Tüp Bebeği İlk denemede tutan güzel anneler ve tüp bebekte tecrübeli olanlar

Ya şuan çok sevindim karşıma çıkmana. Açıkcası dediğim gibi yüz yüze görüşmeye gittim bana herşeyi anlattı işte aşılama şöyle tüp beebk böyle hocam dedim siz ne önerirsiniz dedim o da dedi bir sorunun yok sebebsiz yaşında çok genç aşılama ile olmaması için bi sebeb yok dedi aşılama yapalım dedi öyle yapcaktık o ay regli olmadım dahaa 3 gün önce oldum ve aşılamadan vazgeçtim. Yani şunu demek istiyorum para göz birisi olsa tüp bebek yapalım derdi sevdim ben hocayı açıkcası iyi birisi. Kasım ayında tüp bebek düşünüyorum
☺️Ben yasemın hocada degıl ama baska merkezde 2 asılama oldum negatıf sonuclandı o yuzden dırekt tüp bebek yapmanı tavsıye ederım fıyatları cok makul kesınlıkle basarı paradan daha onemlı ınan

Ahsen555 Ahsen555 canım seni Eylül ayı aşılamada görmüştüm adet olamıyorum demiştin bende Eylül ayında aşılama yaptırdım ama olmadı nasipse tüp bebeğe geçicez bizde hakkımızda hayırlı olur umarım

ilk denemede yanlış merkez seçimiyle yarıda kalan tedavim(yumurta gelişmedi)
ikinci deneme farklı merkez 27yumurta, 10embriyo,2 ay rahim dinlendirme ve dondurulmuş tek blastokist transferi ile gebelik ve peşine doğum🧿
bu sene dondurulmuş transferi ve 2.gebelik🧿

darısı bu yolda yürüyen herkesin başına inş. Allah aratmasın kimseye

Merhaba hanımlar allah izin ederse yakın zaman da ben de başlayacağım tüp bebek tedavisine.. Korkularım var endişelerim var güzel şeyler duymak istiyorum yaşadıklarınızı kaç kerede hamile kaldığınızı paylaşır mısınız 🥰 teşekkürler
Şimdiden hayırlı olsun canım. Ben Ağustosta tüp bebek denedim, pozitifi de gördüm ama maalesef 6. haftadan sonra gelişimi durduğu için ilaçla düşük yaptım.

Tüp bebek için benim tavsiyelerim:
1. Şimdiden D vitamini, Omega-3 ve Folic acid içeren Multivitamin iç hatta eşine de içir. Yumurta ve sperm kalitesi çok önemli.
2. Ben tedaviye başlayacağım ay kafeini tamamen bıraktım özellikle kahve, çay da günde açık bir çay bardağını geçmemeli bu konuda bilimsel çok açıklama okudum tutunmayı zorlaştırıyor.
3. Transferden sonra ağır iş yapma ama sürekli de yatmaman lazım günlük 1 dk yürüyüş embriyoya kan akışı sağlanması için önemli.
4. Mümkünse seni ağlatan dizi/film izleme moral hep çok önemli.
5. Maydanoz, adaçayı gibi söktürücü özelliği olan otları, çayları tüketme.
6. Transfer sonrası kabız olmamaya çalış, çünkü kabızlık baskısı da embriyonun tutunmasını zorlaştırıyor, günlük sabahları kuru kayısı yemek, günde en az 1 kase yoğurt/kefir tüketmek bana iyi gelmişti.
7. son olarak iğnelerini yaparken dik açıyla bi kerede içeri gerekecek şekilde vurursan daha az canın açır.

benimde ilk denemem tuttu
iki tane cikolata kistim var bir sagda bir solda 2 kez kanamam oldu adet gibi ve kanama alanı oluştu cok sükür dün kontrolde kanama alanın tamamen gectigini gördük👀 rahime dikiş atılabilir ondan bahsetmiişti daha önceki görüşmemizde hayırlısı bakalım şimdilik hersey yolunda 🙏🏽

Ahsen555 Ahsen555 canım seni Eylül ayı aşılamada görmüştüm adet olamıyorum demiştin bende Eylül ayında aşılama yaptırdım ama olmadı nasipse tüp bebeğe geçicez bizde hakkımızda hayırlı olur umarım
Evet canım adet olamadağım için aşılamaya başlayamadım ve bu yüzden de nedense içimden gelmiyor aşılama yaptırmak tüp bebek yaptırcağım Allah izin ederse hepimiz için hayırlısı olsun

ilk denemede yanlış merkez seçimiyle yarıda kalan tedavim(yumurta gelişmedi)
ikinci deneme farklı merkez 27yumurta, 10embriyo,2 ay rahim dinlendirme ve dondurulmuş tek blastokist transferi ile gebelik ve peşine doğum🧿
bu sene dondurulmuş transferi ve 2.gebelik🧿

darısı bu yolda yürüyen herkesin başına inş. Allah aratmasın kimseye
Canım maşallah Allah evlatlarına hayırlı ömürler versin

Şimdiden hayırlı olsun canım. Ben Ağustosta tüp bebek denedim, pozitifi de gördüm ama maalesef 6. haftadan sonra gelişimi durduğu için ilaçla düşük yaptım.

