Konuşmuyorum ki.Yooooo metressiniz gayette. Ev açmakla olmuyor metreslik sadece.
Olmadı eşime anlattım. Çöpçü bulsan daha makul olurdu dedi
Onunla baba kız gibiyiz zaten.
Ne diyorum ben artık ben de bilmiyorumAblacım sen ne diyorsun ya? Adam şerefsiz sen sütten çıkmış ak kaşık mısın allasen! Ağzından çıkanı kulağın da duymuyor ya pes. Adam da evli sen de evlisin nokta!
Soğudum kaçtım. Peşimi bırakmadı. Sana çaresizliğimi anlatayım dedi. Nolur dedi yoksa ölürüm dedi. Oturdum dinledim ben de
Dedi gerçekten.ben nikahımı vermem siz ne yaşarsanız yaşayın dedi. Ben de sizin kadar şaşırdım. Sen ilk değilsin çok kadın vardı dedi. Kına gecemde bile bu bi kadınla konuşuyordu dedi. Alışmış kadın. Kabullenmiş.Bu cevaptan sonra sizin masum aşkınıza sevginize çok inandım . Siz birbirinize aitsiniz kötü kadına bak nikahı vermiyor . Pis kadın aşka sevdaya hiç saygısı yok .(!)
Size az bile yapmış niye boşansın böylece kalın size evli bı adamla birlikte olunca ne söyleniyor hic düşündünüz mü ? Ayrıca bu konusamaya hiç inanmadım . Kadın arayacak aşkınıza saygı duyuyorum diyecek kime ne anlatıyorsunuz ya siz
İlk karısını aldatan bir erkeğin ikinci karısını da rahatlıkla aldatabileceğini düşünüyorum. Çünkü dürüst değil hem size karşı hem de eşine karşı. Dürüstlük bir kişilik özelliğidir sonradan kazanılmaz. Kendimi sizin yerinize koyarak düşünüyorum evliliğini bitirse bile yoluma o adamla devam etmezdim .Evet çok üzülürdüm çok ağlardım belki ama yine de yapmazdım. Bu adamla evlensem de çok gözyaşı dökeceğimi bilirdim. Bir kere ilişkinin başında evliliğini gizleyerek kandırmış .Size kendinizi suçlu hissettirerek kendini aklamaya çalışıyor .Evliliğini bitirecek cesaret yok onda. Sizin gitmemenizi o kendine bahane ederek kendini rahatlatıyor hepsi bu.Merhaba. Beni az çok tanıyorsunuz. Gelişmeleri yazmak istedim.
Evli ve evli olduğunu kendine aşık ettikten sonra bana çok geç söyleyen ve çok mutsuzum diyen bir adamla gönül ilişkim vardı. Çok gittim ondan ben ama o peşimi bırakmadı. Çok savaşlar verdim vicdanımla. Çok sevmiştim onu. Başka şehirde iş bulmuştu çalışıyordu.yanına gitmemi istedi. Daha boşanmadan. Gel dilekçeyi beraber verelim dedi. Gelmem dedim. Gelirsem benim konumum sıfatım ne olur belli dedim. Madem mutsuzsun kendi hayatını değiştirmeden beni ortak etme hayatına ve boşanmana dedim. Ben sebep olmak istemedim bazı şeylere. Sonra bana öyle miiiiii o zaman ben eve dönüyorum dedi ve aynı günün gecesi döndü.
Hala da neden gelmedin diye bana suç bulup beni yargıladı yerden yere vurdu beni.
Mecbur muydum gitmeye ben?
Elinden tutup ben mi boşattırcaktım onu.
İnsan birini gerçekten seviyorsa ve evliliğinde mutsuzsa gerekeni tek başına yapmaz mı?Onun bu yaptığına ne denir?
Wing size bir şey soracağım, bipolar olan birinin gerçekte yaşadıklarıyla hayalinde yaşadıkları yer değiştirebilir mi?
Bu insan tipi beni çok korkutur. Tam bir ben merkezli. İlişki iki kişi yaşanır. Neden onun isteğiyle devam ediyormuşsun sen eşya mısın? Senin duyguların yok mu onun gözünde? İğrenç bir kişilik.Ben onun peşinde değilim ki arkadaşlar. Ben bitti demeden bitmez diyen o.
Ben hep olmaz dedim.
