Kiyafetinden dolayi oldugundan emin misin.
Belki yasin kucuk o paralara cikamayacagini dusunmus
Bu sebeple yapmistir bu terbiyesizligi.
Yaşımdan büyük gösteriyorum boyumdan dolayı, bi de tabi adamın imalarından bunu çıkardım.. Ama dediğiniz gibi o orada çalışırken belki sevmediği bir ortam, benim öğle arasında sırt çantamla o tableti alabileceğime inanmak istememiş, kendince triplere girmiştir..
Teşekkür ederim desteğiniz için, ailem de savcılığa şikayette bulunmamı söyledi ama uluslararası ilişkiler öğrencisiyim, diplomat olma hedefim var şimdi mahkeme süreci falan ileride sicilimde böylesi saçma bir olay gözüksün istemedim..Çok üzüldüm yaşadığınız bu kötü olay adına. Giyiminiz hiçkimseyi ilgilendirmez. Kendinizi kötü hissetmeyin. Keşke hemen savcılığa şikayet etseydiniz. Görseydi gününü. Unutun bu kötü olayı, yaşanmamış kabul edin.
Garip bakmıyor artık demişsinizde, onceden de garip bakılmıyordu ki tesettürlü hanımefendilere.Garip olan garipseyenler.Kapalılara kimse garip bakmıyor artık
Canım küçük gösteriyorsan ondan da olabilirmerhaba..
yaklaşık 5 ay önce oldu bu olay öncelikle.. öğrenciyim, çok fazla okunacak makale oluyor, dizüstü bilgisayarım çok ağır şöyle hafif bi iPad alayım dedim.. teknoloji marketlerine güvenmiyorum garanti konusunda sıkıntı çıkarıyorlar diye apple'ın internet sitesinden alacaktım ama almadan bi teknosa ya uğrayayım inceleyeyim öyle sipariş veririm diye düşündüm. stajdaydım zaten öğle arasında gittim.
zaten girdim tabletlere bakıyorum kimse ilgilenmedi, artık bakar mısınız diyince baktı bi görevli.. incelemek istiyorum dedim, senli benli laubali bi şekilde konuşarak "alacaksan kutuyu açarım bakarsın" dedi. air2 modeli aklımdaydı ama pro modelini de bi sorayım fiyatı nedir burada yok sanırım diyince "o pahalı" dedi. ben de sinirlendim orada fiyatından size ne pahalı ucuz ne demek diyince önce air 2 modelini sordun uzatma o pahalı dedi.. ben de daha da sinirlenince müdürünüzü çağırır mısınız dedim, adam da bekle bekle gelir diye söylendi.. benimle böyle konuşamazsınız dedim ama sakin olmaya çalışıyorum, adam "akıllı ol bana bağırma sen kimsin" diye bağırdı durdu güvenliği çağırın diye kendi aralarında konuştular, zaten içkili gibiydi... elim ayağım titreye titreye sizi şikayet edeceğim diye çıktım mağazadan arkamdan "sizin gibiler hep böyle kalın kafalı defol" diye bağırdı...
tabi gerekli yere şikayette bulundum uyarı aldığını söylediler ama ben etkisinden kurtulamadım sanırım...
ben hiçbir zaman giyimim kuşamımdan ötürü yargılanmadım, üniversite öğrencisiyim hocalarım çevrem her zaman zihnime, bilgi ve becerilerime göre değerlendirdi, beni BEN olduğum sevip sayarken bu tip insan müsveddesi bir tipin hadsizce orada müşteriyken beni böyle aşağılaması çok ağrıma gitti...
o "sizin gibiler" lafını söylerken giyimime imada bulundu farkındayım.. ve bu yüzden bu zamana kadar gururla taşıdığım, boynum her zaman dik ne modanın ne de başka bir şeyin etkileyemediği giyimim beni aşağılık bir haldeymişim gibi hissettiriyor.. o kadar eğitimimin, okuduğum kitapların, sevdiğim müziklerin bir kenara itilmiş sadece giyimim bazılarına göre "çağdışı" diye cahil, okumamış bilinçsiz olarak görülüyormuşum hissine kapılıyorum.. -bunu yazarken tartışma çıkarmak değil amacım..- bende fena etki yaptı bu olay, başta farkında değildim ama düşününce bu olaydan sonra bu eziklik aşağılık hissi başladı.. elimde değil, yardımınızı bekliyorum...
Garip bakmıyor artık demişsinizde, onceden de garip bakılmıyordu ki tesettürlü hanımefendilere.Garip olan garipseyenler.
