- 30 Kasım 2010
- 9.739
- 19.690
- 448
- Konu Sahibi NilMeSeKer
-
Sen kes artık bence canım dicem ama bende ayse berili emziriyorum ama artık iki gecede bı kere fln :)
Sadece doğurana kadar emzirirsen sonra onu emzirmeyip küçüğü emzirirken hem vicdan hemde buyuk acısından sıkıntı oluyor
Tabiki haram da değil..bebegide zehirlemez ama benim ikinci hamileliğimde iki dişimi kaybettim
Hep anneden götürüyor tabiki
Doktorumuzun meşhur lafı en güçlü asalaktir bebekler demişti..
Biri göğsünden, biri karnından bütün herseyini emip
Bitiriyor
Eskidende 'anne' güçten düşmesin diye hemen sütten keserlermis
]
slm kızlar bnimde 4.hamileliğim ama allah nasip ederse 3.bebeğim olacak.2 oğlum var 3.şehzademde yolda:)) büyük oğlum 4 yaşında küçüğüde 1,5 yaşında ve ben 17 haftalık hmileyim son gebeliğim çok riskliydi prekleemsi diye bir sorun yaşadım yani yüksek tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi.30 haftalık doğum yaptım.bebğim 1 kilo doğdu 2 aya yakın küvezde kaldı çıktı 2 ameliyat oldu bir ameliyatı daha var ama beni spiralle korunurken yasak olmasına rağmen 3.ye hamile kaldm ve şimdi yine aynı sıkıntıları yaşıyorum.bu tansiyon problemini bi kere vücüd kapınca her hamilelikte tekrarlarmış.benimkide yine yükselmeye başladı dün tansiyon hapına başladım magnezyum ve aspirinde alıyorum erken doğumu geciktirmek için ama malesef şimdiden yavaş yavaş bebekteki gerilik başladı.normalde 17 haftalık gebeyim ama bebeğim 5 gün geriden geliyo.küçük oğlumda 30 haftalık doğdu ama gelişimi27 haftalık gibiydi.şimdi yine çok korkmaya başladım.aynı sıkıntıları yaşamak kabus gibi geliyo rabbim gününde sağsalim doğurmayı nasip etsin inşallah.benim işim çok zor tabi küçük oğlum prematüre doğduğu için çok hiperaktif sinirli sorunlu bi bebek oldu aşırı vaktimi alıyo.büyük oğlumda küçüğünden snr iyce bebekleşti.yemeğini bile ben yediriyorum suyunu dahil kendindisi içmiyo illa benim elimden içmekistiyo.çok yoruluyorum ve yıprandığımı hissediyorum.sizin nasıl geçiyo hamilelikleriniz.diğer çocuklarınızla ilgili bi sıkıntı yaşıyomusunuz.allah hepimizin yardımcısı olsun.bu arada ismim ayşe.30 yaşındayım ve istanbulda oturuyorum.benide aranıza alırsanız memnun olurum:))
Canım Ayşe Beril kaç aylık oldu senin?
benimki her gece emiyor...
İşten geliyorum üzerime atlıyor hemen..
Ayse beril büyüdü artık 23 aylık ... Yeter artık :)
Ama ayse doğduğunda serra 15 aylikti o yuzden emzirdim
Birde bende doguma kadar dinlenmek istiyorum benn
Kötü olan o isteAz daha emzireyim canım ben değil mi o zaman..
bu 15 aylık daha..
daha minnak bu değil mi canım?
birde şeyi merak ediyorum..
o doğunca serra yı da ayşeyi de beraber mi emzirdin?
nasıl oldu
serranın tepkisi?
Kötü olan o iste
Doğumdan bir her önce bıraktım bakiciyla birlikte ablama
İki gün sonra aldım
Ve küçüğü bir müddet gizli emzirdim
O zamanda yürüyen cocuk emeklemeye başladı
O yuzden emzirsen bile doğumdan 2 ay önce fln kes ki unutsun doguma kadar
Yıkım olabiliyor cunku
ilk bebegimi vefat ettigi gune kadar emzirdim 2 yasindaydi 2.kizmi 1 bucuk yasina kadar ondada yine gogsum yara olmustu ve oglana hamile kaldim biraktirdim oglanida 22 ay emzirdim en kucugum 20 ay emzirdim isin ilginc tarafi dogumdan sonra olan gogus yaralarim hepsindede 1 yasindan sonra tekrar yara oluyor ne yapacagim bilmiyorum ben simdiden korkuyorum o yaralardan bildiginiz birsey varmi dogumdan once yapilmasi gerekenEvet benimkide etüde kalıyor..
