Tek çocuk bencillik mi

Kizim dort yasinda.komsularin cocuklarini goruyor benim niye kardesim yok diye soyleniyordu uzuluyordu aksamlari ben kimle oynucam ne guzel sunun kardesi var bunun diye 5 alti ay konustu.sahsen ben tam rahata erdim kizim kendi sorumluluklarini aliyor derken kizimin soylendigi zamanlarda hamile kalmisim.yasimda 36 yas ilerledikce hem bizim hevesimiz olmuyor hem de saglik sorunlari olabilir simdi tecrubeli oldugumdan nasil bakacagim hem kizima hem bebege idare edebilecek miyim diye tabi durgunum biraz.ev borcu oduyoruz esimle cok duzgun hersey de diyemem ama imkan varsa kardes olmali diyorum.biz dort kardesiz birbirimize bagliyiz.herkeste ayni olacak iliskiler diye bir durum yok.benom icin bir bebek olsundan ziyade kizimin bir kardesi olsun onceligimdi.

Devir oyle eskisi gibi yapayim buyur nasilsa devri degil bence en dogru karari yasadiginiz hayata gore siz karar verin

Neden bencillik olsun layığıyla Anne olmayı istemek gayette doğru davranış. Millet yap demeyi çok iyi bilir sanki manava 2 kilo domates sipariş veriyoruz.

Tek cocugum
Oglum da tek cocuk
Bence bir insana yapilan en buyuk iyilik onu tek cocuk olarak birakmak. Ne anneyi paylasiyoruz bir baskasiyla ne de babayi. Ne abuksubuk bir insan dahi olsa onu kardes olarak kabul etme zorunlulugumuz var ne de onu cekme zorunlulugumuz var. Hayat tek cocuklara guzel

Tek olsa daha iyi değil mi?.
Biz de 2 kardesiz de ohooooo hir gür neler nelerama bi gercek var ben annemden babamdan daha cok kardesimi severim. Herkeste benim gibi olamaz. Bencillik degil bence. Sartlar uygunsa olabilir. 15 sene sonra kac yasinda olacaksin?

Bence tek çocuk fikri çok da kötü değil, çevremde tek çocuk olarak büyümüş insanlar var ve şimdi aileleri maddi manevi tüm imkanlarını onlara sunduğu için hallerinden çok memnunlar kuzenleri filan varsa onlarla samimi olarak yetiştirin onlarla kardeş gibi olsun

Benim genel kanaatim sağlıkla ilgili bir sıkıntı yoksa olsun bi tane daha.Çünkü siz rahat edersiniz.Çocuk büyüdükçe yetemiyorsunuz sürekli arkadaş istiyor oyalanmak istiyor çocuklar
bunu da en kolay kardeşte buluyor olmayınca sizi boğacak oyun isteyecek sıkılacak vs
Bence ertelemeyin

Hayır bencillik değil. Bende tek çocuğum. Ailem iyi ki ikinci bir çocuk yapmamış. Şartlar uygun değilse çocuğa uygun şartlar sağlanamadığı takdirde sadece sorun oluyor. Ailemin beni bile yapmaması lazımdı diyorum bazen.

Bi ara ozellikle kucukken arkadaslarimin kardeslerine ozendigim oldu. Ama simdi cidden dedigine katiliyorum. Ona ihtiyacim olsa, annem maddi manevi yetisebiliyor bana ne zaman cagirsam ihtiyac duysam. Ama bi kardes daha olsa sirf bana yogunlasamazdi

Kanımca 1 çocuk yapıp onu en iyi koşullarda büyütmek, tüm fonu ve ilgiyi ona aktarmak daha güzel

Bi ara ozellikle kucukken arkadaslarimin kardeslerine ozendigim oldu. Ama simdi cidden dedigine katiliyorum. Ona ihtiyacim olsa, annem maddi manevi yetisebiliyor bana ne zaman cagirsam ihtiyac duysam. Ama bi kardes daha olsa sirf bana yogunlasamazdi
Kesinlikle
Bes cocugu olan kadin bese bolunuyor resmen. Maddi manevi. Tek cocuk sahibi olmak da cok guzel,tek cocuk olmak da.

Etrafimda kardesi olanlari da goruyorum,cok cocuk sahibi olanlari da goruyorum. Hepsi birbirinden problemli. Nerede cokluk orada yokluk diye bosuna demiyorlar

Allahim sanki konuyu ben açmışsm.

Hazır değilseniz kesinlikle yapmayın. Kimsenin ne düşündüğünün önemi yok çünkü siz yanlız bakacaksınız.
Hep tek çocuk düşündüm ta ki oğlum her resminde kardeş çizene kadar. Kardeş istiyorum diye ağlıyordu sürekli. Bu arada 5 yaşındaydı. Kardeşi oldu şimdi 5 aylık çok mutlu. Çok duygusal bir çocuk olduğundan kardeşine çok bağlı. Sabah uyanınca ilk kardeşini öper. Ben söylemeden üstünü örter. Sürekli onunla oynar. Oğlum kendine bakabildiği için kızıma da haksızlık olmadı ve oğlum da zorlanmadı. Naçizane tavsiyem arada minimum 4 yaş fark olmasıdır.

Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız eğer çok istiyorsa sizde hazırsanız olabilir. (Tek çocuk olmak ile ilgi sorduğunuz için sadece o konuya değindim)

tam tersıne cocugumun gelecegını dusundugum ıcın 2. cocugu dusunmuyorum
yoksa dogurmakta ne var
üremek dunyanın en kolay seyı
asıl marıfet sonrası
cocuk buyutmek ıle egıtmek arasında fark var
ben egitmeye calısan tarafım cok özverı sabır ve maddıyata dayalı bu kısım

3 kardeşiz. Kendi açımdan bakarsam iyi ki kardeşlerim var. Aramız çok iyi o ayrı ama ailemin ne zaman ihtiyacı oksa üçümüzden birimizin gitmesi yeterli oluyor.
Anne olarak bakınca; değil 2 veya daha fazla çocuk tekine bile yetebileceğimden emin değilim. Bile isteye 2. Çocuğu yapmamın olasılığı yok.

Buyuk oglum dokuz bucuk yasındayken ıkıncıyı dunyaya getırdım. Hepımız ozellıkle abısı bı kardesının olmasını cok ıstedı. Ama yetıstırmek onemlı tabı bu devırde gercekten zormus. Bırde maddı ımkanlar bebek deyıp gecme cok masraflı 3. Bıle ıstıyoruz esımle ama once bızımde onumuzu gormemız lazım suanda ıkısınede sukur yetıyoruz. Ama evlılıgınız ıyı gıtmıyorsa dusunmeyın derım. Cocuk mutlu yuvada yetısmelı. Ama aılesıne duskunluk zamanla azalıyı benım esımde oyleydı her aksam her ogun goruselım ısterdı. Ama zamanla yontuldu sukur. Yoksa kardes cokkk guzel bı duygu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…