Turkan88'in Diyet Günlüğü

kızlr bende epey kötüyüm bugün
tansiyonu düşmüş başım ağrıyor soğuk soğuk terliyorum ama işteyim evde olup yatmak vardı şimdi
reglimde bir hafta gecikti neden böyle oldu bilmiyorum:44:

cnm geçmiş olsun strestendir bencede ya

cnm ya bizde aynı durumdayız gramla verdik kiloyla geri alıyoruz valla
bayramdan sonra toplanıcaz inşallah

Allah yardımcın olsun canım dualarımdasın:)

cnm süpersin valla tebrik ediyorum seni

hümeyra maşallah yaa azimle baya kilo verdin darısı başımıza

nurgüüülll bayramdan sonrayı beklersek vermemiz gereken kilo artacak sanırım

türkanımmm allah yardımcın olsun hakkında en hayırlısını versin emeklerini boşa çıkarmasın inşallah

fehiye menülerle devam edersen basenlerin daha da genişlicek

bana gelince yok kararı verdim artık azaltmaya başlıyorum bu günden itibaren iftar menüm şöle olacak; 2 hurma, 1 kase çorba+ 1 biber dolması+2 kaşık yoğurt, ne kadar içmicem desemde kolaya hayır diyemicem

hümeyra senn sosyal hizmetlerde çalıştığın gözüme çarpmıştı bi ara belediyede misin il müdürlüğünde mi
ben de sosyal hizmet uzmanıyım da merak ettim

hümeyra senn sosyal hizmetlerde çalıştığın gözüme çarpmıştı bi ara belediyede misin il müdürlüğünde mi
ben de sosyal hizmet uzmanıyım da merak ettim

canım benim belediyedeyim ben
hayatım sn rahat iş bulursun niye sıkıntı yapıyorsun ki sosyal hizmet uzmanı olduktan sonra

canım benim belediyedeyim ben
hayatım sn rahat iş bulursun niye sıkıntı yapıyorsun ki sosyal hizmet uzmanı olduktan sonra
ben biraz garanticiyim devleti arkama almak istiyorum:) atanana kadar il müdürlüğünde taşerondan çalışmak istiyorum şuanda istanbulda açık yok il müdürlüğündeysen bi oraya sorar mısın dicektim:)

evet bılıyorum tatlım ama ne yapayım acıkıyorum akşama kadar açım ee çocuklarda var ben yemıyeyımde kım yesin demı ama:))

ohh baya zengin menün güzelim afiyet ola
sağol bıtanem benım

fehiyemmmm ellerine sağlık güzelim afiyetler olsun
tesekkurler güzelim gelın hep beraber ola:))

kizlaar,gelin sporsuz da olsa menulerimizi paylasalim,isi ramazandan sonraya birakirsak oyle bir kilo aliriz ki sonra nahh veririz.hergun herkesin menusunu gormek istiyorum.ozelliklede fehiye.daha dogrusu iftar menusu degil de yediklerimizi.iftar menulerimiz gumralin topikinin ilgi alani.bizimki o menuden bize dusenler.

Dr. Ender Saraç ramazanda zayıflama, diyet ve ramazanda beslenme önerileri

Ramazan’da beslenme nasıl olmalıdır? Ramazanda zayıflama ve Ramazanda diyet nasıl sağlıklı bir şekilde yapılır? Dr. Ender Saraç’tan Ramazanda doğru beslenme ve sağlıklı zayıflama tavsiyeleri.

Toplumun önemli bir kısmının oruç tuttuğu Ramazan ayında birçok kişi fazladan hiçbir şey yapmadan zayıflayacağını sanır. Halbuki durum hiç de öyle değildir. Ramazan ayında zayıflamak ve sağlıklı beslenmek için özel beslenme kurallarına muhakkak dikkat edilmesi gerekir. Dr. Ender Saraç ciddi sağlık sorunu olan kişilerin oruç tutmadan evvel mutlaka bir doktora başvurmaları gerektiğini belirtmektedir.

Bütün gün aç kalan bedende, kan şekeri belirli bir süre sonra düşme eğilimi gösterir. Özellikle kış günlerinde tutulan oruçta, kan şekerindeki düşme eğilimi soğuğun da etkisiyle, daha da belirginleşir. Vücut açlık tehlikesini hissettiği zaman, bir savunma mekanizması olarak, yiyecekleri depo yağlarına çevirir ve sanılanın aksine, yağların parçalanmasına ve zayıflamaya değil, kilo alınmasına yol açar. Beslenmenin yanlış yapıldığı oruçlarda, aynı kilonun sabitlendiği, hatta bazen, az yenildiği halde kilo alındığı görülür.

