Tanımadan evlendik

Gündelikçi bir ablamız var, eşini öve öve bitiremiyor, kocam çok iyi çok şanslıyım diyor, tahtalara vuruyor. Neden salçasını bulgurunu hiç eksik etmezmiş, bağırıp çağırıp dövmezmiş. te allahım ya gel de bunun bir lütuf olmadığını kadına anlat. Bana kimse katlanmazdı kocam katlanıyor diyor. O kadar tatlı bir abla ki, ağzı var dili yok, çalışkan, çocuklarına fedakar, eşine fedakar. Yıllarca derme çatma bir gecekonduda yaşadı, adam gibi bir ev alabilsinler diye sabahın 5 inde uyanıp yollara düşüyor, elalemin evini temizliyor, yoruluyor, canı çıkıyor, evine gidip yine iş yine yorgunluk. Ona bu yokluğu yaşatan, evde de hizmet bekleyen kocasını ise piyango olarak görüyor. bizzat şahit olmasam, biri anlatsa bu kadarı da abartı derdim asla inanmazdım. Ama kanlı canlı tanıyorum kadını. Hele en çok şaştığım konu, o yorgunlukla gece sızar kalırsın değil mi, gözünü açacak halin kalmaz, yok, bu abla çocuklar uyanmasın diye soba yanmayan buz gibi odalarda, gecenin körü uyandırılıp kocasıyla birlikte oluyor, minnetle sevgiyle. Gerçekten bu kadınların haklarını nasıl ödeyecek bu kocaları bilmiyorum. Geyşa yanlarında cadı gibi kalır

Zor kurulan yuva hem maddi hem manevi açıdan kullanıldı.Ki ben kullandım o cümleyi. Çünkü ne hayaller kuruosun manevisi bu. Güzel bir söz geldi aklıma "Bekara koca boşamak kolaydır." siz bir evlenin bir çocuğunuz olsun ve de bir lafla ayrılın ozaman chuck norrisi görcem benBizim analarımız ozaman 15000 kere boşanırdı. Benim annem harika bir aşçıdır. Ki mesleğide o. Babam bazen dalga geçer yemeğiyle. Napsın ciddi ciddi boşansınmı?Sen yapta görek der. Al oldu bitti kapandı. Konu sahibemede aynı öneriyi verdik. Eğer arada şiddet yoksa sevgi varsa aşılmayacak bir konu değil dedik. Yanlışmı ettik?

Hayat hayaller dünyasında gecmiyor ama... hayal kurmak iyi hoş... gercekci olmak gerek belirli bir yaşdan sonra.
Maneviyat hayal kurmak değildir. Bir insana piskolojik şiddet uygulamak ne kültürümüze nede dinimize yakışır. Bunu yapan adamla hâlâ hayaller kuran kadin benim gözümde sağlıklı değildir.

Bekara koca boşamak kolay değil. Boşayacak koca yok çünkü.
Niye yok?? Her ipini koparmışi kendine koca yapmadığı icin belki. Ne yani... ben bu yaşima kadar saygisiz seviyesiz cahil bir adam bulamadimmi sandin? Denizde kum... yollarda ipini koparmış deli!!!

Cevrenizdeki o boşanmayan ama ceken yaşlı teyzelere sorun: acaba diplomasi, işi gücü, parasi pulu olsa cekermiydi???

Eş arasi şakalaşmak başka. Hergün kir gür: sus... cahil lafını duymak başka.
İsterseniz konu sahibinin mesajlarını tekrar okuyun. Kimse sacma bir kavga icin boşan demek.

Bu adam hic utanmiyormu çocuğunun önünde karisina cahil demeye?

Unutmadan: benim annem iki cocukla ayrıldı.
Her kadin boşansın kimse demiyor. Saygisiz bir adami cekmesin diyoruz.
Bu adama bu yüzü vermek... çocuğun önünde hergün kavga dövüş hakaret duymak bence boşanmadan daha zordur.

