- 27 Nisan 2012
- 15.833
- 19.103
- 498
- Konu Sahibi minikmavikus
-
kv anlamadı mı hiç dreamfarklı odada uyumus oluyoruz ama:)
hıcbır sabah aynı yatakta uyanmıyoruz
Şimdi uyuttum kızımı bi yemek yapayım dedim 10 dk gecmedi agladi
Yemegin altini kapatıp cocugun yanina gittim
Tekrar yemegi yapmaya ne zaman gitcem şimdi kim bilir
Dün mesela banyo yapayım dedim banyo dediysem saçlar duruyor sadece vucut yikanacak :) kızım uyanıktı çunkü uyurken asla yapamam yanima pusete aldım bazen mama sandelyemiz bile banyoya girer mecburiyetten.o kadar kısa zamanda duşa kabinin kapagini kaç kere açıp ceeeee dedim hatirlamiyorum :))) tabi yetmezmiş gibi sanki bi yerine bişey olmuş gibi hüngür hüngür ağladı
Bu çocuklar uyunca bazen anne de uyumak istiyor dogal olarak
:)kv anlamadı mı hiç dream
zil takıp oynamasın
Üzüldüm bebeğini kaybetmene canım ama inşallah bir dahaki sefere kucağına alırsınErkekler biraz anlayis gostermeli bana gore. 9 ay karninda tasi,( kaldiki cogumuz dusuk tehlikesiyle karsi karsiyayiz sabah aksam vajinal ilaclar haftada bir igneler pek parlak degil durumumuz.) suanda sorunsuz hamilelik neredeyse yok gibi. Bende bunlardan biriydim 8+4 gunluk bebegimi bugun aldirdim. Kalp atisi durdu.kendimi parcaladm perisan ettim ama elden bsey gelmiyor.Bebislerini eline alan anneler umarim hic ayrilmazsiniz yavrularinizin basindan , yanindan.. neyse konumuza donelm bukadar sorunla bogusurken hamileligin bulantilari, kusmalari,psikolojik kismi, gece uyuyamamalari, sık idrara cikmalari... da dahil. erkekler anlayis maalesef gosteremiyor. iki canli bi insana yardimci olamiyor. İs guc onlarida anlamak lazim ama kadinin bu donemlerini dusunup dogumzamaninda sanki anne tek basina yapmis gbi bebegi davranmak bence dogru degil. Beraber ne gerekirse yapilmasi lazim. Sen o evde annesin , eşsin, temizlikcisin, ascisin vs. bunlar dusunulerek gerekli fedakarliklar yapilmali. Velhasil kelam hakli sensin kardesim
Belki bu problemler bir yıl sonra sona erecek ama işte çiftler karisilikli anlayis göstermeliKızım bebekken anne kokusuyla uyuyan bir çocuktu, hemen hemen 5-6 ay kadar kızımla yapışık ikiz gibiydik, kanguruyu sırtıma takar kızımı içine koyardım, bulaşık mı yıkanacak yıka mune, ev mi süpürülecek süpür mune :))) sırtım ağrıdıysa pusetle devam ederdik, bir el pusette ileri geri puset sallanır, bir el tenceredeki yemeği karıştırır, gece uykusuzluklarına da dayanıklıyımdır 28 saate kadar uyumamayı test edip onaylamış bir bireyim :)) ona rağmen bazen işlere yetişemiyorum diye oturur ağlardım :))
İşleri kızımla yapmanın bir avantajı oldu o da sese hassasiyeti kalmadı, düğün derneğe bile gitsem çocuk o gürültüde fosur fosur uyurdu.
Uyku düzenini sağladım, gürültü de bile uyumaya alıştırdım, herşey bir düzene girdi, görenler ayyyy valla mune seninki ne güzel gıkı çıkmıyor gece yatıyor sabaha kadar ses yok diyorlardı ama bir de gelip bana sorsunlar, o düzen nasıl sağlandı, herkes geceliğini giyip en derin uykularını uyurken ben aylarca yatak yüzü nedir bilmedim, gecelikler dolapta çürüdü, 60 kiloyla gittiğim doğumdan 1 ay sonra 40 kiloya düşmüştüm, taytlar pantolon gibi duruyordu üstümde.