Orucu sağlıklı bir şekilde tutmak kendi sağlımız açısından önemli olduğu kadar oruçtan tıbbi faydalar elde etmek ve bu güzel ibadetten maksimum yararlanmak bakımınından mühimdir. Dr. Ender Saraç fazla kilo sorunu olanlar için aşağıdaki iftar ve sahur beslenme listelerini ve sağlıklı beslenme kurallarını göz önünde bulundurulması gerektiği hususunda okuyucularını bilgilendirmiştir.

İftarda nasıl beslenmeliyiz?

Zeytinle ya da hurmayla oruç bozup, üstüne 1 bardak ballı limonlu ılık suyu yavaş yavaş sindirerek içmek. Bu ballı ve limonlu ılık suyun bağırsak lara doğru ilerlemesini beklerken, sırtı yaslayıp, dik bir şekilde bir dakika kadar istirahat etmek. 1 -2 dakika sonra, hafif bir sebze çorbası veya içerisinde et ve katı yağ olmayan başka bir hafif çorbayı (domates, tarhana, ezogelin, mercimek, tahıl çorbası gibi) yavaş yavaş ve sindirerek içmek.

Çorbadan sonra tekrar 2 dk beklemek ve ondan sonra eğer kişi vejetaryen değilse, beyaz et (tavuk, balık, hindi), bol söğüş yeşillik veya az yağlı, ılık zeytinyağlı yemekler yemek. Tatlıyı hemen iftar yemeğinin üzerine yememek. Mideyi fazla şişirmemek ve iftar yemeklerinden sonra olan rehaveti hafifletmek için yemek sırasında fazla miktarda, soğuk ve şekerli sıvılar almamak. Yemek sırasında çok fazla soğuk sıvı alan kişinin sindirim ateşi zayıflar.

Eğer ağır bir iftar yemeği yendiyse, sindirim daha da zorlaşır. Çok hızlı yemek yiyerek ve fazla miktarda sıvı alarak, boş mideye gereğinden fazla yüklenirsek, sindirim sistemimizdeki damarlara kan hücum edecek, kanlanması azalan diğer sistemlerde, örneğin, beyinde ve merkezî sinir sisteminde yetersiz kanlanma ve bunun sonucu olarak da uyku basması, ağırlık çökmesi, çarpıntı vs gibi durumlar görülecektir, iftar ile sahur arasında düzensiz olarak abur cubur yiyip, sindirim sistemini sürekli meşgul etmenin faydası yoktur. En uygunu, iftardan 2-3 saat sonra ara öğün olarak meyve yemektir.

Bu meyvelerin, az şekerli, hazmı kolay ve beden tipimize uygun olması, çok soğuk yenmemesi gerekir. Özellikle kış aylarında, her gün kivi yenmesi, içerdiği C vitamininden ve demirden dolayı çok yararlıdır. Kivi, armut, ayva, elma, böğürtlen, ahududu, greyfurt gibi çeşitli meyveleri, dönüşümlü olarak yemek uygundur. Ayrıca Ramazan’da susuz kalan vücudu mutlaka bol ılık su ve bitki çayları içerek beslemek gerekir. Çok soğuk içecekler tavsiye edilmez.

Sahurda nasıl beslenmeliyiz?

Tahıl oranı fazla müslili; ılık veya sıcak, light veya az yağlı süt en uygundur. Hem tok tutar ve bağırsakları çalıştırır hem de tahılda bulunan B vitaminleri vücut için çok faydalıdır. Ayrıca süt, protein ve kalsiyum ihtiyacını karşılar. Piyasadan alma şansı yoksa, yulaf ezmesi, tam buğday gibi haşlanmış tahıllarla ve kuru kayısı, mürdümeriği, incir, öğütülmüş ketentohumu gibi kuru meyvelerle, kendi müslinizi yapabilirsiniz.

Bu şekilde uygulanacak ramazan programıyla, hem dengeli beslenir hem de kilo almadan, hatta vererek, daha sağlıklı beslenebilirsiniz. Unutmayalım ki Ramazan çok özel bir dönemdir ve kesinlikle aç kalmakla eşanlamlı değildir. Doğru beslenme yöntemiyle, ruhsal bakımdan beklenilen faydalar da artırılabilir.