Tüp bebek için benim tavsiyelerim:
1. Şimdiden D vitamini, Omega-3 ve Folic acid içeren Multivitamin iç hatta eşine de içir. Yumurta ve sperm kalitesi çok önemli.
2. Ben tedaviye başlayacağım ay kafeini tamamen bıraktım özellikle kahve, çay da günde açık bir çay bardağını geçmemeli bu konuda bilimsel çok açıklama okudum tutunmayı zorlaştırıyor.
3. Transferden sonra ağır iş yapma ama sürekli de yatmaman lazım günlük 1 dk yürüyüş embriyoya kan akışı sağlanması için önemli.
4. Mümkünse seni ağlatan dizi/film izleme moral hep çok önemli.
5. Maydanoz, adaçayı gibi söktürücü özelliği olan otları, çayları tüketme.
6. Transfer sonrası kabız olmamaya çalış, çünkü kabızlık baskısı da embriyonun tutunmasını zorlaştırıyor, günlük sabahları kuru kayısı yemek, günde en az 1 kase yoğurt/kefir tüketmek bana iyi gelmişti.
7. son olarak iğnelerini yaparken dik açıyla bi kerede içeri gerekecek şekilde vurursan daha az canın açır.
Bilgiler için teşekkür ederim oldukça açıklayıcı şuan sadece d vitamini kullanıyorm başka bişey kullanmıyorum. Kullansam iyi olacak alsında. Doktor da söyledi kahve yasak diye. Bir de iğneyle ilgili hiç. Bişey bilmiyorum umarım vurmayı becerebilirim 🌺

benimde ilk denemem tuttu
iki tane cikolata kistim var bir sagda bir solda 2 kez kanamam oldu adet gibi ve kanama alanı oluştu cok sükür dün kontrolde kanama alanın tamamen gectigini gördük👀 rahime dikiş atılabilir ondan bahsetmiişti daha önceki görüşmemizde hayırlısı bakalım şimdilik hersey yolunda 🙏🏽
Maşallah sağlıcakla kucağına al inşallah. Büyük ihtimalle düşük olmasın diye dikiş atacak

Bilgiler için teşekkür ederim oldukça açıklayıcı şuan sadece d vitamini kullanıyorm başka bişey kullanmıyorum. Kullansam iyi olacak alsında. Doktor da söyledi kahve yasak diye. Bir de iğneyle ilgili hiç. Bişey bilmiyorum umarım vurmayı becerebilirim 🌺
Folik acid en önemlisi ona normal yoldan hamilelik isten kişiler bile en az 3 ay önceden başlaması gerekiyor bebeğin ilk 3 ay gelişimi için şart.

3 deneme 3ü de pozitifti şükür ama tüp bebekte pgt yapılmadığı sürece sağlıklı mı sağlıksız mı bilinemiyor şansa transfer yapılıyor sağlıksızsa düşüyor yani. İlk iki düşüktü benim
Bende aynı durumdayım şuan 3.denemem 1.test pozitif düşükten çok korkuyorum özel bir şey yapıldı mı

Bende aynı durumdayım şuan 3.denemem 1.test pozitif düşükten çok korkuyorum özel bir şey yapıldı mı
Yok canım ekstra olarak crinone kullanmadım. Alerji yaptı bende ilk iki de kaşıntı oldu. 3.de prolutex kullandım iğne olarak aldım progesteronu bide kapsül olarak. Başka bi şey yok

Yok canım ekstra olarak crinone kullanmadım. Alerji yaptı bende ilk iki de kaşıntı oldu. 3.de prolutex kullandım iğne olarak aldım progesteronu bide kapsül olarak. Başka bi şey yok
Bende onları kullanıyorum hiçbir sebep bulunmadı düşüklere şiödi pozitif ama sevinemiyoruz korkudan🥺

Bende onları kullanıyorum hiçbir sebep bulunmadı düşüklere şiödi pozitif ama sevinemiyoruz korkudan🥺
Genetik bakılmadığı sürece sağlıksızsa düşüyor maalesef. Sebebe gerek yok ki. Her aşaması zor bak doğum geldi daha çok korku. En başından sonuna kadar bitmiyor canım. Bu sefer gelir sağ salim inşallah dua et bol bol

Back
X