Bir bebek doğduysa o bebek sadece annenin değildir, babanındır da aynı zamanda, baba da bakacak ilgilenecek, konu sahibesi bir yere kadar haklı bir yerden sonra haksız, eşi de aynı şekilde, en azından hafta sonları biri dinlenirken diğeri bakabilir çocuğa.
Belki bu problemler bir yıl sonra sona erecek ama işte çiftler karisilikli anlayis göstermeli
Bu arada bende 5 gün uykusuz kalmistim rekor bende :)) ilk cocugum kalp ameliyati oldugunda hastanede 5 gün kalmistik ve geceleri hep koltukta sallamistim.her gece koltukta sadece 1 saatlik uyku oda tek seferde degil bölük bölük bir saat tabi :))
Cok tesekkur ederim kardesim Allah razi olsunÜzüldüm bebeğini kaybetmene canım ama inşallah bir dahaki sefere kucağına alırsınRabbim anneleri evlatsız bebekleri annesiz bırakmasın İnşallah sizin de en yakın zamanda bir bebeğiniz daha olsun..
Onunla çay içince ondan çok kendim mutlu oluyorum hahah teşekkür ediyorum canım:))2 temmuzda evlendin sanırım,mutluluklar.
Fakat bebeğin olduktan sonra emin ol,eşinin ayağına değmesinden daha çok,iki dakikacık fazla uyuyabilmek seni mutlu edecek.Ben yatağımı ayırmadım, çünki bebeğim odasına taşındı,artı eşimin kahvaltısız gittiği 3 çocukta 10 değildir,ama yok onla otur çay iç,mutlu olsun,öyle olmuyor işte,geçici dönem için mutluluk kavramı bile değişiyor:))
Bak buna katılıyorum,mutlu etmek kadar mutlu olmakta önemli,örneğin çocuklarım küçükken onları alıp alışverişe gidiyordum,annene bıraksana diyorlardı,ki bırakabilirdim istesem,fakat seviyordum onlarla gezmeyi,eşim çalışsa da 3üyle giderdim,mutlu olduğun şeyden vazgeçme elbette:))Onunla çay içince ondan çok kendim mutlu oluyorum hahah teşekkür ediyorum canım
Vuhuu ver coşkuyu. Çocuğunuz var mı, çalışıyor musunuz :))Ama canım sabah çok uykusuzda olsanız onunla kalksanız bir bardak çay içseniz en basiti yumurta yapmak yapsanız 2 dk almıyor İnan. Hem aile bağlamış güçlenir hemde eşiniz karnı tok işe gider. İşe gidince ne yiyor simit poğaça tarzıdır kesin onlar çok sağlıksız. Cidden herşey daha güzel oluyor sabah 2 dk sohbet ediyorsun . Eşim çay içmez hergün ona meyve suyu sıkarım işte Allah ne verdiyse yer vedalaşır gider . O gittikten sonra ben uyumaya devam ederim işim yoksa mesela
Benim eşimde zor uyanıyor zor uyanmasını geçtim birde kızıyor bana uyandırdığım için sinirli oluyor.Allah kolaylık versin ne diyeyim zor valla...sabah sabah sinirlerim tepemde
Eşimin en geç 7.30 gibi kalkması gerekiyor ama uykusu ağır üç dört kere çalar saat kürüyor uyanabilmek için
1.5 yaşında bebeğim var emdiği için sürekli uyanıyor o yüzddn yatağı bizim odada
Ve sese karşı çok hassas bir bebek
Bu gece öksürüyordu hiç uyutmadı sabaha karşı tam uyuduk eşimin saati çaldı erteleyip durdu en sonunda bebek de uyandı tepem attı söylendim
O da bağırmaya başladı ben bu evde esir miyim tabi ki saat kurucam yok banyo yapma ses olur yok üstünü dışarıda giy vs
Oturma odasında yatmak istiyor onu da ben istemiyorum
Hem yanımda yat diyormuşum hem yönlendiriyormuşum
Ben saat kurmasın demiyorum ama anlayışlı olup kusura bakmayın diyeceğine bir de bağırdı son ses
