• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite, maddi durumlar, hastalıklar, çaresizlik.

Evet o kadar istiyor ki. Bi de ben şu durumda kıskanıyor o yüzden engelliyor durumuna düşecek biri değilim kardeşimin okumak istediğinden çok daha iyi bir okulda tıp okuyorum hani kıskanacak olsam bile kıskanacağım bir durum yok. Kaldı ki o benim kardeşim, seneye kazansın ülkenin en iyi okuluna girsin hatta burslu kazansın yurt dışına falan gönderelim iyi yerlere gelsin asla kıskanmam desteklerim bu benim için kıskançlık sebebi değil gurur kaynağı. Ama o bunu anlamıyor. Tam ergenlik düşünceleri yani offff
Yerleşip gitmezse puanı kesiliyor evet, tercih yazıp kazanırsa ailem ne yapıp eder gönderir işte

Sen tıp okuyorken nasıl part time çalışma hayali kuruyorsun?
Karışma sakın. Destek olurum falan da deme.
Kardeşin aileni bu gibi bir maddi külfet altına sokarken düşünmüyorsa,
Annen kendini düşünmüyorsa,
Sen de kimseyi düşünme.

Evet o kadar istiyor ki. Bi de ben şu durumda kıskanıyor o yüzden engelliyor durumuna düşecek biri değilim kardeşimin okumak istediğinden çok daha iyi bir okulda tıp okuyorum hani kıskanacak olsam bile kıskanacağım bir durum yok. Kaldı ki o benim kardeşim, seneye kazansın ülkenin en iyi okuluna girsin hatta burslu kazansın yurt dışına falan gönderelim iyi yerlere gelsin asla kıskanmam desteklerim bu benim için kıskançlık sebebi değil gurur kaynağı. Ama o bunu anlamıyor. Tam ergenlik düşünceleri yani offff
Yerleşip gitmezse puanı kesiliyor evet, tercih yazıp kazanırsa ailem ne yapıp eder gönderir işte

İşte siz de öyle bir şey olmaz ama onun yaklaşımı benzer olmuş.. Şartlar ortada o görmek istemiyor...
Tercih yaparken dikkat etmeye çalışın olabildiğince.
Baba biraz baskın yaklaşsın bence...

Bence kardeşin sana güveniyor nasılsa sende kazanmaya başlarsın birkaç yıla vs diye düşünüyor ilk 1-2 yıl nasılsa ailen kırar sarar sonrada sen devreye girersin mecbur kalıp hesabı
Benim çalışmama 4 sene var daha o ihtimal söz konusu değil yani son iki seneyi falan devralabilirim. Ve açıkçası şu an çalışıyor olsaydım durumum olsa okuturum kardeşimi ama annemin çalışmasına gönlüm razı gelmiyor

Bir senede mi 45 yani 6 yıl her sene 45 tl ödiceksiniz öyle mi
Çok ciddi bi para bu
Bu işin kalması yemesi içmesi kitabı da var
Evet bir senelik 45 bin ve her sene artacak okul ücreti. Okul farklı şehirde değil hadi evden gidip gelecek diyelim ama harçlığı kitap masrafı notları vs olucak yani. Hiç mantıklı değil

Sen tıp okuyorken nasıl part time çalışma hayali kuruyorsun?
Karışma sakın. Destek olurum falan da deme.
Kardeşin aileni bu gibi bir maddi külfet altına sokarken düşünmüyorsa,
Annen kendini düşünmüyorsa,
Sen de kimseyi düşünme.
Ben part time çalışsam elbette ki çok zor olur benim için hem zor bir okul hem iş ama annemin çalışmasından iyidir diye düşündüm annem gelmiş kaç yaşına üstelik rahatsızlığı da var, ben gencim sağlıklıyım bir sıkıntım yok allaha şükür. O biraz kafa karışıklığından gelen bir düşünceydi zaten çünkü ben çalışsam bile ödeyemem ki o kadar parayı, bu teorikte bile mümkün değil.

Kardeşin tam bir bencil. Hem seneye girmek istemiyor hem illa tip okicam diyor oldu paşam başka isteği varmiymiş? Düşünmüyor mu hiç ailem bunu karşılayabilir mi ?? Ayrıca zor bir bölüm okuyabilecek mi bakalım. Madem o kadar istiyor ders çalışsaydi devlet kazansaydı.

