Aynen öyle, benim de yok, hayatımdan gayet memnunumKardeşi olmayan ölmüyor. Benim yok, hiçte aramadım aksine memnunum bile çünkü zaten annem hep çalışıyordu, maddiyatimizda öyle çok iyi değildi.
Her kardeste ömür boyu birlikte olmuyor zaten biyerden sonra herkes kendine...
Ya öyle değil ama bizim de kardeşlerle aramız aman aman değildir ama mesela ablam şu an sıkıntılı bi dönemde biz destek oluyoruz...yani yaşadığım bu durumun da kafamı karıştırmasındaki rolü büyük.. Allah göstermesin oğlumun bir sıkıntısında destek olacak kardeşi olmayacak diye de düşünüyorum. Bilmiyorum ya..kardeş evleninceye kadar kardeştir, evlendiklerinde kimse kimseye selam bile vermiyor...hangi kardeş kimin darını almış,
bu zamanda çocuktan ailelerine bile fayda yok, tamam çocuklar çok seviliyor ama, bir yandanda ömür törpüsü...
onlar daha ileri nesil, daha bencil, farklı bir kuşak yani...Ya öyle değil ama bizim de kardeşlerle aramız aman aman değildir ama mesela ablam şu an sıkıntılı bi dönemde biz destek oluyoruz...yani yaşadığım bu durumun da kafamı karıştırmasındaki rolü büyük.. Allah göstermesin oğlumun bir sıkıntısında destek olacak kardeşi olmayacak diye de düşünüyorum. Bilmiyorum ya..
Haklısınız verimli olacağımı düşünmüyoru.Bakabilceginiz kadar cocuk yapmak mantikli sirf cocuk kardessiz kalmasin diye cocuk yapmak cok sacma dunyaya bir can getirmek bu kadar basit degil sirf ilki kardessiz kalmasin diye cocuk yapilmaz boyle dusunenler dogur Allah rizkini verir de derler isin gucun olmazsa havadan gelmiyor bezi mamasi ustelik bunun manevi kismida var iyice dusunmek lazim 2 cocuga verimli olabilirmiyim diye
Aynen öyle tek çocuğa bile yetecek miyiz diye düşünürken.. İşte kardeşlik de bi ihtiyaç mı diye düşünmeden edemiyorum..benimde tek oğlum var, ona bile gelecek hazırlamak okadar zorkii...
Evliligim de cok iyi degil kismina kadar dusuncem farkliydi. Ev,is bir sekilde ayarlanir da evliliginizin temelleri saglam degilse 2. cocuk fikrini rafa kaldirin derim.Slm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
Katılıyorum bnm de var ama varlığını hiç bir zaman hissetmedim aksine zararı çok dokundu..Kardeşi olmayan ölmüyor. Benim yok, hiçte aramadım aksine memnunum bile çünkü zaten annem hep çalışıyordu, maddiyatimizda öyle çok iyi değildi.
Her kardeste ömür boyu birlikte olmuyor zaten biyerden sonra herkes kendine...
hic bencilce degil aksine çok düşünceli bir davranış. ne kadar güzel kendinizi biliyorsunuz, maddi manevi sınırlarınızın farkındasınız. imkansızlıklar içinde sırf bir tane daha olsun diye doğurup yetememek, çocukları eksik bırakmak daha bencilce.Slm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
Bence bencilce degil durum ortada maddi ve manevi olarak hazır hissetmiyorsanız yapmayın eskiden derlerdi birlikte büyüsünler ama günümüzde herseye yetişilmiyor maalesefSlm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
Bencilce gelmedi bana.Yazdıklarınzı çok mantıklı buldumSlm kızlar.. Son günlerde bir yakınımız kızının yeni aldığı elbiseleriyle çekilmiş fotolarını bana gönderip, kız çocuk çok tatlı oluyor sen de yap bi tane diyince düşünmeden edemedim.. Bir oğlum var 2.5 yaşında, ama ikinci çocuk planım yok, yani isterim de anca yatılı bakıcı olursa, çalışmayıp enerjimi onlara verebileceksem isterim.. Yani böyle bi şey söz konusu olmadığı için istemiyorum.. Kiradayım önce bir ev almak, sonra o evin borçlarını bitirmek bu da bi 10 yıl demek, konut kredileri malum,sonra kazandığım borca gitmeyince de gezmek, kendime biraz vakit ayırmak istiyorum,evliliğim de çok iyi değil o yüzden zaten uzun bir süre erteledim 2.çocuğu...ama şartlar böyleyken ben hiç yapmak istemiyorum, şartlar anca 15 yıl sonra olgunlaşır kısaca o da her şey yolunda giderse.. Özetle bencilce bi yaklaşım mı bu, oğluma kardeş yapmalı mıyım..ev,iş,para,evlilik düşünmeden ona bir kardeş vermeli miyim..
Mesajınız çok iyi geldi.. Teşekkür ederim..hic bencilce degil aksine çok düşünceli bir davranış. ne kadar güzel kendinizi biliyorsunuz, maddi manevi sınırlarınızın farkındasınız. imkansızlıklar içinde sırf bir tane daha olsun diye doğurup yetememek, çocukları eksik bırakmak daha bencilce.
ayrica tek çocuğum. inanın zerre eksiklik yaşamadım. sadece küçükken isterdim kardeş. onu da oyuncak bebek gibi oynamak için isterdim. ilkokul çağının sonunda o isteğim de bitti.
kardeşin çok güzel katkıları vardır tabi çocuğa ama emin olun tek çocuk olmanın da çok artısı var. tek başına dünyanın herhangi bir yerinde yaşayabilecek güçte oluyorsun. kendi kendine yetiyorsun. sırf yalnız kalmamak için saçma dostluklar ilişkiler yaşamıyorsun. kendinle vakit geçirmeyi biliyorsun. hayal gücün çok genis oluyor... daha bir sürü güzel şey :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?