Üniversite, maddi durumlar, hastalıklar, çaresizlik.

illa ki tip olacak diyorsa ona yetecek puanı alması gerekiyor. Ben tercih yaparken özel okullar seçenek bile değildi. Ailem karsilayabilse bile mantıklı değil. Çoğu devlet üniversitesi eğitim açısından daha iyi özel üniversitelerden. İmkanları daha iyi olabilir belki. Arkadaş çevresi hep zengin olacak. Uyum problemi yaşayacak. Okul parasını zor verirken ona bol bol harçlık gonderemeyeceksiniz. Bunları anlatın. Gerçekten istiyorsa bir yıl daha hazırlanması mantıklı. Kiradayiz annem hasta diyorsunuz kesinlikle kabul etmeyin bunun yaz okulu hastane masrafı olursa ne yapacaksınız.

Annem de bu kadar hevesli olduğu için hakkıyla okuyacağını düşünüyor kıyamıyor işte..

hakkıyla okuyacak çocuk azmeder devleti tuttururdu
atla deve değil ya? kazanan nasıl kazanıyor?
sakın onun ipiyle kuyuya inmeyin
ahh anne yüreği ahhhh kıyamıyo işte

Tıp bölümler olaraj en fazla para yiyen bölümdür. En az bir test incelemesi için bile malzemeni senin alman gerekiyor. Durumlara bakarsak sizi baya zorlar. Kardeşinizinde durumu görüp hala tıp istemesi üzücü..
Seneye daha sıkı hazırlansa daha güzel olurmuş.. Hayırlısı olsun..

bir sene daha hazırlanması bile büyük nimet ya
babam bana lise sondayken "ya bu sene istanbulda bi devlet üniye girersin, yoksa seneye evlendiririm" demişti

Ben de tıp okuyorum devlet üniversitesinde istsnbulda, baya iyi puanla girdim muhtemelen bana özeniyor bu kadar özensin tabi okusun en iyi yerlere gelsin ben asla onun okumasında ya da giden parasında değilim annemin babamın sağlığı müsait değil bu da iki senelik okul değil koskoca 6 sene! Tekrar hazırlansa yardımcı da olurum bir sürü lys öğrencisine yardımcı oluyorum ona mı olmayacağım çalıştırırım kontrol ederim hani önünde bi örnek de var ama ille diyor ki ya seneye bu puanımı düşürürsem aksilik olur bi şey olursa...

Arkadasim tip okuyor. Kitaplarini neredeyse kasaya koyup saklayacak o kadar pahali kitaplar. 5binle is bitmiyor yani. Ozellikle ozel universitede imkanlar devletteki gibi degil erkek arkadaşım ozelde okudu oradan biliyorum. Benim okulumda 3 cesit yemek 2.75tlyken, onun okulunda sadece hazir kahveler 2tlydi düşün yani. Yoktan var edemezsiniz maalesef, kardesinizi gerceklerle yuzlestirin.

Sebebi çıktı ortaya
İknaya falan uğraşmayın kesin ve net dille bizim okadar paramız yok 1.taksidi ödesek 2.yi ödeyemeyiz sende okula giremezsin yine yanar yılın diyin.
Çok istiyosa ya oturup çalışsın ya çalışsın
Ben nasıl kazandım diyin uzatmayında daha fazla
Komşuda gördüğü eteği istemiyo

aksilik olacak diye hayatı birakamayiz ki. Her konuyu bilse yapabilse, aksilik olsa bile 10bin sıralamaya iyi bir tip fakültesine girebilir. Mühendislik seçenler de var çok. Eksiklerini kapatır isteyerek çalışırsa hiç zor değil. Durumunuz olsa tartışılır para verilsin mi özel olsun mu diye ama ortada böyle bir durum yok malesef.

Karşınıza alıp her şeyi olduğu gibi anlatın, anlıyorum yani çok yorulmuş olabilir ama olmuyorsa da herkesin kapasitesi bir olmayabilir normal, ya da herkes aynı zorluğa dayanamayabilir, gerçekten çok istiyorsa bir sene daha çalışsın ya da başka bölüm yazsın, bu şekilde çok mantıksız, şartlar bu yapacak bir şey yok, var olana göre hareket edecek.
Zorlamayın kendinizi göndermek için.
Annenize çalışırken bir şey olsa ne yapacak?
Ergenliğin şiddeti pek azalmamış sanırım henüz.

Aynen öyle.. Yok dönemde ilk 3 e girince burs veriliyormuş, buna bel bağlama diyorum sen nasıl bunu hesaplıyorsan %75 %50 %25 %0 burslular da bunu hesaplar yani %100 burslular dışında herkes bi miktar burs kapmak için ilk üçe girmek için harıl harıl çalışacak demektir millet deli mi böyle fırsat varken çabalamasın o yüzden buna bel bağlama herkes çalışır ilk 3 e giremezsen ne olacak diyorum. Hadi farz et bi sene derece yaptın ertesi sene yapmazsan yine burs yok.. Ne hikmetse tekrar üniversite sınavına girmeyi riske atmıyor ama okulda belki ilk 3 e girip biraz burs alırım riskini göze alıyor..
Kaldı ki seneye adam akıllı çalışsa bence bi devlet üniversitesine girer onda o ışığı görüyorum, tabi hayatımız stabil değil inişli çıkışlı bi aksilik olur o ayrı mevzu ama aksilik olursa tıp okurken de olur okulu bırakmak zorunda kalırsın ne olacağı belli mi şu hayatta. Hani oh tıp fakültesine kapak attım artık hayatım garanti diye bi şey yok, ki zaten hayat böyle bir şey değil. Ee hiçbir şeyin garantisi olmadığına göre senelik 40 bin tl verip okumak da bizim için çok anlamsız.