Ben ilk girdiğim sene %50 kazanabilmiştim öyle bile çok tutuyordu tekrar hazırlandım ve devlet kazanabildim bence onu da ikna edin tekrar çalışsın ayrıya özel üniversiterde ingilizce hazırlık oluyor ordan da geçemezse 7 yıl okuması gerek ciddi bir mebla

Kıbrısta okuyup bir sene sonra turkiyede devlet üniversitesine geçiş yapiyorlar. Kıbrıs fiyatlarına baktınız mı? Eğer karsilayamiyorsaniz ne olacak yani mecbur bir sene daha dişini sıkacak veya dış hekimligine, eczaciliga gidecek

Kardeşim bu sene üniversite sınavına girdi sonucu kötü değil ama hedefi yüksek. Tıp istiyor ama devlet üniversitesi olmuyor özel üniversitelerde de %25 gibi bir burs belki kazanabilir. Bunun ücreti de yaklaşık 45 bin tl senelik. 9 taksit yapıyorlar ayda 5 bin tl oluyor. Baya pahalı anlayacağınız.. Tutturdu tıp da tıp. Bi kez daha girmek de istemiyor sınava. Ailem onu özel okula gönderse kılı kılına ödeyeceğiz belki de ödeyemeyeceğiz sıkıntı olucak. Evimiz kira. Annemin sebebi bilinmeyen teşhis konulamamış bir kas hastalığı var kolları kalçası bacakları beli sürekli ağrıyor hareketleri de biraz kısıtlı. Babam çalışıyor ama o da yakın zamanda bi rahatsızlık atlattı hani onun da sağlık durumu çok iyi değil belki bir iki seneye emekli olur daha fazla çalışmaz. Ben keza okuyorum daha. Küçük bi kardeşim var o da okuyor. Ama kardeşim ille ben okumak istiyorum çok istiyorum doktor olmayı dedikçe annem kıyamıyor iş arayacağım çalışacağım falan diyor. Birkaç okulla görüşmüşler bir miktar daha indirim yapılabilir demişler ama yine de çok pahalı.
Ben ne yapmalıyım anneme kıyamıyorum bu halde nerede çalışacak ne ağrılar çekecek olmaz gönlüm asla razı gelmiyor.. Birikmiş paramız da yok ki olsa ne olacak neye yetecek senelik 45 bin tl den 6 seneye en az 270 bin tl yapar ki bu fiyatlar sabit de kalmıyor her sene okulun ücretleri artıyor.. Ben bi iş mi bulsam ne yapsam nerede çalışabilirim bir öğrenci olarak bilmiyorum ki çalışsam bile o okulun ücretini ödeyebilecek kadar maaş alamam zaten hiçbir yerden. Ama en azından bir miktar katkı yaparım annemin çalışmasına gerek kalmaz bi şekilde hallederiz. Ya da kardeşimi nasıl ikna etmem lazım otursun bi sene daha hazırlansın. Bi fikir verin lütfen.
baska bir bolum yazmasin tip istiyorsa illa seneye guzelce calissin kimse ona illa bu yil oku die baski yapmiyor ki dersaneye yazilsin seneye devlet okulu kazansin okusun
simdi bi cok ozel unide tip var ama egitim kalitesi devlet unileri gibi olamaz. seneye devlet univetsitesinde daha ii egitim alirsin diye ikna et. ustelik sadece okulun parasi degil kitap kiyafet yemek yol off bi suru para mahvolursun ayrica neyap ne et annene yuklenmesine izin verme lutfen kiyamam oyle nasil calissin :(

bütün aile bu kadar ılımlı mı bakıyorsunuz bu olaya

annen çalışmak istemiş keza sende öyle

6 yılda yaklaşık 300 bin lirayı durumunuz yokken nasıl ödeyeceksiniz

herkes ister iyi bir bölümde okumak gitsin yeniden girsin sınava ya da bu puanıyla yazsın bir yer okusun ailesine yardımcı olsun

neden hepiniz seferber oldunuz anlamadım kocaman çocuk durum yok anlamıyor mu

Senede 45 bine herkes tıp okur. O kadar çok istiyorsa dizini kırıp çalışıp devlet üniversitesi kazansın. Kardeşin biraz bencilce davranıyor. Üstelik annen baban rahatsız iken.

