Tartıştık kim haklı

Siz haksızsınız ya bebeğin odasını ayırın ya da bir süre eşiniz başka odada yatsın

Aminn rabbim hepimizin evlatlarini bağışlasın.
Sadece cok yorgun oldugumda anlayis bekliyorum eşim de cok yardimci sagolsun. Ev temizligi cocuklar derken pertim cikiyor ama yapacak bir şey yok malesef. Konu sahibine de soyledigim gibi özveri sadece.. ben demek yok bende o yüzden her sey idare oluyor

Gece hepsini uyutup tek tek üstlerini ortuyorum

Ortanci illaki gece bı kere su icmeye bı kere wc ye çıkıyor (5yasinda)

En küçüğü en az 3 kere emmeye uyaniyor(1yasinda)

Sabah eşime 5 ye kalkıp kahvaltı hazırlayıp üstüne iş yerine yemeğini hazırlayıp gönderiyorum sonra tekrar yatıp 8 de kalkıyorum

Hepsinin kıyafetini ayarlayip okula götürüp iki büyüğü bırakıp en küçüğü ile geri dönüyorum ondan sonra tüm gün uyumak yok

Sizin bu yaptığınızı bı kere bile yapmadım ben

Hem yanimda yat diyosun hem ses etme giyince soyunma.. Oh ne guzel esir etmissin cidden adami... Ozaman sabah alarm kurmasin isede gitmesin...

Adam kesinlikle hakli bebek olunca niye adamlara bu kadar eziyet ediyorsunuz anlamiyorum sen evde yoruluyorsan adamda iste yoruluyordur elbet.
Bunu okuyunca aklima kendi yasadigim bir sey geldi bir misafir gelmisti bize yemek koyuyordum bende yesinler diye cocugun babasi kasiklari sessiz koysana uyuyo cocuk demisti. Cocugu olmus tutmus seyini koparmis

Eşim bunları çok normal karşılıyordu, ilk defa ben de böyle bir şey görmüştüm inanın. Senin görevin bu bana hatırlatmasan nasıl hatırlayayım diş fırçalayacağımı diyordu, gerçekten şaka gibi :) epey bir süre de bunun kavgasını verdi benimle.Hayır cidden bazı kadınlar erkeğin bebek olduğunu düşünüyor, ne kadar ironiktir ki hem bebek olduğunu düşünüyor hem de söz hakkı her zaman erkekte diye düşünüyor.Erkeğin keyfine göre hareket etmek için varız sanki.

:))2 temmuzda evlendin sanırım,mutluluklar.
Fakat bebeğin olduktan sonra emin ol,eşinin ayağına değmesinden daha çok,iki dakikacık fazla uyuyabilmek seni mutlu edecek.Ben yatağımı ayırmadım, çünki bebeğim odasına taşındı,artı eşimin kahvaltısız gittiği 3 çocukta 10 değildir,ama yok onla otur çay iç,mutlu olsun,öyle olmuyor işte,geçici dönem için mutluluk kavramı bile değişiyor:))

adam haklı
adamın huyunu biliyorsun ama benim dediğim olsun istiyorsun

Hem karnim doysun hem pastam dursun olmuyor.
Birak adam uyusun ise gidiyor, yatsin icerde nolcak?
Yok yatamaz diyorsan saga dondu tlfu caldi alarmi erteledi demeyeceksin.
Adam isyan etmekte hakli.

Bilmiyorsunuz bebeğim öğlenleri de az uyuyor anca ona yemek çorba hazırlayacak kadar uykusuzum
Öğlen uyuduğum falan YÖK belki bir kaç kere olmuştur 1.5 yılda

Geceden hazir yufkayla iki dk borek firinla, adam 3 gun kahvaltida yer.
Onu yapamiyorsan yine geceden hasla yumurtayi, yagla biberle, yesin.

