- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.255
- 548
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Küfür konusunda tabiki haklısın.Haklısınz ama bu adam bana söz verdi evliliği mzi düzelticz diye düzelttik te ama sonra hemen yine aynı laflar küfr ne demek ben nasıl susayım kendine gelince parayı düşünmeyen birine
Eşinizin maaşı ve ev kredisi ne kadar?
Biraz istediğiniz olmayınca fevri konuşmuşsunuz. Ve hiç hoş olmayan şekillere girmişsiniz karşılıklı..
Eşiniz küfür ederek haklıyken haksız duruma düşmüş. Çünkü evde tek maaş ve ev kredisi gibi bir yükümlülük varken insanın ekstra gider için gerilmesi normal..
Sizin arabayla uzun yol gitmek istemeniz (ki sizin kullanmayacağınız bir araba), eşinizin otobüsle geri gelmesi ve yine otobüsle sizi almaya gelmesi..
Hadi siz arabayla tek gidebilseniz, eşiniz otobüse gerek duymasa bir şekilde ikna edilir de diğer türlü gerçekten saçma geldi bana..
Sizin için en iyisi uçak. Benim de küçük çocuğum var otobüsle hiç gözüm yemez o kısmı anlıyorum..
Adam haklı valla. Ama üslup berbat orası kesin. Küfretmesi, babanızı diline dolaması çok ayıp. Bu konuda derse ihtiyacı var.
Alın gidiş dönüş uçak biletinizi minnet etmeyin..
Nişan da çok ama çok bonkör dü hatta üzülüyordum har vurup harman savuruyor biz hiç bir şey sahip olamayız diye evlenince de aynı devam etti ama ne zaman mal sahibi oldu böyle olduk
Gidemem ki uzak şehir buraya 5-6 saat o kadar şoförlüğüm yok
Bence babanizin maddi durumu biraz kotuyken,sizinde daha tam soforlugunuz yokken arabayi oraya goturup babanizin gozune sokmaniz ayip olur sanki.Neden sadece para, araba , ev vs. Onun muş gibi davranıyor.
Aöf den yıllardr kalıyor her sene o kadar para yatrrken para sıkıntımız yokmu?
Yada her gün paket paket sigara içerken.
Yada işine gelince parası var.
Ama konu ben ve isteklerim olunca neden ev aldrdın senin yüzünden borca girdik oluyor.
Çok bunaldım.
Aileme gitmek istiyorum ama araba ile gitmek istiyorum beyefendi araba çok yakar diye laf ediyor git gel araba çok yakar ben bırakcam otobüsle geleceğim tekrar bin diye laf ediyor.
Otobüs le gidemem bebeğim aşırı aşırı yaramaz, uçak çok pahalı hem uçak la gitmek istemiyorum orda ailem le arabayla gezmek ve biraz araba kullanmayı geliştirmek istiyorum orası küçük şehir.
Ama arabayı vermek istemiyor araba benim altınlarımla alındı ama onun arabası neden ya.
Bende çalıştım bebek olana kadar şuan bebeğim var bakıcı tutsam alacağım para yol parası bakıcı derken giderken.
Her nyse
Kavga ettik bana diyor ki babanın neden bu halde olduğu belli (babam biraz maddi anlamda zorda) sen bu kadar harcarsn baban tabi böyle olur diyor bende dedim ki ben evlendikten sonra babamın maddi durumu bozuldu parayı babamda gördüm elin adamından adamlık beklerim dedim.
Bana iyi o zaman s.ktr git adamlığı da babanın evinde gör dedi telefonu kapattı çalışıyor sabah gelcek
Bu ne ya beynimden kaynar sular aktı şuan elim ayağım titriyor içim yanıyor dediği lafa bakın.
Bende perşembe ye kadar para bul ben aileme gidicem sakın perşembe ye kadar eve gelme gelirsen de salondan çıkma yazdım engelledim.
Bu nasıl terbiyesiz bir adammş ya nasıl bu lafı eder.
Asla muatap olmak istemiyorum eminim oda benimle olmaz.
İçim daraldı.
Oturdum ağlıyorum
Benim annem yıllarca babamın durumu ve statüsü çok çok iyi olmasına rağmen, ikisi peş peşe bir de ben toplam 3 çocuğu olmasına rağmen devlet memurluğu işini asla bırakmadı.
Kimi zaman bakıcı bulamadı, kimi zaman okul bulamadı, biz devlet binalarında koşturarak büyüdük.