Bebeğin odasını ayır demeyin yazın yapmayı düşünüyorum diğer konuda yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca bi de diyor ki hem her gün sşmit yiyorum senden kahvaltı beklemiyorum bi de uyandırdın diye kızıyorsun. Uykusuz halimle bi de kahvaltı mı koyacaktım o saatte
Ek : Bu aralar sürekli huysuz bebeğim benim de suratım asık doğal olarak hem uykusuz olup hem saatlerce bebek uyutup eşini Güler yüzle karşılayabilecek var mı merak ediyorum ben
Bundan çok şikayetçi
Ek 2:
Giremedim bir türlü ya siz ne yaptınız öyle Allah aşkına
Eşime sığır diyen de çıkmış öküz diyen de yuh diyorum ayıp hakaret etmeye ne gerek var
Beni de itin ... sokmuşsunuz
Ben sizden sadece olayla ilgili yorum istedim
Eşim bebeğe bakmıyor mu dedim
Gece emerek uyuduğu ve sustuğu için uyutma gece bakma kısmında yardımcı olamıyor eşim
Diğer konularda ilgili bir baba
Burda konu bu değil
Kahvaltı konusunu keşke yazmasaydım konu tamamen sapmış
Benim derdim akşamdan kıyafetleri hazırlayıp yan odaya koyabilir ilk alarmda kalkıp kapatabilir giyinip sessizce gidebilir dedim
Ve gece uyumayınca böyle hissediyorum yoksa erken kalkan bir bebek zaten
Kadın erkek eşitsizliği çalışan kadın ev hanımı muhabbetlerine dönmüş olay hiç gereksiz
Herkesi tek tek alıntılayamıgorım teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yapanlara
Cnm benim mululugun daim olsun:) bana var ya birisi o uykusuz gecelerde bu laflari etseydi inan bi kafa koyardim ona :))) ehuehu valla sinir kalmio o zmn insanda.. kalkcam bide portakal skcam ole mi:) keske o sksa banada kan olsa :)))Ama canım sabah çok uykusuzda olsanız onunla kalksanız bir bardak çay içseniz en basiti yumurta yapmak yapsanız 2 dk almıyor İnan. Hem aile bağlamış güçlenir hemde eşiniz karnı tok işe gider. İşe gidince ne yiyor simit poğaça tarzıdır kesin onlar çok sağlıksız. Cidden herşey daha güzel oluyor sabah 2 dk sohbet ediyorsun . Eşim çay içmez hergün ona meyve suyu sıkarım işte Allah ne verdiyse yer vedalaşır gider . O gittikten sonra ben uyumaya devam ederim işim yoksa mesela
Amin mune.Ben bebeklerimi tek başına baktım,herşeyime yetiştim, artı eşimi kahvaltısız da göndermedim,ama şimdi olsa yaparmıyım her gün,hayır,yetişemediğimde yapmazdım,ya da eşim benden mutlaka beklermiydi, sanırım ona da hayır...Allah sağlık versin herkesin yavrusuna, evet eşler birbirine anlayış göstermeli, konu sahibesi belli ki artık uykusuzluktan yorgun, deliksiz bir gece uykusu uyuyabilse belki eşiyle gereksiz yere tartıştıklarını fark edecek, konu sahibesinin hataları var ama eşi de hatalı, demek ki en azından haftasonları bile olsa çocukla ilgilenmiyor, kızım bebekken ben de eşime kahvaltı hazırlamadım, hem eşim kalkar kalkmaz kahvaltı edemediği için hem de gün ışıyana kadar uykusuz kaldığımı bildiğinden, bebeğim kucağımda koltuk tepesinde içim geçmiş halde görünce kıyamazdı, bebekle ben birbirimize adapte olana kadar benden ne ev işi bekledi ne yemek, sabahtan akşama kadar çalıştığı halde yeri geldi mutfağa o girdi, zira görüyordu halimi, uykusuzluk ve sürekli göğsümde koklayarak uyuyan bebekle iğne ipliğe dönmüş halimi görüyordu.
Haliyle kadın olarak vicdan yapıp evin düzenini sağlamak için uğraşıyorsunuz ama yapamıyorsanız da kötü eş, kötü anne olmuyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?