Tartıştık kim haklı

Eşinin diğer odada yatmasını da istemiyormuş çocuk rahatsız olmasın diye eşi başka odada yatmak istemiş bu detayi da göz önünde bulundurun
.
Adam kadına kahvaltı hazirlamyorsun diye kizmamis çıkan tartışma sonucu söylemiş

Yani neresinden tutarsan tut es biraz bastırılmaya çalışılmış

Uyutma uyandırma konusunda sizinle henfikirim ama uyanması için elinden geleni yapması gereken anne
.

Çünkü eşi diğer odada yatsa alarm sesini duymayacakti çocuk
Bı alarm sesi ile de uyanabilirdi çocuk o zaman çocuğun kulaklarını pamukla tikayacak başka çaresi yok madem hem adam yanında yatsın hem çocuk uyusun istiyor tek care

Annelik kadınlık bunu gerektirir sizi takdir ettim.Allah eşinizle çocuklarınızla mutluluk huzur versin.
Haklısınız annelik demek kölelik demek bazen. Hiç uyumaya dinlenmeye ihtiyacı olmaz annelerin. Her daim böyle olmalıyız . Babalar ise çalıştıkları için dokunulmazdırlar. Hep onlar yorulur onların uykusu hiç bölünmemelidir.

Burada insanlar konuyu açtığına pişman ediliyor sanki... Kahvaltı hazırlayan kadınlar hazırlamayanlara karşı gibi olmuş. Normalde ben de çalışıyorum kahvaltıyı da hazırlıyorum ama insanlık hali hayat müşterek kadın hazırlayamadı diye bebeğe yetişiyor diye erken kalksaydın biz ataerkil toplumdayız ben bunu senelerce yapıyorum sen şımarıksın yapmıyorsun demeye gerek yok. Sonuçta ataerkil geldik diye ataerkil gideceğiz de demek olmuyor. Bir yanlış geçmişten beri günümüze gelmiş diye hep böyle gidecekte değil. Ne var adam da kadın bebeğiyle ilgilenirken çayı demlese iki yumurta kırsa kadın bebeğin ihtiyaçlarını karşılayıp kahvaltıya birlikte otursalar.. Yardım etmenin zararı olur mu? Şahsen babam anneme hep yardım eder annem ev hanımı olduğu halde, bazı zamanlar komple kahvaltıyı hazırlar ama annem de bunu suistimal etmez babam da elinden geldiğince her konuda yardımcı olur gül gibi geçinir giderler. Ben de çalıştığım halde eşimden önce kalkar kahvaltıyı hazırlarım. Şimdi bebek durmadığı için uyuyorsa hazırlıyorum. Ama zaten ondan fazla yorulduğum aşikar! Kendisi yumurtasını kırsa bu beyefendilerin elleri mi ağrır nolur yani eşlerine yardımcı olsalar? Allah var eşim de bir gün kahvaltım nerede hazırlamadın mı falan demedi halimi gördüğü için bebekten sonra. Yani genel konuşuyorum özellikle de buradaki kadınlara; kadın kadının halinden anlayacağına bu acımasız sert eleştiriler ne anlamadım.... Bir de bu beyefendiler fiziki olarak bizden güçlü yaratılmadı mı hani o her an övündükleri güçleriyle? E o zaman ne diye tam tersi zayıf olan kadına bunca iş yükü bindiriliyor? Biraz düzelse o ataerkil toplumumuz fena mı olur yani? Hemen hakkını savunan kadın feminist mi ilan edilmeli?... Böyle zihniyetler yetiştiriyor o ataerkil tohumları işte!...

