Temizlikçiler konusunda yanlış mı yapıyorum?

Keşke herkes sizin gibi olsa

Kesinlikle yaptığı şey normal değil.
Tamam siz sınırsız olun ikram edin yedirin ama kendisine ikram edilmemiş bir şeyi hele hele ki çekmeceleri karıştırarak alması hiç doğru değil.

Sizin samimi olmanızla da alakası yok aslında, tamamen onun karakterinden bu.
Bana temizliğe gittiğim evde ne kadar samimi davranılırsa davranılsın asla çekmecelerini karıştıramam yapamam utanırım.
Ha çok acıktıysam dayanamıyorsam ev sahibine söylerim, o da utana sıkıla.

Bi daha yaparsa kibar bi şekilde "canım acıkırsan ya da canın bi şey çekerse bana söyle tamam mı" deyin, eşek değilse bi daha yapmaz zaten.

Allah emeğinizin karşılığını kat kat versin kazancınız bereketli olsun inşallah. Alışverişte düzgün insanla karşılaşmak o kadar önemli ki.

Işte tam da bu yüzden başında duracak kadar vaktim varsa ve sağlığım elveriyorsa kendi evimi kendim temizlerim diyorum.
Kızın yaptığı kesinlikle çok arsızca.
Ben tahammül edemezdim.
Aslında en iyisini yapıyorsunuz. En başta zaten eve alacağınız kişi güvenilir mi hırlı mı hırsız mı düşünüyorsunuz. Hadi güvendiniz işini güzel yapıyor mu. Onu da buldunuz böyle huzur kaçıran şeyler yaşanıyor mu insanın çektiği strese değmiyor

Ay okurken ben utandım başkasının evinde çekmece dolap karıştırıp bişeyler yemek nedir ya . Çocuk olsa can feda açsın yesin ama bir genç kız

15 yıldır evimize gelen abla hala şurdan kendime bi çay yapayım mı diye sorar. Ben de ona tövbe estağfurullah hala ne soruyosun yap tabi derim. Görgü meselesi. Hiçbir duruma karşı sınırsız hoşgörü sahibi olmayın yoksa iyi niyetiniz sınırsızca suistimal edilir.

Yemek yemesinde ya da çikolata istemesinde mesele yok ama dolap çekmece karıştırırsa hele ki bunu yapan genç biriyse tavrım hem sert olur hem de muhtemelen kişileri son görüşüm olur.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bende onu merak ettim..Başka birini mi arayacaksınız..Yoksa yardımcınız ile konusacak mısınız?

Ay insan amcasinin, dayisinin cekmecesini karistiramaz izinsiz; kizdaki gevseklige bak
Ben olsam uyarirdim, annesine de bir daha kızını getirmemesini söylerdim.
Ha bu arada bu soylediginiz sey var ya, güleryüzlü olunca karsindakinden saygi gormemek isi. Cok dogru. Hayatin her alaninda. Her meslekte pozisyon olarak sizden dusuk birine anlayis gösterip, güleryüzlü olup ustune bir de isine yardim ederseniz gerçekten tepenize cikiyorlar. Gergin birinin isi dakikasinda hallolurken sizinki sürünüyor sürünüyor 8 kere uyarıyorsunuz vs. Ben artik bir kere bile iyi davrandigim icin suistimal edildigimi görüyorsam aninda davranislarimi degistiriyorum o insana karsi. Herkes isini yapacak. Kimse babamin hayrina calismiyor.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bende onu merak ettim..Başka birini mi arayacaksınız..Yoksa yardımcınız ile konusacak mısınız?
İyi temizlik yaptığı için bitirmeden gitmediği için başka birini aramak istemiyorum. Belki ben fazla ince düşündüm diye buraya yazdım ama görüyorum ki kimse normal karşılamıyor. Nasıl söylerim bilmiyorum ya da biraz daha mesafeli davranmaya çalışacağım ki çekincesi olsun, fayda eder mi o da kesin değil tabi

Benim dediğim gibi söyleyin iste, simdilik bisey demeyin ama eğer ki ayni hareketle bi kere daha karşılaşırsanız "canım bisey istersen bana söyle bidaha ben vereyim tamam mı" diyin. Böyle biraz serte kaçan bi tonla.