Ama orda yaptırmıyorlar ödevleri
yada benimki yaramaz yapmıyor...
Onu anlamaya çalışıyorum ama kafayı sıyırmak üzereyim adeta son zamanlarda...
Canım emiziryorum ama gel de ban sor..
bende de nasıl yara var anlatamam
Birde diş çıkarıyor benim zilli..
Canı sıkılınca okkalıca bir ısırık atıyor
sanırsın canım göğsümde
O derece feryad edesim var..
Sen kaç yaşlarına kadar emzirdin çocuklarını canım?
aramiza hosgeldiniz benimde kizlara hamileyken tansyon problemi yasiyorum oglanda olmadi ama kizlarda 16 ya kadar cikiyordu sizin kaca kadar yukseliyor birde odemde oluyor o zaman cok korkuyorum simdilik benim tansyon iyi gidiyor yedilerime dikkat etmeye calisiyorum.ama bugun dayanamanim tursu yedim:26:slm kızlar bnimde 4.hamileliğim ama allah nasip ederse 3.bebeğim olacak.2 oğlum var 3.şehzademde yolda:)) büyük oğlum 4 yaşında küçüğüde 1,5 yaşında ve ben 17 haftalık hmileyim son gebeliğim çok riskliydi prekleemsi diye bir sorun yaşadım yani yüksek tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi.30 haftalık doğum yaptım.bebğim 1 kilo doğdu 2 aya yakın küvezde kaldı çıktı 2 ameliyat oldu bir ameliyatı daha var ama beni spiralle korunurken yasak olmasına rağmen 3.ye hamile kaldm ve şimdi yine aynı sıkıntıları yaşıyorum.bu tansiyon problemini bi kere vücüd kapınca her hamilelikte tekrarlarmış.benimkide yine yükselmeye başladı dün tansiyon hapına başladım magnezyum ve aspirinde alıyorum erken doğumu geciktirmek için ama malesef şimdiden yavaş yavaş bebekteki gerilik başladı.normalde 17 haftalık gebeyim ama bebeğim 5 gün geriden geliyo.küçük oğlumda 30 haftalık doğdu ama gelişimi27 haftalık gibiydi.şimdi yine çok korkmaya başladım.aynı sıkıntıları yaşamak kabus gibi geliyo rabbim gününde sağsalim doğurmayı nasip etsin inşallah.benim işim çok zor tabi küçük oğlum prematüre doğduğu için çok hiperaktif sinirli sorunlu bi bebek oldu aşırı vaktimi alıyo.büyük oğlumda küçüğünden snr iyce bebekleşti.yemeğini bile ben yediriyorum suyunu dahil kendindisi içmiyo illa benim elimden içmekistiyo.çok yoruluyorum ve yıprandığımı hissediyorum.sizin nasıl geçiyo hamilelikleriniz.diğer çocuklarınızla ilgili bi sıkıntı yaşıyomusunuz.allah hepimizin yardımcısı olsun.bu arada ismim ayşe.30 yaşındayım ve istanbulda oturuyorum.benide aranıza alırsanız memnun olurum:))
ilk bebegimi vefat ettigi gune kadar emzirdim 2 yasindaydi 2.kizmi 1 bucuk yasina kadar ondada yine gogsum yara olmustu ve oglana hamile kaldim biraktirdim oglanida 22 ay emzirdim en kucugum 20 ay emzirdim isin ilginc tarafi dogumdan sonra olan gogus yaralarim hepsindede 1 yasindan sonra tekrar yara oluyor ne yapacagim bilmiyorum ben simdiden korkuyorum o yaralardan bildiginiz birsey varmi dogumdan once yapilmasi gereken
Selam baynlar artık cokca tecrubenz oldugu ıcın sıze sormak en mantıklısı dıye dusundum ve hemen topiğinize şirinledim:))) 2 dogmdn sonra bazılrınz 3 dr ve hastne tavsıyelrınızı alabılrmıym anadolu yakası ıcın? ben dungece acıbademe karar verdım gıbı oldu ama tam kesın degıl ben sartlr uygnsa norml dogm ıstıorum ve drum sezryn dıyosa gercktn ona guvenmek ıstıorum o yuzdende dr arıorum yoksa en sonunda evde dogurcam o olcak:)))
