- 26 Mayıs 2014
- 287
- 294
- 103
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #9.841
canım sağ yada sola dönerek yatmanda fayda var. sırt üstü yatma dedi bana doktorum. kan akışı sola dönük yatarsan çok rahat gidermiş bebeğe, sağa dönük yatarsan sıkıntı yaratmaz ama sola dönük yattığın kadar rahat gitmez. sırt üstü yatarsan kan akışını engellersin sırt üstü yatma demişti. normalde ben de hep sırtüstü yatan biriydim ama bunu duyduğumdan beri çok dikkat ediyorum, sırf bu yüzden gece sürekli uyanıp yön değiştiriyorum.Arkadaşlar gece yatarken nasıl yatıyorsunuz ? ben hala sırt üstü yatıyorum sabah kalktığımda karnımda sancı oluyor bu sebepten sanırım .karnımda büyüdü ama hala yan yatamıyorum .Siz dikkat ediyor musunuz ?
Evet cnm sana sormuştum. Ya benim de bazen çok sert oluyor bazen de iniyor ve yumuşuyor anlamıyorum valla. Muhtemelen alışıyor genişlemeye.Canım yanlış anlamadıysam bana sordun. Karından Ultrasonla baktı ama nasıl ölçtüğünü bilmiyorum. Karnının gerginliği de azalmış zaten dedi. Hatta geçen ben de eşime söylemiştim göbeğim küçüldü benim dedim gülmüştü
imkansız ,yattığım gibi sabah kalkıyorum nerdeyse.belki bi defa ama uyurken oluyor sanırım bu dönmeyi engelleyemiyorumcanım sağ yada sola dönerek yatmanda fayda var. sırt üstü yatma dedi bana doktorum. kan akışı sola dönük yatarsan çok rahat gidermiş bebeğe, sağa dönük yatarsan sıkıntı yaratmaz ama sola dönük yattığın kadar rahat gitmez. sırt üstü yatarsan kan akışını engellersin sırt üstü yatma demişti. normalde ben de hep sırtüstü yatan biriydim ama bunu duyduğumdan beri çok dikkat ediyorum, sırf bu yüzden gece sürekli uyanıp yön değiştiriyorum.
Sertlik bölgeselse orada toparlanıyor bazen bebiş ondan oluyor. Bir de genelse bile gaz falan da çok etkiliyor. İçin rahat etmezse doktoruna sor muayenede su miktarı normal mi diye. Ama önemli bir konu öyle olsa doktorun mutlaka farkederdi bence. İçini ferah tutEvet cnm sana sormuştum. Ya benim de bazen çok sert oluyor bazen de iniyor ve yumuşuyor anlamıyorum valla. Muhtemelen alışıyor genişlemeye.
Hımm evet kendi doktorum hiç söylemedi ben ayrıntılıda mı söylediler acaba diye merak etmiştimSertlik bölgeselse orada toparlanıyor bazen bebiş ondan oluyor. Bir de genelse bile gaz falan da çok etkiliyor. İçin rahat etmezse doktoruna sor muayenede su miktarı normal mi diye. Ama önemli bir konu öyle olsa doktorun mutlaka farkederdi bence. İçini ferah tut
İlk ayrıntılıda söylediler ama bugün kendi doktorum normal muayenede de baktı canım.Hımm evet kendi doktorum hiç söylemedi ben ayrıntılıda mı söylediler acaba diye merak etmiştim
kızlar ben arardım hastaneyi şeker yükleme ücreti 20 tl dediler. bana normal geldi. soran var mıydı hatırlamıyorum ama yazayım dedim. gerçi şehre göre değişiyor
Kaçıncı haftada yapılıyordu şeker yüklemesi ?
20 TL iyiymiş özelde mi bu ücret?
24 ve 28 haftalar arası canım. evet özele gidiyorum ben.. aradım 20 dediler.. ama ben 2li teste de 35 ödedim sadece..
Çok çok iyiymiş senin hastane tahliller bayağı uygun. Peki muayene parası ne kadar acaba?
Özel de 78 TL uygulama hastanesinde 120 TL ödüyoruz biz
Gerçekten şanslısın. Ben de sgk liyim ama nafile demek ki
Sağlık önemli tabi bebişlerin tatlı canı sağ olsun
Arkadaşlar gece yatarken nasıl yatıyorsunuz ? ben hala sırt üstü yatıyorum sabah kalktığımda karnımda sancı oluyor bu sebepten sanırım .karnımda büyüdü ama hala yan yatamıyorum .Siz dikkat ediyor musunuz ?
Hangi hastane burasi doğum ücretleri falan nedir biliyor musun?muayene de 35 TL canım. sgk yoksa eğer 150 TL ücreti muayene. ama uygun yani orda girdiğim ayrıntılılardan birine 15 ödedim diğerine 30.
Ya cnm ben bu yüzden uyku problemi yaşamaya başladım yatıyorum gecenin bi yarısı kalkıp nereye dönmüşüm diye panik oluyordum en sonunda doktoruma anlattım dedim böyle birşey varmış sola dönüp uyuyamıyorum hep dedim ve güldü istediğin gibi yat dedi :)Drlar sol tarafa öneriyor kizlar. Tabii hep aynı sekilde cok zor sol taraf uyusuyo cok agriyo ama genelde sol tarafa yatmaya calisin.. Ben en iyi en rahat sağ tarafa dönünce yatabiliyorum ama bebek sağlığı acisindan sol en iyisiymis.. Rahatsiz olunca biraz sirtustu biraz saga donuyorum ama fazla degil. Gece saga yada sirt ustu donmemek icin de sola yatip hemen arkaniza yastik koyun o destek veriyo donmuyorsunuz. Saglikla gelsin :)
Hangi hastane burasi doğum ücretleri falan nedir biliyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?