Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

sağol canım....belkide olabilir...işte bende bunu merak ediyorum hani kalite falan artmasada ilacın sayıyı değiştirip değiştirmediğini öğrenmek istiyorum...

dalımai hiç duymadım boyle bı etkısnı
hep sayıyı artırdığını okudum
kaan hocanın dediği gibidir bence tıkanıklık vardır
bak beolkıde vesıle olur tıknakıklık varsa co sayıda sperm cıkısı olur belkı de

umutcum hoşgeldin. bayramda kimsecikler yoktu çok sıkıcıydı burası . ben arada baktım bayram boyunca. bu son günler bakamadım hiç ama neyseki canlanmış topikciğimiz:)))
senle en son konuşmuştuk aşılama veyA takip yaptır demiştin hatırladın mı? Eşimin spermlerinde sorun yoktu ama benim tek tüp tıkalı açık tüpte zayıftı. en son gitiğim dr. boşuna aşılama ve yumurta takibiyle para zaman ve emek harcamayın. bu şekilde ihtimal çok düşük. Çünkü açık tüpün açık olduğunu bilsekde onun da tahrip olup olmadığını bilemeyiz ve zaten normale göre çok zayıf, bu tüp tıkandıysa diğer tüptede bişeyler olmuş da olabilir dedi.(((((hatta kapalı tüpte sıvı birikimi olma ihtimaline karşılık tüpün alınması bile düşünülebilir fakat şu an sıvı görmüyorum dedi. adetin 4. günüydü bugün muayene oldum.moraller sıfır bende tabi. çünkü ben takip yaptırıp illa doğal olsun en son çare tüp olsun diye karar vermiştim.hatta 3 aşılamayı bile göze almıştım. 3-4 ay bekleyebilirsiniz ama 6 ay 1 sene sonra yumurtalıkların durumunu bilemeyiz larc olmayın dedi.çok da paniklemeyin ama allahtan ümit kesilmez biz hiç bir zaman asla doğal olmaz diyemeyiz demeye getirdi.ve bu durumda hiç istmediğim bi yola girmemiz gerekiyor galiba.. Aklıma ne geldi dr. takiple uğraşmayın dedi ama kolemen denen ilaç veya benzerleri benim zayıf yumurtalığımı uyarıp orda folikül geliştiremez mi acaba. neden bu kadar umutsuzdu takip konusunda onu bir türlü anlamadım.tüpte %50 ye yakın başarı olur dedi. İnanmak istiyorum ama inanamıyorum ve olursa 'el yapımı' bi bebek gelecek bunu tam olarak hiç düşünmemişim bunu fark ettim.bu fikre alışırsam aralıkta transferim olacak.bir de üstüne mesanemde bir sorun var onun için sistoskopi yaptırmam gerekecek. idrarımı boşaltamıyorum. prostatlı bi amcayla sonucumuz aynı çıktı hastanede:)))))bunu bir an önce halletmem lazım.eşim artık benim çürük olduğumu düşünecek.
benim durum böyle şimdilik. sen neler yaptın tatişl boyunca, bat ne zaman. buradan bir bebek haberi almak istiyorum artık ben.
sen daha önce 1 tüp denemesi mi yapmıştın? Bir de hangi şehirde olduğunu hatırlayamadım. aşılama denemen varmıydı?
yetercim sakın yarına kadar kötü düşünüp boşuna kendini üzme hiç bir şey çıkmayacağına eminim.dr lar hep SOS verir sonra fıssss. netleşene kadar sakın üzülme boşuna.

sowaycım sen bu ay tüp mü yaptırmıştın. yoksa doğal mı denemiştin.

Son düzenleme:

canım benim eşime de tüp bebekten önce verdi doktor ve sayının 2 katınarttığını biliyorum. Başka bir etken vardır senin eşin için. Tabi bende yumurtalıklar embriyo safhasına ulaşıp bölünemdi onun için hüsranla soınuçlandı. Kısmet böyleymiş. Canım keçiboynuzunu denedin mi onuda çok övüyorlar...

