Yorumlari okudum da herkes olmaz demiş. Neden olmuyor? Aynı yaşta insanlar evlenince sanki her sey dört dörtlük olacak garantisi mi var? Aynı yaşta evlenenler aldatılmiyor mu, karnında bebekle terk edilmiyor mu? Göbeğin çıktı biraz dikkat et kendine diye eleştirilmiyor mu?
Eğer "talibim benden 7 yaş büyük ve iki çocuğu var" diye konu açılsa bu kadar yadırganmayacakti. Ayrıca adı üstünde talip yahu, bile bile talip olmuş belki yaş farkından daha muhim şeyler vardır. Yani sırf şu toplum baskısı yüzünden bazı insanlar birbirini begense bile geri adım atıyordur eminim.
Benim dayım seneler önce kendisinden 6 yaş büyük ve 2 çocuğu olan yengemle evlendi. Dayım da şu an 50'li yaşlarda olmasına rağmen 20'li yaslardaki genç bir kızi kendine aşık edecek kadar yakışıkli ve yaşını hiç göstermeyen müthiş biri. Annem hep anlatır kızların yazdığı mektupları. Hatta o dönem bulunduğumuz ilin belediye başkanının kızıyla birlikteyken ayrılıp yengemle tanışıyor. Yengemi çok severim ama dayım ne kadar dikkat çeken boylu boslu bir adamsa yengem tam tersi fiziksel özeliklere sahip. 1.50 boyunda, kilolu, alimsiz bir kadın ama çok güzel bir kalbi var.
Yani dışardan bakınca hepinizin asla olmaz diyeceği ama 29 senedir süren bir evlilik.
Burada tek tarafın çocuklu olduğu bütün evliliklere olmaz demisimdir, kadın/erkek fark etmez.
Cünkü devamında genelde yaşananlar,
Nafaka ödüyor, bizim rızkımız,
Annesi surekli rahatsız ediyor, çocuğu bahane ediyor,
Benim çocuğuma baba diğerinden daha az kiymet veriyor diye çocuklu adamdan şikayetlenen kadınlar...
Yada,
Çocuğuma olan ilgimi kıskanıyor,
Artık çocuğu evde istemiyor,
Çocuğa annemler bakıyor,
Çocuğun nafakasina el koyuyor(daha geçen hafta vardi) diye çocuğunu evine sığdıramayan anneler.
Sonuç, evet sizin dayınız istisna, ve istisnalar kaideyi bozmaz.
Ayrıca çocuklu insan (yine kadın/erkek fark etmez, çocuk bakımını ustlenen) 1 evlilik tamam, 2.evlilik tamam, biraz ara mi verse artık, evlenmese ölecek hastalığı yoksa?
Çocuğun da düzene ihtiyacı var.