teknoloji marketindeki hakaret ve aşağılık hissi..

Marka ve modern ? Modern olmayan nasıl oluyor ?

Beni de tesettürlü oluşumdan ötürü tezgahından kovan, kötü kötü süzen insanlar oluyor. Mesela bir kere yolda yürürken bi teyse 70 yaşlarında çantasıyla böğrüme bir geçirdi neye uğradığımı şaşırdım döndüm baktım arkasını dönmüş tip tip bakarak gidiyordu. Ama hiç ağrıma gitmedi acıdım sadece.. Zihniyetine acıdım. Tezgah olayından birini bahsedeyim yabancı bayanlar vardı fiyat sorup duruyorlardı ben bi tane sordum alacaktım bi tane daha alayım diye düşündüm ve diğer beğendiğim parçanında fiyatını sordum adam bana eeh kalabalık yapma gibi bir laf söyledi. Alacaklarımı bıraktım çektim gittim. Neden aşağınlanmış hissedeyim ki mesela? Kimin aşağılık olduğu sizcede ortada değil mi? Bu hakaretleri, eziyetleri Rabbimin emrini yerine getirdiğimiz için çekiyorsak ne mutlu bize. Karşılıksız kalmayacak ki. Çekende çektirende hak ettiğini alacak. Hiç kafaya takma..

Heyyy Allahım sen sabır ver Yıl olmuş 2016 hala insanlar giyim kuşamına göre mi ''sizin gibiler''diye yargılanıyor İster çarşaflı olsun ister başörtülü ister mini etekli..Şu kafadan bir kurtulamadılar gitti ya

Uzunca düşünmen gereken bir konu değil bu.
Sadece terbiyesiz biriyle mülakaşaya girmişsin, olur böyle şeyler. Üzerinden 5 ay geçmiş, ciddi bir süre.
Dışarıdaki insanlar seni giysilerinle tanırlar, aklını göremezler, ne giyersen onun karakterini oluşturursun. Dışarıdaki insanlar bunu böyle değerlendirir, bu tartışmaya açık bir konudur fakat ön yargı dediğimiz olay burada gerçekleşir.
Elbette onun seni giysilerin hakkında yargılaması ne doğru ne de etik bir davranış, fakat dedim ya hadsiz biri.
Kendini ispatlama çaban yok, takılma artık. Unut gitsin..

Kıyafetinde bir acayiplik yokmuş. Kapalılara kimse garip bakmıyor artık. Kara çarşaf da yokmuş üzerinde. Bence sorun giyimde değil çalışanın cinsliği...
Arkadaşım insanın üzerinde kara çarşaf olunca ne oluyor ki?

Valla dünyada tesettürlüye de hala kötü davranan var, tesettürlü olmayana. Bu hep böylr olmaya devam da edecek zaten. Neden? Çünkü esas sorun kadına kötü davranılması. Adamlar ve hatta kadınlar, bir kadına kötü davranılmayı normal karşılıyorlar. Bu böyle gittiği sürece de aşağılayan öteleyen cok olucak zaten kadınları.

Ben biliyorum hala tesettürlü diye isleri daha da zorlastiran laf sokan hocalar var. Ya da kıyafeti açık diye de değersiz görenler..

Burdaki asıl konu kadına sözlü şiddet olması. Eminim basrolümüz bir erkek olsaydı bu kadar cesaret edemezdi kimse. Neden? Çünkü o bir erkek, hatta Errrrrrrrrkkkekk !

Arkadaşım insanın üzerinde kara çarşaf olunca ne oluyor ki?
Nolursunuz Tartışma olmasın bu postun altında.. :| Anladığım kadarıyla arkadaşın kastettiği şey şu,bazı kesimlerce garip karşılanan bir şey çarşaf, daha doğrusu alışılmamış ve ilginçlerine gidiyor insanların.. Daha da doğrusu Türk toplumu için çarşaf takvadan çok farklı anlamlara kayabiliyor, örtünürken İslami kurallar şaşmadan toplumun örfüne de uygun giyinmek gerekebiliyor bazen, siz beni anladınız...

Evet cok sinir bozucu bi durum bende evlenirken gelinlik bakmaya gittigim yerde boyle bisey yasadim. Bi gelinlik begendigim bunu deneyebilir miyim dedim. Alacaksaniz deneyin yasak dedi. Bu nasil bi esnaflik ya ben denemeden nerden bileyim alip almayacagimi. Belki olmayacak belki yakismayacak fizigime... hem alicam deyip denesem sonrada almasam nolacak dava felan mi acacaksin dedim. Yok kirleniyor dedi. Allahim Ya Rabbim dedim ve hizla uzaklastim ordan

Çalışanın yaptığı leşliği, yine burada aynı seviyedeki yorumlarla çalışanları aşağılayarak ya da ne tarz giyim aşağılanmayı hak eder benzeri yorumlarla kınamaya çalıştığınızı görüyor, üzülüyor ve sütümü içiyorum.