Selam baynlar artık cokca tecrubenz oldugu ıcın sıze sormak en mantıklısı dıye dusundum ve hemen topiğinize şirinledim:))) 2 dogmdn sonra bazılrınz 3 dr ve hastne tavsıyelrınızı alabılrmıym anadolu yakası ıcın? ben dungece acıbademe karar verdım gıbı oldu ama tam kesın degıl ben sartlr uygnsa norml dogm ıstıorum ve drum sezryn dıyosa gercktn ona guvenmek ıstıorum o yuzdende dr arıorum yoksa en sonunda evde dogurcam o olcak:)))
cok saglikliydi 1 yasinda ortakulak iltahabi gecirdi o herseyin baslangici oldu iste iylesti dedi doktorlar ama cocuk ikigun iyi 3.gun atesleniyor goturuyoruz ila verip gonderiyorlar megerse o iltahap butun vucuda yayilmis iltahapli eklem romatizmasi oldu 1 yil ugrastik ama kurtaramadik dogum gununden 1 gun once vefat etti.cok zordu tabi o gunler 9 yil oldu simdi olsaydi 11 yasinda kocaman kiz olacakti.olsun nerede oldugunu bilince insanin yuregine biraz su serpiliyorCanım kızın hasta mı oldu? Canım üzülmezsen anlatır mısın?
Çok merak ettim.. Bir arkadaşım hep der ;
çocuk 2 yaşına gelmeden çocuğum var demeyin her an herşey olabilir diye
o geldi aklıma sen yazarken..
Rabbim sana sabırlar versin secdenurum..
Canım doğumdan önce bana soğan sür dediler..
İlk oğlumda yapmadım.. nasıl yara oldu göğsüm..
Birde dişli doğdu oğlan...
kopacak kadar yara yaptı...
22 ay emzirdim oğlumu
kızımı 18 ay emzirdim...küçük kıza hamile kalınca ayırdım.
soğan sürdüm.. yara olmadı..
küçük kızımdada bana krem verdiler..
ama hiç kullanmadım..
soğan sürdüm doğumdan önce yine..
inanmadım ama yaptım..
hep pamukla sildim...
öyle verdim.. 15 aylık hala emmiyor....
Çok acıtıyor bu aralar...
ama acaba tekrar mı soğanlasam?
slm kızlar bnimde 4.hamileliğim ama allah nasip ederse 3.bebeğim olacak.2 oğlum var 3.şehzademde yolda:)) büyük oğlum 4 yaşında küçüğüde 1,5 yaşında ve ben 17 haftalık hmileyim son gebeliğim çok riskliydi prekleemsi diye bir sorun yaşadım yani yüksek tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi.30 haftalık doğum yaptım.bebğim 1 kilo doğdu 2 aya yakın küvezde kaldı çıktı 2 ameliyat oldu bir ameliyatı daha var ama beni spiralle korunurken yasak olmasına rağmen 3.ye hamile kaldm ve şimdi yine aynı sıkıntıları yaşıyorum.bu tansiyon problemini bi kere vücüd kapınca her hamilelikte tekrarlarmış.benimkide yine yükselmeye başladı dün tansiyon hapına başladım magnezyum ve aspirinde alıyorum erken doğumu geciktirmek için ama malesef şimdiden yavaş yavaş bebekteki gerilik başladı.normalde 17 haftalık gebeyim ama bebeğim 5 gün geriden geliyo.küçük oğlumda 30 haftalık doğdu ama gelişimi27 haftalık gibiydi.şimdi yine çok korkmaya başladım.aynı sıkıntıları yaşamak kabus gibi geliyo rabbim gününde sağsalim doğurmayı nasip etsin inşallah.benim işim çok zor tabi küçük oğlum prematüre doğduğu için çok hiperaktif sinirli sorunlu bi bebek oldu aşırı vaktimi alıyo.büyük oğlumda küçüğünden snr iyce bebekleşti.yemeğini bile ben yediriyorum suyunu dahil kendindisi içmiyo illa benim elimden içmekistiyo.çok yoruluyorum ve yıprandığımı hissediyorum.sizin nasıl geçiyo hamilelikleriniz.diğer çocuklarınızla ilgili bi sıkıntı yaşıyomusunuz.allah hepimizin yardımcısı olsun.bu arada ismim ayşe.30 yaşındayım ve istanbulda oturuyorum.benide aranıza alırsanız memnun olurum:))
