Ben de söyleyemem işte. O samimiyeti azıcık gösterdin mi ipin ucu kaçıyor sanırımBence de görgüsüzce bir davranış ama ben ölsem söyleyemem gelen gündelikçiye buzdolabını çekmeceleri karıştırma diye.
İşte böyle ufak şeyler soğutuyor insanı. Yiyip yememesi değil mevzu. Herhangi bir eşyanın istenmesi gibiBenim evime gelen de evdeki kabuklu kuruyemişi görüp istemişti. Buyur ye dedim ama eve de götürmek istedi.
Tamamen cahilliklerinden. Maalesef bende böyle biriyle 2 ay hergün yşamak zorunda kldım. Seni çok iyi anlıyorum. Tekrar gelişinde hiçbir yerde çikolata vs bırakma. Sadece karın doyuracakları şeyler önlerine koy. Tamamen iyi niyetimizi kullanıyorlarİyi akşamlar herkese. Buraya defalarca bununla ilgili konu açıldı farkındayım. Ama nasıl davranmam gerektiğini şaşırdığım için artık acaba büyütüyor muyum diye size sormak istedim.
Birkaç talihsiz temizlik olayından sonra sonunda istediğim gibi bir yardımcı abla buldum sağ olsun güzel de yapıyor şimdilik. Geçenlerde burda bir arkadaş konu açmıştı yardımcısının istediği gibi temizlik yapmadığı ve erken çıktığıyla ilgili. Ben de ondan sonra ya bu sefer dikkat edeyim bakayım dip köşe iyi oluyor mu ne biliyim kovadaki suyu yeniliyor mu vs diye dedim. Geçen gün geldiğinde birkaç telkinde bulundum kibarca. Onları artık dediğim gibi yapmaya başladı. Siz olmasanız rahatsız olmasın diye temizlediği odaya bile girmiyorum normalde:) benim sorunum da hemen samimi davranmam. Daha önce hep bu yüzden kazık yedim hanım ablalardan kontrol de etmiyorum ters bi şey söylemiyorum diye. Güleryüzlü olunca önemsenmediğimi farkettim akıllandım ve artık çok muhabbet kurmamaya çalışıyorum.
Bu abla kızını getiriyo arada kızı büyük evlenme çağında annesine yardım ediyor. O gün geldiklerinde ikisine de çikolata ikram ettim almanyadan gelen çikolatalar vardı buzdolabında. Ben yemek saatinde mutlaka evdeki bütün yemekleri çıkarır masayı hazırlarım. Çaylarını yaparım tatlısına kadar masaya koyarım ve çekinmeden yesinler diye mutfaktan çıkarım çoğu zaman aç değilim deyip ve gereksiz samimiyet kurmayım diye kendime engel oluyorum böylece. Geçen gün kadın çok yoruldu diye kızına bi odada yardım ettim beraber yaptık ve ilk defa muhabbet ettik tabi. Sonra ben başka odaya geçtim bi ara mutfağa doğru gittiğimde bu kızın atıştırmalık çekmecelerini karıştırdığını gördüm beni görünce ya çikolata arıyorum dedi ve paketleri çıkarmaya açmaya devam etti. Ama tezgahta çikolata vardı onu gösterdim burda var dedim. Onu beğenmedi sanırım almadı. Ben de buzdolabından ikram ettiğimden bir çikolata daha çıkardım verdim yedi. Afiyet olsun asla yediğinde içtiğinde değilim ben zaten fazlaca veriyorum ve yedirmeyi de çok severim. Helal hoş olsun. Onlar giderken de o çikolatayı sevdi herhalde diye düşündüm açılmamış başka paketi komple verdim akşam yersiniz dedim. Onlar gittikten sonra akşam çayın yanına tatlı vardı dolapta onu çıkardım baktım eksilmiş. Aslında çok önemsemediğim çekmece mevzusunu takar oldum onu görünce. Yahu dese ki bana "abla şunu istiyorum bundan canım çekti" hepsini önüne yığardım. Küçük çocuk olsa hiç takılmam. Ama genç yaşta bir insanın böyle davranması normal mi? Ben olsam asla dokunamam ama kendimden mi pay biçmeliyim? Bazı insanlar için normal olabilir mi paketleri karıştırmak, dolaptan izinsiz şeyler yemek. İki muhabbet edince evde sormadan etmeden (sormak da değil sadece söylemek) istediğini yemek normal mi? Yoksa evimize gelen kişiler için yemek içmek konusunda sınırsız hoşgörülü mü olmalıyız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?