teknoloji marketindeki hakaret ve aşağılık hissi..

Ben bir bankada yaşadım bu muameleyi boyunun ölçüsünü aldılar bir güzel şikayet edince. Şıkayetten sonra hesap kapattirmaya gittim kafalarını gomecek yer aradılar. Olaydan sonra hiç de ezik hissetmedim hatta daha çok ortalığı kaldirmadigima pişman oldum da yapım uygun değil buna zaten.

Kiyafetinden dolayi oldugundan emin misin.
Belki yasin kucuk o paralara cikamayacagini dusunmus
Bu sebeple yapmistir bu terbiyesizligi.

Yaşımdan büyük gösteriyorum boyumdan dolayı, bi de tabi adamın imalarından bunu çıkardım.. Ama dediğiniz gibi o orada çalışırken belki sevmediği bir ortam, benim öğle arasında sırt çantamla o tableti alabileceğime inanmak istememiş, kendince triplere girmiştir..

Çok üzüldüm yaşadığınız bu kötü olay adına. Giyiminiz hiçkimseyi ilgilendirmez. Kendinizi kötü hissetmeyin. Keşke hemen savcılığa şikayet etseydiniz. Görseydi gününü. Unutun bu kötü olayı, yaşanmamış kabul edin.

Bence sadece calisan terbiyesizligi bu.
Gorunusunle hic ilgisi yok.
Uzulme.

Teşekkür ederim desteğiniz için, ailem de savcılığa şikayette bulunmamı söyledi ama uluslararası ilişkiler öğrencisiyim, diplomat olma hedefim var şimdi mahkeme süreci falan ileride sicilimde böylesi saçma bir olay gözüksün istemedim..

Adam özellikle vurgulamış pahalı diyerek.
Bence de giyiminizle alakası yok.
Büyük ihtimal sizi öğrenci olarak düşünüp o kadar para çıkmayacağını düşünmüştür.
Yapılan her terbiyesizliği kıyafetlere yorarsak ooo..

Canım küçük gösteriyorsan ondan da olabilir
Sen yine öğrencisin düşünsene ben kazık kadar oldum hala bi normal mağazada ciddiye alınmıyorum(kıyafet mağazaları harşç) insanlar beni öğrenci sanıyor ve çeyiz ürünlerine bakarken ciddi anlamda nasılsa daha alamaz modunda umursanmıyorum...küçük gösteeince pahalı şeyleri zaten alamaz modunda yaklaşıyorlar.Annemle gidince ise çok farklı muamele bu böyle..

Garip bakmıyor artık demişsinizde, onceden de garip bakılmıyordu ki tesettürlü hanımefendilere.Garip olan garipseyenler.

Tartışma oluşturabilecek konulara girmesek.. Bundan korktuğum için başta belirtmedim giyimi... Benim asıl derdim şu anki ruh halim, aşağılık hissi.. Lütfen..

Başka noktalara cekmiyorum. Ilk mesajında sürekli giyimim yüzünden olduğuna eminim, giyimimden rahatsız oldum yazdığın için okurken dedim ki acaba nasıl giyiniyor. Yırtık, yamalı falan giydin sandım. Sonra bir baktım ferace yazıyor. Gereksiz kendi kendini de asagilamissin mesajında. Zaten kıyafetten bağımsız olarak hiçbir çalışan bir müşteriye o şekilde davranamaz. O ayrıntıyı belirtmeseydin de olurdu yani. Yazdığına göre oraya dikkat çekmeye çalışıyorsun diye düşündüm.

Aah ah.. Parayla imanın kimde olacağı belli olmaz diye bir atasözümüz var bu mağaza çalışanları bunu bilse.. Bi de ailemden zerre para almadan almak istedim tableti, birikmiş burslarımdan alıyordum zaten teknosadan almak istememiştim bi bakıp ön inceleme yapıp da çıkacaktım, oh olsun gittim apple ın online sitesinden aldım

Dedim ya bu olaydan sonra kendi kendimi gereksiz saçma sapan aşağılamaya başladım, zaten sorumun asıl kısmı orası.. Ay zaten bir derdim var dikkat çekmeye çalışanlarla dolu, okurken sıkılıyorum dikkat çekmeye çalışan tiplerin mesajlarını Saçma sapan bir insan benim gibi birini saçma aşağılık duygulara soktu ya ben ona yanarım..

Ben konuyla alakasiz kucuk bir dipnot dusmek istiyorum, konuya yorumumu da altta yapacagim. Tartismak istemiyorum sadece bir sey yazmak istiyorum, lutfen tartisacak kimse alintilamasin.