Sadece okul masrafıyla sınırlı kalmayacak. Yol parası, okul harçlığı, kendi ihtiyaçları da olucak.
Tahminimce o tıp kitapları da pahalıdır. Gezmek, tozmak isteyecek...
Ben sınava hazırlanırken evdekiler İstanbul'da devleti kazanacaksın yoksa göndermeyiz demişlerdi. Sonra özele giden arkadaşlarımdan duydum ve iyi ki özele gitmemişim dedim.
Bizim okulda yemek 1.80 tl ama arkadaşın okulunda 10 tl idi.
Bencil olmasın kardeşin. Anne babanla konuş, çok istiyorsa bir sene daha hazırlansın.
Ya da başka bölümlere baksın...

Karismayin anneniz babaniz konussun,
Sonucta eldeki imkan belli ,tek cocugu o degil,
Calissin devlet universitesi kazansin ,
Daha onu kazanamamis tip onutacak ,kac kisi tip fakultesi kazanip ,basladiktan sonra zor gelip ayriliyor ,
Sanki o kadar kolay ,

Bütün cevapları okumadım belki yazan olmuştur, önyargılı düşünüyor olabilirim veya kınayanlar çıkabilir ama o kadar şehire üniv. açıldı, dolayısıyla eskisi gibi değil daha düşük puanlarla girilebiliyor artık. Buna rağmen kazanamadıysa belki de bu bölüm için yeterli alt yapıya sahip olmadığındandır.
Ya bi sene saha hazırlanacak ya da bunu kabul edip kendine uygun bi bölüm seçecek.
bu şartlar altında giderse 3 kardeş ileride o başarılı da olsa başarısız da olsa , birnirinizle görüşmeyeceksiniz.
1-başarılı oldu diyelim
siz , bize ne zorluklar yaşattı ben de öğrenciydim ama çalıştım hiç bizi düşünmedi şimdi halimizi bile sormuyor diye kendinizi yopratacaksınız
2-başarısız olsa okulu uzatsa veya bıraksa
madem bırakacaktın bizi niye bu işin içine soktun senin yüzünden gençliği heba ldu diyeceksiniz
aklını başına alsın. tıp isteyecek kadar matematik biliyorsa alsın kağıdı kalemi hesap yapsın bakalım bütçe tutuyor mu?

Öoğu zengin bile yollamıyor. Kusura bakma kardeşin şımatıklık yapmış. Bir tek okul parasıyla okul okunmaz yol,yemek,ders kitapları bir ton masraf. Çok istiyorsa 1 yıl daha hazırlansın

Kardeşin şımarıklık yapio bence annende babanda hastaymış madem o okulu istiyor aynı zamanda çalışmalı aylık 5 bin az mı ayrıca + bi dünya masraf cikicak madem tip istiyor kapansın eve 1 sene kazansın .

Ozel hangi ozel o da var. Mezunlarinin tus sonucuna bakip aglarsiniz bir cogunun

Yuzde 25 burs gidip gorusen herkese veriliyor. Uzgunum kardesiniz bu egitime gore bir seviyede degil. 2 soruyla devleti kacirsa ne biliym yuzde 75 burs alsa tamama yemeyin icmeyin yollayin derim.
Ama kardesiniz suan anlasilan normalde yanina yaklasamadigi yerleri olmayan parayla almaya kalkisiyor.

Simdi siz onu yollarsaniz ilk ay ordan ozenip 5000 liralik telefon

2. Donem araba

Surekli pahali kiyafetler...

Istedikce isteyecek. Bunun yolu yemegi kitabi...

Ya baska bolum sececek ya da bir daha girecek.

Zaten okula girmekle is bitmiyor. O kadar agir ki dersler. Okula girmek icin azim gostermeyen cocuk sinavlari da gecemez.

5bin odeyebilecek misiniz? Madem 5 bin odeyebilecekti aileniz bunca sene neden bir ev edinemediniz? Haddim degil sormak ama inandirici gelmiyor.

sırf bir anatomi kitabı 500 lira . Ayrıca tus dersanesi diye bir şey var o da 12 bin lira. sınıfta kalması da olası. intern doktor olarak ,bir ablası olarak düşündüğü kadar kolay değil tıp fakültesi . Bence bir yıl daha hazırlansın .cok buyuk bir meblaa ödeyeceğiniz , 1 yıl kayıp değil ki biliyorum sınav stresi zor ama .

Back
X