Son düzenleme:
Herkes nasil da mükemmel bir anne ve mükemmel bir eş

Kusursuz..
Erkeğin tek görevi çalışıp evi geçindirmek, dışarda çalışınca yoruluyor beyefendiler kadının görevi de sabah kalk kahvaltı hazırla, evi temizle,o arada çocuk veya çocuklarla uğraş, üç öğün yine evde yenilsin içilsin, üç öğün bulaşık yıkansın, çamaşırı yıka, ütüle katla, akşam için masayı donat sonra topla, tabi arada su getir meyve götür yok efendim çay doldur işleri gırla gelsin bu arada yine çocukla uğraşıyor ol, beyefendi yatağına yatsın mışıl mışıl uyurken sen yine çocuk bakmaya devam et, hasta bile olsan gık deme hakkın olmasın. Sonra birde hala sen evdesin g.t büyütüyorsun, şımarıksın falan densin. Vay arkadaş ne hayatmış ya.Erkek olarak gelmek varmış şu dünyaya.Kadın bile erkek cümleleriyle konuşur olmuş.Haaa çalışan kadınlar da yukarıda sayılanlardan muaf tutulmuyor zaten o da ayrı konu.Hem çalışan kadın oldum hem evde oturdum bu arada.Geyşa ruhlu kadınlarımız pek kusursuz katılıyorum size.

Aynen katılıyorum uzun yıllar çalışma hayatındada bulundum şuan bebeğime kendim bakıyorum ayrıca ev işi vs hepsi bende. Çalışmak daha kolaymış diyorum bazen.

Ha ses yapıp yapmama konusunda eşim bir kez bebeği kendisi uyutmuştu ben hastaneye gittim diye, eve geldim bir baktım bebek uyumuş, dış kapı sesinden uyanacak diye koşarak geldi, bir de bir sürü vıdı vıdı etti yavaş kapatsana yeni uyuttum filan diye.ama kadın olunca bunu deme hakkı yok neden çünkü işi ne uyutup dursun.

Aynen katılıyorum uzun yıllar çalışma hayatındada bulundum şuan bebeğime kendim bakıyorum ayrıca ev işi vs hepsi bende. Çalışmak daha kolaymış diyorum bazen.
Aynı fikirdeyim, cidden bazen diyorum ki keşke çalışıyor olsaydım, kendime daha çok vakit ayırabilirdim hiç değilse bir öğle yemeği çay arası filan oluyordu, daha bilemedim işten eve gelirkenki vakit benimdi.Şimdi tek başıma markete gidip kulaklıkla müzik dinlesem dünyalar benim oluyor, kendime vakit ayırdım diye.

Herkes yazar şimdi 'bu çocuk hiç mi uyumuyor hiç mi bir şey yapmaya zamanın yok' diye.

Hanımlar,
tamam hepiniz iyi kadınlar ve iyi birer annesiniz, bunu tiye almak için demiyorum, gerçekten söylüyorum, herkes eşi için ideal eş, çocukları için mükemmel annedir zira her kadının evliliği, eşiyle ilişkileri ve çocuklarıyla ilgilenme tarzı farklıdır, böyle şeylerin tek doğrusu olmaz, birçok doğru vardır.

Ama yine her zaman ki gibi evlilik, çocuk, mükemmellik yarışına girmişsiniz.

Kimi insan 48 saat uykusuz kalır bana mısın demez, kimi insan 2 saat az uyusa vücudu iflas eder, hepimizin acı eşiğinin farklı olması gibi bir durum bu.

Biriniz sabahın ilk ışıklarıyla güne başlar gün boyu modu düşmez, kimi öğlene kadar uyusa yorgun ve moralsiz kalkar, neden birbirinizin eşliğine veya anneliğine laf ediyorsunuz ki?

Konu sahibini haksız bulduysanız eleştirirsiniz ama taşlamaya da gerek yok.

Eminim uyuduğunda yemek yapmaya o da olmadı evi temizlemeye o da olmadı ütüye çamaşıra bulaşığa koştuğunu kimse farketmiyordur :))
Herkes yazar şimdi 'bu çocuk hiç mi uyumuyor hiç mi bir şey yapmaya zamanın yok' diye.
Bebek uyuduktan sonra yap sen de işlerini diyorlar, bebek uyuyunca kendime neden vakit ayıramadığımı soruyorlar aynı zamanda.Neden vakit kalmıyor acaba, şimdi hesap yapanlar olur, şu kadar dakikada yemek şu kadar dakikada ev toplama şu kadarı da senin falan diye.Çünkü robotik yaşıyoruz evlerde, hep hesapladığımız gibi oluyor, herkesin de bünyesi bir değil o hızla ev işi yapınca ben bir hafta yerimden kalkamıyorum, serum takmaya filan koşturuyoruz. Kaldı ki yaptığım da görünmüyor zaten ben bir taraftan toplarken diğer taraftan ev dağılıyor, ben yıkarken zaten kirlenmeye başlıyor, biteviye işler yaptım bitti oturayım durumu bile yok.sürekli yapıp duruyor insan.

