Tek kuruş yatırım olmadan ev almaya kalkmak..

Eski konularını da okuyun olay ev olayı falan değil 3 yıldır aklı nerdeydi acaba şimdi rahatsız oluyor
Belki o dönem huzurlu olacaklarını düşündü. .

Sonra baktı ki kimse kimseye boşuna böyle kolaylıklar sağlamaz. .

Konu sahibinin yazdıklarından baskıcı, sürekli kendi ailesini ön plana çıkarıp değer veren,sürekli o evde kaldıkları için eşinin minnet etmesini bekleyen bir tutum sezdim. .
O yüzden bu konuyla ilgili benim fikrim farklı. .

Adam zaten ödemediği kirayı bile yok sayıyor
Sağolun var olun ev verdiniz içinde oturduk bu sayede kaç sene kira ödemedi bile demiyor
Daha hala binbir afra tafra
Kardeşinin üzerine olan eve neler der düşünmek istemiyorum

Aslında erkeklere iyilik yaramıyor önce bir burunlarını sürteceksin
Konu sahibi ailesinin evinden önce en az 1000 liralık kirada bir yer tutup ödetseydi 1 yıl sonra o eve girselerdi belki kıymet bilirdi
Şimdi ana baba resmen suçlu çıkacak evlerini açıp kira ödetmedikleri için

Çekti gitti. Eşyasını toplayıp ,ben sen Salı günü adliyedeyim..

Ev ipotek oluyordu kefili bilmiyorum . Benim babam neden ödesin onların borcunu öyle bir durum olsaydı

Boşuna sağlamaz derken? Benim annem babam bile benim evime sık sık gelmezdi neden biliyor musunuz, onun ailesi yakın değil size, biz sık gelirsek kaynanalık yaptığımı,düzeninizi vs bozduğumu sanarlar diye..
Benim ailem bu kadar inçe düşündü..
Boşuna sağlamaz demişsiniz ya, benim ailem kira mı bekledi ondan. Bu evlilik devam etseydi ve 10 sene daha otursaydık,artık çıkın yeter diyecek bir aile değildi benim ailem..
Annem market alışverişi yaptığında her ay kendine zeytinyağı vs alırken beni ayırmaz bana da alırdı..
Ben onun ailesinden görmedim bunları..
Şimdi kimse bana bu devirde kimse kimseye boşuna iyilik yapmaz diye düşünmüştür diyemez..

Bakin mutlaka aileniz çok çok iyidir fakat siz eşinize karşı nasildiniz o önemli. .Çünkü beşer şaşarız ailemiz iyilik yapınca, fedakarlık yapınca illa bu durumu eşimizin gözüne gözüne sokmaya çalışırız, başına başına vurmaya çalışırız. .Bak benim koca yürekli,mert ailem deriz..

Ama kadın olsun erkek olsun böyle bir şeye maruz kalmak istemez..
Eşiniz belli ki artık istemiyor 3 yıl yetmiş ona..

Ama kiraya yok dedi,
Ben de dediğim gibi kardeşinin üzerine olan eve oturmazdım,çünkü bir gün bana senden ayrılmak istiyorum dese ben hiçbir hak talep edemiyorum,dımdızlak ortada kalıyorum..
Hani benim de güvenebileceğim bir durum yoktu..

Eğer ki bir daha barışma durumunuz olursa tabi bilemiyorum şuan çok üzgünsünüz boşanmak istiyorsunuz ama belli olmaz..

O zaman asla ailenizin evinde oturmayın kirayı versin kıymet bilsin..
O krediyi tabi kabul etmeyeceksiniz o ayrı konu..
Bakın ama şunu kabul edin sizin de kendinizi özellikle aileniz konusunda törpulemeniz gerekir.

Şimdi,sağolun varolun demez bunu bir kere eleyelim.
Burada görmüyormuyuz,"kv ev verdi oturuyoruz,çocuğuma da bakıyor,ama evime gelmesini istemiyorum",ev verdi diyenlere,"verdiyse oğluna verdi benle ne alaka,benden teşekkür bekliyor adeta,ne münasebet" diyen kadınları.
Minnet en ağır yüktür.
Böyle bir yardımın minneti de büyüktür,ben olsam bir göz odada yaşar,babamın evi de olsa hele yeni evliyken ve "biz bir aileyiz"bilinci oluşmamışken oturmayı tercih etmezdim.
Ev aileye uzak olsa hadi neyse,aile apartmanında biz kadınlar da oturmak istemiyoruz bu bir gerçek...