Birkac cevabinizda toplumumuzun artik kilik kiyafet sorununu astigini, insanlarin birbirine hosgoruyle baktigini yazmissiniz. Belirtmek istiyorum ki, durum hic de oyle degil. Siz kendi giyim tarziniz icin boyle oldugunu dusunebilirsiniz ama maalesef gecmisr oranla cok daha kutuplastik. Bu ulkede daha birkac ay once bir kadin sort giydi diye tekmelendi, hatitlarsiniz sanirim. Ben asiri acik giyinmeme ragmen yazin diz altinda, onu arkasi bogaz hizasina kadar kapali sadece kollari acik bir elbise giydigimde degil erkek, bircok kadinin kotu bakisini goruyorum. Simdi toplumumuz hosgorulu artik demek bana dokunmayan yilan binyil yasasin demek gibi geliyor bana. (yazdiklarinizdan sizin boyle dusunmeyeceginiz kanisina vardim, sadece bana nasil gprundugunu belirtiyorum) Zira hosgorulu, kilik kiyafeti asmis toplumlarda kadinlar toplu tasimada sort giydi diye saldiriya ugramaz.

Konumuza yorumum ise su; sizin ne giydiginiz, ekonomik durumunuz, dis gorunusunuz vs hadsiz teknosa gorevlisini ilgilendirmez. Sizinle ilgilenmeli sizinle saygili konusmaliydi. Ama iste maalesef bu ulkede saygi beklemek artik bir luks oldu. Bu kadar takmayin kafaniza, hadsizin biriymis, her hadsize uzulurseniz bu ulkede isiniz zor biliyorsunuz.

yazdıklarından şüphelenip eski konularına baktım. insani ilişkilerinde zaten problem var. bence çocuk senin öğrenci olduğunu anlayıp kendince samimi davrandı ama sen konuyu biz burada seni haklı bulalım diye giyime kadar çektin. hiç samimi değilsin, kendi eksiklerini insanlara yansıttığını düşünüyorum. beni düşmanın olarak görme ama artık şu aşağılık psikolojin için adım atman lazım, birilerine bunu yükleyip kendini haklı çıkarttırmak yerine.

Satis isinde bu isler biraz da boyle yuruyor
Malesef.
Danismanlar biraz insan sarrafi oluyorlar zamanla ve kimin alacagini,kimin oylesine sordugunu az bucuk kestirebiliyorlar.
Belirli bir satis kotalari oldugu icinde kendilerince bos musteri ile zaman kaybetmek istemiyorlar.
Dogru mu degil ama insani.
Bir yerde yoruluyorlar ve olmasi gereken disina cikabiliyorlar.
Anne ile giden musteri buyuk oranda alicidir :)

Konu sahibi arkadasim gordugun muamele cok kaba ve cirkin ama
Bu sadece alici olduguna inanmamasindan kaynaklanmis.
Ozellikle o pahali diye soylemiste.
Orada cikarip aliyorum ulen diye zort etmek vardi ama iste..

Son düzenleme:
Orda rezalet cikartsaydin icin sogurdu, hırsını alamamissin ondan.

Benim de başıma gelmişti. Sıradan bir kıyafette ve makyajsız olduğum için bir mağazada benimle ilgilenmemişlerdi. Bence üzüldüğüne değmez. Nasrettin Hoca ne demiş: Ye kürküm ye! Bu insanlar da böyle, onların lafı ile kendini kötü hissetmene gerek yok.

Haklısınız.. Çok haklısınız. Kimse de sizin yazdıklarınızı tartışamaz emin olun. Ben bugüne kadar gerek aile çevrem gerekse üniversite çevrem açısından özgürlükçü ve liberal bir ortamda büyüdüm/yaşıyorum.. Ve bu çevredeki insanlarla muhatap oluyorum, böylesi bi çevreden bana daha hoşgörülü bir toplum olduğumuz hissiyatı hakim oldu galiba.. Ama giyimi yüzünden, oturuşu bakışı kısaca yalnızca kadın olduğu için bıçaklanan, öldürülen nice hemcinsim varken dediğiniz gibi benimkisi biraz fildişi kuleden bakmak gibi oluyor.. Ya da üniversite sırasında gayet medenice toplumu yorumlar ve tartışırken, "toplumu" unutuyoruz sanki.. Geçmiş olsun size, zihnimiz ve yüreğimizdeki yaraları giderecek bir toplum temenni ediyorum en kısa zamanda.

Düşmanım olarak görmüyorum elbette Yalnızca haklı bulunmak için böylesi bir platformdan yararlanmam emin olun, zaten ortada haklı haksız olma gibi bir durum yok. Samimiyetim de kişiye göre değişir, saygı duyarım. Lakin her ne olursa olsun hakaret etmek, alıyorsan al almıyorsan alma defol demek öğrenci olduğunu anlayıp samimi davranmak değildir, hatırlatırım. Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…