umarım sıkmam sizi ama canımı sıkıyorlar

sallagitsinbe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
960
2
96
Bartın
merhaba kızlar canım çok sıkkın moralim çok bozuk belki gereksiz yersiz ama elimde değil.kaç gündür paylaşsam mı diye düşünüyorum sonunda karar verdim.6 yıllık evliyim çok şükür güzelde evliliğim var.fakat birde eltim varki sormayın.kısa anlatmaya çalışıcam.eltim kaçarak evlendi.hiçbirimiz tanımıyorduk.kayınpeder istemedi.yani kaçtıkları gün bulunduklarında eve getirmeyin babasının evine götürün dedi.ben de olmaz baba dedim.çünkü saat gece 12 idi.nasıl gider bu saatde babasına neder dedim.arkadaşımdan geliyorum desin dedi.bende bu saatde hangi kız evladı habersiz arkadaşına gider sonrada eve döner dedim ben yeni evliydim borç yüzünden istemedi kayınpeder.kızım ben nasıl düğün yaparım yeni yaptım borç var dedi.bende olsun baba onlar kaçarken bunun hesabını yapmışlardır dedim.tamam gidin alın getirin dedi. neyse gittik aldık getirdik.aramızda düğün yaptık evimden gelin olarak çıkarttım hatta kapı bile tutturdum arkadaşlarına adettir oda yaşasın diye.kayınvalide ile aynı evde oturdu.hep ne istediyse yaptım gönlü olsun mutlu olsun eziklik hissetmesin diye (bu arada ağlıcam he yazarken)hertürlü yanında oldum kendi çeyizlerimden eşyalarımı verdim maddi olarak gizli gizli yardımda bulundum hep moral verdim ne zaman gel dese koştum gittim.ama hep bana eşimin ailesini kötüledi.şöyleler böyleler senin için şöyle diyolar böyle diyolar hep moralimi bozdu inanmıyordum söylediklerine ama moralim bozuluyordu neden böyle söylüyor neden bun u yapıyor diye ben olsam söylemem işte morali bozulmasın diye.neysegel zaman git zaman evden çıkmak için uğraşlara girdi.nasıl çıkarım die kaynanamla kavga etmek için uğraştı kendi söyledi napsamda kavga etsem şu evden çıksam diye.ben hep kızdım çıkma rahatsın işe gir keyfine bak diye.neyse evden çıktı ev tutdu ama herkez çıkmayapamazsın dedi.nitekimde aynısı oldu kira faturalar çocuk vs. derken borç harçherkezi kötüledi eşimde dahil açıkda olmasada imalarla anlıyordum.bu arada laf sokulursa anlamam laf sokmayıda beceremem.kızı oldu bütün giderlerini karşıladım helalde olsun yavruya çünkü ben kendi oğluma alırken dört dörtlük ona karnım yanıyordu bende baştan aşağıya beşer beşer alıyordum.ben eşime şunu yaptım dediğimde anlıordu evde eksik olduğunu oda ertesi gün market görüyordu.tabi buaralarda bana karşı küsmeleride oluodu.anlam veremadiğim.sonra gel zaman git zaman eşimle kavge ettiler.bana mesaj atmış şok oldum.mesaj şöyel allah bilir abimi nasıl doldurdun bu saatden sonra benim için yoksun.dadadadammmm
şok oldum.bana hakaretler çok gücüme gitti inanılmaz çünkü ben onu gerçekden çok sevdim kendisinede söyledim bana yenge deme ister ismimle hitab et ister abla de içinden ne geliosa öle söyle dedim.bak biz aile olduk kavga olmasın aramızda problem olursa gel söle içinde tutma dedim ben seni kardeşim olarak görüyorum hepde yanındayım dedim keşke demeseydim yapmasaydım.tabi bu kavgalar oldu buralar çok uzun detaylara giremiorum yorumunuz olurda sorarsanız anlatırım.neyse bu evi falan terketti geri geldi abuk sabuk saçma sapan şeyler.kaynanam ve görümcelerim herşeyi biliolar onlar görüşmüolar kaynanam hariç.ama kafama takdığım kişi kayınvalide hanım beni hiççç aramıyor sanki bana tavır aldı onla oldu onla olsun olmasın problem değil ama gücüme gidiyorrrrrrrrr ben onlar için tartışdım çünküüü

