- 5 Ekim 2020
- 14.101
- 38.169
- 548
- 36
- Konu Sahibi sternoklavikular
-
Haklı mıydı :) Ayrıldılar diye biliyorum.
Valla evlendim evlenirken şunum olsun bunum olsun demedim. Ailemden beklemediğim hiç bir şeyi karşıdan beklemedim. Ve kendime ait olan herşeyi kendi birikimim ile hallettim. Gittim ortalama firmaların ortalama ürünlerini aldım ki benim eşimin ailesinin maddi durumu ortalamanın üstündedir. Düğüne kadar kaç bilezik takılır diye konuşmadık bile. O yüzden genellemeniz size kalsın :) Ben bu gruba dahil değilim.
Yani biz hiç bir şey istemedik bile ama kadın hem beleşe gelin alıp hemde millete hava atma peşindeBenim ablam evleniyor, mihr diye bir şey varmış ne kadar istiyorsun diye sordular.
350 gram altin istedi, nişanda 6 bilezik taktilar.
Düğün daha olmadı ama bence showa dönecek bu gidişle.
Bir de her misafirliğe geldiklerinde, bir tam altın taktılar.
Bayramda hediye kıyafetlerle geldiler.
Aile o kadar çok seviyor ki kızı sürekli hediye bir şeyler yapıyorlar.
Ve damat hiç elini cebine atmadı.
Aile var aile var işte.
Durumları da normal ama böyle şeylere önem veriyorlarmış.
bu durumla alakalı değil hala neden anlamak istemiyorsunuz ki? ikiniz de evleniyorsunuz ikinize de eşit davranılmalı.Benim durumum iyi maddi olarak rhaatim nişanlımda öyle olack kardeşimin durumu bnmki gibi değil evlendiği insan da çalışmıyor o yüzden
Adımızı da mı unuttun :)İroni yaptım yahu :)
Konu siz değilsiniz. Konu o kadının yetiştirilme tarzı. Hayatı boyunca evin erkeklerine hizmetçilik yaparak yetiştirilmiş. altınlarla gelinlikle gözü boyanarak başka bir erkeğe ve onun ailesine hizmetçilik yapmaya gidiyor. Hayatında istediğini alabileceği tek yer düğünü. Onda da kozunu kullanmıştı. Bilezik istemişti çeyrek takılmıştı sanırım. Oh olsun dedim ben o videoyu izlediğimde. İnme kız dedim. Bu da senin haklı mücadelen olsun :)
O yüzden konu sahibini de yadırgamıyorum.
Zaten bizim aklımızdan geçmeyecek detaylar bunlar. Belli ki daha fazlasına sahibiz. Maddi anlamda değil.
Söz için fazla bile takmışlar.Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
Beleşe gelin almak çok çirkin bir tabir. Kendine bu tabiri yakıştırman da çok ilginç. Eşinle altın için evleniyormuşsun gibi bir anlam barındırıyorYani biz hiç bir şey istemedik bile ama kadın hem beleşe gelin alıp hemde millete hava atma peşinde
Aynen öyleTakan zaten ya gelenek yerini bulsun ya da görün ben ne kadar bonkörüm diyerek takıyor. Ben mehiri bile 10 gr istemiş insanım o yüzden çok takılmadım bana neden az taktılar diye. Evliliğin temelini altın değil sevgi oluşturuyor sonuçta. Zehir etmek istemezdim. Zaten evlendik adama aldırmadığım kalmadı
Kardesiniz erkek olduğu için öyle olacak yahu böyle başka bahanelere giriyorsunuz?Benim durumum iyi maddi olarak rhaatim nişanlımda öyle olack kardeşimin durumu bnmki gibi değil evlendiği insan da çalışmıyor o yüzden
Amaan boşver. Kız ben hep kızardım arkadaşlarıma her düğüne altınlarını takıyolar diye. Demek o kaynana zoruylaymış hee. Aydınlanma yaşadım şuanAynen öyle
Nişanlı ve yeni evliyken beni sürekli darlıyordu bir düğün vb olduğu zaman
Şunu tak gel şunu tak git
Ben ise az takmayı severim yada kıyafetime uygun değilse takmam
Bi kızıyorduki altınlar kasada çürücek takta elalem görsün diye
Birgün eltileri vs kahvaltıya gelcekmiş benide çağırdı, giyindim gittim saçım başım herzaman bakımlıdır zaten bana dediği ay hasırlarını niye takmadın elbisene uyardıSabahın 10unda gitmişim elbisemde yazlık kısa- spor bir elbise üzerine niye hasır takmamışım
Tabii zamanla alıştı ama okadar takıtığına pişman olmuş olabilir
Belki eşimiz ile kardeşi arasında da ailesi böyle düşünüyordur. O yüzden takmamıştır. Sizin aileye herşey hak, kayınaile tütüütütüBenim durumum iyi maddi olarak rhaatim nişanlımda öyle olack kardeşimin durumu bnmki gibi değil evlendiği insan da çalışmıyor o yüzden
Birde nişanlınizın ailesi de böyke düşünüyordur belki olamaz mı? Ama yok sizin ailenin mantıklı bir açıklaması var onların olamaz. Sizinki de kız, erkek evlat ayrımı bal gibi.Benim durumum iyi maddi olarak rhaatim nişanlımda öyle olack kardeşimin durumu bnmki gibi değil evlendiği insan da çalışmıyor o yüzden
Bence ondandır yoksa insan kuyumcu gibi dolanmaktan niye hoşlansınAmaan boşver. Kız ben hep kızardım arkadaşlarıma her düğüne altınlarını takıyolar diye. Demek o kaynana zoruylaymış hee. Aydınlanma yaşadım şuansağol cınım
Of cahil cahil yazıyorsunuzBirde nişanlınizın ailesi de böyke düşünüyordur belki olamaz mı? Ama yok sizin ailenin mantıklı bir açıklaması var onların olamaz. Sizinki de kız, erkek evlat ayrımı bal gibi.
Ya öyle miAy çok güldüm
Allahda seni güldürsün.
Hepsi var şükür, hep oldu.
Babadan görmeyim hamdolsun kocadan değil
Sağolsun kocamda aşağı kalmadı
Ama kredi kartıyla hiç kuyumcudan bişey almadı bak şimdi çok bozuldum gidimde adama çatayım az
Ya tühYa öyle miallah daha çok versin biz fakiriz canım normalde dilenciilik yapıyoz işte koca evinde ne görürsem onla kalcam
Çok iyi olduğundan bilezikler için borcu bana kalacak diye düşünüyor.Of cahil cahil yazıyorsunuz
Birşeyden haberinizde yok
Kızın ve nişanlısının maddi durumu bikere çok iyi hepsi ondan
Eşinin de beynini etini yiyecek tabi.Çok iyi olduğundan bilezikler için borcu bana kalacak diye düşünüyor.
Kendi ailesi erkek diye kardeşine ayrıcalık tanırken sesini çıkmamış, nişanlısının ailesine bilenen birine ne anlatsak boş. Eşime haksızlık yaptılar diye dolanır durur yıllarca, kendisine yapılanı asla gözü görmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?