Tartıştık kim haklı

Kızım bebekken anne kokusuyla uyuyan bir çocuktu, hemen hemen 5-6 ay kadar kızımla yapışık ikiz gibiydik, kanguruyu sırtıma takar kızımı içine koyardım, bulaşık mı yıkanacak yıka mune, ev mi süpürülecek süpür mune :))) sırtım ağrıdıysa pusetle devam ederdik, bir el pusette ileri geri puset sallanır, bir el tenceredeki yemeği karıştırır, gece uykusuzluklarına da dayanıklıyımdır 28 saate kadar uyumamayı test edip onaylamış bir bireyim :)) ona rağmen bazen işlere yetişemiyorum diye oturur ağlardım :))
İşleri kızımla yapmanın bir avantajı oldu o da sese hassasiyeti kalmadı, düğün derneğe bile gitsem çocuk o gürültüde fosur fosur uyurdu.

Uyku düzenini sağladım, gürültü de bile uyumaya alıştırdım, herşey bir düzene girdi, görenler ayyyy valla mune seninki ne güzel gıkı çıkmıyor gece yatıyor sabaha kadar ses yok diyorlardı ama bir de gelip bana sorsunlar, o düzen nasıl sağlandı, herkes geceliğini giyip en derin uykularını uyurken ben aylarca yatak yüzü nedir bilmedim, gecelikler dolapta çürüdü, 60 kiloyla gittiğim doğumdan 1 ay sonra 40 kiloya düşmüştüm, taytlar pantolon gibi duruyordu üstümde.

Bir bebek doğduysa o bebek sadece annenin değildir, babanındır da aynı zamanda, baba da bakacak ilgilenecek, konu sahibesi bir yere kadar haklı bir yerden sonra haksız, eşi de aynı şekilde, en azından hafta sonları biri dinlenirken diğeri bakabilir çocuğa.

Adamı haklı bulanlari anlamadım.
Şimdi bu hanım kendi bebeğine değilde bakicilik yapmış olsa o da çalışmış olmuyor mu?
Adam çalışırken kadında çalışmış oluyor.
Yani ikiside en kötü ihtimalle eşit yorgunlar.
Kahvaltı bile istemiyorum ne demektir mesela.

Kendi kahvaltısını yapsın bir zahmet.kadın bebegim uyumuyor hasta vs. Diyor.

Ve hala konu sahibine yuklenilmis.
Yuklenenlerin ya çocuğu yok yada bebekleri huysuz olmadığı için anlamıyorlar.

Üzüldüm bebeğini kaybetmene canım ama inşallah bir dahaki sefere kucağına alırsın Rabbim anneleri evlatsız bebekleri annesiz bırakmasın İnşallah sizin de en yakın zamanda bir bebeğiniz daha olsun..

Belki bu problemler bir yıl sonra sona erecek ama işte çiftler karisilikli anlayis göstermeli

Bu arada bende 5 gün uykusuz kalmistim rekor bende :)) ilk cocugum kalp ameliyati oldugunda hastanede 5 gün kalmistik ve geceleri hep koltukta sallamistim.her gece koltukta sadece 1 saatlik uyku oda tek seferde degil bölük bölük bir saat tabi :))

Allah sağlık versin herkesin yavrusuna, evet eşler birbirine anlayış göstermeli, konu sahibesi belli ki artık uykusuzluktan yorgun, deliksiz bir gece uykusu uyuyabilse belki eşiyle gereksiz yere tartıştıklarını fark edecek, konu sahibesinin hataları var ama eşi de hatalı, demek ki en azından haftasonları bile olsa çocukla ilgilenmiyor, kızım bebekken ben de eşime kahvaltı hazırlamadım, hem eşim kalkar kalkmaz kahvaltı edemediği için hem de gün ışıyana kadar uykusuz kaldığımı bildiğinden, bebeğim kucağımda koltuk tepesinde içim geçmiş halde görünce kıyamazdı, bebekle ben birbirimize adapte olana kadar benden ne ev işi bekledi ne yemek, sabahtan akşama kadar çalıştığı halde yeri geldi mutfağa o girdi, zira görüyordu halimi, uykusuzluk ve sürekli göğsümde koklayarak uyuyan bebekle iğne ipliğe dönmüş halimi görüyordu.

Haliyle kadın olarak vicdan yapıp evin düzenini sağlamak için uğraşıyorsunuz ama yapamıyorsanız da kötü eş, kötü anne olmuyorsunuz.

Üç cocugumuda salincakta buyuttum su cingen salincaklari yokmu odanin ortasında asılı inanın gece yatağa zor yatiyoduk kolumu kaldirsam salincaga çarpıyordu (yatak odam çok kucukte) ucundende çok çektim uykusuzlugu 5 gün uyumadigimi bilirim en son gün konusulani duyuyosunuz ama algilamiyosunuzherkes derdi belki ikinci sakin olur belki üçüncü ama olmiyo ışte adı üstünde çocuk kolay buyumuyolar valla boşa demiyolar cennet annelerin ayaklari üstünde...