Bak şimdi sen bu yaşına kadar bulmadın ya.Hani mükemmelliyetçisin. Bu yaştan sonra bulduğunuzun öyle olmayacağı ne malum?Kimseyi hemen tanıyamazsın.Neyse konu bu değil?Konu şu: Siz aynı insanla bir evi paylaşmamışsınız ve de yok tekmelerim yok şöyle hemen boşarım diye laflar kuruosunuz bu yanlış diorum. Öyle olmuyor o işler.Neyse tartışmıcam sizinle, eğer evlenirsenizde haksızlığa uğradığınızda bu kadıncağıza verdiğiniz sözleri kendiniz uygulayacakmısınız bakalım.

ayy ben de 2 yıl çıktım sorarsanız ne ailesini ne de onu hiç tanıyamamışım evlenince tanımaya başladım diğer türlüsü ne o benimle evlenir ne de ben onunla evlenirdim.asıl burada tanımak değil saygıyı ve sevgiyi koruyabilmek .

Ayrıca birinin bana psikolojik şiddet yapması benim elimdedir. Ben istemezsem, onu dinlemezsem, ondan daha iyi olduğuma inanıyorsam bunu kimse beynime sokamaz. O istediği kadar dırdır yapsın umrumda da olmaz. Yani bu hayat birini bul boşan sonra birini bul anlaşama boşan sonra sonra sonra... kime olan olacak yine kadına ve çocuklara. Oyüzden eğer diorum ki biraz sevgi varsa. Eşler birbirine şans vermeli, konuşmalı anlaşmalı. Bu saydıklarımın içinde şiddet, aldatma yoksa. Bu kelimeyi de niye kullanıorum. Dayak yemediğimize şükrettiğimiz için değil. Bunları yapan zaten adam olamaz onlarla konuşmaya bile gerek yok.

Bak canim ben nişanlıyım ve nişanlımla ayni evi paylaşıyorum. He doğru imza atmadim ama genel anlamda evlilik yani.
Bulduğum, yani nişanlım tabi bu tip olabilir. Ozaman gider ama. Cok basit. Alır çantasını gider. Göbek bağımız bir kesilmedi. Benim annem babam bana birkere hakaret etmedi... niye o etsin? Ben buna niye izin vereyim?
Çocuğum varsa, benim yavrum bunlara niye maruz kalsin?? Niye minicik kullaklari annesine edilen hakaretleri duysun? Niye alışsın şiddet dolu bir ortama? Niye yani?? Bu çocuk böyle bir evde nasil mutlu olsun?

Siz olurmusunuz? Sizin babaniz hergün yaninizda annenizle kavga etse nasil olur? Hoşunuza gidermi?

"seni tanısam evlenmezdim" diyen bir adama vereceğiniz tek cevap "artık tanıdın boşanabilirsin" olmalı bence. kendinizi ezdirmeyin.

Değil işde. Ozaman siz bir super kadınsınız! Ben şahsen ayni evde yaşadığım insana max. 1 gün ignor cekerim. Konu sahibi sanki denemedimi konuşmayı, tartışmayı, yalvarmayi yakarmayi...?

Şiddet yok. Kadın şiddet gördüğünü söylemedi. Psikolojik baskı var dedi. Ki bu onun elinde belirttim.Beni eşim değil babam dahi aşağılayamaz bu benim elimde. Bir höyyttt sen kimsin çekerim eşime donar kalır yani o dereceBu arada Ben eşimle 8 yıl sevgili 2 yıla yakın nişanlı kaldım.Yaklaşık 6 aylıkta evliyiz. Ne kadar sevgili nişanlı olsanda evlilik farklı göreceksin. Bence mükemmel bişey. Sence bu demek oluomu ki biz hiç kavga etmioruz?Ki ben konuştummu ağır konuşurum. Eşimde öyle. Her evlilikte mutlaka olan şeyler. Bu doğanın kanunu bunu kimse değiştiremez. Sizde nişanlıymışsınız. Eğer filmlerdeki gibi relax, kimseye eyvallahım olmaz bir hayat düşünüosanız yanılıosunuz. Bazen idare edeceksiniz, bazen görmezden geleceksiniz, bazen umursamıcaksınız. Öyle herşeyi kafaya tak, al çocuğu tak çantayı git olurmu yahu böyle şeyler.Peki ben size sölüorum...Madem çocukları çok düşünüosunuz. Anneniz sırf sürekli laftan sözden tartışıolar diye babanızı terk etseydi annenize karşı ne düşünüdürdünüz?