Buraya yazarken herkes Mükemmel oluyor çünkü. Başka konularda farklı fikir beyan edenler burda laf olsun diye aksini iddia ederler.

Benimde üç tane cocugum en ufaklari 8 aylik büyük oğlum okula sabah gidiyor 6.30 ta kalkıyorum ona kahvaltı hazırlıyorum sonra esim kalkıyor 7.30 gibi evden çıkmış oluyorlar benimde bebegim sese karşı çok hasas arkalarında dolaşıyorum resmen esiminde uykusu çok ağırdır o yuzden alarmı ben kurarım onu sakin bir sesle ben uyandiririm her sabah bence sende öyle yapsan sorun olmaz diye düşünüyorum anladığım kadarıyla tek çocuğun var ve ev hanimisin bende 3 tane var canım yataktan kalkıyorum anca gece hepsi uyudumu bende sirtimi koyabiliyorum ev işi yemek eve biri gidiyo biri geliyo çocukların ama ona göre düzen ve tertip kurdunmu sorun olmuyor canım ufacık şeyleri büyütüp sorun haline getirmeyin bir işi severek yaptinizmi ortada sorun kalmıyor inan

Geçen burda birisi yazmıştı , eskiden 1 çocuğu bir mahalle büyütürmüş şimdi herkes kendi evinde tek başına büyütme çabası gösteriyor diye.
Oysa takdir edilmek şurda dursun birde biz yetersiz oluyoruz yinede .

Şimdi uyuttum kızımı bi yemek yapayım dedim 10 dk gecmedi agladi
Yemegin altini kapatıp cocugun yanina gittim
Tekrar yemegi yapmaya ne zaman gitcem şimdi kim bilir

Dün mesela banyo yapayım dedim banyo dediysem saçlar duruyor sadece vucut yikanacak :) kızım uyanıktı çunkü uyurken asla yapamam yanima pusete aldım bazen mama sandelyemiz bile banyoya girer mecburiyetten.o kadar kısa zamanda duşa kabinin kapagini kaç kere açıp ceeeee dedim hatirlamiyorum :))) tabi yetmezmiş gibi sanki bi yerine bişey olmuş gibi hüngür hüngür ağladı
Bu çocuklar uyunca bazen anne de uyumak istiyor dogal olarak

Valla istemsizce güldüm halinize çünkü aynı ben! Banyoya giremiyorum kahvaltı yapamıyorum yemek hazırlayamıyorum bazen öyle ağlıyor ki sanki canını yakmışlar! Bu arada biraz uyudu güç bela iki saat evin içinde dolaştıktan sonra; şimdi de kalktı ve ben o uyuduğu sırada buradaki yorumlara kızdığım için yorum yapacağım diye kahvaltımı yapamadım hala! :) Gece uykusuzluğumu saymıyorum bile :/

Erkekler biraz anlayis gostermeli bana gore. 9 ay karninda tasi,( kaldiki cogumuz dusuk tehlikesiyle karsi karsiyayiz sabah aksam vajinal ilaclar haftada bir igneler pek parlak degil durumumuz.) suanda sorunsuz hamilelik neredeyse yok gibi. Bende bunlardan biriydim 8+4 gunluk bebegimi bugun aldirdim. Kalp atisi durdu.kendimi parcaladm perisan ettim ama elden bsey gelmiyor.Bebislerini eline alan anneler umarim hic ayrilmazsiniz yavrularinizin basindan , yanindan.. neyse konumuza donelm bukadar sorunla bogusurken hamileligin bulantilari, kusmalari,psikolojik kismi, gece uyuyamamalari, sık idrara cikmalari... da dahil. erkekler anlayis maalesef gosteremiyor. iki canli bi insana yardimci olamiyor. İs guc onlarida anlamak lazim ama kadinin bu donemlerini dusunup dogumzamaninda sanki anne tek basina yapmis gbi bebegi davranmak bence dogru degil. Beraber ne gerekirse yapilmasi lazim. Sen o evde annesin , eşsin, temizlikcisin, ascisin vs. bunlar dusunulerek gerekli fedakarliklar yapilmali. Velhasil kelam hakli sensin kardesim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…