- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi littlecoffeedoc
-
+1kardeşinle hayatın gerçekleri üzerine bi konuşma yap. tıp okuyacaksa bedava okuyacak şekilde baştan hazırlansın. ayrıca ayda 5000 verince bitiyr mu? bunun kitabı bilmemnesi. %25 burs komik bi rakam ayrıca yarısı bile değil. tembellik etmesin.
Bulgaristan konusunu araştıracağım teşekkürlerKardeşin gerçekten okumak istiyorsa hadi bir şekilde götürdünüz, akademik başarıya bağlı %100 burs alabileceği bir okul seçsin. AMA 6 YIL BOYUNCA EN YÜKSEK ORTALAMAYI YAPMASI GEREKTİĞİNİ UNUTMASIN. Boş yere şımarıklık yapıyor gibi geliyor bana. 45bin tl vereceğinize bari gitsin bulgaristanda vs okusun. ilk yıl yurtdışı kontejanından geçiş yapar devlete. maddi durumunuz yoksa 270 bin + sizi çok aşar. siz ne yiyp içeceksiniz ? bencil olmasın daha küçük kardeşi var. Bir sene daha hazırlansın.
Üçüncü kardeşim isterse tabiki böyle bir imkan sunulamayacak :/Ayrıca üçüncü kardeşiniz aynı şeyi istese yarım bir gün o zaman ne olacak?
Diş hekimliği istemiyor, ciddi anlamda tutturdu tıp diye. Diş hekimliği istese daha uygun yerler var yazarız ama yok asla tıptan başka bir şey istemiyor. O kadar sıralama yapmışmış eline bu fırsat geçmişmiş neden tıp okumasınmış?Aman bende baya iyi siralamasi var sandim. Tamam kotu degil ama oyle super de degil. Ben 20binle ek puansiz ogretmenlige gitmistim. Eskiden olsa yuzde 25 burs bile gelmezdi, simdi her yere univeriste acildi da o sayede. Otursun calissin bir daha veya dis hekimligine gitsin. Dis hekimligi diger branslardan bazen daha iyi oluyor. Maasi da iyi diye biliyorum
Daha uygun özel üniversiteler var ama sıralaması tutmuyor işte. Mesela senelik 40 bin tl olan üniversite de var onu %25 kazansa 30 bin tl olacak ekstra indirimlerle daha da düşer ama tutmuyor işte. Bir iki tane tutan yer var onların da ücretleri baya pahalı. Senelik 60-65 bin tl civarı. Ayrıca şu da var ki ben de tıp okuyorum, yatay geçiş yapmak gerçekten çok ama çok zor. Her yerden geçiş yapmak isteyen oluyor deli gibi çalışıyorlar yüzlerce kişi başvuruyor hepsi yüksek ortalamalı ve okulların yatay geçiş için açtığı kontenjan sayısı 3-4 kişi. Çok zor.Bazi ozel universiteler ilk tercihlerde tutmasi halinde indirik yapiyorlar. Burs da bulabilir maddi durumunuz yetersizse. 45 bin diye de abartmislar ayrica gayet uygun ozel üniversiteler de var. Tekrar sinava hazirlanmak gercekten cok yipratici ben olsam ben de istemezdim. Bir ise girip ucretini kendi karsilayacak. Zaten taksitle odeniyor okul ucreti. Bence o kadar da imkansiz degil. Ilk sene de cok calisip devlet universitesine gecer.
Kaldi ki kardesiniz yeterince cok çalışmış. Tip fakultesini ozelde kazanmak bile yeterince zor. Ama siz hayatinizi degistirmeyin ona secenekleri anlatin. Kabul eder yada etmez bizim elimizden bu kadari gelir kararini sen ver diyin durumu anlatin. Yazik gunah olur herkese yoksa
Evet aslında dert olmayacak bi mesele ama annem de böyle düşünse sıkıntı olmayacak. O da işte kızım kazanmışken okusun filan diyor gereksiz fedakarlık yapmaya kalkıyor.Bunda uzatacak, dert edecek bir durum yok. Ya devlet üniversitesi bakacak puanına göre ya da bir sene daha hazırlanıp çok istediği tıbbı kazanacak devlette. Çok başarılıysa yüzde 75 ya da 100 burslu özel de olur.
Ama şu an içinde bulunduğunuz durum hakkında konuşacak birşey dahi yok.
Olmaz. Bu kadar. Bunu diyeceksiniz
valla kardeşiniz o annenin kıymetini bilsin, bir annenin düşünmesi bile yeterdir.Evet aslında dert olmayacak bi mesele ama annem de böyle düşünse sıkıntı olmayacak. O da işte kızım kazanmışken okusun filan diyor gereksiz fedakarlık yapmaya kalkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?