Hadi diyelim seni işletmiyorlar, hadi o konuştuğu gerçekten karısı olsun. Kadın nikahımı verip kimseyi sevindirmem kafasında biri. Diğer kadın kullanıldığı ile kalacak, ben edebimle ağırlığımla yerimde oturcam diye düşünüyor. O adam her kahrını çeken o kadın dururken boşayıp senle evlenmez, ne güzel evde onunla dışarda seninle hayat varken.Vallahi eşi bana da ulaştı. Birgün konuşurken eşim seninle tanışmak istiyor dedi ve telefonu verdi eşine. Eşi sen bunu çekemezsin dedi. Siz herşeyi yaşayın aşkınıza saygı duyuyorum ama ben nikahımı vermem ben dedi. Tuhaf tuhaf konuştu.
İnanma, akşamına suyu ısıttı.Size yemin ediyorum. Odalarımız bile ayrı dedi kadın. Nikahımı vermem dedi. Sesi şiveliydi. İnanmakta ben de zorluk çektim.
Sesler duyuyorum. Bunu dra anlattım. Size de geçmiş olsunDeğiştirebiliyor Mune, bu bipoların türüne ve mani ataklarının ne şiddette yaşandığına göre değişiyor.
Mesela "psikotik mani" denilen bir atak var (Kendim de tecrübe ettim), gerçeklik algınız maalesef yitiyor ve bilinçaltı dışarı saçılıyor bildiğiniz. Olmayanı olmuş gibi görebiliyor, gaipten sesler duyabiliyor, koku ve dokunma duyunuza kadar şaşırabiliyorsunuz. Bu tabloda doktorlar, canla başla sizi uyutmak için uğraşıyorlar.
Sonrasında bunu (genellikle) hatırlıyor ve kendinizi kötü, aptal hissederek kahrolabiliyorsunuz.
Tekrarlı sanrılarda, sanrılar birbirini destekler gelebiliyor ve bunlar da fobiler oluşturmanıza sebebiyet verebiliyor ayrıca. Mesela bir sanrıda bir sokağa mana yüklediniz, diğer sanrı bunu destekler geldi vs. Sonra o sokaktan geçmekten imtina edebiliyor, hatırladıkça korkabiliyorsunuz "Yine olacak" diye.
Ayrıca her psikotik mani, sanrı görme halinde beynin fiziksel hasar aldığı da söyleniyor. Bağlantılar, sinapslar hasar görüyor, rastgele hatıralar yaratılıyor ve olmayan şeyleri gerçekte yaşadığını zannederek kişi bunları karıştırabilir hale gelebiliyor. Bu da şizofreniye giden yol olarak tabir edilebilir. Ne kadar çok psikotik mani, sanrı görme ve tedavisizlik, o kadar hasar alma ve şizofreni/şizoaffektif bozukluğun da tetiklenmesi riski.
Özetle, evet değiştirebiliyor Mune Müdürüm.
Hadi diyelim seni işletmiyorlar, hadi o konuştuğu gerçekten karısı olsun. Kadın nikahımı verip kimseyi sevindirmem kafasında biri. Diğer kadın kullanıldığı ile kalacak, ben edebimle ağırlığımla yerimde oturcam diye düşünüyor. O adam her kahrını çeken o kadın dururken boşayıp senle evlenmez, ne güzel evde o dışarda seninle hayat varken.
İnanma, akşamına suyu ısıttı.
Bakın kadınla onun arasındaki ilişkiyi boşverin siz kendi hayatınıza bakın artık çıkartın bu pisliği hayatınızdan .Dedi gerçekten.ben nikahımı vermem siz ne yaşarsanız yaşayın dedi. Ben de sizin kadar şaşırdım. Sen ilk değilsin çok kadın vardı dedi. Kına gecemde bile bu bi kadınla konuşuyordu dedi. Alışmış kadın. Kabullenmiş.
Şiveli demiştim.Sesi de işveliymiş, kesin adamın kırıklarından biri.
Yok şiveli dedi. Ama beklenir de. Belki şiveli bir kırık yaptı.Sesi de işveliymiş, kesin adamın kırıklarından biri.
Allahtan para istememiş ya bi de istese?Bi gelirin varsa al beni kurtar bu hayattan gibi bişey söylemişti. Hiç para istemedi ama birikimin var mı iş kuralım gelecekte demişti. Herşey senin üstüne olsun ben yönetirim işleri demişti. Birikimim yok dedim. Hayatını değiştirmek istiyorsan kendin birikim yapıp değiştirirsin demiştim.
Dedi bir dilim baklavayı tek seferde yutarak ksmsmsmBen ölücem ölüm orucuna girdim odamdan çıkmıyorum seni nasıl unutucam yemek yemiyorum hiç gibi şeyler yazdı.
Vallahi sesli güldüm üzgünken sağolunDedi bir dilim baklavayı tek seferde yutarak ksmsmsm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?