Annemin kuş kadar maaşı nelere gidiyordu biliyor musun?
Okul masraflarına, bakıcı masrafına, mama, bez, oyuncak vs masraflarına gidiyordu sadece....
Annemin ihtiyacı yoktu çalışmak için. Aklım erince dedim ki 'Anne niye çalışıyorsun ki babamın maaşı yetmiyor mu?'
Annem dedi ki (yıllar içinde de tekrarladı tabii bunları):
Hayır kızım tabii ki yetiyor. Ama çalışmak demek özgürlük demektir. İşe yarar olmaktır. Aklını ve bedenini evinden başka bir şeye yöneltmek insanı canlı tutar. Konu yalnızca para da değil. Üstelik bir erkekten para almak demek onun saygısını yitirmek demektir bunu sakın unutma. Er ya da geç sana olan saygısı bitecek, seni beslediği bir canlıdan öte göremeyecektir. Ayakları üzerinde duran bir kadından, mücadeleci bir kadından tüm erkekler korkar ve seni öylesine bir köşeye atmaktan imtina eder, söz hakkın olur. dedi
Şimdi seni yargılamak için yazmadım ya da sen de böyle yap diye de yazmadım. Ama çok zor şartlar altında olan bir kadının hikayesiydi bu. Belki sana ilham verir. Biraz da olsa güç verir diye paylaştım.
bu adam,
duduk,
terbiyesiz,
cimri,
engeli bastim,
elin adami,
...
bunlar esiniz icin kullandiginiz sifatlar cumleler.
ben kimseye hak veremedim.
cocugunuz icin sakinlesin ikiniz de ve konusarak anlasma yolunu secin, olmuyorsa biraz ayri kalin.
Beni çileden çıkardı o nedenle sinirle yazdım sanırım.
Aileme gidince biraz ayrı kalmak bize iyi gelecek
Ben sizin derdinizin ne olduğunu anlamadım hanımefendi eminim siz de neye atarlandığınızı bilmiyorsunuz. Eşini size küfretmiş (tasvip etmiyorum, ayrıca sizin de eşinize olmayacak şeyler söylemenizi de tasvip etmiyorum) bunu siz tetiklemişsiniz o onu demiş siz bir artırıp başka bişey demişsiniz bunlar hep sonuç. Sebepleri kurcalamak lazım. Her üç lafınızdan DÖRDÜ para para para.. Hanımefendi eşinizin ev geçindirme çabası taksitleri yetiştirmeye çalışması size de biraz tutumlu olmanızı tavsiye etmesi neden size yanlış geliyor? Sizi paradan başka bir şey mutlu etmez mi? Neden sürekli eşinize para da para diye yükleniyorsunuz? Biraz büyük resme bakar mısınız rica etsem. Erkeklerin dara düşünce agresifleşmesi kendini kapatması hepimizin bildiği bi özellik bunu neden kendine yapıyor da bana yapmıyora çeviriyorsunuz? Araba kullanmayı doğru düzgün bilmiyorsanız neden ısrar ediyorsunuz, eşinizin sizin tam olarak öğrenmediğiniz için kullanmanıza izin vermemesi kadar doğal bir şey var mı? Siz bize olayın bu kadarını yazmışsınız ama bence bu olayı tetikleyen bir çok şey oldu öncesinde kısa veya uzun dönemde bunu bilemem. Ama lütfen para konusunu atın artık dilinizden eşinize maddi olarak da manevi olarak da destek olun. Öyle mesajlar yazmışsınız ki sadece para ile mutlu olacaksınız, eşinizin çabaları tavsiyeleri umrunuzda değil. Biraz sakin olun öncelikle. Hırslarınız sizi nefrete sürüklemesin eşinize karşı. Evliliğinizi toparlamak için de her şeyi eşinizden beklemeyin siz de yardımcı olun. Eşşek gibi yapacak, yok düdük yok flüt.. Bu tarz şeyleri nasıl söyleyebiliyorsunuz eşiniz için aklım almıyor. Demek ki sizin eşinize karşı saygınız kalmamış ve bunun sonucunda eşinize böyle haşince davranıyorsunuz. Madem eşiniz dengesiz ne zaman ne diyeceğini bilmiyor, siz de üzerine gitmeyin en kötüyü söylesin de ben haklı olayım olay çıkarayım üste çıkayım diye uğraşmayın. Siz eşinize saygınızı kaybederseniz o da size saygı duymaz bunun sonucu da mutsuzluktur. Bunu yapmayın kendinize lütfen biraz daha sakin yaşamaya çalışın.