Tıp bana göre değilmiş diyebilir ki özel okul ortamı sürekli haftasonu akşam gezme planlı oluyo onlara maddi anlamda ayak uydurabilicek mi? Bu 5bin size 10a patlar
Annenizde sizde yüzvermeyin oluru var mı gibisinden düşüncelere girmeyin hissetmesin bunu
Yaaa nasıl olsa kıyamazlar yazıyım kayıtgünü düşünür olmasın . Kayda gittiğinde ödeme planı konulcak önüne ozaman neyapıcak?
Sağdan soldan burs bulsa belki birkaç ay idare eder dernekler çok fazla veriyo daha doğrusu burs vericek dernek çok ama ya keserlerse?
İlk üçü zorluycak olan zaten seneye çalışır hazırlanır girer " hadi ablacımmm cınımm" modunda

Konuşmayı denedim demin. Bunu annemler düşünecek annem ödeyebileceğini söylüyor sana noluyo dedi.. Annem çalışmayı düşünüyor öyle ödemeyi düşünüyor yazık rahatsızlığı var zaten sen hem aksilik olmasın diye tekrar hazırlanmak istemiyorsun ama aksilik her yerde olabilir farz et ki annem çalışamayacak duruma geldi diyorum ee özelde okuyanlar var mezun olanlar var onlar okuyor da ben niye okuyamayayım sen niye bana engel oluyorsun dedi..
Hayatın herkese aynı şartları sunduğunu düşünen bir kardeşim var sanırım..

Düşünce şekli bakış açışı çok yanlış.
Sanırım çok heyecanlanıyor gitmek için..
"Kıskanıyorsun", "önümü kesiyorsun" muhabbetine falan bağlanmaz olay umarım, "sana noluyor, niye engel oluyorsun" vs. tam ergenlik çıkışları.
Bence keskin yaklaşmanız lazım..
Yani herkes demiş daha bunun bir çok masrafı olacak. Oradaki durumu daha iyi arkadaşlarına ayak uydurmak isteyecek vs.
Yerleşip gitmezse puan kesiliyordu sanki dimi? Nasılsa kazanırsam gönderirler diye adım atmasın dikkat edin, puanı kesilecekmiş diye aileniz gönderir.

O anlamda kesinlikle maddi olarak ayak uyduramaz. Annem kıyamıyor madem bu kadar hevesli okusun meslek sahibi olsun diye düşünüyor. Babam bu kadar tıp okumak istiyorsa bi sene daha hazırlansın diyor ama annem kıyamıyor gerçekten. Yok çalışacağım yok okutacağım. Dernekler de lys puanına bakıyor özel okulda okuyunca burs vermiyor çoğu yer başka yerden burs alınca kesiyor falan çok da garanti değil o yol malesef. Anlamıyor bi türlü işte, hiçbir şey garanti değilken bi sene daha hazırlanmak risk ama senelik 40 bin tl ödemek değil mi yani ne saçma bir düşünce ...

Senin yapacağın bir şey yok.
Annen-baban düşünecek bunları...
Alacaklar kardeşinizi karşılarına bak kızım senede 45 bin büyük para bizim için,
İlle de tıp istiyorsan, bir sene daha hazırlan...
Yok bu puan riske atılmaz diyorsan diş hekimliği gibi başka bir alan seç.
İkisine de hayır diyorsan zahmet olacak ma az daha çalışıp kazansaydın bizden bu kadar diyecekler...

He yok annen-baban hallederiz diye bakıyorlarsa seni ilgilendirmez. Kendi düzenini bozma hiç.

Babam bu kadar tıp okumak istiyorsa bi sene daha hazırlansın diyor ama annem kıyamıyor gerçekten. Yok çalışacağım yok okutacağım.

Babanızla bir olun, o biraz daha net keskin konuşsun.
Bak kardeşlerin de okuyor, annen hasta sana kıyamıyor ondan yoksa çalışsa bile her türlü çok sıkıntılı olacak vs. vs..
Ona da "sana noluyor" diyemez sanırım.

Evet o kadar istiyor ki. Bi de ben şu durumda kıskanıyor o yüzden engelliyor durumuna düşecek biri değilim kardeşimin okumak istediğinden çok daha iyi bir okulda tıp okuyorum hani kıskanacak olsam bile kıskanacağım bir durum yok. Kaldı ki o benim kardeşim, seneye kazansın ülkenin en iyi okuluna girsin hatta burslu kazansın yurt dışına falan gönderelim iyi yerlere gelsin asla kıskanmam desteklerim bu benim için kıskançlık sebebi değil gurur kaynağı. Ama o bunu anlamıyor. Tam ergenlik düşünceleri yani offff
Yerleşip gitmezse puanı kesiliyor evet, tercih yazıp kazanırsa ailem ne yapıp eder gönderir işte

Bence kardeşin sana güveniyor nasılsa sende kazanmaya başlarsın birkaç yıla vs diye düşünüyor ilk 1-2 yıl nasılsa ailen kırar sarar sonrada sen devreye girersin mecbur kalıp hesabı

İşte annemin hallederiz demesi ana yüreğinden, kıyamadığından.. Yoksa elimizde para var da öderiz diye değil. Annem rahatsızlığıyla ağrılarıyla 6 sene çalışacak para kazanacak kardeşimi okutacak plan bunun üzerine kurulu problem orada

Bir senede mi 45 yani 6 yıl her sene 45 tl ödiceksiniz öyle mi
Çok ciddi bi para bu
Bu işin kalması yemesi içmesi kitabı da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…