Merhaba kızlar
Ben de uzun zamandır burada yazılanları sessizce okuyanlardan biriydim. “Olursa ben de hikâyemi yazacağım” diyordum, bugün nasip oldu
Yaklaşık iki yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz. İki yıl önce 5 haftalık bir düşük yaşadım. Sonrasında doktor doktor gezdik; “ikinizde de bir problem yok” denildi. Rahim filmi çektirdim, temiz çıktı. Aylar geçti ama bir türlü gebe kalamadım.
En son 2 ay önce aşılama yaptık, maalesef o da hüsranla sonuçlandı…
Bu ay artık psikolojik olarak o kadar yorulmuştum ki, “tamamen aklımdan çıkaracağım” dedim. Reglim devam ederken bir arkadaşım, kasıkları çeken bir kadından bahsetti. “Gidenlerin çoğu o ay hamile kalıyor” dedi. Açıkçası çok umudum yoktu ama “gideyim, bir baksın” dedim.
Yanına gittiğimde daha ben bir şey söylemeden “daha önce düşük yaptın mı?” dedi. Şok oldum…
Kasıklarımı kaldırdı, “düşükten sonra kendine iyi bakmışsın ama yumurtalıklarını üşütmüşsün” dedi. Bazı öneriler verdi, belimi bir tülbentle bağladı.
“Allah’ın izniyle bu ay hamile kalacaksın” dedi.
Regl zamanım yaklaşınca adet sancısına birebir, hatta çok daha şiddetli karın ve bel ağrıları başladı. “Bu ay da olmadı” diye çok üzüldüm. Her gün “bugün regl olacağım” diye bekledim. Negatif testlerden o kadar yorulmuştum ki test yapmaya bile korkuyordum.
Derken kasıklarımı çeken kadın beni aradı.
“Seninle gelen bir kız vardı, o hamile kaldı. Sen ne yaptın?” diye sordu.
Ben de ağrılarımın çok olduğunu, muhtemelen bu ay da olmadığını söyledim. Regl olursam bitince tekrar yanına gideceğimi söyledim.
Bana “Soğuk vurunca ağrıların artıyor mu?” diye sordu.
“Evet” dedim.
“Kızım sen hamilesin, sakın ağır kaldırma, kendine dikkat et” dedi.
İnanmadım… ama içime küçücük de olsa bir şüphe düştü.
İki gün sonra evde idrar testi yaptım. Sonuca inanamadım. Belirgin bir çift çizgi vardı.
Hemen kan verdim, Beta hCG: 1000 çıktı
Şu an hâlâ inanamıyorum…
Allah’a binlerce şükür. Rabbim dualarımızı kabul etti
Bu süreçte bekleyen, ağlayan, yorulan, umudu kırılan tüm isteyenlere Rabbim en hayırlı zamanda nasip etsin. Asla umudunuzu kaybetmeyin