Eşiniz bağırmaasaydı daha iyi olurdu ama genel olarak sizi haksız buldum çünkü evdeki durumunuzu tahmin edebiliyorum.Topu topu bir çocuk büyütüyorsunuz o kadar abartıp triplere girip eşinize hayatı zehir etmenize gerek yok.Ben ev hanımı olsam eşim evden kahvaltısız çıksa vicdan azabı çekerim.Biraz eşlerinize karşı da anaç olun onların buna ihtiyacı var.

Annelik kadınlık bunu gerektirir sizi takdir ettim.Allah eşinizle çocuklarınızla mutluluk huzur versin.

Ben de ev hanımı olmama rağmen gece oğlum sık sık uyanmasına rağmen (burnu tıkalı) sabah eşimden çocuğumdan önce kalkarım kahvaltılarını oğlumun beslenme çantasını hazırlarım işe giderim ,işten geldiğim gibi yemek ev toplama çocuğu parka götürme akşam meyvesi çayı...Olması gereken bu ama işte ev hanımlarımızın çoğu yapmıyor yatıyor yiyiyor içiyor geziyor para harcıyor üstüne bir de trip yapıyor.Yapın yapın hakkınızdır ben de trip attıkça değerlensem ben de yaparım

Maşallah,hem bebeklerinize, hemde size

Annelik kadınlık bunu gerektirir sizi takdir ettim.Allah eşinizle çocuklarınızla mutluluk huzur versin.
Teşekkür ederim övünmek için söylemedim ilk cocugumda ben de yaşadım aynı sorunları ama bu yüzden hiç eşimle tartismadik erkekler gördüğü sürece olanı biteni destek veriyorlar zaten kadına
Ki benim eşimde Azda olsa destek olmuştur her çocuk da çok uykusuz dolaştığım oldu sonuncu hiç gece uyumazken gaz sancisindan yarım saat bı saatlik uyku ile çocuk gönderdim okula cookk uykusuz kaldım elbette üzüyor anneyi çocuğu saatlerce uyutmaya çalışıp sonra birilerinin onu uyandırması

Ama karşılıklı sabır gerekiyor demekki adamın üzerine çok gidilmiş bazen insan susar susar patlar bana da öyle olmuş gibi geldi

Benim de durumum sizinkine çok benzer. 5 aylık bebeğim var ve odamızdaki beşiğinde yatıyor. Eşim salonda yatıyor çok nadiren gelir yatağına yatar. Ben de kızıyprum hatta bebeği bahane ediyor öksürüyorum uyanır vs diyerek:/ Açıkçası uyumayan bebeğin annesi olmak çok zor. Siz uyuttuğunuz için o bebeği sessiz olmak konusunda da hassas olan siz oluyorsunuz. Eşim de her banyoya girişinde sesli bir şekilde burnunu sümkürür haliyle yavrucakta sıçrar ben yenç uyutmuşken yine uyutmaya çalışırım uyandığı için içten içe sinir olurum yorgunluğun da üstüne binmesiyle vs... Eğer eşler dönüşümlü olarak bebekle ilgilense anlar halinizden...

Bir de bütün gün size kalmıyor mu kalk kahvaltı hazırla bi zahmet diyenler olmuş. Ben katılmıyorum. Çalışan bir kadınım normalde şu anda doğum izninde olsam da. İki durumu da yaşadım biliyorum. Bebekten bebeğe göre değişir ama mesela bu sabah kalktım eşime tost yaptım portakal suyu sıktım bir güzel kahvaltısını yaptı işe gitti. O gittiğinden beri kızımı uyutmaya çalıştım daha yeni uyudu da yazabiliyorum. Yani daha kahvaltı bile yapmadım! Çoğu zaman da böyledir. İlk aylarında akşam üstü kahvaltımı yapabilirdim hiç durmazdı. Bir de emziriyorum siz düşünün gerisini... Neden her şey kadının görevi gibi üstüne yapıştırılıyor birlikte sahip olunan bebeğe bakım oyun ihtiyacı yemek kahvaltı anlamıyorum. Sonuçta hayat müşterek siz de yoruluyorsunuz. Eşiniz de koca adam sağlıklı, kalkıp bir zahmet kahvaltısını hazırlayabilir siz bebekle ilgilenirken...