Aynen.. Ve kendisini de doğuranın, kendisiyle evlenenin ve toplumdaki diğer cinsin kadın olduğunu bilmeyen bir Erkekler dünyasında yaşıyoruz gerçekten..

Terbiyesiz adam. Su dunyada haddini bilmeyen ne cok insan var ya.. Bir kere bile boyle birsey yasamadim yasasam acarim agzimi yumarim gozumu herhalde. Kimsenin kimseyi elestirmeye hakki yok. Asagilik olanda o canim kendisi yobaz. Sen bencede bosver unutmaya calis.

Keşke ucuzundan da olsa o tabletin ya da telefonun ya da herhangi "akıllı" bir ürünün aklını alıp 'sövgülü' çalışana takabilseydik... Zaten her şekilde onda var olandan pahalıdır. 3310 kadar aklı yokmuş.

Aynen.. Ve kendisini de doğuranın, kendisiyle evlenenin ve toplumdaki diğer cinsin kadın olduğunu bilmeyen bir Erkekler dünyasında yaşıyoruz gerçekten..

Yok yok gayet iyi biliyor. Zaten kendisini doğuran demiyor mu "aslan oglum yap tabi oglum erkek adam yapar,vur oglum kır oğlum. Kızım git erkek kardeşine su getir yorulmasn benim yigidim". Ya da kendisiyle evlenen de "erkegim ne derse o. Onun istegi yanında benim ne lafım olur. Erkegime hizmet etmek en büyük görevim. O doysun o mutlu olsun o zevk alsn o gezsin o yesin o yaşasın.." bunları demiyor mu? Bana böyle davranılsa ben de erkekleri pek cok sebeple etiketler ayrıstırır, özgüvenlerini yokeder bana muhtacmis gibi yasatirdim ne yalan söyliyim. Adamın keyfi yerinde niye düşünsün seni beni. Bak burdaki kadınlar da simdi yıpratacak birbirlerini, sen de yıprandın sonunda. Bak konudaki bir tane errrrrrrkek ne kadar da etkili, konsantre ürün adeta!

teknosadan bende hıc memnun degılım yahu
adamların urun hakkında bılgısı yok ılgı sıfır
genelde vatana gıderım ben
gecmıs olsun

Ben tartışma çıkarmak istememiştim ki. Ancak şu kurduğunuz cümle dikketimi çekti ’’toplumun örfüne uygun giyinmek gerebiliyor islami kurallar şaşmadan’’ şahsen toplumun görüşü demiyelim de bazı dış görünüşle yargılayan sığ düşüncelilerin görüşü beni ilgilendirmiyor. O kişilerin görüşü için Allah’ın emrini riske atamam. ikisini bir arada götürmeye çalışsam birinden biri illaki gider iki kuma bir arada gitmez hesabı. Kaldı ki Allah ın en hoşnut olduğunu yapmaya çalıştığım sıra bazılarının düşüncesine, beğenisine de yer verip kararımdan vaz geçsem Hak teala gücenmez mi? Önemli olan budur benim için.

ZehranurHifa

Heyecan yapmadım ama hala asıl derdimi pek kimse anlayabilmiş değil ve size verecekleri cevaplardan tartışma çıkıp kimsenin üzülmesini istemiyorum.. Haşa kimse Allah ın emrinin önünde duramaz ama ben feracemle Birleşik Arap Emirliklerinde, Suudi Arabistan'da "çıplak" muamelesi görürüm, hacca umreye gidenlerden duymuşsunuzdur belki.. Onlara göre gözlerin dahi örtünmesi gerekiyor ama İslamda farz değil gözlerin örtülmesi.. Türkiye'de burka giyinildiğinde gözleri üzerimizden uzaklaştırmıyoruz aksine daha da dikkat çekiyor.. Demek istediğim toplumun beğenisi değil..

Son düzenleme:
Ben de küçük gösterdiğimden yaşıyorum bu sorunu. Hele bekarken iyice fenaydı otomobil alacaktım galerideki adam dönüp yüzüme bakmadı başka galeri yok sanki diye sinirle çıktım. Alıcı tipi yoksa bende demek..

haa sonra sıkıldım araştırmaktan hazır araştırılmışı var diyerekten abimin arabasını satın aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…