Toki evi

Ya ne desem bilemedim herkes cakal olup havadan para kazanma derdine dusmus resmen. Verin insanlarin parasini su anki degeri diye bisey yok element uydurmayin

Annem rahatsız.. yorum yapan arkadaşlar çok kırıcı.. Yarın vekalet vereceğim zaten... sadece artık ne doğru ne yanlis bilemiyorum o yüzden sormak istedim..
bunun bilemeyecek neyi var ki ?
Ne alaka kafa karışıklığı ile.
Tabiki tapuyu vermeniz gerekiyor.

Diğer meseleleri bilemem ama bunda acaba denilecek bir şey.
Suanki değer yok çünkü adam zaten vermiş babanıza parasını. Ne değerinden bahsediyorsunuz?
Ya bizde mesela arsa aldik, her 6 ayda bi arsanin ilk sahibi, enflasyona, dovize endeksli fiyatlara bakıyor, biz habire guncel fiyati bi daha ödüyoruz ona. Bu isler böyle yapılıyor bilmiyong mu sen ? Bxbxhxhhxhx

Pesss yaniii tabikide vereceksiniz.

Ozamanda onun verdiği 10 bin değerliydi.Dolandırıcımısınız nesiniz yaa nasıl sinirlendim bak.

Annem rahatsız.. yorum yapan arkadaşlar çok kırıcı.. Yarın vekalet vereceğim zaten... sadece artık ne doğru ne yanlis bilemiyorum o yüzden sormak istedim..

Ztn haksız para almışsınız onu geri vermeyi düşüneceğinize bir tur daha istiyorsunuz gayette doğru belli

" Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemezler. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedilir."

Toki sözleşme maddelerinden haberiniz var mı?
Sosyal konut projelerinde devir hakkı yoktur. Tespit halinde konuta el konur.
Başka türlü -istisnai- projelerde şartlar Toki idaresinin inisiyatifindedir.
Yani iş inada binip de yargıya intikal ederse elinizde konut kalmayabilir zaten.
Buradaki hak kaybı sadece babanızdan kaynaklı. Maalesef o günkü ekonomik şartlar sebebiyle günü kurtarmış,
fakat sizin ve kardeşlerinizin geleceğine etki etmiş bir karar.

Size önerebileceğim birkaç ufak nokta:
  • Borcun tamamen bittiğinden emin olun.
  • Tapu çıkarırken ve/veya devrederken çıkan harçları ve vergileri alıcı kişisiyle anlaşma yaparak önden alın.
  • Vekaletname hazırlarken süresine ve yetki alanına(sınırlamasına) dikkat edin.

“Akraba ile neden iş yapılmaz” sorusuna çok güzel örneksiniz konu sahibi. Ay konu karşıma çıktıkça sinirim bozuluyor. Benim bekarken kardeşleriyle iş yapan ancak tapuya yansıtmayan saf kocama örnek olarak okutacağım bu konuyu tam ibretlik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…