ne kadar iyi niyetliymişsin insanın kardeşine bile gücü yetip yapamayacağı şeyleri yapmışsın maddi,manevi elinden geldiğince ,
ama işte iyilikten anlamayan insanları önceden bilmek güç,aslında herkesle mesafe olacak sonradan üzülmemek için
her neyse olan olmuş yapacağın tek şey aynı hataları yapmamak "iyilikten maraz doğar "boşuna dememişler ,
anladığı dilden konuş ya da hiç görüşme kafan rahat olur en azından,
ama anlattıklarından anladığım kadarıyla gene yardım istese koşarsın yardımcı olursun ve işi bitince üzülen sen olursun o karakterde bir insanmış çünkü...

evet lanet olsun ki bu huyumdan nefret ediyrum gelse konuşurum ama açık açık herşeyi konuşurum şöle oldu böle yaptın bida yapma öle söleme kavga olmasın vs vs bilmiorum yaaa zaten şuan hiç konuşmuoruz görmedikde birbirimizi zaten beni dövücekmiş görünceii de kayınvalide beni
niye aramıyor sebep neeeee

Canım öncelikle geçmiş olsn iyilikten maraz doğmuş gene .
Bir kaç gün sonra evine gidip yada sen çağırıp yada dışarıda buluşup açık açık konuşsan hani başa kalkmak değilde ben sana bunları bunları yaparken yapmışken neden abini doldurayım falan diye . belki bir şeyler duymuştur kayınvaliden dedikodu yapıp açmıştır aranızı en azından kendini ifade edebilirsin .

büyük konuşmak istemem ama ben asla özür dilemediği sürece asla yanyana gelmem ama bu özürü bana karşı değil görümcem ve kayınvalideme karşıda yapmalı yoksa yüzsüz yüzsüz konuşamamçünkü onların arkasından namusa dayanan laflarda bulundu onlarında yardımı olmuştu.kavga arasında ben ona dedimki sana hiçbişey demiorum sen herkesin arkasından konuşuosun laflarını yapıosun evlerine giriosn benimde yapmışsındır sana yardım ettiler arkalarından konuştun banada yaptın evime geldin dediğimde bana verdiği cevap oohhhh iyi yapmışım az bile yapmışım senin gibisine keşke daha yapsaydım dedi.

Son düzenleme:
fazla iyilikten maraz doğar arkadaşım..

Boşver arkadaşım sallagitsin... Kayınvaldenide arama o arasın seni... Üzüldüğüne değmezmiş bu kadar iyiliğine nankörlük yapmış sana. Senin aran eşinle çocuğunla iyi olsun gerisi laf ailene sıçratma olayı da.

kayınvalidem niye böle yapıo anlamıorum valla severdim kendisini aramızda iyiydi ama çok gıcık kaptım yaa aramamasına kesin bişey var ama ne anlamıorum .aramadım kayınvalidemi aramıycam da hatta bayramdada aramadım kayınpederi aradım onu aramadım.moralim bozuluo yaa eltimden korkuo sanki bi korkusu var sanki ama kadın bilmioki eltim bana neler neler anlattı işte böyle kötüleştiriolar insanı yaaa valla çok üzülüorum yaa