Çok teşekkür ederim, tabi ki bu evlilikte benim de çok hatalarım vardı .. ben bunu hep dedim.. ben sütten çıkma ak kaşık değildim..
Ama şuan bu noktada olma sebebimiz %80 o..
Bizim bir daha bir araya gelme durumu yok, o gitti her şey bitti..
Geçen ay da biz 1 aylık bir ayrılık yaşadık ve tam 1 ay bekledim belki adım atar diye atmadı..
Bu ay o protokolü Salı günü vereceğim asliyeye açacağım davayı..
Ailesine o benden daha düşkün :)
Ne diyor biliyor musunuz , sen babamla benim arama girme şunu bi kabullen . Babamın malı benim malım,benim malım babamın malı diyor..
Tekerleme gibi oldu bu da :)

Aile apartmanı değil ki :) annemler bana 15 km ötede oturuyor,apartmanda sadece 90 yaşında dedem ve 75 yaşında babaannem oturuyor, onlar da sadece kış mevsiminde.. yazın 6 ay köydeler..
Aile apartmanı değil Yani..

Ben yine de boşanmaniz taraftarı değilim. .
Yaşadıklarınız oturup konuşunca düzelemeyecek şeyler değil. .
Evliliğin ilk zamanları, bazı çiftler için güç gösterisine döner. .
Fakat biraz olgunlaşınca ikinizde biz napiyoruz diyeceksiniz. .Ama ne zaman aileleri de bir kenara koyduğunuz zaman,çekirdek ailenizi düşündüğünüz zaman..
Eşiniz sizi tamamen silseydi çıkarken kapıyı kilitlemezdi :))

Oturup konuşmayı o kadar çok denedim ki..
Dinlemedi up uzun mesajla anlattım..
Dinlemedi mektup yazıp okumasını sağladım,duygularımı,hislerimi,düşüncelerimi..
Ama o bunları o anlık anladı ,sonrası yine aynı..

Geçen gün kendisine, sen artık ailenden ayrıldın bak biz 2 kişilik ufak bir yuva kurduk dedim, (bu babamla benim arama girme mevzusunu söylediğinde)
Çay tepsisinde şekerlik vardı onu tuttu, hızlıca kenara çekti beni ailemden böyle ayıramazsın sen, benim karımsan bu aileye sen dahil olursun diyor..
Hani ben değil ,o kopamıyor babasından..
Hangi geriye dönüp baktığımda ,çok büyük pişmanlıklarım yok şöyle yapsaydım dediğim..

Yani çekirdek aile olduğunuzu birbirinize yinelemeyin hissettirin. .
Diyorum ya..İlk zamanlar iki tarafta kendi ailesine dönük olur ama zamanla eşine ayrı bir düşkün olmaya başlar. .

Çok yakınım bir erkek sürekli eşiyle ailesi yüzünden tartisirdi simdi evliliklerinin 7.senesi ..eşine, evine ,cocuguna ayrı bir bağlı ve artık arada ki dengeyi kurabiliyor..
Bunların hepsi olgunlaşmayla alakalı. .

Siz de eşiniz de olgunlasacaksiniz zamanı gelince yaptıklarınıza gülümseyeceksiniz..

Sizde en hoş şey çıkarken kapıyı üzerinize kilitlemesi küserken bile sizi yine de korumaya çalışması. .

Hakkınızda hayırlısı olsun yalnız bence ilk protokolü vermeyin onda vazgeçtiğiniz bazı şeyleri talep ederek yeni bir protokol hazırlatın, siz vicdanınızın sesini dinliyorsunuz, tok gözlü birisiniz fakat eşiniz sizin bu iyi niyetinizi hak etmiyor

Kendisinin bir şeyi yok ki..
Arabası var işte kredisi 1 yıl daha devam ediyor.. yalnız ödeyecek onu..
Onun dışında eşyaları var, işime yaramaz mıydı yarardı.. ama ben onun gibi 3-5 tahta parçasının peşine düşecek biri değilim...

Ben de boşanırken tıpkı sizin gibi düşündüm hatta çok ilginç bir tesadüf o dönem bizde de kredi çekip alınmış bir araba vardı kredi ödemesi olan arabayı talep etmek gereksiz zaten ben altınlarınızı talep edebilirsiniz diye düşündüm şimdiki aklım olsa altınlarımı isterdim ben.

Ev ipotek oluyordu kefili bilmiyorum . Benim babam neden ödesin onların borcunu öyle bir durum olsaydı
Banka ipotek koyuyor. Borcun odenememesi durumunda kefil borcu oduyor. Banka isini saglama alir. Kefil kim olacak demem o yuzden. Sanki esiniz arayi bunu kabul edesiniz diye duzeltmis. Kefilin rizasi ve imzasi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…