Toki evi

Pembelii11

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
565
71
18
Arkadaşlar, zamanında 15 yıl kadar önce babam hayattayken Toki evi çıkmıştı bize. O zaman durumumuz olmadığı için babam 10 bin TL karşılığı teyzemin oğluna sattı evi. Şimdi ödemesi bitmiş evin. Babam rahmetli oldu. Kuzenim biz 3 kardeşten ve annemden vekalet istiyor evin tapusunu çıkarıp vekaletname yi ona göndermemizi istiyor haklı olarak. Ozaman biz 3 kardeş küçüktük.. ödedi fiyatı verip anlaşarak şimdiki değere göre. Vermesek tapuyu diye düşündüm. Sonrada haksızlık olur. Diye düşündüm. Ne doğrusu olur sizce. Doğrusu malum.. ama yinede sormak istedim

Hayir vermesek değil. Şuan ki değerine göre versek dedim. Haklısınız yinede.. ama akrabalarım babam rahmetli olduktan sonra hep vekalet istediler yok baban hayattayken şurayı bize sattı dediler. 608 m2 arsayı bize 60 m2 vs dediler bataklık dediler oysa otel yaniymis vs bu yüzden güvenim sarsıldı. O sebeple herseyi düşünüyorum artık.. üzgünüm

Baba satmış artık onun mülkü.Yapacak birşey yok.Calisip tekrardan mal sahibi olursunuz.

Süper şerefsizlik olur kusura bakmayin, insan icine cikamam ben böyle bisey yapsam
Şuan ki değerine göre versek dedim. Haklısınız yinede.. ama akrabalarım babam rahmetli olduktan sonra hep vekalet istediler yok baban hayattayken şurayı bize sattı dediler. 608 m2 arsayı bize 60 m2 vs dediler bataklık dediler oysa otel yaniymis vs bu yüzden güvenim sarsıldı. O sebeple herseyi düşünüyorum artık.. üzgünüm. Buraya hayir vereceksiniz tabiki vs diye yorum yazıldığında vermem gerektiğinin doğru olduğunu düşünüyorum. Yani artık ne doğru ne yanlış bilmediğimden soruyorum

Siz arsanizin kac m2 olduğunu bilmiyor musunuz?

Alemin akılısı siz misiniz acaba? Zamanında alınmış borç ödenmiş daha derdiniz ne sizin? Yaptığınıza hırsızlık bile denilebilir

Şu anki değerine göre derken? 15 yıl önce almış evi. Sizin banka krediniz bitince banka bu malın değeri arttı diyip daha fazla para istesin o zaman. Zaten sizin hakkınız yok. Babanız sadece kura hakkını devretmiş. Onu da aslında yapmaması gerekiyodu aslında. Madem kendim alamıyorum bu işi nasıl paraya dönüştürebilirim diye düşünmüş. Tek kuruş ödemediğiniz şeyden nasıl para isteyeceksiniz? Bu yaptığınıza dolandırıcılık diyoruz. Bunu sormanız bile ne kadar ayıp.

Eğer evi çok istiyosanız siz adama şu anki değerini verip alın.

Tabiki vermek zorundasiniz. Adamın hakkı, hic kucukmussunuz yapacak bisey yok. Kul hakkına girmeyin 3 günlük dünya icin

Yani adamin 15 sene boyunca sahip olmak icin ödediği paralarin bi önemi yok, adama evi 2.ye mi satiyosunuz?

Hım konular bu şekilde ise sizin akrabalar akraba değil akrep….

Şu ev isini anneniz biliyordur adamın dediği gibiyse verin tapuyu, dedigi gibi değilse simdi ki değerinden verin tapuyu üzerine.

cevabim Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin. Akrabanin da hayirlisi ya.

Diğer meseleleri bilemem ama bunda acaba denilecek bir şey.
Suanki değer yok çünkü adam zaten vermiş babanıza parasını. Ne değerinden bahsediyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…