canım benım uzulme lutfen ıyılık yapanda kendıne yapar kotuluk yapanda kendıne yapar ben buna cok ınanıyorum bızımde asagı yukarı bole seylerımız oldu eltımle ben aslında onuda severım kaynımıda allah var bıze cok yardımları oldu ama bazen bıze keske hıc yardım etmeselerdı dıyorum yanı yardımları bız evlenırken 20 mılyar borc verdıler gerı odedık ha bırde 5 mılyarda araba alırken yardım ettıler onuda cok sukur odedık ama keske bankadan alsaydıkta onlardan almasaydık o borclarımız odenınceye kadar bızden kaynım ne ydınız ne ıctınız bole hesap sordu 1gu bıle gecıktırsek odemeyı aradı ıstedı neyse guya bızım ıyılıgımızı ıstıyormus bız para harcamasını bılemezmısız carcur edermısız falan fılan kaynım esımı sureklı asagılamaya kalktı hakaret falan bunu her gorustugumuzde yapıyodu esımde bıze o kadar emegı gectı abımdır saygısızlık yapmayım dıe hep sustu ben hersferınde karsılıklarını verdım eltım ve baskalrı benım esıme gulemez dıe en son bayramda tartıstı kaynım benım kardesımle arama gırıyosun dıye benı baya payldı bende ona laf soledım eltım karıstı ben cok saygısızmısım vs vs saydırıo esım artık dayanamadı kaynıma sen bundan sonra onun kuyruguna basma oda cevap vermesın dedı eltımede senınde zamanında ne oldugunu gorduk senden ogrenmıycez dedı butun suc esımde kaldı bayramda evıne gıttık kaynım bızı eve almadı sımdı kusler ben uzuluyorum ama yınede eltımden uzak oldugum ıcın sevınıyorum cunku ıcı bole kın dolu kıme kussam kımın acıgını arasam kımın arasını bozsam dıe ugrasıp duran bırı ben okumusum o ev kızı dıe cıldırıo o zengın kızı ben dıılım kendıme oz guvenım ondan fazla dıe oda koyuyo tabıı bılmıom ıste ben artık uzak duruyorm sende uzak dur bence ıcı kotuluk dolu ınsanlardan olabıldıgınce uzak dur sende kayın valıdenıde bekle o kendı arar sende bı sey olmamıs gıbı yap o eltının adını bıle agzına alma onun ıstedıgı senı uzgun ve huzursuz gormek onun elıne bu kozu verme mutlu gozuk olmasan bıle olabıldıgınce onun konusu acıldıgındada az konus evet hayırla ısı bıtır allah yardımcımız olsun

Anası değilsiniz babası değilsiniz , bu kadar yardım neden, siz sorumlu olmadığınız kişiyle neden bu kadar ilgilendiniz ki. Kaynananız var kayınbabanız var.Eltiymiş ,işte teşekkürü!

Türkcede bir laf var, "3 kurusluk bir insana 5 kurusluk deger vermek", sende bunu yapinca karsi tarafin dötü kalkar ve sonuda böyle olur malesef canim.

Sen iyi niyetlisin, aslinda senin yaptigin hata ;benim gözümde su:
sana ne kiz kacmis???
Neden savunuyorsun dogru dürüst tanimadigin bir insani??
Sen esine ve cocuguna bak. Kendinden büyük islere niye girisiyorsun?
Evli bir kadin hele birde bir anne ise, ancak evinle, esinle cocugunla ugrasir.
Elin kacmis kizini düsünecek enerjin var ise bu problemlerlede savasacaksin, arkasindan yakinmak yok.
Kayinpeder bu kizi bastan istememis, ister saat gecenin 3 ü olsun sana ne? Kacan kiz düsünsün evine geri dönme derdini.
Kizma bana canim, inan senin kalbin temiz, ama böyle o eltin gibi olan insanlar icin su güzel kalbini yipratma ve kullandirtma, kimseyle bir olma, isine gücüne bak kardesim.
Akilli ol, buda sana ders olsun..
100 gün sirtinda tasi iyisin, bir gün tasima kötüsün.
Evinle ilgilen, kocanla ilgilen, cocugunun egitimiyle ilgilen bosver simdi böyle ise yaramaz insanlar icin kendini yorma.
Kalbinide üzme, cünkü o kalbinin icinde, cocugundan, esinden ve yuvandan ve senin ailenden baska birseyle yükleme.

