- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Bir de tek celsede bitsin istiyorum .. çekişmeli davalar yıllar bile sürebiliyor..Ya sen biraz saf mısın acaba o elindeki protokolü yırtıp atıyorsun herşeyi paylaşacağın protokol hazirlatıyorsun bu şükürsuz adama bu lazım ayrıca bu muhabbetlere hiç gerek yok mahkeme zaten paylaşıyor evin kirasını da isteyin bi uyanık o mu
Eşyasını da istemediğimi,bu hafta içi bu evi boşaltmasını söyledim..
Olması gereken en doğru olan karar bu .. elimdeki protokolü vereceğim mahkemeye..
Ama şuan yine de içim acıyor, değişik duygu durumları içerisindeyim... normal mi bu .. bu durumu yaşamış,atlatmış insanlardan yorum istiyorum.. lütfen desteklerinizi esirgemeyin..
[/QUOTE
Sevindim .. kararının arkasında durursun inşallah. Yeni hayatın daha güzel olucak. Bu arabesk adam sana uygun biri degil ,konularindan anlaşılıyor. Senin yasadigin evlilik evlilik değil.
Kararlı durmak derken. Durdum zaten..Hayırlısı olsun hakkında, nacizane fikrim keşke babanin evinde oturmayip o evi kiraya verip kirasını siz alsaydiniz , açıkçası ben de esimin ailesinin evinde hiç kira vermeden oturmak istemem hele ki aynı binada 1. derece akrabalar varken, aynı durumda sen olsaydin ister miydin? esinin abisinin üzerine cekilecek krediye ben de karsi cikardim ki buna benzer bir durum yasadim , esim babasi emekli olduğu için babası uzerinden kredi cekmek istedi , hakkını yemeyeyim benim annem de emekli ilk olarak benim annem uzerinden cekelim dedi , istemedim , sonra babasi üzerinden cekmek istedi yine istemedim ama yaklasik 1 sene kadar haftada en az 2 kez bu konular açıldı, en sonunda dedim ki calisip kazandigim kredisini bizim odedigimiz bir ev kimsenin ama kimsenin üzerine olmaz , ya senin ya benim , çok kararli durdum ama kendi annemin bile uzerine olsun istemedim , en nihayetinde daireyi aldik esimin birikmisi vardi evlenmeden önce, düğünden gelenlerde vardı, reklam olur diye yazmayayim ama su ... evim den aldik dairemizi ve benim üzerime, Allah a şükür biz atlattik bu durumlari tartismalari ama kararlı durmak lazım
Aşmak İçin zaman kalmadı sorunları, bitti çünkü :)önceki konularını bilmiyorum ama evden daha ciddi sorununuz var. Saygı yok. Umarım önce bu sorunu aşarsın.
En azindan eşinin içinden neler geçtigini,ailen ve senin hakkında neler düşündüğünü öğrenme firsatin oldu...bu olanlar senin bu günleri daha kolay atlatmani da sağlayacak gücü verecek sanaAşmak İçin zaman kalmadı sorunları, bitti çünkü :)
Valla bir ben miyim eşinizi haklı bulan..Evet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
Krediyi kardeşi üstüne çekip, tapusu kardeşine ait olan sıkıntısını ben çektiğim yeri gelip ödemesine dahil olduğum ama dünyanın binbir türlü hali var bir boşanmada en ufak hissem olmayan bir ev eşimin istediği...Valla bir ben miyim eşinizi haklı bulan..
Belki eşiniz böyle iç güveysi şeklinde yaşamak istemiyor..Her insan bir olmaz
Yani evet elinizde düzgün bir para yok ama adam bir şekilde bir çıkar yolu arıyor ve bence siz çok baskın bir karaktersiniz ..
Sizin ailenizle,ailenizin evinde, ailenizin çevresinde yaşamak istemiyor neden anlamak istemiyorsunuz.
Eşinizle neden başka bir evde mutlu olamayacağınızı düşünüyorsunuz.
Muhit diyorsunuz, o diyorsunuz, bu diyorsunuz,ailem de ailem diyorsunuz..