Bence tam da bize anlattığınız gibi yardımcınıza anlatın biraz mesafeli bir anlatım tarzı ile..Siz değil baska bir yerde de olsa yapmaması ve iyiliği adına

Belki de o rahatlığı onlara siz verdiniz kendinizi sorguladınız mı tabiki de yemek verilir kibar davranılır ama aradaki mesafeyi ayarlayamamışsınız

Bence tam da bize anlattığınız gibi yardımcınıza anlatın biraz mesafeli bir anlatım tarzı ile..Siz değil baska bir yerde de olsa yapmaması ve iyiliği adına

Evet doğru hem belki daha önce de oluyordu ama ben ilk defa farkettim. Bir dahakinde gözlemleyeceğim yine karıştırma gibi bir durum olursa "ne istiyorsan bana söyle ben vereyim" derim. Ona rağmen devam ediyorsa da önüne geçemem herhalde daha fazla da uyarı yapmam tekrar çağırmam

Belki de o rahatlığı onlara siz verdiniz kendinizi sorguladınız mı tabiki de yemek verilir kibar davranılır ama aradaki mesafeyi ayarlayamamışsınız

Evet bu yüzden fikrinizi almak istedim zaten ama samimiyetten yana çok canım yandığı için bu benim en mesafeli halimdi neredeyse. "X Hanım" diye hitap ederm mesela çünkü daha önce yaşça küçük olduğum için hemen canım cicim baksana gelsene moduna girildiğini gördüğümden. Sizli bizli konuşuyorum neredeyse.

benim için habersiz çikolatamı almasıyla, parfümümü, yüzüğümü, gözlüğümü alması arasında hiçbir fark yok,
ki siz bol bol ikram etmişsiniz, ben de ederim, fazlasını istesin, bütün dolabı yesin veririm, ama izinsiz alınmasını asla kabul etmem.

Eğer o sırada evde olacak boş vaktiniz varsa lütfen kendiniz yapın, belki temizlik 4 4lük olmaz 4 3lük olur ama en azından gerilmezsiniz

Benim evime de temizlikçi geliyor,yaşça benden çok büyük hanımlar. Yemek vs hazırlamam açıkçası evde olmadığım zamanlarda para bırakırım kendileri yemek söylüyorlar. 2 sefer farklı biri geldi normalde gelen kişi şehir dışında olduğu için. Geçen gün geldiğimde lahmacun yaptırmış,yemiş kalanı da bırakmış karnim açtı bir parça yiyeyim diye uzandim çocuğuna götüreceğini söyledi. Resmen kendi evimde utandim elimi geri çektim.

Bir daha da çağırmadım kendisini. Benim için saygı her şeyden önemli çünkü. Benim iyi niyetimiz suistimal eden birine ben de bi daha iyilik yapmam açıkçası. Size yapılan da bana göre saygısızlık yani aranizdaki samimiyete bağlı ama bu kadar samimi olacağınızı da sanmam. Bir daha tekrar ederse uygun bir dille söyleyin rahatsız olduğunuzu.

Kimsenin evinde sormadan dolaptan su bile alip icmem kimseye de o hakki vermiyorum akrabam bile olsa benim evimdeki hersey bana ozel kime ne verirsem onu yiyip icmek zorunda begenmeyen evime gelmesin bayilmiyorum ben de kimseye

Konu sahibi arkadaşım maşallah ne kadar nazik ve ince..Oldukça cömert..Hoşgörülü birisiniz..Hatta hassasta bir yapınız var galiba.bence kızın yaptığı çok ayıp.ama nasıl ikaz edilir,uyarılır bilmem.Yalnız kv genelde bırakın mutfak dolabını karıştırmayı,mutfağa adım attirmaz.mutfaga gireni kibar bir dille uyarır ve sokmaz.onun taktiği şu "güzelim ben vereyim ne istiyorsan şöyle,çık istersen güzelim ben hallederim" tarzında.sizde böyle yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…