hepinize teşekür ederim kızlar sağolun yarın gidipkonuşacağım dr la bakalım nediyecek

cnm öncelikle bi kaç doktora daha danış derim
cunku doktorlar senınde dediğin gibi hemen sos veriyorlar
açık olan tarafta yumurtlaman mı zayıf yanı folıkul olusmuyor ya da yeterınce buyumuo mu
yoksa sıvı geçişi mi zayıf?
elbette cok kucuk dozlarla yumurta hem de bırden fazla elde edebılrsın cnm
rezervın konusunda ne demişlerdi
antral folıkulun kaç taneydi..
benım tüp bebek doktorumun eşinin fsh 16ymıs
bı profa gıtmıslr ve demişki eşini değiştir çocuğu olmaz eşinin bu şekılde
ve 4 yılın sonunda bı kızı bı oğlu var doğal yolla arada da bı kaç kez kuretaj olmuş düşün
yanii kimse bilemez elbette diğer tarfta tıkalı ya da cok az sıvı geçişi varsa
doktorun dediği gibi tüp bebek daha mantıklı olur ama diğer taarftan normal şekılde
geçiosa sıvı denenebilir bence..
bence cnm sen bı doktora daha git
1.acık tarafın durumunu netleştır
2. antral folıkul sayını sor(rezervın nasıl zamanımız varmı onu öğrenelim)
3. eğer sıvı geçişi azsa laparoskopıyle açılabılırmı sonuçta tüp bebek de mucize değil
bana gelınce benım 2 tüp bebek denemem oldu fakat ilk olarak aşılama diye başlamıstık biz
cok yumurtam olunca tüpe geçtik yumurtalarım kendılığınden çatladı ıptal ettıler gerısını toplayın dedım
olusan ıkı embriyo dondurulup 4 ay sonra bırı transfer edıldı..o donmus embriyom transfer edılırkende kendı östrojenımı kullanmak ıcın yıne yumurta gelıstırıp once aşılama yapıp 3 gun sonra embriyoyu transfer ettıler..
benım cok karısık özetlemeye çalıstım ama:)
şimdi batı bılmıorum tatlım cunku ovulasyonu bılmıorum henuz 9.gundeyım ama yaklasık 28.gun oluorum daha var yanı:)))2 yıldır hatta 26 aydır ugrasıoruz bende yarıyıla kadar normal deneyıp sonra aşılama dusunuorum
normalde bızım ılerı hızlımız hiç yok ılerı yavasımız var
ama yıkmadan sonra ılerı hızlı%70 oluo
aşılama daha mantıklı bakalım hayırlısı ama okadar yorgunum kı bu aşamalrdan
keşke aşılamaya bıle gerek kalmasa gunde 3 saat yol cekıp gunu bırlık gıdıp gelıo sonra işe gitmek oldukca yorucu
ruhumdakı tahrıbata hiç değinmeyım:))))))

umutcum ,
bu gittiğim 2. dr.... ilkide tüp bebek merkeziydi. 2. side öyle. ilk dr da farklı bişey söylememişti.
açık tarafta sıvı geçişi normalmiş ama diğer taraf tıkandıysa bu tarafta etkilenmiş olabilir görmeden bilemeyiz diyor.
antral folikül dediğin sanırım dr un saydığı folikül sayısı.eğer öyleyse kapalı tarafta 8-9 tane açık tarafta 4-5 tane sayılıyor. normali 9-10 taneymiş.yani yumurtalık zayıflamış körelmiş diyor. hiçe saydı desem yalan olmaz.yani takiple boşuna para ve emek kaybetmeyin diyor ama sanki tüp ün de olacağı kesin de. en azından aralığa kadar doğal deniyeceğiz . ama bu arada başka bi dr a görünüp takip yaptırmak da aklımdan geçmiyor değil. tüp yaptıracaksam da bugünkü yerde yaptıracağım.
senin durum gerçekten karışık. ovulasyonu takip et sen yinede.arkadaşım 8. veya 9. günde hamile kaldığını söylüyor.bende hep 10-11-12 gibi çatlatıyorum ama bi işe yaramıyor.gerçekten insan için büyük bi sınav bu çok zorlayıcı ve ruh yaralayıcı.gittiğin klinik mi 3 saat uzakta onu anlamadım ama o gün işten izin veya dr dan rapor alamıyomusun? hepimiz için hayırlısı olsun ben bir yılda bile çok yoruldum inan bazen aman ne hali varsa görsün olmazsa olmasın diyebilmeyi istiyorum ama olmuyor.

canım tüp bebek merkezlerının hastayı paniğe sürükleyıp
tüp bebeğe yönlendirmesi artık cok sık duyduğum bi olay...
4-5 antral folikül hiç de kötü değil ki..sonucta sana klomen de verseler ya da 75 ml puregon zaten senın
buyutebılecek 4-5 yumurtan var sana 2-3 olsun yeter açık taraftan sonuçta aşılama için arzulanan folıkul sayısı
2-3 tür senınkı de yeter...benim sana tavsiyem kesınlıkle aralığa kadar klomenle filan takip yaptırıp dene
ben cok duydum ya tüp bebkte yumurtası gelişmio bıle ama spontan oluo.. kii sen cok cok ıyı durumdasın.. hiç bozma moralini...bozmalarına da ızın verme..eğer rabbım nasıp etmezse o zaman dusunursun tüp olayını..
bence sen bu 3 ayı boşa geçirme 2 ayda bır sansın var cunku neden olmasın cok hasta var ki tam tüp bebeğe
başlamak ıcın reglını beklerken hatta lucrın kullanırken gebe kalan..
sen allah sığın ve elınden geleni yap cnm zaten takıpte en fazla 3 kez gitsen yeter sonrasında 21.gunde progesteron baktır..yada ateş ölç burdan yaz yorum yapabılırız ez azından öptüm senii:)))))))