Siz bu şekilciliginize,bencilliğinize evliliğinizi feda etmişsiniz. .Adam evi terketmekte çok haklı. .
Eşinizi görmüyorsunuz, duymuyorsunuz.
Arabanın kredisinin ödenmesi sürecinde onun yanında oldun da ne oldu? Evliyken alınmış ,taksitleri odensin diye fedakarlık yaptığın mal için bir cümleyle "arabada hiçbir hakkın yok" dedi geçti...o evde de bir hakkın olmayacak ona göre ...adam senin bileziğinle alınmış eşyayı sana vermiyor dahası var mı? Neredeyse " 3 yıldır benim sayemde karnın doydu daha ne istiyorsun" diyecekKrediyi kardeşi üstüne çekip, tapusu kardeşine ait olan sıkıntısını ben çektiğim yeri gelip ödemesine dahil olduğum ama dünyanın binbir türlü hali var bir boşanmada en ufak hissem olmayan bir ev eşimin istediği...
Kabul mü etseydim..
Başkasının üstüne olan evi ?
Arabanın kredisinin ödenmesi sürecinde onun yanında oldun da ne oldu? Evliyken alınmış ,taksitleri odensin diye fedakarlık yaptığın mal için bir cümleyle "arabada hiçbir hakkın yok" dedi geçti...o evde de bir hakkın olmayacak ona göre ...adam senin bileziğinle alınmış eşyayı sana vermiyor dahası var mı? Neredeyse " 3 yıldır benim sayemde karnın doydu daha ne istiyorsun" diyecek
Yahu tabi böyle bir şeyi kabul etmeyin.Krediyi kardeşi üstüne çekip, tapusu kardeşine ait olan sıkıntısını ben çektiğim yeri gelip ödemesine dahil olduğum ama dünyanın binbir türlü hali var bir boşanmada en ufak hissem olmayan bir ev eşimin istediği...
Kabul mü etseydim..
Başkasının üstüne olan evi ?
Aynen.. hadi önceki konularımda benim de hatam vardı .. ana bu son konuda onu haklı bulana gerçekten şaşarım..Arabanın kredisinin ödenmesi sürecinde onun yanında oldun da ne oldu? Evliyken alınmış ,taksitleri odensin diye fedakarlık yaptığın mal için bir cümleyle "arabada hiçbir hakkın yok" dedi geçti...o evde de bir hakkın olmayacak ona göre ...adam senin bileziğinle alınmış eşyayı sana vermiyor dahası var mı? Neredeyse " 3 yıldır benim sayemde karnın doydu daha ne istiyorsun" diyecek
Bu cirkinliklerin başka versiyonlarını en naif olunması gereken anlarda bile yapmasa (adam parkta çocukları seyrederken "Suriyeli bir kadınla evlensem seninle olduğumdan daha mutlu olurdum" bile dedi sagolsun) "canini acitmak için söylüyor ,onun da anı açıyor vs." diycem ama yok öyle değil.Artik günlük hayatlarıni bu şekilde yaşıyorlar..öyle evlilik de olmaz,evli kalmanın anlamı da ...3 günlük dünya bu kadar sıkıntıya hiç gerek yokBoşanırken tanırsın en iyi diyenler bunun için demiş işte..
Çirkinleşmeden ayrılan bir adamsa kocanız, bırakmayın diycem nerdeyse. :)
Kişilik sahibi adam kolay bulunmuyor malum..
Ailemin evinde 3 yıldır oturuyoruz bana diyor ki bugün “ arabayı kira vermeyişimiz sayesinde aldık dediğimde ; beni o eve siz soktunuz diyor .. lafa bakar mısınız .. 3 senede başka bir eve 30 bin lira kira verecekti ,biz göz göre göre kötülük yapmışız adama..Yahu tabi böyle bir şeyi kabul etmeyin.
O durum zaten mantıksız. .Ama sizde çare aramıyorsunuz.
Madem aileniz oturmaniz için size izin veriyor orayı kiraya verin başka bir yere kiraya çıkın. .
Eşinizin rahatsız olduğu çok şey var ..Sizin bu konuda nasıl davrandığınızı bilemeyiz..