Başka noktalara cekmiyorum. Ilk mesajında sürekli giyimim yüzünden olduğuna eminim, giyimimden rahatsız oldum yazdığın için okurken dedim ki acaba nasıl giyiniyor. Yırtık, yamalı falan giydin sandım. Sonra bir baktım ferace yazıyor. Gereksiz kendi kendini de asagilamissin mesajında. Zaten kıyafetten bağımsız olarak hiçbir çalışan bir müşteriye o şekilde davranamaz. O ayrıntıyı belirtmeseydin de olurdu yani. Yazdığına göre oraya dikkat çekmeye çalışıyorsun diye düşündüm.Başta zaten söylemedim giyimimi. Yukarıdaki bir arkadaş sorunca söyledim ve okuduysanız gereksiz mağduriyetçi tiplerden nefret ettiğimi onlardan olmadığımı söyledim.. Kıyafetle ilgili olduğunu da bir mesajda belirttim, adam kafasıyla işaret ediyordu saçma sapan süzüp iğrenir gibi bakıyordu.. Ben bu adama rağmen toplumun belli bazı şeyleri aştığının farkındayım.. Ülkede herkes aşağılanmıyor elbette, lütfen başka noktalara çekmeyelim olur mu
Aah ah.. Parayla imanın kimde olacağı belli olmaz diye bir atasözümüz var bu mağaza çalışanları bunu bilse.. Bi de ailemden zerre para almadan almak istedim tableti, birikmiş burslarımdan alıyordumCanım küçük gösteriyorsan ondan da olabilir
Sen yine öğrencisin düşünsene ben kazık kadar oldum hala bi normal mağazada ciddiye alınmıyorum(kıyafet mağazaları harşç) insanlar beni öğrenci sanıyor ve çeyiz ürünlerine bakarken ciddi anlamda nasılsa daha alamaz modunda umursanmıyorum...küçük gösteeince pahalı şeyleri zaten alamaz modunda yaklaşıyorlar.Annemle gidince ise çok farklı muamele bu böyle..
Başka noktalara cekmiyorum. Ilk mesajında sürekli giyimim yüzünden olduğuna eminim, giyimimden rahatsız oldum yazdığın için okurken dedim ki acaba nasıl giyiniyor. Yırtık, yamalı falan giydin sandım. Sonra bir baktım ferace yazıyor. Gereksiz kendi kendini de asagilamissin mesajında. Zaten kıyafetten bağımsız olarak hiçbir çalışan bir müşteriye o şekilde davranamaz. O ayrıntıyı belirtmeseydin de olurdu yani. Yazdığına göre oraya dikkat çekmeye çalışıyorsun diye düşündüm.
Canım küçük gösteriyorsan ondan da olabilir
Sen yine öğrencisin düşünsene ben kazık kadar oldum hala bi normal mağazada ciddiye alınmıyorum(kıyafet mağazaları harşç) insanlar beni öğrenci sanıyor ve çeyiz ürünlerine bakarken ciddi anlamda nasılsa daha alamaz modunda umursanmıyorum...küçük gösteeince pahalı şeyleri zaten alamaz modunda yaklaşıyorlar.Annemle gidince ise çok farklı muamele bu böyle..
Orda rezalet cikartsaydin icin sogurdu, hırsını alamamissin ondan.Dedim ya bu olaydan sonra kendi kendimi gereksiz saçma sapan aşağılamaya başladım, zaten sorumun asıl kısmı orası.. Ay zaten bir derdim var dikkat çekmeye çalışanlarla dolu, okurken sıkılıyorum dikkat çekmeye çalışan tiplerin mesajlarınıSaçma sapan bir insan benim gibi birini saçma aşağılık duygulara soktu ya ben ona yanarım..
Ben konuyla alakasiz kucuk bir dipnot dusmek istiyorum, konuya yorumumu da altta yapacagim. Tartismak istemiyorum sadece bir sey yazmak istiyorum, lutfen tartisacak kimse alintilamasin.
Birkac cevabinizda toplumumuzun artik kilik kiyafet sorununu astigini, insanlarin birbirine hosgoruyle baktigini yazmissiniz. Belirtmek istiyorum ki, durum hic de oyle degil. Siz kendi giyim tarziniz icin boyle oldugunu dusunebilirsiniz ama maalesef gecmisr oranla cok daha kutuplastik. Bu ulkede daha birkac ay once bir kadin sort giydi diye tekmelendi, hatitlarsiniz sanirim. Ben asiri acik giyinmeme ragmen yazin diz altinda, onu arkasi bogaz hizasina kadar kapali sadece kollari acik bir elbise giydigimde degil erkek, bircok kadinin kotu bakisini goruyorum. Simdi toplumumuz hosgorulu artik demek bana dokunmayan yilan binyil yasasin demek gibi geliyor bana. (yazdiklarinizdan sizin boyle dusunmeyeceginiz kanisina vardim, sadece bana nasil gprundugunu belirtiyorum) Zira hosgorulu, kilik kiyafeti asmis toplumlarda kadinlar toplu tasimada sort giydi diye saldiriya ugramaz.
Konumuza yorumum ise su; sizin ne giydiginiz, ekonomik durumunuz, dis gorunusunuz vs hadsiz teknosa gorevlisini ilgilendirmez. Sizinle ilgilenmeli sizinle saygili konusmaliydi. Ama iste maalesef bu ulkede saygi beklemek artik bir luks oldu. Bu kadar takmayin kafaniza, hadsizin biriymis, her hadsize uzulurseniz bu ulkede isiniz zor biliyorsunuz.
yazdıklarından şüphelenip eski konularına baktım. insani ilişkilerinde zaten problem var. bence çocuk senin öğrenci olduğunu anlayıp kendince samimi davrandı ama sen konuyu biz burada seni haklı bulalım diye giyime kadar çektin. hiç samimi değilsin, kendi eksiklerini insanlara yansıttığını düşünüyorum. beni düşmanın olarak görme ama artık şu aşağılık psikolojin için adım atman lazım, birilerine bunu yükleyip kendini haklı çıkarttırmak yerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?