Tup bebek konusundaki en huzursuzluk ve tedirginlik..

Perimasali3737

Birdaha keskeler olmasin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
1.218
1.155
48
Arkadaslar bi kez daha konu acmistim bu konuyla ilgili..cocugumuz olmadigi icin esimin sorunun arastirilmasi icin Ankara'ya sevk edilmistik orda tup bebege baslamistik..

Esimin sorunu arastirilmadan sperm artisini gorunce hemen tup bebege baslamisti doktor..tedavi basladgindan beri icimde hep bi huzursuzluk vardi doktor tup bebek sorunumuzun ne oldugunu bile hatirlamiyodu sadece bana ilac veriyodu hep ve yanlis degerde veriyordu her defasinda yanlis igne yaziyodu..

Neyse iste tedavi iyi dollenmis embryolarin cok iyi kalitede diye diye bizi hep heycanlandiriyodu neyse iste transfer islemi sirasinda 3 tane cok iyi embrym vardi ve ben ikisini istedim ben oyle dedikce embryolog hayir hayir ikisini koymayalim dedi ve beni israrci gorunce biri iyi biri kotu embryo koymuslardi ve en iyi embrylarimi koymadilar ben o esnada can acisindan dolayi aklima bisey gelmemisti transferden sonra bunu kafaya cok takmistim neden en iyi embrylarimi koymadilar diye..ve o ikisini dondurmuslardi..

Zaten sonuctada 7.gunumde adet oldum hic beklemedigim anda ve sonuc negatifdi..Doktoru aradik adetim diye o ha bire ilac veriyo daha sonuc olumsuz daha bizi umitlendiriyodu ben neden tutmadiginin arastirilmasini istiyorum ama doktor hic bisey demiyo herkes bi anormallik oldugunu soyluyordu doktor kendide sasirmisti ama hic ilgilenmedi ve umrunda degiliz suan

Benim kafama cok takilan seyler var
Neden en iyi embiyolarimi koymak yerine dusuk kalitede koydular ve ben odadayken hadi esim dondurulmasini istemeseydi o embryolar ne olcakti ve doktor neden bu kadar ilgisiz kaldi

Hersey nasip olduguna inancim sonsuz ama iste neden o embyolar konulmad
Ben en az 13bin lira para harcadim arabamizi sattik en sonunda herseyi ozel yaptirdik kafaya cok taktim ve cok uzuluyorum bu konuda ne yapabilirim arkadaslar o embrolarim neden konulmadi doktor neden ilgisiz biz sonucta bidaha orda tedavi mi gorcezde koymadilar

Son düzenleme:
Embriyolar dondurulurken 1 iyi 1 orta kalite aynı kapta dondurulur genelde . Ve transfer edilirken de bu şekilde yapılır. Embriyonun orta kalite olması tutmamasi anlamına gelmez dış ortamda yeterli bölünme gerceklesmemistir rahimle bulusunca belki daha iyi bolunecek bilemeyiz. Düşük Kaliteli Embriyodan dahi hamile kalınabiliyor kısmet meselesi. Ama anladigim kadariyla sen doktora ve merkeze isinamamissin bence degistirmelisin. Çünkü doktoruna güvenmen lazım .

Canim cok isindiydim ama hep doktor sorunumuzu bilmeden hareket etti hep yanlis yonlendirildik simdide ne yapmaliyiz o embryolar ne olcak diyoruz neden tutmadi arastirilsin diyoruz ama cvb yok..

Canim doktor esimin sorununu bilmeden tup bebek demsti hemen orda icime kurt dusmustu bide bana koyduklari embryo cok iyi olan embryolar degil anlatmak istedigum cok iyileri koymadilar bi tane kotu bi tane normalini koymuslardi onlari neden koymadilar ben odadayken esime onlari donduralmmi diye sormuslar esimde tamam demis ama hadi yok deseydi ne olcakti ..

Güvenmemişsiniz

Sorunumuzu bilmedi yanlış dozda ilaç verdi vs diyorsunuz ama sonuçta döllenme olmuş

Bir de yaşınız kaç iki tane koymak için bile sınır var

Kalitelisini koymamaları makul değil zira ilk seferde tutması onların istatistiklerini iyileştirir

Eşinin sorununu araştırmaması da bebeğe odaklandığı için zira tek sperm bile bebeğe yeter önemli olan annenin vücudu derdi benim doktorum

Eşimde de sıkıntı vardı hiç tedavi olmadı sperm bulup bebeği yaptılar oldu bitti

Güvendiğin bir yerde tedavi ol ve hiçbir şeyi düşünüp takma

Tüp bebek tutmayınca niye tutmadı diye araştıran bir yer var mı??? Ben duymadım, kısmet deyip yollarlar, şu kadar ay sonra yine deneyelim derler bu her yerde böyle malesef Yaşadıkların merkeze özgü değil yani aklında olsun. AA kalite embriyom hemde 4 tane transfer edilmişti, biri bile tutmamıştı, kızgınlığını anlıyorum defalarca yaşadım bende. Ama en kaliteli embriyoda konsa tutması garanti değil. İnşallah dondurulmuşların tutar.