Kocan haklı tabi ki, sırf sen birlikte uyumak istiyorsun diye adam rahatça hareket edemeyecek mi?
Hem birlikte uyuyalım, hem de benim istediğim şekilde davran.
Çocuğun sorumluluğu ortak diyenler, adam zaten çalışıyor.
Çocuğun bakım kadar maddiyata da ihtiyacı var.

Onunla çay içince ondan çok kendim mutlu oluyorum hahah teşekkür ediyorum canım

Çocuğun odasını ayırın. Yetişkin boyutlarında olsun. Uyandığında git-gel odaya emzirmek için. Yorulunca kıvrıl yat yatağın bi köşesinde.
Uykunuz ağırsa yatmayın geri dönün her defasında odanıza. İlle de kocam yanımda uyusun,derseniz tek çözüm bu.
Ben 1 yaşında ayırdım. Gece uyandıkça kalkıp gittim,bazen de uyudum yanında.
Uykum hafiftir duymayacağım ses yok.
Bu şekilde olması işime geliyordu tabi. Eşim çok konuşur uykusunda çünkü.
20 ay gece gündüz ağlayan bebeklerdi çocuklarım. Bir bebek gündüz sadece 10 dakika uyur mu? Evet tam 20 ay uyumadı."Gündüz uyuyunca,işini gücünü yemeğini yap" diyenlerin ağzına salıncak kurup s.çasım geliyordu.
"Çocuklar 10 dk uyusa bile,otur dinlen sen de" diyenler;siz ne muhteşem,ne doğa üstü varlıklardınız öyle...

Giremedim bir türlü ya siz ne yaptınız öyle Allah aşkına
Eşime sığır diyen de çıkmış öküz diyen de yuh diyorum ayıp hakaret etmeye ne gerek var
Beni de itin ... sokmuşsunuz
Ben sizden sadece olayla ilgili yorum istedim
Eşim bebeğe bakmıyor mu dedim
Gece emerek uyuduğu ve sustuğu için uyutma gece bakma kısmında yardımcı olamıyor eşim
Diğer konularda ilgili bir baba
Burda konu bu değil
Kahvaltı konusunu keşke yazmasaydım konu tamamen sapmış
Benim derdim akşamdan kıyafetleri hazırlayıp yan odaya koyabilir ilk alarmda kalkıp kapatabilir giyinip sessizce gidebilir dedim
Ve gece uyumayınca böyle hissediyorum yoksa erken kalkan bir bebek zaten
Kadın erkek eşitsizliği çalışan kadın ev hanımı muhabbetlerine dönmüş olay hiç gereksiz
Herkesi tek tek alıntılayamıgorım teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yapanlara

Ben bu konuda eşinizi haklı buldum. Yatak odası sizin özel alanınız ve rahat hareket edebilmeli ancak siz kiyafeti bile başka odada giy derseniz olmaz. Hem çocuğunuz 1,5 yaşına gelmiş artık kendi odasına geçmeli. Eviniz müsaitse çocuğunuz için bir oda yapın ve hem o hem siz rahat edin.

Onunla çay içince ondan çok kendim mutlu oluyorum hahah teşekkür ediyorum canım
Bak buna katılıyorum,mutlu etmek kadar mutlu olmakta önemli,örneğin çocuklarım küçükken onları alıp alışverişe gidiyordum,annene bıraksana diyorlardı,ki bırakabilirdim istesem,fakat seviyordum onlarla gezmeyi,eşim çalışsa da 3üyle giderdim,mutlu olduğun şeyden vazgeçme elbette:))

Vuhuu ver coşkuyu. Çocuğunuz var mı, çalışıyor musunuz :))

Benim eşimde zor uyanıyor zor uyanmasını geçtim birde kızıyor bana uyandırdığım için sinirli oluyor.Allah kolaylık versin ne diyeyim zor valla...

Cnm benim mululugun daim olsun:) bana var ya birisi o uykusuz gecelerde bu laflari etseydi inan bi kafa koyardim ona :))) ehuehu valla sinir kalmio o zmn insanda.. kalkcam bide portakal skcam ole mi:) keske o sksa banada kan olsa :)))

Buarada ben cocuklar yokken esimin tirnaklarini kesip torpulerdim.. tum manikurunu ben yapardim ve daha neler :))

Amin mune.Ben bebeklerimi tek başına baktım,herşeyime yetiştim, artı eşimi kahvaltısız da göndermedim,ama şimdi olsa yaparmıyım her gün,hayır,yetişemediğimde yapmazdım,ya da eşim benden mutlaka beklermiydi, sanırım ona da hayır...
Ama büyütülürken edindiğimiz sonsuz sorumluluk duygusu doğal olarak herşeyi omuzlamama sebep oldu.Halbuki evet,çocuk yalnızca annenin değil.Bilmeyen adama öğretilecek,hatta önce kendimiz bunun farkında olacağız.Ha fırsat varken yemek vs yapmamakta olmaz tabi,herkes"BİZ" için çabalarsa herşey yoluna girer sanırım.
Oğullarıma öğretiyorum,yardımcı olmayı,sorumluluk almayı,herşeyden önce insafı aşılamaya çalışıyorum,o olunca gerisi gelir zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…