Ben idrar tesi yapmayacağım canım bıktım testlerde ne zaman reglim 1 hafta geçikir o zaman yaparım test. Sende çok erken yapmadınmı canım testi yai İnşallah testin bozuktur ve yalnış göstermiştir.
Selam canım biz kullandık hemde 6 ay bizim ileri hareketli sayımız 25 milyonda 38 milyona çıktı. Hiç duymamıştım daha öncede sayıyı düşürdüğünü şimdi senin yazdığını okuyunca şok oldum. Ben proxeed den dolayı bir azalma olduğunu düşünmüyorum canım. Bir kaan beyle görüşün zaten testlerden ne olduğu hemen beli olur.
Umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer canım.

selam tatlım ne yapalım günleri öldürüyoruz valla. Sabırızlıkla regli günümü bekliyorum olurya bir mucizede beni bulur bu ay. Sen nasılsın canım.

neden olmasın canım yumurta var sperm var
rabbim ol diyecek yalnızca...
ateş ölçme topiğinde biumut var işte 46 ay boyunca hiç bi şekılde kalamdım tüp bebekle aşılamayla
dıo ve kendılığınden kaldı onca aydan sonra..neden olmasın..bugun kuran okurken bı ayet okudum
allahtan namazla isteyin diyor...5 vakıt olmazsa dahi kılabildiğin kadarını kılmayı dene cnm yani ayet de dediği gibi
namazla iste yaradandan o isterse oolur hersey...
ben ne napayım elımden geleni yapıyorum bakalım ovulasyon gunlerım yaklasıo
başlıo mesai:)))

Canım çok doğru valla bazen dua ederken diyorum sen ne yapıyorsundan Allahtan istiyorsun diye kendime kızıyorum. Valla mucizeler var evet bende innaıyorum kim bilir bizlerede denk gelir belki.
Ay o mesai günleri yaklaşınca bende stres başlıyor valla. Off offf yani ne zor bir durum yaaa. Kolay gelsin canım valla. Neyse be bu ayı atlattım Darısı başına

peki takip için kaçıncı gün dr a gitmem lazım biliyomusun. benim yarın 5. günüm olcak. arkadaşımın takibini yapan bi dr vardı ona gidip başlasam mı acaba yarın. saolasın moral verdin içime de kurt düştü şimdi. bir de acaba bana maliyeti ne olur bunun. çok pahalı bi şeymidir yumurta takibi yaptırmak... xoxoxo

kızlar ilginiz için teşekkür ederim...
keçiboynuzunu daha önceden denemiştik sonra bıraktık...
bende bu tıkanıklık olayını düşünmüştüm doktorda aynı şeyi söyledi.. bakalım yarın gidip tahlilleri yaptıracağız...belki ultrason vs. de yaptırırız...
inş. tıkanıklık varsa açılır ve sperm sayısıda artmış olur...

kızlar bugün moralim çok bozuk her şeyi paylaşıyoruz diye bende paylaşayım istedim.
dün eşimle kavga ettik daha doğrusu ailelere gitme meselesinden bizim daha önemli derdimiz var 5 yıldır çocuğumuz olmuyor bu benim artık ağrıma gidiyor dedi.
benim eşim bana bunu söyledi ve ağalayarak çekip gittim odadan gelmedi yanıma bütün gece ağladım. bir kaç gün gecikmiştim dün hasta oldum. umutları yine kırıldı galiba. boşanmayı teklif ettim... böyle devam etmek zorunda değil zira.. ben ne yapabilirim ki kaderi değiştiremem ya...

canım eğer ilaç kullanacaksan reglının 3.gunu gıtmen lazım ogunden ıtıbaren ilaç kullanacaksın ama bugun bı git sen bence belkı 5.gun de farketmıodur
5 gun kullanıp gel diyecek sana..ama bu ay en azından 9.gun fılan git bugun olmuosa bıe
le hangı tarafta yumurta onu öğren
bu ay kapalı taraftaysa diğer aya acık taraftan olacaktır..gelecek reglınde başlarsın takibe..
yoo her kontrole gıttiğinde fark ne öduosun onu odrsın sanırım arkadsına bı sorsana cnım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…