Inan o

Canim
"Neden böyle oldu" kısmını araştırmaması çok ilginç geldi bana da. Daha ilgili bir hekimle devam edemez misiniz?
Canim zaten istanbula gidecem bidahakine doktorda bize soruyor neden boyle olduki diye bide o kadar arastirip gttik bunaldim iyce hic biseyi maddiyatinda degilim ama iste neden bu ilgisizlik ..

Bana cok iyi cok iyi diye ovdukleri embryoyu transferde neden koymadilar transferde dakkalarca embryo bekledim dusuk kalitede doktorda sessz kaldi ben zaten olmasaydi eger orda devam etmeyi asla dusunmuyodum neye guvenip embryoyu koymadilar merak ediyorum esim yok desedyi o embryolar ne olcakti

Bana yumurta topluycaz su gun dedi ben o kadar yol giittm sonra karistrmissim bugun kontrol yapcaktim seni dedi surekli.bi karistirma...

Can iste
Bana AA kalitedeki embryolari transfer etmediler iste embryolog hayir hayir dedi ve getrmedi onlari..

Ben inanılmaz pinpirikli biriyim. Tüp bebek için istanbula gittim doktor tamam tup bebek yapalim hemen yapacaktim. Ama doktor dedi ki eğer yaparsak sansiniz düşük önce laparoskopi olman lazim çikolata kistim vardı 6cm . Eşimin de sorunu varmış bilmiyorduk orda öğrendik . Bence arastiriyorlar. Ben memnunum en azından

Anlatmak istedigim Aa kalite embroyolar konulmadi neden iste

Bana ilk girusmede zaman kaybetmeden tup bebege baslamaliyiz dedi ve o ay basladi hic bisey anlamadim

Garip geldi genelde iyi konulur bence gidip sor embriyologa. Kafana takılan herseyi sor bence orda devam etme artık çünkü güvensizlik yaşıyorsun tedavin olumsuz etkilenmesin

Bana cok iyi cok iyi diye ovdukleri embryoyu transferde neden koymadilar .

Bunu nereden biliyorsunuz yani en iyisini koymadık mı dediler

Bir de yumurta toplama öncesinde çatlatma iğnesi yapılır saati var onu nasıl karıştırabilir ki iğne olup gitmeniz lazım 36 saat önceden

Profesyonel değillermiş galiba

Sıkmayın canınızı bir sonrakinde olur umarım

Devam et
Garip geldi genelde iyi konulur bence gidip sor embriyologa. Kafana takılan herseyi sor bence orda devam etme artık çünkü güvensizlik yaşıyorsun tedavin olumsuz etkilenmesin
Etmemde zaten ankaradan.uzak bi yerdeyiz embryolar ne olcak iste merak ediyorum embryo dondurulurken ne kadar ucret aliniyorki

Bence doktorunu ara bana neden iyi kalite olan embiryolar yerine düşük kalite olan transfer ettiniz diye sor bence.

Prosedür böyle falan derse prosedür neden böyle diye sor.

Bu arada doktoru değiştir mutlaka. Üzülme dondurulmuş embiryoların var. İnşallah onlar tutar.

Aynen vallahi bakin beni kac kere kontrol etti carsamba yumurta toplancak dedi alel acele gttik cumartesine kaldi yanlis oldu dedi esimle sok gecirdik..transfer esnasinda cok iyi 3 tane embryn var dedi doktor ikisini koyun dedim bende orda embryolog ikisi olmaz dedi sonra israr edince biri iyi biri dusuk kalite koyuldu en iyiler konumadi transfer esnasinda konusuldu bunlar o gunden beri aklima takildi am iste caresz kaldim tranfer srasinda canim asiri yandi dger embryoyu beklycem diye ha bire karnima bastrdilar o yuDen soru daha soramadm sonradan kafam dabk etti

Devam et

Etmemde zaten ankaradan.uzak bi yerdeyiz embryolar ne olcak iste merak ediyorum embryo dondurulurken ne kadar ucret aliniyorki

Onu da ara sor. Kendi şehrinde tüp bebek merkezi varsa belki oraya transfer ettirebilirsiniz. İstanbul tüp bebek merkezi OHAL sebebiyle kapatıldığında dondurulmuş embiryoları başka hastanelere transfer etmişler. İnternette açıklamasını okumuştum.

Mevcut embiryoları transfer ettirmeye çalış bence. Obur türlü tekrar yumurta toplamalari gerekecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…