Burdan yazdıklarınıza göre insanlar size hak veriyor ama empati yapınca sizin fazlasıyla haksız olduğunuz aşikar. .
Doğmamış bebeğe don biçiyorsunuz.Abisi memur olsa ne yazar eşiniz size bol keseden atmış o parayı kredi çekmek kolay mı? Bu bir
O adamın eşi buna müsade eder mi bu iki
Belki abisi bile çekmek istemiyor..Esin ödeyemezse kredi adamın elinde patlar. .Yani bu işler ha deyince olmuyor..
Siz de maşallah evliliginize yuvaniza sahip çıkacaginiza,eşinize akıl vereceğinize yangına körükle gidiyorsunuz..
Neden illa ki dedenizin evi ve o mahalle?
Neden karı koca kimseye bağımlı olmadan kendi ayaklarınız üzerinde durup çekirdek ailenize sahip çıkmıyorsunuz. .
Boşanmak çok kolay Adliyeye gitmeye bakar..
Ya sonrası..çok mükemmel insanlar mı karsiniza çıkacak?
Esiniz ve ailesi akillarinca guzel bir plan kurmuslar. Kredinin kefili kim olacakti ben onu merak ettim? Bu tuketici kredisi degil ki konut kredisi 8-10 yillik kredi borcu odenecek. Akillarinca ev kendilerinde kalacak borcu babaniza sizi babaevine gonderecekler.Ailemin evinde 3 yıldır oturuyoruz bana diyor ki bugün “ arabayı kira vermeyişimiz sayesinde aldık dediğimde ; beni o eve siz soktunuz diyor .. lafa bakar mısınız .. 3 senede başka bir eve 30 bin lira kira verecekti ,biz göz göre göre kötülük yapmışız adama..
Kiraya çıkalım diye de teklif ettim, ben kiraya para vermem, onun üstüne katar kendi evimin borcunu öderim dedi..
Kardeşi evli değil ayrıca, ve kendisi kabul ediyor kredi işini..
Bak güzelim ister ayrılın ,ister gidin kayninin üstüne ev alıp yıllarca eşinin maaşını krediye senin maaşını boğazına yetireceginiz kaynini da mal sahibi yapacağınız bir düzene geçin ...ama siz birbirinizi yemekten hayatı kaciriyorsunuz....hayatta çok büyük dertler var!! Hayatta çok büyük mutluluklar da var ...ama ikinizin tek gündemi bir sonra ki kavganiz nedeniyle kimin pes edip diğerinin burnunu surtecegiAynen.. hadi önceki konularımda benim de hatam vardı .. ana bu son konuda onu haklı bulana gerçekten şaşarım..
Hangi kadın kabul eder kocası gitsin kardeşi üzerine kredi çekip ev alsın, ve sana hiç danışmayıp senin fikrini önemsemesin..
Tam tahmin ettiğim gibi.. ne olsa yüzüne vurmuşsunuz saygıda kalmamış sevgi de ..Ailemin evinde 3 yıldır oturuyoruz bana diyor ki bugün “ arabayı kira vermeyişimiz sayesinde aldık dediğimde ; beni o eve siz soktunuz diyor .. lafa bakar mısınız .. 3 senede başka bir eve 30 bin lira kira verecekti ,biz göz göre göre kötülük yapmışız adama..
Kiraya çıkalım diye de teklif ettim, ben kiraya para vermem, onun üstüne katar kendi evimin borcunu öderim dedi..
Kardeşi evli değil ayrıca, ve kendisi kabul ediyor kredi işini..
Eski konularını da okuyun olay ev olayı falan değil 3 yıldır aklı nerdeydi acaba şimdi rahatsız oluyorTam tahmin ettiğim gibi.. ne olsa yüzüne vurmuşsunuz saygıda kalmamış sevgi de ..
30 bin lira kira verecekti - Sanki karı koca değilmişsiniz gibi..Sizin eşinize genel tavrınız böyleyse adamın size tavrı daha masum..Eşyalarını toplayıp çekip gitmiş..
Siz başta hiç o eve taşınmayip kendi ayaklarınız üzerinde dursaydiniz şimdi daha farklı olurdu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?