- 8 Nisan 2017
- 57.259
- 306.586
- 698
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Eşinin diğer odada yatmasını da istemiyormuş çocuk rahatsız olmasın diye eşi başka odada yatmak istemiş bu detayi da göz önünde bulundurunHerkes niye konu sahibine yüklenmiş bende bunu anlamadım
Başka bi konu olsa herşey kadının görevi degil diye kadinin hakları savunulurken
Burda kadin kocasina kahvalti hazirlamiyormuş diye linç ediliyo nerdeyse
Karsilikli anlayişsızlıklar olmuştur belki konu sahibi ve eşi arasında
Bende cocugu uyuttugum zaman kimsenin ses yapmasini istemem çünkü eger uyanirsa rahat 2 saat ağlar ve bununla ben başetmek zorunda kalirim
Ama eger cocuk böyle uyandiginda kocam bakacaksa ses yapsın istedigi gibi hareket etsin.bakmiyacagina göre de bi zahmet ses yapmasın
Sanki konu sahibi eşinden çok fazla şey istemiş gibi davranılmış ne var yani sessiz olsa ne olurdu
Eşiniz işe gidiyor en azindan kafasini dagitiyor ama siz evdesiniz bence sonuna kadar hakli olanda sizsiniz
Haklısınız annelik demek kölelik demek bazen. Hiç uyumaya dinlenmeye ihtiyacı olmaz annelerin. Her daim böyle olmalıyız . Babalar ise çalıştıkları için dokunulmazdırlar. Hep onlar yorulur onların uykusu hiç bölünmemelidir.Annelik kadınlık bunu gerektirir sizi takdir ettim.Allah eşinizle çocuklarınızla mutluluk huzur versin.
Erkeğin tek görevi çalışıp evi geçindirmek, dışarda çalışınca yoruluyor beyefendiler kadının görevi de sabah kalk kahvaltı hazırla, evi temizle,o arada çocuk veya çocuklarla uğraş, üç öğün yine evde yenilsin içilsin, üç öğün bulaşık yıkansın, çamaşırı yıka, ütüle katla, akşam için masayı donat sonra topla, tabi arada su getir meyve götür yok efendim çay doldur işleri gırla gelsin bu arada yine çocukla uğraşıyor ol, beyefendi yatağına yatsın mışıl mışıl uyurken sen yine çocuk bakmaya devam et, hasta bile olsan gık deme hakkın olmasın. Sonra birde hala sen evdesin g.t büyütüyorsun, şımarıksın falan densin. Vay arkadaş ne hayatmış ya.Erkek olarak gelmek varmış şu dünyaya.Kadın bile erkek cümleleriyle konuşur olmuş.Haaa çalışan kadınlar da yukarıda sayılanlardan muaf tutulmuyor zaten o da ayrı konu.Hem çalışan kadın oldum hem evde oturdum bu arada.Geyşa ruhlu kadınlarımız pek kusursuz katılıyorum size.Herkes nasil da mükemmel bir anne ve mükemmel bir eş
Kusursuz..
Aynen katılıyorum uzun yıllar çalışma hayatındada bulundum şuan bebeğime kendim bakıyorum ayrıca ev işi vs hepsi bende. Çalışmak daha kolaymış diyorum bazen.Erkeğin tek görevi çalışıp evi geçindirmek, dışarda çalışınca yoruluyor beyefendiler kadının görevi de sabah kalk kahvaltı hazırla, evi temizle,o arada çocuk veya çocuklarla uğraş, üç öğün yine evde yenilsin içilsin, üç öğün bulaşık yıkansın, çamaşırı yıka, ütüle katla, akşam için masayı donat sonra topla, tabi arada su getir meyve götür yok efendim çay doldur işleri gırla gelsin bu arada yine çocukla uğraşıyor ol, beyefendi yatağına yatsın mışıl mışıl uyurken sen yine çocuk bakmaya devam et, hasta bile olsan gık deme hakkın olmasın. Sonra birde hala sen evdesin g.t büyütüyorsun, şımarıksın falan densin. Vay arkadaş ne hayatmış ya.Erkek olarak gelmek varmış şu dünyaya.Kadın bile erkek cümleleriyle konuşur olmuş.Haaa çalışan kadınlar da yukarıda sayılanlardan muaf tutulmuyor zaten o da ayrı konu.Hem çalışan kadın oldum hem evde oturdum bu arada.Geyşa ruhlu kadınlarımız pek kusursuz katılıyorum size.
Aynı fikirdeyim, cidden bazen diyorum ki keşke çalışıyor olsaydım, kendime daha çok vakit ayırabilirdim hiç değilse bir öğle yemeği çay arası filan oluyordu, daha bilemedim işten eve gelirkenki vakit benimdi.Şimdi tek başıma markete gidip kulaklıkla müzik dinlesem dünyalar benim oluyor, kendime vakit ayırdım diye.Aynen katılıyorum uzun yıllar çalışma hayatındada bulundum şuan bebeğime kendim bakıyorum ayrıca ev işi vs hepsi bende. Çalışmak daha kolaymış diyorum bazen.
Herkes yazar şimdi 'bu çocuk hiç mi uyumuyor hiç mi bir şey yapmaya zamanın yok' diye.Aynı fikirdeyim, cidden bazen diyorum ki keşke çalışıyor olsaydım, kendime daha çok vakit ayırabilirdim hiç değilse bir öğle yemeği çay arası filan oluyordu, daha bilemedim işten eve gelirkenki vakit benimdi.Şimdi tek başıma markete gidip kulaklıkla müzik dinlesem dünyalar benim oluyor, kendime vakit ayırdım diye.
