Tek çocuk bencillik mi

Bakabilceginiz kadar cocuk yapmak mantikli sirf cocuk kardessiz kalmasin diye cocuk yapmak cok sacma dunyaya bir can getirmek bu kadar basit degil sirf ilki kardessiz kalmasin diye cocuk yapilmaz boyle dusunenler dogur Allah rizkini verir de derler isin gucun olmazsa havadan gelmiyor bezi mamasi ustelik bunun manevi kismida var iyice dusunmek lazim 2 cocuga verimli olabilirmiyim diye

Aynen öyle, benim de yok, hayatımdan gayet memnunum

Ya öyle değil ama bizim de kardeşlerle aramız aman aman değildir ama mesela ablam şu an sıkıntılı bi dönemde biz destek oluyoruz...yani yaşadığım bu durumun da kafamı karıştırmasındaki rolü büyük.. Allah göstermesin oğlumun bir sıkıntısında destek olacak kardeşi olmayacak diye de düşünüyorum. Bilmiyorum ya..

onlar daha ileri nesil, daha bencil, farklı bir kuşak yani...

Haklısınız verimli olacağımı düşünmüyoru.

benimde tek oğlum var, ona bile gelecek hazırlamak okadar zorkii...

Evliligim de cok iyi degil kismina kadar dusuncem farkliydi. Ev,is bir sekilde ayarlanir da evliliginizin temelleri saglam degilse 2. cocuk fikrini rafa kaldirin derim.

Sizle aynı fikirlere bende kapılıyorum arada. Tek bir kızım var ve acaba kardeşi olmaması eksiklikmi diye düşünüyorum..
Ama mantıklı düşününce ikinci çocuğa yetecek sabrı ve enerjiyi bulamıyorum kendimde. Kızım tam büyüdü tekrar başa dönemem. Ayrıca her kardeş çok vefalı olup ileride birbirine çok destek olucak diye bir garantide yok..
Allah rızkını verir diye sürekli çocuk doğuran mantığa aşırı karşıyım bununda belirtmeden geçmiyim

Katılıyorum bnm de var ama varlığını hiç bir zaman hissetmedim aksine zararı çok dokundu..
Sildim engelledim kaç sene oldu.
- kaç kardeşsiz ??
- tek çocuğum
Demek meğerse ne güzelmiş
Dilim bile varmıyor abi(m) var demeye.

Çocuk her yaşta zordur Türk ailesi olarak ölene kadar sorumluluk demek
Belirli yaştan sonra bırakılmaz hele büyüyünce daha zor bence Allah vermiş birini güzel büyütmek önemli mutlu anne mutlu çocuk asıl sorumluluk annede oluyor herzaman
Kardeş oluyor düşman oluyor bazen diyorsun dışarıdakiler daha iyi bir süre sonra herkes kendi yoluna oluyor
Çocuğun sağlıklı mutlu ferah büyümesi daha önemli çalışan insan ona buna baktırfıktan sonra hiç gerek yok
Artık karnı doysunda yok herşeyi olsun istiyorsun sen yetsin istersin çocuk görür içi kalır
Sporu müziği yabancı dili yurtdışıba gitmesi giyimi eti sütü meyvesi vs...
2.çocuk akıl işi değil enerji sabır güç gerekli ve çok para

hic bencilce degil aksine çok düşünceli bir davranış. ne kadar güzel kendinizi biliyorsunuz, maddi manevi sınırlarınızın farkındasınız. imkansızlıklar içinde sırf bir tane daha olsun diye doğurup yetememek, çocukları eksik bırakmak daha bencilce.
ayrica tek çocuğum. inanın zerre eksiklik yaşamadım. sadece küçükken isterdim kardeş. onu da oyuncak bebek gibi oynamak için isterdim. ilkokul çağının sonunda o isteğim de bitti.
kardeşin çok güzel katkıları vardır tabi çocuğa ama emin olun tek çocuk olmanın da çok artısı var. tek başına dünyanın herhangi bir yerinde yaşayabilecek güçte oluyorsun. kendi kendine yetiyorsun. sırf yalnız kalmamak için saçma dostluklar ilişkiler yaşamıyorsun. kendinle vakit geçirmeyi biliyorsun. hayal gücün çok genis oluyor... daha bir sürü güzel şey :)

Bence bencilce degil durum ortada maddi ve manevi olarak hazır hissetmiyorsanız yapmayın eskiden derlerdi birlikte büyüsünler ama günümüzde herseye yetişilmiyor maalesef

Zaten su an oglunuz daha cok kucuk.
Ben kardes konusunda sunu dusunuyorum, kucuk olan icin iyi oluyor buyurken ornek aliyor, evde sıkılmıyor oyun arkadasi oluyorlar. Ama buyugun anne-baba ilgisi azaliyor, kiskaniyor, belki daha yalnizlasiyor. O yuzden pes pese degil de arada 5-6 yas olacak sekildr olsa daha iyi olur. Tabi Allah bilir zamanini.
Ha istemiyorsaniz tek cocuk da cocuktur. Allah saglik versin, her seyiyle guzelce ilgilenirsiniz

Bencilce gelmedi bana.Yazdıklarınzı çok mantıklı buldum

Mesajınız çok iyi geldi.. Teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…