Çocuğa yoğunlaşırken, eşinizi ıskalamayın. Mümkün olduğunca kahvaltı hazırlayın. Hazırlayamıyorsanız, o anlayış göstersin ama ters ve aksi davranmayın.

Bu dönemde eşinizi içeriye gönderin. Orada uyusun ç. Çünkü uyanamıyorsa alarmı kurması normal, ben de uyanmak için yarım saat öncesinden bir kaç alarm kurarım, tek bir alarmla uyanmam.

Siz tek alarmda uyanıyorsanız, siz uyandırıp gönderin. Ama huzursuzluğun önüne geçmeye çalışın.

Bu zor günler geçiyor ama huzursuzluk kalıyor. Yorgun da olsanız iyi davranın birbirinize.

Feministliğin tanımını yapmaya çalışanlar olmuş :)
1- Çalışıp evine katkı sağlamak kadının görevi değil sadece isterse yapabilir.
2- Aile geçindirmek için çabalayıp, sabahtan akşama kadar çalışan adam da eve gelip ipe sapa gelmez nedenlerle surat çekmek zorunda değil.
3- Mecbur oldukları için çalışmak zorunda olan kadınlara eşleri yardımcı olmalıdır, bu erkeğin yetersizliğidir.
4- Çalışan adamdan yarım saatlik uykunun anlayışını beklemekte, isterse 24 saatini (emir altına girmeden) evde geçirebilecek olan kadının yetersizliğidir.
Neden gerçeklere dönün dedim; ataerkil bir toplumda yaşıyoruz, bunun kavgasını yapmaya gerek yok. Erkeklere köle olun demek değil bu, çalışıp ailesine bakmaya çalışan erkeklere zahmet edip 10 dk kahvaltı hazırlamak istemeyen, bir zahmette kahvaltısını kendi hazırlasın veya şöyle uyanmasın, böyle giyinmesin, böyle yıkanmasın diyen kadınlar günde 1 saat eşinin nazını çekemiyorsa sürekli şikayet ediyorsa yetersizdir.
Hem çalışıyorum, hem evimi temizliyorum, hem kahvaltımı yapıyorum hem de akşam yemeğimi yapıyorum. Çayı, çorbası da cabası.. Kendimi de hiç köle gibi kullanılmış gibi hissetmiyorum. Siz istiyorsunuz ki dünya benim etrafımda dönsün yok öyle bir şey, hiçbir zamanda olmayacak. Adamlarınız size yeter ki susun diye bir şey söylemeyecek mutsuz gezecek suratınızı asmayın diye, eve gönülsüz gelecek istediğiniz bu. Annelerimiz de çocuk büyüttü hiç bu kadar ağlanılmadı, bezleri de kaynatıp yıkıyorlardı.. ne derseniz deyin, haksızsınız, şımarıksınız, bir evin sorumluluğunu alamıyorsunuz ve büyük ihtimalle bilinçsiz evlendiniz. Bu kafalarla huzur mutluluk zor

Herkes niye konu sahibine yüklenmiş bende bunu anlamadım
Başka bi konu olsa herşey kadının görevi degil diye kadinin hakları savunulurken
Burda kadin kocasina kahvalti hazirlamiyormuş diye linç ediliyo nerdeyse

Karsilikli anlayişsızlıklar olmuştur belki konu sahibi ve eşi arasında

Bende cocugu uyuttugum zaman kimsenin ses yapmasini istemem çünkü eger uyanirsa rahat 2 saat ağlar ve bununla ben başetmek zorunda kalirim

Ama eger cocuk böyle uyandiginda kocam bakacaksa ses yapsın istedigi gibi hareket etsin.bakmiyacagina göre de bi zahmet ses yapmasın

Sanki konu sahibi eşinden çok fazla şey istemiş gibi davranılmış ne var yani sessiz olsa ne olurdu

Eşiniz işe gidiyor en azindan kafasini dagitiyor ama siz evdesiniz bence sonuna kadar hakli olanda sizsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…