- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Şimdi,sağolun varolun demez bunu bir kere eleyelim.
Burada görmüyormuyuz,"kv ev verdi oturuyoruz,çocuğuma da bakıyor,ama evime gelmesini istemiyorum",ev verdi diyenlere,"verdiyse oğluna verdi benle ne alaka,benden teşekkür bekliyor adeta,ne münasebet" diyen kadınları.
Minnet en ağır yüktür.
Böyle bir yardımın minneti de büyüktür,ben olsam bir göz odada yaşar,babamın evi de olsa hele yeni evliyken ve "biz bir aileyiz"bilinci oluşmamışken oturmayı tercih etmezdim.
Ev aileye uzak olsa hadi neyse,aile apartmanında biz kadınlar da oturmak istemiyoruz bu bir gerçek...
Evet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
Boşanıyorlar adam eşyalarını topladı gittiNiye birleştin sen bunla ya
Boşanıyorlar adam eşyalarını topladı gitti
Evet ama cok üzüldü yazıkAman aman kurtulmuş
Ya çocuk yaparsın ya boşanırısiz diyordu zaten
Duyguları olan,seven herkes üzülürdü ya..Evet ama cok üzüldü yazık
Evet ben bise demiyorum ki canim tabiki normal üzülmen ben de üzüldüm yani ne olursa olsun emeklerle kurulmus bir yuva var ve sen biraz saf birisin yani uyanik açıkgöz biri değilsin saf niyetlisinDuyguları olan,seven herkes üzülürdü ya..
Üzüldüğüm nokta babam bu kişiyi arayınca neden babama sevdiğini söyledi,babam da dayanamamış,severek ayrılmasınlar diye çağırmış, neden geldi peki, ben şubatın 28 inde onunla bu eve birleşerek dönmüştüm, bu olaylar ise dün Yani 25 Mart’ta oldu..
1 ay bile sürmedi Yani.. amacı neydi,1 ayda bana bu sıkıntıları bırakıp çekip gitti..
Hiç gelmese yok ben istemiyorum dese belki ben bu zamana kadar yaralarımı saracaktım.. şimdi en baştan devam..
Dilerim Allah beni ona mumla aratır ve şu benimle şikayet ederek geçirdiği günleri hayatının en güzel günleri olur... başka hiçbir şey diyemiyorum..
Ben bu lafı ilk yıl kullandım ve özrünü diledim..Evliliğinizin ilk yılı "babanızın evi" diye adamın başına kakmissiniz. Dedeniz gelmiş yine kira vermemenizi lafa karıştırmis. Şu durumda elbette adam ev almak isteyecek.
Ayrıca boşanma aşamasına gelmiş dönmüşsünüz ama bu dönüş evliliğe güveni kırmış aynı zamanda, dolayısıyla ben de eşinin yerinde olsam böyle sallanan bir evlilikte alacağım evde senin hak sahibi olmani istemezdim doğal olarak. Yanj düşüncesi buysa bile haksiz diyemem. Babanın evleri varmış hala kocanın babasıyla ortak alacağı evinden hak alma derdine düşmüşsün adam iyi yapıyor.
Söyledim..Evet ben bise demiyorum ki canim tabiki normal üzülmen ben de üzüldüm yani ne olursa olsun emeklerle kurulmus bir yuva var ve sen biraz saf birisin yani uyanik açıkgöz biri değilsin saf niyetlisin
O dengesiz ne istediğini bilmiyor yani ortada dolaşıyor kapıyı ne diye üstüne kitliyor onu da anlamadim ya
Babanlara söyledin mi evi terk ettigini esyalarni toplayıp?
Yani altın meselesi olsun,ben sahsen vermezdim naparsa yapsinSöyledim..
Ne anlamda safım,uyanık değilim?
Kapıyı evde yalnız olduğum İçin güya düşünüyor da kilitliyor...
Ben bu lafı ilk yıl kullandım ve özrünü diledim..
Dedem ise o gün hem okul okuyup başka şehire gitme durumunda bir de çocuk istiyorsun “sen yarım gün çalışarak,bunca masrafı nasıl karşılayacaksın,burda kira vermeden 3 yılda yine sıkıntı çektiğiniz oldu” dedi..
Dedem tamamen haklı konuştu orda..