Cevaplrınz ıcın teskkur ederım ben 20 haftalk hamılym bugn ayrıntılı usgmz vardı mnk tosunumu gordum cok mutluyum zatn yere basamıorum:))) cınsıyetmz tosundnda anlıyacgnz gıbı erkek:) sımdı soylekı ben camlıcada oturuorum burda cmlıca erdm hastanesı var bana cok yakın dıye ılk kontrollerım ıcın ayak altı dıye hep orya ındm drum tulay kaya cok tatlı bı bayan sacma sapan testlerle admı bogup felaket tellallıgı yapmıo lakın hastaneden hıc memnun degılım soylekı her gıttıgmde saatlerce bklıorum cok uygn bır hastane benm hem ozel hemde normal sıgrtam var ben sadece ılk once yaknlıgı acısındn terch etmstm ama sımdı geldımz noktada artık orda dogm yapmıcma gore baska bı dr bulmam lazm 20 hafta bıtmk uzere bıran once benı norml dogmla destekleyeck dr bulmam lazm gelır medıkal parka baktm camlıca alman hastanesıne baktım atasehr memorıl baktım:)))) bunlra baktım sadece alman hastanesındekı dr gorustum ıyı hos cana yakn bı bayandı ılk gebelk haftasnda gıtmsm sadece tansma amaclı hıc muayene olmadım neysee oyle boyle ılk haftalr bılmem ne derken geldık bugunlre:)) dunde esm dedıkı artık karar ver kı o en basndn berı acıbdm olsn ıstıo benm aılemın gecmısı acıbademde yatıo dıyebılrm acı tatlı cok gunlr gecrdım o hastanede dun okdr baskı yaptıkı dedım olabılrmı benı ıkna edıcek sanırım:)) habıbe hanım varms orda onun ıcın ıyı dıolr gıdersm ılk ona gıdıcm neyse coook uzattım eger karsıda bı hastane terch etsydm kesınlkle memorıal olcktı ve fusun hanm var orda gorumcm 3 cocugunuda hanı szıe bahsettgm her seneye 1 cocuk sıgdıran bırıcık gorumcemn dr:)) ama ıste hastane bana ters kalıo kadınıda gercktn ıstememn nedenı hep norml dogm ıcın sonuna kadr cabalıo gorumcm 3nude nrmal yaptı kadın ordan ztn aklıma yattı:))) yaa cok uzattım sayın ablalarım ıste oyle kaldım bunun ıcıne kocama dıorum kuvetı dolduralım evımzde yapalım bu ısı sonra bebegı alır yatarız aşa:)))))
cok saglikliydi 1 yasinda ortakulak iltahabi gecirdi o herseyin baslangici oldu iste iylesti dedi doktorlar ama cocuk ikigun iyi 3.gun atesleniyor goturuyoruz ila verip gonderiyorlar megerse o iltahap butun vucuda yayilmis iltahapli eklem romatizmasi oldu 1 yil ugrastik ama kurtaramadik dogum gununden 1 gun once vefat etti.cok zordu tabi o gunler 9 yil oldu simdi olsaydi 11 yasinda kocaman kiz olacakti.olsun nerede oldugunu bilince insanin yuregine biraz su serpiliyor
Birde Tolga ergin varmış onada iyi diyolar Acıbadem'de
Âma dediğim gibi ben Kadıköy şifada yapicam
Aynı fiyat acibademle gerçi ama odası fln çok daha iyi... Biz kalabalık kalicaz malum :)
Detayliya kime gittin?? Ben 7 haftalık hamilyken anca randevu alabilmiştim Prof Dr Atıl Yuksel den :) 21 Ekim de gitttim gayet guzel çıktı sonuclar çok şükür ...
Seker yüklememi yaptırmadım henüz..
Bir an önce hatta yarın gidip yaptirmaliyimmbende çünkü bebek hep bir hafta ılerden gidiyordu benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?