o ne ya. arabayı siz almışsınız o araba sizin. bunu yüzüne vurun ona göre davransın
Hayret ediyorum size. Eşinize eve para getirmek zorunda olan bir para makinesi gözüyle bakıyorsunuz çok yazık. Her şey kendisininmiş gibi davranıyor diyorsunuz eşiniz için ama aynı şeyi siz de söylüyorsunuz benim malım benim param benim arabam diye, kendi tezinizi çürütmeyin. Yapmaması gereken bir şey yapmış ama siz de adamlık falan bekliyorum demişsiniz sizce buna hakkınız var mı? Yalnızca eşiniz hatalıymış gibi göstermeyin siz de hatalısınız. Evliliğinizin temeline zarar verirseniz geri dönüşü olmaz. Eşinize karşı biraz daha müsamahakâr davranın geri dönüş alırsınız emin olun. Yok ille de gururum da gururum diyorsanız size de eşinize de allah sabır versin.Hanımefendi benim derdim para falan değil ben istedim bişeylerin sahibi olmayı ben çalıştım bebek olana kadar şuan da eşim de tabiki taksitlerle yetişecek evin erkeği o bi zahmet yapsın dimi.
Ben sabaha kadar beşik sallıyor bebeğime bakıyor evin işlerini hallediyorsam oda bi zahmet yetişsin değil mi.
Arabayı kullanıyorum ama amacım orası küçük şehir olduğu için daha fazla ilerletmek burda olmuyor ne yazıkki..
Eşime saygımı yitirmiş olablrm ona kızıyorum sinirleniyorum ama yüzünü de düdük flüt demiyorm bi. Kendisi bana küfür etti maalesef.
Onun bedelini de ödeyecek (!)
Hayret ediyorum size. Eşinize eve para getirmek zorunda olan bir para makinesi gözüyle bakıyorsunuz çok yazık. Her şey kendisininmiş gibi davranıyor diyorsunuz eşiniz için ama aynı şeyi siz de söylüyorsunuz benim malım benim param benim arabam diye, kendi tezinizi çürütmeyin. Yapmaması gereken bir şey yapmış ama siz de adamlık falan bekliyorum demişsiniz sizce buna hakkınız var mı? Yalnızca eşiniz hatalıymış gibi göstermeyin siz de hatalısınız. Evliliğinizin temeline zarar verirseniz geri dönüşü olmaz. Eşinize karşı biraz daha müsamahakâr davranın geri dönüş alırsınız emin olun. Yok ille de gururum da gururum diyorsanız size de eşinize de allah sabır versin.
Hayır bir de eşiniz hakkında terbiyesiz herif diye konu açmışsınız yazık size.
O kadar tavsiye içeren cümleden sizi yeren şeyleri mi seçtiniz kusura bakmayın ama yapıcı değilsiniz. Evet size bakmak zorunda ama siz de ona yardımcı olmak zorundasınız evlilik böyle bir şey. Biraz daha iyi ve güzel şeylere odaklanarak daha mutlu olmayı deneseniz. Şükredin ki eviniz var arabanız var tatilinizi yapıyorsunuz, bunlara rağmen hiçbir şey yapmıyormuş gibi muamele ediyorsunuz eşinize bu yanlış. Hiçbir şeye sahip olmadığı halde iki güzel sözle sevgiyle saygıyla ilerleyen nice evlilikler var, sizin sahip olduğunuz şeylere rağmen böyle konuşmanız sizce de nankörlük olmaz mı? Varsın arabayı eşiniz kullansın evin taksidi var desin benzin alamasın, böyle saçma nedenlerden dolayı neden eşinize böyle ithamlarda bulunasınız ki? Yazık olmaz mı evliliğinize?Siz buraya benim sıkıntıma çözüm olmak mı yoksa beni yermek için mi yorum yazıyorsunuz?
Eşimi para makinesi olarak görmüyorum ama bize para getirmek zorunda diyorum bunun neresi yanlış.
Çocuğumuza da bana da yetmek zorunda diyorum.
Eğer yetemiyorsa kendi sigarasından ödün vermek zorunda diyorum.
Ayrıca açtığım başlık sizi hiç ilgilendirmez beğenmeseydiz yorum yapmak zorunda değilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?