Temizlik Yapamıyorum

Ya annesi çalışsın veya çalışmaain herkesin mizacı farklıdır, annesi çalışsa bile düzenli biridir ve yapabilir başka biri evde de olsa dağınıktır değişmez bunlar, ben çalışıyorum ama düzeni seviyorum bakım temizlik değil düzen, o yüzden evlendim evleneli cam silmemisimdir kapı silmemisimdir ya eşim siler ya birisi gelir ama yemek yapmayı severim bu ayrı, dışardan yemeği çok yiyemem, çalışsam bile yorgunsam bazen evde kahvaltılik dışardaki yemekten daha cazip gelir...annesinin çalışmasını değil karakterinizi söyleyin eşinize, ben bu kadar yapabiliyorum ya birini alalım ya da haftalık iş bölümü yapalım de

Ben de dağınık evden hoşlanmıyorum ama temizliğe de bayılmıyorum açıkçası. Ancak yapacak bir şey yok. Haftaiçi çalıştığım için hafta sonu bir gün temizlik yapıp bir gün dinlenmeye ayırıyorum.

Benim eşim de bana göre titizdir. Ben 6 yıllık evliliğimde sorunu tespit ettim: ben dağınıkmışım. Mesela şimdi annemi düşünüyorum onun da hiç işi bitmezdi çünkü o da dağınık. Örneğin dışarıdan gelince ceketini güneş gözlüğünü bir yere koyar. Onu oraya bunu buraya koy derken ev hep dağınık olur hiç işi bitmez. Ama eşim ayakkabılarını alır düzgünce ayakkabılığa yerleştirir, ceketini yerine asar. Çekirdek yediyse çöpünü boşaltır ve kaseyi makineye koyar. Ben de artık böyle yapıyorum. Daha az iş oluyor. Size her akşam yatmadan 5 dakika kuralını da öneririm. O odaya ait olmayan ne varsa 5 dakikada yerine koymak ve öyle yatmak. Veya sevdiğiniz bir aktivitede (örneğin tv izlemek veya sosyal medya) 10 dakika ara verip o 10 dakikada ufak bir iş halletmek. Tezgahtakileri bulaşık makinesine koymak veya lavaboyu ovmak gibi

Valla ben çok fazla giysi olsun eşya olsun atıyorum çok fazla kalabalıkta göz yorucu dağınıklık evi kirli gösterir

Evinizde fazla eşyaları kaldırın özellikle aksesuar gibi. Onun dışında tezgah üstünü de, banyo dekorasyonu gibi lavabo kenarlarını da boş tutun. Yaz aylarında ben halı kullanmıyorum genelde ince postlar atıyorum yere ve onları balkona çırpıp silip süpürmek çok kolay oluyo bu şekilde yapın. Bulaşık biriktirmeyin elinize geçeni atın makinaya. Çok basit aslında her gün az az yaparak genel temizliği sağlamış olursunuz. Biriktirirseniz gözünüzde büyür

Haftada bir yarım gün, ayda bir tam gün yardımcı alın..
Geriye zaten çok iş kalmaz.

Bence en önce degerlerinize baktırın
Sonra ilk işiniz minimalist olmak olsun bu tarz sayfaları takip edin vlog izleyin gerçekten çok eşya çok iş demek ben abartmıyorum böyle küçük bir kamyonu dolduracak eşya çıkardım elden tabi bir anda değil yavaş yavaş şimdi ruhum bile daha hafif ve düzen olsun plan olsun erteleme huyunuz varsa yükünüz an be an artar ertelemeyin dakika tutun misal 10 dk ve birazda hızlı olun küçük gbi gelecek süre ama çok şey yapılır her gün bir yeri dip köşe yapın zaten tüm evi birden yapmak düşüncesi bile insanı yorar

O sırada günde 2 kez ev süpüren ben istek olsa da olmasada mecbursun hergün aynı işi yapmaktan ben de bıktım ama düzenli olmak günlük temizlik yapmak şart,yoksa içinden çıkılmıyor

çok fazla misafir gelmiyorsa aşırı dağılmaması lazım derin temizlik için haftada 1 gün belirle her gün temizlik yapmak zorunda değilsin günlük olarak süpürge açabilirsin bi de dağınıklığı topla bunlar maksimum 15 dakikanı alır eşin de titizse zaten senle birlikte yapacaktır

Bu konu ben nefret ediyorum temizlik yapmaktan

Çocuksuz ev nasil o kadar dağılabilir ki? Benim biri 20 aylık iki kizim var ona rağmen düzenlidir. Her gün dikey süpürgeyle supururum mutlaka. Evim 2+1 çok zamanımı almıyor. Gece yatmadan mutfağımi ve evimi toparlar öyle yatarım. Böylelikle sabah toplu eve uyanıyorum. Her akşam yatmadan sleepynin bezleriyle toz alıyorum. Camlar açık olduğu için çok toz geliyor. 2 günde bir yerleri alıyorum. Tuvalet zaten sürekli temizlenmek zorunda. Dusakabini her banyodan sonra 10 dk temizleyince hiç kireç olmuyor. Camları da 3 ayda bir silerim çok uğraşamam onlarla. Bu dediklerim maksimum bir saat sürüyor. Benim elim çabuk belki ondan bilmiyorum. Ben çok dağılmadan toparladigim için evim temiz kalıyor. Gün içerisinde supurge ve çamaşır asmak dışında bir iş yapmıyorum. Aksam çocuklarım uyuyunca diğer küçük işleri yaparim.

Vee kulaklı takip ,dizi dinleyerek de işler kolay yapılıyor. Yaptıkça, düzen oluşturma alisabilirsin. Ama bu aliskan cocuk gelince, tersine dönebilir
Ben de dizi takip ederken daha çok iş yapıyorum.
Bunu keşfedene kadar pek iş yapamıyordum, muhtemelen dikkat dağınıklığım var.
Gözle takip etmeye gerek olmayan bir dizi buluyorum, ayakta kalma sürem uzadı böyle.

sanırım öyle oluyor. birde çamaşır biriktiriyorum farketmeden. beni en çok zorlayan çamaşır kısmı.

O halde çamasır işi ile sadece eşiniz ilgilensin. Sizde zorlayan bir konuya tam bir tik atmış olursunuz.
Yıkama, asma ve katlayıp yerleştirmeyi ona verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…