RAMAZAN DİYETİ NASIL YAPILIR? RAMAZANDA ZAYIF KALMAK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

ramazanda dıyet, ramazanda zayıflama, ramazanda zayıflama diyeti, oruçta diyet, ramazanda zayıflamak için, ramazan dıyeti, oruçta zayıflamak, ramazanda zayiflamak, oructa zayiflanirmi, ender saraç ramazan diyeti

Oruç tutarken sağlık şekilde kilo vermek isteyenler için…
Bu menü sağlıklı ve orta yapılı bir kişi için uygundur.

SAHUR:
1 su bardağı kadar az yağlı süt
1 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir
2 ince dilim esmer ekmek
Domates, salatalık, biber
5 adet zeytin
1 porsiyon meyve
Su

İFTAR:
1 kâse çorba
Az yağlı bol salata
1 dilim esmer ekmek

1-2 SAAT SONRA:
120 gr. Et, tavuk, balık
4-5 yemek kaşığı az yağlı sebze yemeği
Yağsız salata
2 dilim ekmek veya 2 servis kaşığı bulgur pilavı
2 kaşık diyet yoğurt
Bitkisel çay

2 SAAT SONRA
2 porsiyon meyve
1 avuç içi kadar fındık

Ramazanda kilo almamak için
1- Orucunuzu hafif bir kahvaltı ile açın, yemeğinizi iftardan 1-2 saat sonra yiyin.
2- Bol sıvı tüketin.
3- Bol hareket edin.
4- Gece yatmadan önce yemek yemeyin, mutlaka sahura kalkın.
5- Sahurda glisemik endeksi düşük gıdalar tüketin.

kendimi cok kotu ve gerksiz hissetdiriyor insanlar bana,kimse beni sevmiyor,ben herkesi varligimla biktiriyorum.elimden hic bisey gelmiyor,yapamiyorum,yemek yapmayi bile beceremiyorum.anne ,es,evlat,abla.arkadas,ben hic kimseyim aslinda.bu dunyadan gitsem kimse farketmez herhalde .ama her kesin ustunden 1yuk kalkar.ben aslinda herkesi cok seviyorum.kimseyi dikkatimden kenarda birakmiyorum,kimseye haksizlik etmiyorum.kendimcin dua etmek en son aklima gelen.ama insanlar benim asiri ilgimden de artik bikmis durumde.ders calismayi bile beceremiyorum.ben hicbisey kazanacak falan degilim.yalniz olucem ben,yapayalniz.ve de mutsuz.aglamaktan basim cok agriyor.artik hic karar vermiycem,hic kimseyle konusmuycam.hayatimi sadece robot gibi duygusuz yasiycam ,insanlardan tem umdugum bi gulumseme ama artik ben yoruldum.ALLAHim neden ben bu kadar iseyaramazin tekiyim,yalvaririm iyi birisi olayim.been kendi basima yapamiyorum.basaramiyorum.ben yokum birkacgn.face.de de yokum.belki baglarim tel.da/elimde olsa kalbimi de durdururum.kendinize iyi bakin.eminim her zaman yapamadigim gibi yine kendimi ifade edememisimdir.

...........................bu resimi nasil koydum bee.salak gibi.silinmedei de.

Eklentiler

• $IMG_0070.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:

türkanım ne oldu ?bak saçmalıyorsun olur mu hiç öyle sey herkes senı çokk sevıyor yemın ederim hemde çokk ramazan ya bıtanem ınsanların sınırleri ondan gergin sakın ol hayatım vallahı çok üzüldüm senı herkes de bızlerde çokk seviyoruz inan buna sakınles bak bır evladın var yapma böyle

slm kızlar hepinize hayırlı ramazanlar rejime devam ediyorsunuz değilmi ben tatlı vs şeyler yemiyorum ekmek de yemiyorum akşam ramazan diye salmadım yanibu akşam köfte salata yedim ayran içtim o kadar canlarım menüm

slm kızlar hepinize hayırlı ramazanlar rejime devam ediyorsunuz değilmi ben tatlı vs şeyler yemiyorum ekmek de yemiyorum akşam ramazan diye salmadım yanibu akşam köfte salata yedim ayran içtim o kadar canlarım menüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…