Herşey calışmak ve para kazanıp maddi imkanlarını sağlamak değil ki, eşiniz iyi ilgili bir baba mı mesela? Benim ardarda iki küçük çocuğum var , isteyerek çocuk sahibi oldum ama eşimin nasıl bir baba olduğuda çok önemliydi bu kararımda. Çünkü çocuk yetiştirmek zor ancak anne baba olarak birbirimize destek olursak bu zorluk ve sorumluluk kolaylaşıyor. Boşanma durumunda da ilgili bir baba değilse tüm yük olduğu gibi size kalacaktır.Yani aslında evlilik iyi değilse bile kardeş duygusu için yapılmalı mı.. Bunu da soruyorum.. Boşanma olsa dahi çalışıyorum çocuklarıma bakabilirim,yabi kafam karışık..
Eşimin en çok babalığını sevdim diyebilirim.. Çok ilgili.. Bi ara 2 aylık ayrılık süreci geçirdik sürekli ilgiliydi oğluyla ilgili... Kocalığına kefil değilim ama babalığına kefilim..Herşey calışmak ve para kazanıp maddi imkanlarını sağlamak değil ki, eşiniz iyi ilgili bir baba mı mesela? Benim ardarda iki küçük çocuğum var , isteyerek çocuk sahibi oldum ama eşimin nasıl bir baba olduğuda çok önemliydi bu kararımda. Çünkü çocuk yetiştirmek zor ancak anne baba olarak birbirimize destek olursak bu zorluk ve sorumluluk kolaylaşıyor. Boşanma durumunda da ilgili bir baba değilse tüm yük olduğu gibi size kalacaktır.
Çevremden duyduğum kadarıyla çocuk okula başladığı sene bebek daha zor oluyormuş. Yaşınız kaç?O da şu an istemiyor bi çocuk okula başlasın O zaman bakarız duruma diyor.. Çocuğun büyük sorumluluk olduğunun farkındayız ve biraz rahat etmek istiyoruz..
Kesinlikle çocuk okula başladığı yıl yeni bebek hatta 2 yaşına kadar olan bebek çok zorlar anneyi. Ben de öyle gözlemliyorum.Çevremden duyduğum kadarıyla çocuk okula başladığı sene bebek daha zor oluyormuş. Yaşınız kaç?
Bide daha bebeğinizde küçük aslında. Seneye tekrar düşünebilirsiniz.
Görüşünüz için teşekkürler.. Eşimden boşansam da kardeşi olmalı diye düşünmüyorum.. Farkındaysanız şu anki düşünceme göre ilerde dahi istemediğimi belirttim.. Sorum, o yönde. Ne olursa olsun kardeş şart mı,düşünmemem bencillik mi diye..Kendim tek cocugum. Bence zannedildigi kadar buyuk bi kayip degil :)
Vay ben yalniz kaldim o kalmasin kafasinda da degilim.
2nci cocugu istiyorum cunku kendim bi cocugum daha olsun istiyorum. Kardedsiz kalmasi cok buyuk eksikljk falan diye degil.
Ha olursa insallah oglum icin de iyi olur ama ilerde cok iyi gecineceklerinin garantisi yok ki.
Esimden bosansam da yine de bi kardesi olmali falan diye dusunmeniz ilginc bence. Temeli saglam, anne-babanin birbirini cok sevdigi, huzurlu ve anne babanin bir arada oldugu bir evlilikte dusunulmeli bence cocuk.
Ve en onemli seylerden biri de maddiyat. Ikinciyi yapinca ilk cocugun ihtiyac ve imkanlarindan kismak zorunda kalinacaksa da kotu
Bence bencillik degil.Görüşünüz için teşekkürler.. Eşimden boşansam da kardeşi olmalı diye düşünmüyorum.. Farkındaysanız şu anki düşünceme göre ilerde dahi istemediğimi belirttim.. Sorum, o yönde. Ne olursa olsun kardeş şart mı,düşünmemem bencillik mi diye..
Canım sen kaç yaşındasın?Bacım şartları düşünürsek hiçbirimiz çocuk düşünmememiz lazım.... Şartlar bir nevi düzelebilir Allah doğanın rızkını verir ama eşinle aranda sorunlar varsa bence önce onları düzeltmelisiniz. Benim oğlumda 19 aylık ve 2.ye hamile olduğumu öğrendim bizim durumumuzda öyle aman aman değil ama çocuğumun bi kardeşi olmasını istedim
Ben Allah'tan hayırlı zamanı diledim eğer o nasip ettiyse vardır bi hikmeti...çok şükür
Bizde kiradayız ev almayı beklersek çok bekleriz:) yaş ilerliyor bununda etkisi var bende... Hakkınızda hayırlısı olur inşaallah ama evde huzur varmı en önemlisi o...
Ben de tam böyle düşünüyorum.Cocuk sahibi olmanın kendisi bencillik...çocuk ilerde "ben mi istedim dünyaya gelmeyi?" dediğinde verilecek bir cevap yokAksine bu devirde cocuk dogurmak bencillik bence, dunya kaynaklari azaldikca biz artmaya devam ediyoruz...
kardeş evleninceye kadar kardeştir, evlendiklerinde kimse kimseye selam bile vermiyor...hangi kardeş kimin darını almış,Slm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?