yoksa insan kuyumcu gibi dolanmaktan niye hoşlansın
MorAnka öyle gezmekten hoşlananlar da var, yaşadığınız yerin kültürüyle alakalı bir şey bu, baba tarafım Bursalı, 2 şey onlar için olmazsa olmaz 1-kıyamet gibi mal mülk olsa da daha fazlasına sahip olma isteği, 2-Altın.
Bizimkilerin nişanlı kızları ayaklı kuyumcu gibidir, herkes arabadan inmeyen gelini yazmış seyretmedim ama Bursa’da yaşanmışsa bizim akrabalardan olma ihtimali %1500
Kız 30 bilezik istesin erkek tarafı 29 tane taksın o iş olmaz 30 dediyse 30 olacak, bileziklerin şekline gramına kadar kızın istediği gibi olmalı, aşiret düğünleri 1, bizim düğünler 2

Evlendikten sonra para falan isterlerse o zaman görüşürüz
Bu kadar iddialı konuşmayın. Nişanlınız aksi davranırsa -ki davranacak gibi duruyor- hayal kırıklığı yaşarsınız. Şimdiye kadar hep çalışmış ailesine vermiş, bir günde yeter bitti artık size zırnık yok mu diyecek? Madem nişanlınızın parası pulu var maddi durumu çok iyi niye kredi kartı dönmezseyi düşünüyorsunuz? Bankaya kredi kartı faizi ödeyeceğine çeker nakitini diğer yatırım hesaplarından öder.
Abisine takıldı diyorsunuz belki o da kendisi aldı ve taksınlar diye verdi ailesine. Abinin durumu nişanlınızdan daha iyiymiş ya da evleneceği kişiye daha çok altın layık görmüş demek ki. Altın da yatırım değil mi, keşke nişanlınız da yatırım için bol bol altın taksaydı size.

Bohça, adetler, ıvır zıvır konusunda haklısınız. Yapmak istemiyorsanız hiç yuvarlak konuşmayın ben istemiyorum lütfen siz de boşuna yapmayın deyin.

Ya öyle mi allah daha çok versin biz fakiriz canım normalde dilenciilik yapıyoz işte koca evinde ne görürsem onla kalcam

Öyle görünüyorsunuz ama. Hem biz bir şey istemedik diyorsunuz hem de az takı taktılar diyorsunuz. Ailem az taktı çünkü kardeşim evlenecek dediniz. Niye, ne üstünlüğü var sizden? Siz mi yoksa nişanlınız mı daha değersizsiniz? Ailenizin az takma hakkı var ama nişanlınızın ailesinin yok, o niye? 10 bilezik 2-3 set küpe bileklik taksalardı bedava gelin almıyor mu olacaklardı? Sizin kafanızdaki tahmini değer ne?

Hayır canım adam nişanda takı takacaklar sanmış, ama takılmayınca büyük şok yaşamış.
Beklememiş öyle bir hareketi o yüzden çok üzgün ama belli edemiyor

Aynı evde yaşadığı ailesinin ne takıp ne takıp ne takmayacağını insan nasıl bilmez. Hiç mi konuşulmamış, sorulmamış?

Adı üstünde söz iyi bilezik kolye takmışlar normal de sadece yüzük takılır benim bildiğim şu pahalılıkta almasalar yeri yani altın uçmuş sen sen ol beklentiye girme evleneceğin kişi doğru biri ise gerisini boşver napcan onu bunu

Bende düğün yapacağım annemle babam birer yirmi gram burna takacak bana bende az bulduğum için kendim iki tane daha aldım yirmişer gram onlarda kendileri takacak gibi vereceğim. Çünkü durumları o kadara yetiyor. Bu takıyı kafanızda büyütmeyin sizin ananız babanız ne taktı mesela?

Siz onlardan altın beklerseniz onlarda sizden bohça ister. Size gelince gelenekleri uyguluyorsunuz onlara gelince " eski tür " şeyler oluyor.

Benim kv de sizin akraba olma ihtimali yüksek. Bursalı değil ama var bi bağlantı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…