Ben onu bunu bilmem cocuga guzel bi aile guzel bi gelecek maddi manevi herseyini guzel hazirliyabilceksenz yapacaksiniz yoksa cocugu ziyan etmenin manasi yok.Slm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
Kesinlikle katılıyorumHerşeyi geçim iyi bir evliliğiniz yokken ikinci çocuğu düşünmemeniz en güzeli, şartlar olgunlaşmadan ikinci bir çocuk dünyaya getirmek daha bencilce bana kalırsa..
Yani klasik aileci eş.. O da zamanla düzeliyor sanki ama yine de temkinliyim.. Bi de çok sinirli..Kardeş güzel şey tabi. Ama hazır değilmişsiniz.
Bide evliliğinizdeki sorunların ne olduğu da önemli bence. Düzeltilip geçebilecek şeyler mi?
Ben her zaman her çocuğun kardeş hakkı olmasından yanayım ama şartlar uygun değilse bencillik değil üstelik evliliginizin de iyi olmadığını söylüyorsunuz tabiki düşünmeniz gerekir. İnşallah evliliginizdeki sorunları atlatirsiniz çocuklar 4 yaşına gelince genel olarak daha mantiksal düşünmeye başlıyor belki de ondan sonra düşünebilirsiniz ama asla ve asla kendi huzursuz olduğunuz ortama bir çocuk daha getirmeyinSlm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
Yani aslında evlilik iyi değilse bile kardeş duygusu için yapılmalı mı.. Bunu da soruyorum.. Boşanma olsa dahi çalışıyorum çocuklarıma bakabilirim,yabi kafam karışık..evliliginiz iyi degilse ikinci cocugu yapmayın
Bence 2 cocukla kolay olmaz. Kafanız karışık, evlilikte sıkıntınız var suan dusunmeyin bana göre.Yani aslında evlilik iyi değilse bile kardeş duygusu için yapılmalı mı.. Bunu da soruyorum.. Boşanma olsa dahi çalışıyorum çocuklarıma bakabilirim,yabi kafam karışık..
Peki eşiniz ne düşünüyor?Yani klasik aileci eş.. O da zamanla düzeliyor sanki ama yine de temkinliyim.. Bi de çok sinirli..
Şu an zaten kesinlikle düşünmüyorum.. İlerde de düşünmüyorum.. Pişman olur muyum diye kafam karışık..Bence 2 cocukla kolay olmaz. Kafanız karışık, evlilikte sıkıntınız var suan dusunmeyin bana göre.
O da şu an istemiyor bi çocuk okula başlasın O zaman bakarız duruma diyor.. Çocuğun büyük sorumluluk olduğunun farkındayız ve biraz rahat etmek istiyoruz..Peki eşiniz ne düşünüyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?