Eminim uyuduğunda yemek yapmaya o da olmadı evi temizlemeye o da olmadı ütüye çamaşıra bulaşığa koştuğunu kimse farketmiyordur :))
Bebek uyuduktan sonra yap sen de işlerini diyorlar, bebek uyuyunca kendime neden vakit ayıramadığımı soruyorlar aynı zamanda.Neden vakit kalmıyor acaba, şimdi hesap yapanlar olur, şu kadar dakikada yemek şu kadar dakikada ev toplama şu kadarı da senin falan diye.Çünkü robotik yaşıyoruz evlerde, hep hesapladığımız gibi oluyor, herkesin de bünyesi bir değil o hızla ev işi yapınca ben bir hafta yerimden kalkamıyorum, serum takmaya filan koşturuyoruz. Kaldı ki yaptığım da görünmüyor zaten ben bir taraftan toplarken diğer taraftan ev dağılıyor, ben yıkarken zaten kirlenmeye başlıyor, biteviye işler yaptım bitti oturayım durumu bile yok.sürekli yapıp duruyor insan.Herkes yazar şimdi 'bu çocuk hiç mi uyumuyor hiç mi bir şey yapmaya zamanın yok' diye.
Buraya yazarken herkes Mükemmel oluyor çünkü. Başka konularda farklı fikir beyan edenler burda laf olsun diye aksini iddia ederler.Bebek uyuduktan sonra yap sen de işlerini diyorlar, bebek uyuyunca kendime neden vakit ayıramadığımı soruyorlar aynı zamanda.Neden vakit kalmıyor acaba, şimdi hesap yapanlar olur, şu kadar dakikada yemek şu kadar dakikada ev toplama şu kadarı da senin falan diye.Çünkü robotik yaşıyoruz evlerde, hep hesapladığımız gibi oluyor, herkesin de bünyesi bir değil o hızla ev işi yapınca ben bir hafta yerimden kalkamıyorum, serum takmaya filan koşturuyoruz. Kaldı ki yaptığım da görünmüyor zaten ben bir taraftan toplarken diğer taraftan ev dağılıyor, ben yıkarken zaten kirlenmeye başlıyor, biteviye işler yaptım bitti oturayım durumu bile yok.sürekli yapıp duruyor insan.
Geçen burda birisi yazmıştı , eskiden 1 çocuğu bir mahalle büyütürmüş şimdi herkes kendi evinde tek başına büyütme çabası gösteriyor diye.Valla bazı kafalar öyle kadına yükleniyor ki, bir an rahmetli anneannem bile ne kadar ataerkil bir toplumda yetişmiş büyümüş o çağı yaşamış olsa da hak vermezdi bu duruma üzülürdü kadının haline diyorum...
Erkekler biraz anlayis gostermeli bana gore. 9 ay karninda tasi,( kaldiki cogumuz dusuk tehlikesiyle karsi karsiyayiz sabah aksam vajinal ilaclar haftada bir igneler pek parlak degil durumumuz.) suanda sorunsuz hamilelik neredeyse yok gibi. Bende bunlardan biriydim 8+4 gunluk bebegimi bugun aldirdim. Kalp atisi durdu.kendimi parcaladm perisan ettim ama elden bsey gelmiyor.Bebislerini eline alan anneler umarim hic ayrilmazsiniz yavrularinizin basindan , yanindan.. neyse konumuza donelm bukadar sorunla bogusurken hamileligin bulantilari, kusmalari,psikolojik kismi, gece uyuyamamalari, sık idrara cikmalari... da dahil. erkekler anlayis maalesef gosteremiyor. iki canli bi insana yardimci olamiyor. İs guc onlarida anlamak lazim ama kadinin bu donemlerini dusunup dogumzamaninda sanki anne tek basina yapmis gbi bebegi davranmak bence dogru degil. Beraber ne gerekirse yapilmasi lazim. Sen o evde annesin , eşsin, temizlikcisin, ascisin vs. bunlar dusunulerek gerekli fedakarliklar yapilmali. Velhasil kelam hakli sensin kardesimsabah sabah sinirlerim tepemde
Eşimin en geç 7.30 gibi kalkması gerekiyor ama uykusu ağır üç dört kere çalar saat kürüyor uyanabilmek için
1.5 yaşında bebeğim var emdiği için sürekli uyanıyor o yüzddn yatağı bizim odada
Ve sese karşı çok hassas bir bebek
Bu gece öksürüyordu hiç uyutmadı sabaha karşı tam uyuduk eşimin saati çaldı erteleyip durdu en sonunda bebek de uyandı tepem attı söylendim
O da bağırmaya başladı ben bu evde esir miyim tabi ki saat kurucam yok banyo yapma ses olur yok üstünü dışarıda giy vs
Oturma odasında yatmak istiyor onu da ben istemiyorum
Hem yanımda yat diyormuşum hem yönlendiriyormuşum
Ben saat kurmasın demiyorum ama anlayışlı olup kusura bakmayın diyeceğine bir de bağırdı son ses
Bebeğin odasını ayır demeyin yazın yapmayı düşünüyorum diğer konuda yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca bi de diyor ki hem her gün sşmit yiyorum senden kahvaltı beklemiyorum bi de uyandırdın diye kızıyorsun. Uykusuz halimle bi de kahvaltı mı koyacaktım o saatte
Ek : Bu aralar sürekli huysuz bebeğim benim de suratım asık doğal olarak hem uykusuz olup hem saatlerce bebek uyutup eşini Güler yüzle karşılayabilecek var mı merak ediyorum ben
Bundan çok şikayetçi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?