Son düzenleme:

Keşke öyle olmasa. Yapılan iyiliğin kıymeti bilinse.
Ama ne yazık ki hayat böyle değil işte
olivia sonuna kadar haklı

valla çok doğru ama öyle olmuor işte.kayınpeder istemedi evt ama beni çok sever değer verir ogün kayınpederim çok sinirli olduğu için ve kalp olduğu için birtek benimle konuştu kimsede yanına yanaşamadı.evde birçok erkek bayan büyük yaşata olsalarda birtek bana dedi gidin bırakın gidin alın gibi ee hep ben muhatap oldum.aramızda düğün yapıldığındada gelin almasıda yapıldı evimden gelin çıktı kayınpederimin isteği idi bende tabi işlerin içindeydim e eşimde ben ilgilenirken mutlu oluordu kardeşini sever bende severim kaynımı uffff işte böle oluoo nediyim yaa haklısın

Anası değilsiniz babası değilsiniz , bu kadar yardım neden, siz sorumlu olmadığınız kişiyle neden bu kadar ilgilendiniz ki. Kaynananız var kayınbabanız var.Eltiymiş ,işte teşekkürü!

evet doğru işte teşekkürü ama bi insana yardım etmek için anası babsı olmak gerekmio.kaynana kayınbaba var ama kimse yardım etmio ve bunu görüosunuz durumunu biliosunuz vicdan olarak sessiz kalamıosunuz ben bunları yaparken içimden geldiği için ve eltimi sevdiğim için yaptım.

kızlar yazdıklarınız için teşekkür ederim doğru her söylediğiniz ama ister istemez gücüme gido ve hep aklımda aklımdan çıkmıor hiç yapılan haksızlık.ben bişey beklemedim kimseden ama hakaretde haketmedim.herşey bi kenara kayınvalideme anlam veremiorum şuan neden aramıyor hiç diye kaç ay oldu bende aramıorum ama kızıorum artık içten içe çünkü hep onları kötülerken bana seni sevmiolar vs.derken inanmadım hala inanmıorum olaylarıda k.vali de bilirken neden bu sessizlik.hee nie buna takıntı yaptığımı düşünürseniz kayınvalidem görümcemi aramış demişki eltim için neden aramıyorsunuz aramıyormuşsunuz arayın hal hatır için demiş.görümcemde konuşmuyordu eltimle çünkü.işte problem burda görümcemi arayıp neden aramıyorsunuz arayın derken beni neden aramıyo.

Koskoca yasli kadin senin kayinvaliden ve sen ilk gelinisin, neden sen aramiyorsun?
Eger saklayacak, gizleyecek birseyin yoksa, icin rahatsa neden sen aramiyorsunki? Öyle degilmi?
Neden cekiniyorsun onu anlamadim canim ya?
Dag daga küsmüs misali, madem kayinvalideni seviyorsun ve onu önemsiyorsun o zaman gidip konusman senin hakkin.

Arayıp güzellikle sorsanız bir sorun mu var anne diye belki oda sizin aramanızı beklıyordur.

oliviacım kayınvalidem yaşlı değil ben 3 numara gelinim içim rahat değil çünkü çok sessiz kaldım işte aramama sebebim birazda bu yani ben laf yapmazken ve laf söyletmezken aranmayan oldum ben kayınvalideme küsmüş değilim çünkü emin değilim eğer bana tavır aldıysa ve diğer tarafı koruyup kolluyorsa tabikide küsücem.şunuda belirteyim ister tutsun korusun ister savunsun bu önemli değil ama bildiklerim var işte bu beni rahatsız edio herşeyde söylenmio.beni düşündüren neden görümcemler aranıpda eltimi aramıosunuz diye kızıoda beni niye aramıo umarım anlatabilmişidir

Arayıp güzellikle sorsanız bir sorun mu var anne diye belki oda sizin aramanızı beklıyordur.

evt sormayı düşünüorum ama arayarakj değil bayrama kadar beklicem keşke bende hep surat eden laf sokan lafa eden gelin olsaydım gelip gidip yanaklarından öpmesiydim durup durup sarılmasaydım salak kafam öyle daha kıymetli olunuo bunu anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…