Ona kimse bu evde oturuyorsun da kira vermedin bugüne kadar diye başına kakmadı..
Ev aramadı normalse hiç yokken para yola çıkılır mı peki ?
Babası inşaatta amelelik yaparak geçimini sağlıyor,kardeşi yine belki birkaç sene içinde evlenecek , biz yardım ederiz diyorlar kime güvenilip kimden medet umulur bu devirde ?
Hani cebinde 150 bin paran olur da 50 bin kredi çekip ev alırsın tamam ama bu kadar yüksekten uçmaya gerek yok..
Kendisi 1 aya kadar işten çıkacaktı...
Ben bütün bunalrı düşündüm,haksız olduğumu sanmıyorum..
İlerde bir gün ben ayrılmak istiyorum dese , o evin ödemesine yeri gelip destek olacağım belki ve maddi sıkıntısını çektiğim evde hiçbir hakkım olmayacak.. o akşam ortak kullandığımız eşyalardan bile götürmüş.. saç kurutma makinası felan.. kumbara vardı almış onu gitmiş mesela.. o bunlara tenezzül ederken ben yıllarca borç ödeyip hakkımdan feragat edeyim öyle mi ?
Biz paragöz biri olsaydık onu 3 yıl bu evde oturtmazdım ben.. babamın cebine aylık +850 gelir girerdi..Bana ihtiyacın olursa yardım etmem diyin ozaman ve yardım etmeyin ona göre ev almaya girişsin.
5 yil olacak ben asla senin malın, benim param lafı yapmış değilim evliligimde, eşim de yapmaz ama sizin gibi evliligim olsa, sizi hak sahibi yapacağıma risk alırdim muhtemelen.
Biz paragöz biri olsaydık onu 3 yıl bu evde oturtmazdım ben.. babamın cebine aylık +850 gelir girerdi..
Mallarının babasıyla ortak olduğunu söyleyen biri kendisi.. benimle bir aile olduğu bilinci dahi yoktu kendisinde..
Hani birşeyler durup dururken söylenmez veya yapılmaz değil mi ? Öyle..
Benim babamın şuanda 3 tane evi var . Köydeki ev dedemlerin,eşyalar oraya gitti..Bide ben sana bise sorcam 1 var 1 yok bu aile fakir
Kayınbaba çulsuz. Esin desen az bir maaşla çalışıyor
Evlenirken dogru durust bir altin vs takmamışlar
Senin babanin kendi oturdugu ev köydeki ev ve size verdigi ev var. Sana diyor ki kızım ben sana araba alırım yani senin babanin durumu iyi?
Hic sorun olmadi mi evlenirken boyle seyler?
Ben anlatamadım size.. neyse şuan anlatabilecek pek durumda da değilim, benim ne demek istediğimi anlayan başka üyeler vardır.Konusmalarinizdan burada bile kibir akiyor. "Bu evde oturtmazdim???" Oturttunuz da evi üstune yaptiniz sanki. Babanız damadınin hatrina o evde oturtmuyor özünde siz yani kizi rahat olsun diye oturtuyor. Bu kadar dertse evi olanla evlencektin veya biraz zora gelip kiraya cikmayi bilseydin. Seni ailesi görmez tabi bu hareketlerinle...
Kredi çekecek olan kişi devlet memuru ise kefil gerekmiyorBanka ipotek koyuyor. Borcun odenememesi durumunda kefil borcu oduyor. Banka isini saglama alir. Kefil kim olacak demem o yuzden. Sanki esiniz arayi bunu kabul edesiniz diye duzeltmis. Kefilin rizasi ve imzasi gerekiyor.
Ya muhakkak küçümsememissinizdir ,baban da dogruyu söylemiş zaten yakisani yapmis bir kiz babasi olarak ama senin acindan da mi sorun olmadi çünkü biraz farkli bir hayata adım atmissin bence evlenince. Maddi olarak yani.Benim babamın şuanda 3 tane evi var . Köydeki ev dedemlerin,eşyalar oraya gitti..
Biz onları küçümsemedik ki .. düğün öncesi gelip konuştular ne Alalım diye altın olarak , babam dedi ki ben sizin bütçenizi bilmem dedi, bütçenizi zora sokmayın dedi.. ama öyle dememek gerekiyormuş.. şu kadar şunu takacaksınız demek gerekiyormuş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?