Valla ben uzun yillar tanidim aldim ama taniyamamisim neden bunla kusmek yerine baska sehire tatile gidiyorsunuzko aileside olsa hic tavir almayin ki daha cok yapsin

Bu adamları nerden bulduk bilmem ama gerçekten kendilerini hint kumaşı sanıyorlar

Genelde oyle oluyor zaten, ben de dahil olmak uzere kadinlar adam gibi duzgun, deger veren, insanca erkeklere degil garip, numunelik tiplere asik oluyor. Adam olmayan, ne b.k oldugu olmayan tiplere sevdim diye yapisiyor kadinlar. Allah sonumuzu hayir etsin.

senin gibi kadinlarin cogalmasini diliyorum :)
bu arada benden bile cok tasinmissin
bende 2 ulke 4 sehir 12 tasinma var :)
bu konuda beni geceni ilk defa goruyorum

Psikolojik baski ve şiddet ayni yola cikiyor.
Demekki bu konuda ayni kafayiz. Bende höyyyyt cekerim. Cekiyorumda.

Evlilik kesinlikle farklidir. Eminim buna. Ama positiv yönden. Eğer değilse zaten olmamişdir. Yani bazen sorun, stress, problem olmasi normal. İnsan yeri geliyor amnesinle kavga ediyor... her pirtda ben boşanıyorum olmaz. Olmamali.

Vallah babam anneme gözümün önünde hakaret etseydi... ve annem buna göz yumsaydi ikisinide saygim kalmazdi.

He... laf dalaşı konu değil. Sıklik ve secilen laflar önemli. Sizin verdiğiniz misal mesela tatli: annen aşci... baban igneliyor... yahu şaka olduğu belli yani... aşci kadin+ anne... onun yemeği iyi olmasinda kiminki olsun.

Ama... sus cahil gibi cümleler, üstüne hergün kavga... bilmiyorum... annem kalsaydi cok üzülürdüm

Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz bitanem. Senin annen belki farklı sorunlarda vardı boşandı. Ama işte her sorunda gidilmio bende onu demek istiyorum. Dayak varsa, aldatma varsa direk git derim. bu çözülür diye kal diyorum.Yani dayak yemiyoruz diye minnet ediyoruz demek değil bu.Ben o yorumuna kızdım. Sanki dayak yemion aldatılmıon kal demişim gibi. Ama anlaşıldı oke

gerçekten evliliğinizde karşılıklı sevgi var mı ,eğer var ise bunlar da aşılır ama kilit nokta bu bence

Peki bu tip bir hayati yasamadaki amaciniz/motivasyonunuz nedir?

Adam surekli asagiliyor, siz kulaklarinizi tikiyor kosede bir yerde oturuyorsunuz. Bir sevgi, heyecan, saygi yok; iletisim, paylasma zaten yok biri konusup sacmalayan digeri kulaklarini tikamis 2 insan var sadece. Bu sizce bir iliski mi? Boyle bir iliski olsa, ne olmasa ne? Motivasyonunuz yalniz kalmamaksa sadece o kadar.

Seni tanısam evlenmezdim dedi
Eşin de zorla devam ettiriyor bu evliliği demek ki.
Belki de çocuğunuz için.
Ama bu psikolojik baskı ile ne kadar devam edebilirsiniz bilemiyorum.
Bazen ayrılmak,mutluluğun ta kendisidir.
Siz karar vereceksiniz ne yapmanız gerektiğine.

Öncelikle motivasyonum şu:
Beni en iyi ben tanırım, mükemmel bir eğitim hayatım, mükemmel bir ailem var. Hiçbir zaman hor görülmedim, annem,babam, kardeşlerim, eşim dostum arayıp akıl alırlar, kendime hep güvendim. Karşımda da sap sap konuşan bir adamı haklı görecek kadar kendime haksızlık etmem. o bana cahil derse sen profesörmüsün derim.o beni aşağılarsa bende onu aşağılarım. Her zamanda karşımdaki nasıl davranırsa öle davranırım. Genel olarak çok canım sıkılırsa konuşmam, eşim gelir ağzımdan laf almak için kırk takla atar. Ben böyleyim. tabiki böyle olamaz herkes ama birazcık kendilerini önemli hissederlerse karşısındakine de yansır eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…