Tek çocuk bencillik mi

Yani aslında evlilik iyi değilse bile kardeş duygusu için yapılmalı mı.. Bunu da soruyorum.. Boşanma olsa dahi çalışıyorum çocuklarıma bakabilirim,yabi kafam karışık..
Herşey calışmak ve para kazanıp maddi imkanlarını sağlamak değil ki, eşiniz iyi ilgili bir baba mı mesela? Benim ardarda iki küçük çocuğum var , isteyerek çocuk sahibi oldum ama eşimin nasıl bir baba olduğuda çok önemliydi bu kararımda. Çünkü çocuk yetiştirmek zor ancak anne baba olarak birbirimize destek olursak bu zorluk ve sorumluluk kolaylaşıyor. Boşanma durumunda da ilgili bir baba değilse tüm yük olduğu gibi size kalacaktır.

Eşimin en çok babalığını sevdim diyebilirim.. Çok ilgili.. Bi ara 2 aylık ayrılık süreci geçirdik sürekli ilgiliydi oğluyla ilgili... Kocalığına kefil değilim ama babalığına kefilim..

O da şu an istemiyor bi çocuk okula başlasın O zaman bakarız duruma diyor.. Çocuğun büyük sorumluluk olduğunun farkındayız ve biraz rahat etmek istiyoruz..
Çevremden duyduğum kadarıyla çocuk okula başladığı sene bebek daha zor oluyormuş. Yaşınız kaç?
Bide daha bebeğinizde küçük aslında. Seneye tekrar düşünebilirsiniz.

Bencillik boyutunu bilemem ama siz gayet akılllsınız.
Kendi şartlarınızı ön planda tutarak hayatınızla ilgili önemli kararlarda fikir sahibisiniz.
Çocuk gibi önemli bir sorumluluk,yük başkalarının diretmesiyle yüklenilmemeli zaten.
Ben ikinciye hamileyim ama kızıma kardeş diye değil yuvamıza başka bir ses olsun diye istedik eşimle. Daha fazla çocuk istiyoruz aslında ama maddi durumumuz iki çocuğu kaldırabilir, daha fazlasını değil. O yüzden ben de sırf istiyorum diye daha fazla çocuk yapmayı planlamıyorum.

Bu aralar benim de kafamı kurcalıyor bu konu. Önümüzdeki 3 4 yıla erteliyorum bu kararımı.
Çalışıyorum, oğluma babaannesi bakıyor, ev borcu ödüyoruz.
4 seneye bitiyor ama beni düşündüren kendi psikolojim. Tek çocukla bile zorlandım. İki çocuklu olmanın tahammül seviyesi var mı bende ondan emin olamıyorum?

Ev hanımı olmaktan, çocuklarımı mutsuz etmekten korkuyorum. Her haftasonu ev hayatının bana göre olmadığını farkediyorum.

Biz çok kardeştik resmen karambolde büyüdük. Çevremde bazı kardeşlere bakıyorum hiç kardeş ilişkisi yok. Açıkcası olursa aralarının iyi olacağının garantisi de yok.

İşin kötüsü tek çocuk olanların fikirleri de çok değişken. "Ben gayet iyiyim" diyen de var, "keşke kardeşim olsaymış" diyen de..

Çevremden duyduğum kadarıyla çocuk okula başladığı sene bebek daha zor oluyormuş. Yaşınız kaç?
Bide daha bebeğinizde küçük aslında. Seneye tekrar düşünebilirsiniz.
Kesinlikle çocuk okula başladığı yıl yeni bebek hatta 2 yaşına kadar olan bebek çok zorlar anneyi. Ben de öyle gözlemliyorum.

Kendim tek cocugum. Bence zannedildigi kadar buyuk bi kayip degil :)
Vay ben yalniz kaldim o kalmasin kafasinda da degilim.
2nci cocugu istiyorum cunku kendim bi cocugum daha olsun istiyorum. Kardessiz kalmasi cok buyuk eksiklik falan diye degil.
Ha olursa insallah oglum icin de iyi olur ama ilerde cok iyi gecineceklerinin garantisi yok ki.

Esimden bosansam da yine de bi kardesi olmali falan diye dusunmeniz ilginc bence. Temeli saglam, anne-babanin birbirini cok sevdigi, huzurlu ve anne babanin bir arada oldugu bir evlilikte dusunulmeli bence cocuk.

Ve en onemli seylerden biri de maddiyat. Ikinciyi yapinca ilk cocugun ihtiyac ve imkanlarindan kismak zorunda kalinacaksa da kotu

Son düzenleme:
Görüşünüz için teşekkürler.. Eşimden boşansam da kardeşi olmalı diye düşünmüyorum.. Farkındaysanız şu anki düşünceme göre ilerde dahi istemediğimi belirttim.. Sorum, o yönde. Ne olursa olsun kardeş şart mı,düşünmemem bencillik mi diye..

Bence bencillik degil.
Sartlariniz uymuyorsa uymuyordur. En azindan su an icin.
Ilerde durumlar daha musait olur belki, o zaman dusunursunuz.

Tek çocuk bana da bencillik gibi geliyor.
Ancak evliliğinin iyi gitmemesi gibi bir faktör varken olması gereken başka çocuk yapmamak.

Tek cocugum. Annemler ben 6,5 yaşımdayken bosandi. Hic kardes istegim olmadi, eksikligini hissetmedim. Keske kardesim olsa demedim. Annemleri de hic bencil gormedim aksine mantikli davranmislar bence.

Ben üç çocuk istiyorum bazen kendime çok bencilsin diyorum :) bakış açısına göre değişir.

Kardeş çok güzel evet. Kardeşim benim için çok kıymetlidir her zaman. Ama ailem ikinci bir çocuğa sahip olmak istemeseydi bunun bencillik olduğunu düşünmezdim.

Bahsettiğiniz şartlar altında çocuk sahibi olmak doğacak bebeğe haksızlık olmaz mı? Düşünsenize sadece "kardeş" olmak için dünyaya gelmesi planlanıyor.

Bacım şartları düşünürsek hiçbirimiz çocuk düşünmememiz lazım.... Şartlar bir nevi düzelebilir Allah doğanın rızkını verir ama eşinle aranda sorunlar varsa bence önce onları düzeltmelisiniz. Benim oğlumda 19 aylık ve 2.ye hamile olduğumu öğrendim bizim durumumuzda öyle aman aman değil ama çocuğumun bi kardeşi olmasını istedim
Ben Allah'tan hayırlı zamanı diledim eğer o nasip ettiyse vardır bi hikmeti...çok şükür
Bizde kiradayız ev almayı beklersek çok bekleriz:) yaş ilerliyor bununda etkisi var bende... Hakkınızda hayırlısı olur inşaallah ama evde huzur varmı en önemlisi o...

Canım sen kaç yaşındasın?

kardeş evleninceye kadar kardeştir, evlendiklerinde kimse kimseye selam bile vermiyor...hangi kardeş kimin darını almış,
bu zamanda çocuktan ailelerine bile fayda yok, tamam çocuklar çok seviliyor ama, bir yandanda ömür törpüsü...

Bencillik degil durumunuz maddi manevi tek cocuga yetiyorsa 2. Cocuk icin haksizlik olacak zaten rahat edemeyecegi bir dunyaya niye gelsin ki evliliginizde sıkıntılar varken. Su durumda verdiginiz karar dogru evet bi kardesi olmasi guzel bisey ama ya dogacak 2. Cocukgun refahi olmayacaksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…